- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
AusWolf
őstag
Igen, ez az. Én addig szeretek elmenni, amíg az árbeli különbség nagyjából egyenesen arányos a plusz teljesítménnyel. Pl. ha új procit vennék, egész biztosan nem mennék egy HT nélküli négymagos i5 fölé. De inkább nem veszek új procit, mert nekem az sem éri meg a ráfordítást (új alaplap, stb).
Megint más kérdés, hogy nekem egyelőre annyi kell, hogy a Witcher 3 max grafikával fusson, akár élsimítás nélkül ha kell. Ha nem így lesz, akkor majd kitalálok valamit.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
Asbee
veterán
válasz KAMELOT #37150 üzenetére
Valamit akkor nagyon benéztél. Minimum FPS-ben 10-20 Fps különbség megvan kb az adott felbontáson. Nem beszélve a mikrolagg teljes eltűnéséről, jobb boostról. De igazából nem is értem miről akarlak titeket meggyőzni, én tapasztaltam amit tapasztaltam tesztek ide vagy oda, gondoltam picit pontosítok ha már feljött a téma.
Csak hiteles teszteket kellene nézni és azokat tudni kell értelmezni. Örülök, hogy te bele látsz az emberek fejébe miért adják el a kártyájukat. Persze, hogy olcsón mennek aprón a ref kártyák, amikor már jó áron nagy a választék custom hűtősök között. Itt is kapni már 70k-ért 290-et.És még egyszer hátha valaki félre érti. Nem a 7970-et akarom szapulni, én is nagyon szerettem, de ha 100k kap az ember 290-et érdemes rá cserélni, aki a max grafikát szereti vagy fhd felett játszik. Olyan játékokban ahol a 7970-el már nincs meg a fix 60 fps a 290-el vígan megvan.
(#37151) AusWolf : Ezért is írtam az embernek tudnia kell mit vár. Ha úgy játszik ahol vígan megvan a 60 fps 7970-el akkor fölösleges váltani. De ha sok új játékkal, magas élsimítással nyomja, ahol már döcöghet a 7970-et ott simán megéri a váltás. Én is amíg konzollal is nyomattam simán elégedett voltam 7970-el, most csak PC-van és jó hogy itt az 290.
[ Szerkesztve ]
-
AusWolf
őstag
Én egyetértek veled a teljesítménykülönbséget illetően, de tényleg különbözőek az igények. Sokan beszélnek fix 60 fps-ekről, ami egy sokjátékosos Battlefield multiban talán fontos, de én azzal nem játszom (amúgy is mindig kikapcsolom a Vsync-et, így az én fps-em sohasem fix). Ráadásul az én szememnek 25-30 fps már bőven jó (főleg single playerben). Az meg, hogy pl. Metro 2033-ban 40 fps helyett 50-et kapjak, nekem nem ér 30 ezer Ft-ot.
Szerk.: A magas élsimítás a másik... Én a 21,5" FHD monitoromon 4x MSAA felett abszolút semmi különbséget nem látok. Ha kicsit messzebb ülök, akkor a 2x is simán jó.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Hát ez rendben van! Te tapasztaltad! Mindenki maga dönti el mikor és mire vált és hogy meg e éri neki!
Amikor váltottam HD7770-ről 7970-re az 3x gyorsulás volt! Köv. kártyámtól is ezt vátom el! Azért várok még.
Aki nem vár az megveheti akármelyiket!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
AusWolf
őstag
válasz KAMELOT #37157 üzenetére
Így vagyok ezzel én is. Nekem volt 7770-em, 7870-em, és most van 7970-em (végigjártam a GCN palettát). A 7770 után a 7870 ég és föld volt (2x teljesítmény, néhol kicsit több), a 7970-et pedig azért vettem, mert olcsón hozzá bírtam jutni használtan. Így legalább 1,5x a gyorsulás, amivel a befektetés mértékét figyelembe véve elégedett vagyok. A 290 viszont nem tud annyival többet, hogy érdekeljen.
A GCN-ek előtt mobil HD 6550 M-el toltam (400 SP, 600 MHz, DDR3), ahhoz képest is eget rengető különbség volt a 7770.
-
Asbee
veterán
válasz lowzor #37161 üzenetére
Ha az ember nem feszeli szét a karit, akkor nincs olyan extrém zaj. Ami a legjobb hűtés az tényleg zsebbe nyúlósabb. Most a 7970 ára aprón nagyon lent van, így meg kell gondolni. Ha 280x új árat nézzük néha kapható 90-100k közötti 290-hez képest akkor mindjárt más a helyzet. Ha nem léptem volna feljebb felbontásban akkor lehet maradtam volna a 7970 lightningnál, viszont zsír új 290-et nem volt szívem 86k-ért nem elhozni.
-
Dtomka
veterán
7970/280x ről én a 380x -re szeretnék váltani. arra már érdemes. Teljesítménye a 290x fölött lesz és a fogyasztása sem lesz "vészes", remélem .
-
odorgg
addikt
Én fizetek inkább használtban +10-20+30k-t generációnként, mint hogy évekig üljek mondjuk egy 7970-en, és mikor majd 30k-t ér, vegyek egy VGA-t 130-ért. Így legalább mindíg van "friss hús" és nem kell azon izgúlni hogy meddig lessz vajon elég a jelenlegi cucc
7970-280x már sosem fog többet érni mint mostanság, mert az exbányászok elárasztották vele a használt piacot. Ugyan ez van a 290-290x-el is, annyi van belőlük mint égen a csillag, meg is látszik az árukon, hál istenMondjuk szívessen vennék már egy NV-t, de amíg használtan átlag 30k-val többe kerülnek mint a hasonló teljesítményű Radeonok, addig nem lesz NV a gépben. (780-780Ti-re gondolok jelenleg)
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
AusWolf
őstag
válasz Dtomka #37164 üzenetére
A jelenlegi tendenciákat ismerve a 380X szerintem csak a 290X átnevezett változata lesz.
(#37165) odorgg: Szerintem mindegy, hogy apránként fizetsz 10-20k pénzeket, vagy egyben 100-at. Én szeretek egyszer venni olyan cuccokat, amikkel aztán évekig elvagyok. Azalatt legalább jól összeszokunk.
[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok, normális jelenség egy ilyen kaliberű kártyánál hogy a géppel azonos fázisra kötött JVC rádió recsegni kezd amikor terhelést kap a kártya?
Nem tudom hogy összefüggésbe hozható-e ez a probléma a kártyából hallható halk zizegő hanggal, ami szintén csak terhelés alatt jelentkezik.[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Garsza #37169 üzenetére
Úgy tudom, hogy csak jövő év első felében
(Release period
Release Period - Mar-2015)
Radeon R9 380X Review
Addig "elleszek" a 280x-szel -
veterán
Az normalis hogy, ha alaporajel fole akarok menni akar mar 10 mhz el is ,nem birja a kartya es ossze-vissza valtozik az orajele ?
850 mhz a gpu alapbol ,de 860 hoz mar 15% power limitet ker, kissebbel csak ugral.
Viszont 15% al meg mar 90+ fokos a vrm ,szoval ugy felejtos -
veterán
ilyen hazam van :
[link]Alol a racsozott padlo reszhez is raktam egy 12 es ventit ,ami kozvetlen a VGA ra fuj friss levegot.
Szerintem ennek tobb mint elegendonek kell legyen, maga a GPU meg max 70 fokig megy fel. csk a VRM el van gond.
De tovabbra sem ertem ,masnak hogy megy power limit emeles nelkul a tuning ,nalam meg 10 mhz se. -
HSM
félisten
válasz abridabri #37179 üzenetére
A 7950-eken gond volt mindig a power limit, mert nagyon alacsony gyárilag, még tuning nélkül sem elég mindenhez. Ugyanakkor a legtöbb program nem mutatja a dobálós órajeleket, csak amit leírtam. Így sokan nem is tudnak róla. De remekül mutatja, hogy 0%-on 75 fok, 15%-on meg 90. A semmitől pedig nem lesz valami melegebb.
Ami még lehet, a nagyon poros kari, és nem fúj át rajta a venti, vagy ha valamelyik nem forog rendesen. -
zack
nagyúr
Kicserélték a hibás 7970 Lightning-ot. Most üzemeltem be, a 3 év gari újra indult, kíváncsi leszek.
ASIC quality 63,5%.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
weri
senior tag
-
-
AeSDé Team
őstag
ASUS Matrix-nál a kis + és - gombokkal nem a feszültséget lehetne növelni? Ma próbálgattam, és semmit sem érek velük. Max GPU órajel amit elbír a kártya 1220Mhz, hiába nyomkodom el egészen piros jelzésig a kis + jelet, nem történik semmi. Nem melegszik jobban, és a magórajelet sem tolhatom feljebb, mert képhibák jelentkeznek 1230Mhz környékén. Szoftveres mérés szerint a feszültségen sem emel semmit a gomb nyomkodása.
A stabilitás leteszteléséhez FurMark-ot és 3D Mark Firestrike-ot használtam, a GPU kihasználtságot Afterburnerrel monitoroztam, végig 100%-on megy, nincsenek visszaesések. -
veterán
válasz Stunts666 #37189 üzenetére
Az eladotol tudom, nem reg volt pasztazva MX-4 el.
Megerne nekem ez az ujrapasztazas 3000 ft ot ? ugyanis kb ennyi a munkadij a szervizben(mx-4 em van nekem is ). En nem ertek a pasztazashoz meg hutocserehez.Biztos nem bonyolult ,de nem fogok kiserletezni egy 50 ezres karin. Mindenkeppen szervizbe kell vigyem akkor .[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
-
KAMELOT
titán
válasz abridabri #37190 üzenetére
Mit kell szervizbe vinni!?
1. kicsavarod a 4 csavart
2. körömlakklemosóval letisztítod a GPU felületét
3. teszel rá MX-4 pasztát majd bankkártyával egyenletesen szétkened
4. visszahelyezed a hűtőtés becsavarod a csavarokat
Ennyi az egész művelet! Mindez ingyen megvolt!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HSM
félisten
válasz AeSDé Team #37191 üzenetére
Elvileg valami elszúrt EMI. De hogy ennyire. Nekem a 290 nem rontja el a vételt. 280X-el nem próbáltam, de annak se kellene.
(#37192) KAMELOT: A baj csak annyi, hogy ettől a 90 fokos VRM hőfok egy fokot se fog javulni. Ahhoz a VRM hűtését kell ellenőrizni, no meg hogy a BIOS megelelő, rávaló-e.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
A cserélt Lightning sem fogja tuningban megváltani a világot. 1170-1180Mhz között lesz a stabil vége. Igazából mindegy is, csak működjön. Nem akarom mókolni, több feszt sem óhajtok neki adni, ha 1,256V nem tud többet, 1,3V sem fog számottevően többet menni.
Memóriára is kíváncsi leszek, de 6400Mhz-nél többet nem várok.
A 3 év gari újból indult, de mivel ez a 3. Lightning, elég szkeptikus vagyok a tartósságával kapcsolatban.
Alapvetően jó kártya, szeretem is, de azért örültem volna cserébe egy 280X Gaming felajánlásnak. 2 hibás példány után igazán beleférhetett volna.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Stonerice
őstag
válasz AeSDé Team #37196 üzenetére
Netes rádió? . Digitális átállásról már hallottál gondolom.
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
AeSDé Team
őstag
válasz Stonerice #37197 üzenetére
Természetesen hallottam róla, de nem fogok laptopot, tabletet vagy okostelefont rakni a konyhába, és kiterjeszteni a WiFi hálózat hatókörét odáig, csak azért hogy online rádiót lehessen hallgatni A gép egy szobával arrébb van, és csak akkor zavarja be a jelet ha terhelem a kártyát, azaz játszom, ebben az esetben nem szeretném ha a gépről szóla az online rádió mert egy szót sem értenék a játékban, vagy skypeon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS ROG STRIX RTX 3070 GAMING fehér 8GB használt videokártya garanciával!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest