- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ricsi99
addikt
Sziasztok.
A kovetkezo problemam lenne. Vettem egy sapphire 7950 dual-x boost karit.
Az a problemam hogy jatekok alatt max 500 as orajelekre megy fel. Ha msi afterburner el feluzom vagy fixalom az orajelet akkor rendben megy. Hardwer alatta jo. 2 gepben is probaltam + cf ben is.... otletek?Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
BullKoxa
őstag
válasz ricsi99 #37405 üzenetére
Volt AMD Driver ( vga ) telepítve mostanában? Én azzal kezdeném . Lehet beragadt az órajel 500 MHz-n. vagy talán Boost-ol a kicsike. Akkor pedig AB-ben fel kellene tolni a Power Limitet, maxra.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
2 kulonbozo gep, 2 kulonbozo oprendszer + a nagyobbik gepben van egy gigabyte kartya ami hibatlan megy. Cserebereltem ossze vissza. Giga kartya hibatlan mind2 gepben. Csak 3d s jatekokban szivat a kari. Mp4 vagy gpu gyorsitasos programokban hibatlan.... csak epp jatekok alatt nem hajlando 500 fole menni + tobb masodperc kell neki mire atvalt 2d 3d kozt.
Software problemat kizarnam... szuz xp alatt ugyan ez van... nincs valakinek ilyen karija? Biosra gyanaxom...[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
ricsi99
addikt
válasz ricsi99 #37409 üzenetére
Rápróbáltam az össszes létezö Sapphire 7950 biost amit találtam...amivel elindult ugyan az a hiba...
ami furcsa még hogy a powertune kb 10 másodperc mulva engedi elöször 850-re majd kb újabb 10 másodperc aztán 925 re...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Garsza
veterán
Helló. Az aláírásomban levő kártyának a DVI kimenetéről lehet továbbítani a hangot DVI - DVI kábellel a monitor felé?
-
Beeerka
aktív tag
Sziasztok!
Napokban hozzájutottam egy Gigabyte 7950 3GB kártyához, aminél a következő hibajelenségre figyeltem fel játék alatt:
Miközben ment a játék, monitoroztam a VGA-t gpu-z-vel, amin látszódott hogy ilyenkor bizony visszaáll a kártya 2d beállításra (300Mhz/150Mhz/0.85v), majd pár másodperc múlva ismét megy rendesen. Kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezt mitől csinálhatja?
Hőfokok rendben vannak, kártyán pedig F2-es bios van, Catalyst 14.4
Előre is köszönöm -
zack
nagyúr
Hétfőn úgy néz ki pont kerül az ügymenetem végére. MSI 290 Gaming 4G-t fogok kapni ha minden igaz.
Persze várjuk ki, mert addig még bármi változhat.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
do3om
addikt
Nem semmi hogy elintézed magadnak ezeket az garis dolgokat.
Megveszel valami drága cuccot, bedöglik 1-2 év után aztán cserélteted egy sokkal jobbra mivel a vételárra hivatkozva az jön ki.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
veterán
melyik lenne jobb egy sapphire 7950 re ? Peter 79xx Edition vagy Peter 2 ?
egy arban vannak kb. ( 18k )
Es milyen ventit erdemes ra venni ? 12 vagy 14 centiseket ? -
weri
senior tag
Amugy ennyire pofara eses az MSI Lightning kartyaja ? Mert emlekszem mikor megjelent akkor mindenki vagyott ra, de latvan szerencse hogy nincs nekem ilyen karim :d
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
zack
nagyúr
A rutintól messze van. De tény, hogy volt hasonló.
Rövid sztori:Vettem egy 24 colos Viewsonic monitort, 60e-ért amit lealkudtam 50-re PH-n (ez még akkor volt amikor arany árban mentek) mert itt nálam hibás volt HDMI kábellel a kép. Említette az eladó hogy a számlája lehet hogy megvan. Nem foglalkoztam vele, de pár nap után felhívtam, nézze már meg. Megtalálta, és odaadta, amin a 1,5 évvel ezelőtti 178e bruttó vételár szerepelt (az ára ekkor már újonnan 90-100k volt), és persze még 1,5 évig garanciális volt. Pár hónap után szinte használhatatlan lett, ment vissza gariba, amivel szintén így jártam, mint a Lightninggal. 5 hónapos kemény ostorozás, kölcsön monitorok, 3-4 hetes szerviz intervallumok, majd a vége az lett kaptam egy újat, ami első perctől kezdve rosszabb volt, mint az enyém. A vége az lett, hogy a Taiwan-i anyacég dollárban átutalta a bruttó vételárát, ami a számlán szerepel.
Szerencsésen alakult, ebből lett az 1440p Dell U2711 bruttó 160-ért. De hozzáteszem, ez egy baromi nagy szerencse volt. Egyrészt, hogy megtalálta a számlát az előző tulaj, másrészt hogy nem tudták javítani, harmadrészt, hogy volt lelkierőm végigcsinálni. Ez a mostani a Lightninggal kismiska ahhoz képest.
Ott voltak olyan pontok, az ügymenetben (a szerviz nagyon inkorrekt volt), hogy azt mondták nem tudnak többet segíteni, törődjek bele. Akkor kezdődtek a tanúk nélküli fülbe súgdolózások, ami némi ösztönző erőt adott nekik, csak meg kellene csinálniuk nekem ezt a monitort. Itt sem a nyerészkedés volt a cél, mert örültem, hogy ennyiért sikerült hozzájutnom, és csak használni szerettem volna. Persze nekik semmi közük hozzá, honnan és mennyiért vettem. A számla, garancia nálam volt a bruttó vételár feltüntetésével, innentől kezdve kötelességük garanciában javítani, cserélni, vagy levásárolni. Ebben az ügymenetben kihullott a hajam, annyit kellett kardozni velük, tehát senkinek sem kívánom, hogy így tegyen szert 110k nyereségre.
Én sosem törődöm bele. Soha. Előbb lesz elege a gyártónak. Csak már unom. Amit megveszek, használni akarom, nem gariztatni hónapokat. A Lightningnál pedig ott gurult el a gyógyszer, amikor a 3. kártya használt volt. Ha akkor nem Lightningot küldenek, hanem 280X-et, még örültem is volna neki, és meglepett, hogy egy 3. Lightning van a dobozban, de úgy voltam vele, ha működik, nekem tökéletes lesz. Pár nap után jöttek a gondok, és kiderült hogy használt.
Sok ilyen ügymenetbe nem futottam bele a 15 évem alatt, viszont egyet elszalasztottam (10000rpm WD Raptor 150GB), amin 50e szerepelt (5 év garis volt) és van rajta 3 bad sector. Annak is ez lett volna a vége, de mivel nem akarok sportot űzni ebből, így maradt, és még mindig itt van a gépben.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
do3om
addikt
Azt hiszem egy logi billentyűzettel is kiharcoltál valamit (drágábbat kaptál cserébe sokkal mint a régi vételára valami 50e kategóriáról van szó ha nem tudná valaki)
Persze szar lehet hogy folyton alkatrész nélkül vagy mert várod a cseréket, de azért ahogy látom megtérül. Ügyes vagy hogy gyártókkal így feltudod venni a kapcsolatot.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
zack
nagyúr
Volt még egy, egy Logitech billentyűzettel ami 38k volt. Ott sem volt teljesíthetetlen a kérés, mert vagy adjanak egy újat, aminél a hiba nem jelentkezik, vagy levásárolom. Elhúzódott az is, de ott is az lett a vége, hogy a Logi küldött egy 48k G710+ helyette. Nekem elég lett volna a fent említett két opció. Mire megkaptam, itt is pár hajszálam kihullott, és addigra már megvettem a mostani Giga Aivia Osmium-ot. G710+ eladtam (de ezt sem akartam, illetve a jobbikat akartam megtartani a kettőből), de a belerakott vételárhoz képest nem nyertem vele semmit, visszajött a pénzem.
Hozzáteszem ezt az ügymenetet sem kívánom senkinek.(#37429) do3om
Az a baj, hogy a kisker egy szint után lepattint, ha hagyod. Már pedig kevés kitartó ember van, olyan mint én, és ezt kihasználják a boltok, hogy az ügyfél úgyis beletörődik.
Nem szabad, és előbb utóbb változni fog a hozzáállásuk.
A magyar MSI képviselet előtt le a kalappal, mert ők tényleg mindent megtesznek.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
-
Beeerka
aktív tag
válasz Beeerka #37421 üzenetére
Úgy néz ki megoldódik a probléma. Pár dolgot piszkáltam, és nem futottam még bele hibába, GTA4-el izzasztottam kicsit, és tökéletesen tette a dolgát.
Catalystban kitoltam a TDP limitet +20%-ra, plusz belelestem a kari biosába, ott viszont érdekességre leltem.
VBE7-ben nézegettem a biost, amikor is felfigyeltem arra, hogy TDP-nek 142w van megadva. Na most ez szerintem igencsak karcsú egy ilyen kártyánál, így áttoltam 160w-ra első körben, ami 128-192w közötti TDP-t enged, most úgy tűnik jól viselkedik. Kérdésem az lenne, hogy kiengedhetem 225w TDP-ig? Vagy ha lenne oly kedves valaki, hogy megnézné, Neki milyen kerete van biosban? (2*6 pines a kari) Köszönöm -
Beeerka
aktív tag
válasz Apollo_21 #37434 üzenetére
Hát igen, ennek is majdnem ott kellene lennie, legalábbis közel a 225w max tdp-hez. Nyúzom még, és ha megint belefutnék abba, hogy gondol egyet és átdobja magát játék közepén 300/150-re, akkor adok még neki keretet, hagy gazdálkodjon Köszi hogy megnézted, sejtettem én hogy az a 142w nagyon soványka (ennél max 170w lenne a plafon).
-
zack
nagyúr
Itt az újabb garanciális ügymenet.
Olyan keményet üt, hogy félek megfogni.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
ricsi99
addikt
válasz abridabri #37438 üzenetére
Ha cserélsz hűtőt akkor referencia hűtéses karit vegyél, ami referencia nyákos. Olc élltalébasóbb , és a extra hűtések csak ref nyákra mennek fel álltalában.
Ha van 3 ventis verzio ,aakor azt ha nem akkor minnél nagyobb legyen a ventillátor.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
zack
nagyúr
Nem tudom milyen, de eddig nem rázott. Régi tégla ház, valószínű nem földelt, de nem közvetlen a konnektorba van dugva, van előtte egy túlfesz védelemmel ellátott hosszabbító.
Nem tudok valamit betenni a gép és a konnektor közé ami megoldja? Gariztassak ezért egy 26k egeret? Bár mondjuk most elkaptam a fonalat.
(#37439) Dtomka
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, de ezek után inkább arra számítok, milyen rendkívüli, nem várt fejlemények lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
válasz abridabri #37442 üzenetére
Nem ismerem a karidat ,nézz körül a neten tipusszám szerint ,hogy a tiéd hogy néz ki ,és hogy jó e rá a hűtés, lehet 100% ig kompatibilis... én csak azért mondtam mert én amikor extra hűtésben gondolkodtam ezek voltak a főbb szempontok....
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
HSM
félisten
Sanszosan eddig is rázott, max nem vetted észre.
A túlfeszvédő semmit nem véd föld nélkül, csak szólok.
Ha nincs földelve a konnektor, akkor kb. 110V van minden "földelt" fém részén, nem túl szerencsés, szval lehet azt adja az egérkéd fémháza is vissza.
Egy dolgot tudsz tenni, leszúratod a földelőszondát, és bevezeted a konnektorhoz. AMúgy régi tégla házakban is szokott föld lenni, ha máshol nem, a fürdőszobában és konyhában.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Fürdőben se volt, de oda csináltattunk. Oda legyen dugva a PC? Kissé macerás lenne.
110V szerintem nincs. De mivel az egér az alaplaphoz kapcsolódik, sanszos, hogy minden megsült volna már a gépben, de ott minden pöpec. A táp azért nem gyenge. Egy 850W Chieftec CFT850-14C. Lehet odáig eljut a 110V, de a gépbe már nem.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
HSM
félisten
Nem érted. Ha nincs földelt dugóba dugva bármilyen azt igénylő eszköz, abban a védőföld helyén mindenhol 110V feszültség lesz. Táp édesmindegy. A mosógép is 110V-os lesz ha nem kap földet.
Remekül elketyeg évekig is a PC föld nélkül, csak mondjuk amikor egyszerre fogod meg a radiátorral, az "kicsit fáj", meg hasonlók... Nem valami biztonságos, de amúgy gondokat is okozhat.
De átmenetileg húzz ki a fürdőből egy hosszabbítót, dugd rá a PC-d, egyből ki fog derülni, ráz-e az egered tovább.[ Szerkesztve ]
-
Beeerka
aktív tag
válasz Beeerka #37435 üzenetére
No egy apró fejlemény. Úgy tűnik, hogy a 7950 nem veszi játéknak a minecraftot, így szó nélkül elkezdi visszadobálni magát 2D beállításra, így pedig előjön a fentebb képen látható hiba. Nos ezt úgy sikeredett kiküszöbölnöm, hogy CCC-ben létrehoztam 2 profilt a kártyának, az egyik az alap 2D - 300/150 - 920/1250, a másik profilban pedig lazán átírtam a 2D órajelet a teljesre, így ha vissza is pakolja magát 2D-re, akkor is a 920/1250 lesz az alap, így pedig teljesen megszűnt a hibaforrás.
-
zack
nagyúr
Majd beszélek a villanyszerelőmmel hétfőn. Ez így nem állapot. Bár amióta hangot adtam a problémának, azóta nem ráz.
Azt hittem, hogy az egérben ment tönkre valami.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Besz@rás. Teljesen véletlenül kiderült mitől ráz. Ha fogom az egeret, és a lábamat kinyújtom úgy, hogy akár 1 lábujjam is hozzáér csupaszon a falhoz, akkor kezd el rázni. Ha nem érek hozzá a falhoz nem ráz.
-
szacsee
nagyúr
Angliában élsz, hogy 110V-ot emlegetsz? Gépház fém része nem ráz? Radiátor földelt? ... mert ha nem akkor egy meghibásodott keringető szivattyú is okozhat gondot. Radi földelést ellenőriztesd és a fürdöbe bekötött földet huzasd a szobába, de legjobb az Lk.-tól.+ fi relé sem ártana, a pár ezer ft-os árával életeket ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest