- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz KAMELOT #37849 üzenetére
Hogy lehet ilyet kijelenteni már ne haragudj. Hogy ennyi a különbség proci és proci között. Azért mert te ezt mérted még nem kéne azt hirdetni, hogy csak i7. Amúgy is kíváncsi lennék arra a +30 fps-re. Mert bizonyítékot még nem nagyon láttunk de elég gyakran emlegeted. Állandóan dobálózol a az i7-el a drága tápokkal, a vízhűtéssel, az 1440p-vel. Persze tudjuk nálatok minden olcsóbb, meg te használtan olcsón váltottál, de itt 100k egy i7 újonnan és nem mindenki vásárol apróról vagy teheti meg éppen hogy 100 ezreket dobjon ki procira lapra tápra vízhűtésre. Jó lenne sokszor a realitásoknál maradni...
Simán jó egy i5 játékra. Ha lehet akkor K-s. Pár száz Mhz tuning és mehet komoly felső kategóriás vga mellé. Kicsit próbálj meg reálisabban a körülményeket figyelembe véve ajánlani dolgokat...(#37850) Beeerka: Nem is kell i7, főleg ha ennyit játszol.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Beeerka #37850 üzenetére
Azt gondoltam keményebben játszol, de akkor elég neked ami van! Így igaz nincs is értelme kiadnod többet!
(#37851) Asbee:
1. nálunk ugyan annyi minden mint nálatok, valami kis eltéréssel
2. aprón aki keres az talál is.
3. drága lapot is lehet olcsón venni főleg ha eladod a régit akkor mégolcsóbban
4. vízhűtésem nincs és nem is lesz mert az egy kicsit drága mulatság. Átgondoltam a dolgot!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gelacihun
aktív tag
válasz CsigaGyilkos #37848 üzenetére
Az enyémre a Hardverker egy hetet ígért !
Eddig kétszer volt ügyem velük , és eddig tartották a szavukat
Majd meglátjuk -
ricsi99
addikt
válasz PAUBEN #37854 üzenetére
Ha felhuzod akkor hangos (mint minden kártya)... a vrm höfokra figyelj mert hajlamos felugrani mert nincs borda rajta csak a venti fujja és hajlamos belenyalni magasabb fesznél a 100 fokba is
UI:nálam is kb ennyit megy +fesszel
[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
hadde
tag
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik de 7970 Lightningre keresek gyári hűtést, ha esetleg van elrakva valakinél egy halott példány ebből a kártyából sürgősen keressen meg!
Köszönöm!(¯`·._)H@®ÐÇ()®€_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
-
aktív tag
válasz gelacihun #37858 üzenetére
Az egész jól hangzik. Szerencsére nem kellett gariztatnom, csak szoftveres probléma volt.
(#37861) hadde: Arra nagyon nehéz lesz találnod gyári hűtőt. Nem sok elhalálozott Lightning van, egyrészt azért mert nem mennek tönkre, 2. még sok garis van... de kívánom, hogy találj. Tönkrement a gyári hűtésed?
[ Szerkesztve ]
Visca el Barcelona!
-
GAbre
veterán
válasz CsigaGyilkos #37862 üzenetére
Jó reggelt!
A gpu felöli oldalon mennyire kell melegednie?
Csak,h kizárjam,hogy szenzorhiba-e!Avatar
-
GAbre
veterán
Nem lényeg már!
(#37851) Asbee
Lehet annyi a különbség 1 alap amd proci között,meg 1 jól meghúzott intel között.De ha mégsem,én árarányban nézem a dolgot:
Kb így.
lecserélem az egész amd konfigom,h több fpsem legyen kb 20-ezer Ftból.
Hacsak 10et ráköltök,hogy kártyát cserélek,már ott lehetek.
Akkor értelme van?Avatar
-
hadde
tag
válasz CsigaGyilkos #37862 üzenetére
Csak egy jobb oldali ventilátor kellene
(¯`·._)H@®ÐÇ()®€_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
-
Krakesz27
tag
Hali! Érdeklődnék asus 7790es videókártya után ha van valakinek akkor írjon PM et. Az se baj ha használt.
-
aktív tag
-
hadde
tag
Nos vettem egy HD7970 Lightninget karácsonyi áron, minden tesztprogram megy rajta kivéve a haven 4.0 mert az valamiért hibával kilép 1100/1500 1256 feszültségen.
Gondolom valami driver mizéria.
Játékok BF3 és 4 Max beállításokkal simán megy!
A haven csak 1000Mhz-en hajlandó lefutni!(¯`·._)H@®ÐÇ()®€_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
-
hadde
tag
válasz szacsee #37872 üzenetére
Ha megmondod mit keressek...
Amúgy újra kellett pasztázni mert a gyári beton kemény volt és MX2őt kapott, tartja max terhelésen a 60 fokot, előtte 75-80-85 volt, játék alatt 70-75.
Lemegy 1100on simán, fentebb még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
(¯`·._)H@®ÐÇ()®€_)-,.-~*´¨¯¨`*·~-.¸
-
Apollo_21
addikt
Érdemes egy win üdvözlő képernyőkor elsötétedő vga-val olyan utolsó utánni próbát tenni h lecsutakolt merevlemezre csak a win menjen és úgy megnézni mit csinál? mindenféle katyvasz segédprogi hülyesége nélkül? vagy ebbe ne bízzak hogy megoldja?
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Gróf...
aktív tag
Ide írom, mert nincs sajátja.
Afterburner-el akadtak problémáim 64 bites játékok alatt. Konkrétan az OSD-vel.
Van amihez sikerült belőnöm, van aminél csak problémákat okozott, de olyan játék is van amelyik képtelen elindulni, amíg az egész AB-t le nem lövöm.
Nem létszükséglet, hogy fusson, de jó lenne, ha valami egyszerű trükkel megoldható lenne.
(Ha az a trükk, hogy ki-be lépegetek a játékból és közben ide-oda állítgatom az AB-t akkor inkább leteszek róla)Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
-
Sondi1986
addikt
Tegnap kaptam meg a harmadik kártyát. Evvel meg az a gond hogy nem megy 1150Mhz-en, csak 1000-ren hajlandó futni.
Látom az előttem is valaki ilyen problémával küzd.
Valami javaslat, esetleg egy korábbi hsz. be linkelnétek nekem, mert már vissza olvastam de nem találtam meg a megoldást. -
veterán
VRM melegedos 7950 tulajoknak egy tipp :
Lecsokkentettem a TRIXX nevu progiban a VDDC feszultseget az alap 1056 rol 975 re (lehet lejjebb is menne nem probalkoztam vele egyelore ) es igy nyertem 15-20 fokot .
A terheles alatt 90 fokos vrm most elszaladgal 70 fokon max .
Kartya 1000 / 1350 en megy az alap 850 /1250 helyett .
Fagyni meg nem fagyott pedig sokat jatszottam azota.
Szoval a kulcs a VDDC fesz ,barmit is jelentsen -
ffodi
veterán
válasz abridabri #37890 üzenetére
Nincs ebben semmi mágia.... A VDDC az a VDD Core, vagyis a megfeszültség. Ha ezt csökkented, akkor a GPU és a tápkör is kevésbé fog melegedni.
Viszont a csökkentéssel érdemes vigyázni, mert noha a legtöbb kártya tuningban elég jól megy "alapfeszen", viszont ha a tuning mellé a VDDC-t csökkented, akkor ott hamar instabilitásba ütközhetsz.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ffodi
veterán
válasz abridabri #37893 üzenetére
Igen, valószínű a boost-os idiótaság miatt látod azt az 1,25 V-ot a programban (ami érdekes módon ott is VDDC-vel van jelölve ugye), ami a beállításaid révén a valóságban bekúszott 1 V alá. Nézz csak rá a linkelt képeden a GPU VRM voltage out sorra (kijelölés alatti 7. sor, VRM1), az az "aktuális magfesz", nem pedig az 1,25 V. Trust me.
Csodák nincsenek, varázsütésre nem lesz 20 °C-kal hidegebb a VRM.
[ Szerkesztve ]
-
-
ffodi
veterán
válasz abridabri #37896 üzenetére
Akkor egy rövid áttekintés, hogy tisztább legyen:
A VRM alias Voltage Regulator Module a kártya tápköre, ami megcsinálja a viszbül a zoxigént, vagyis jelen esetben a VRM1 a GPU számára szükséges tápfeszültséget. Tehát a VRM1 kimenete = VRM(1) out = a GPU tápfeszültsége= VDDC. Namármost ez a csúnya gonosz boost azt sugallja a gyanútlan HWinfo-nak hogy a VDDC bizony 1,25 V, mert ez szerepel a BIOS valamelyik elrejtett zugában, miközben valójában nem annyi, mert megvan a módja hogy "felülbíráld", amit meg is tettél.
-
KAMELOT
titán
Uraim az mitől van, hogy heti 1x ilyen pár percre elkezd artifactolni a kártya BF3 közben!
7970 DCII 1000/1400 alapn megy semmit nem állítottam át! PL is 0[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest