Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
De azért ez a BS hiba is elég érdekes az eddigi észrevételek/tapasztalatok alapján van akinél pl.3 hónap után jött elő,van akinél 5 percenként csinálja,van akinél 3-4 napig nem is jelentkezik pl. Zk.kolléga.Én kb.2 éve olvasom a topicot,de ennyi hibás darabról még egy gyártó szériájánál sem olvastam,anno ha jól tudom a gigabyte HD6850-nél volt gyakori dolog ez a BS hiba.Az a gond,hogy ahogy látom elég nehéz pontosan detektálni,hogy mi is a hiba valódi oka,itt van pl.a kolléga aki most írja,hogy egy vadonat új Sapphire egyből BS-t dob,hát akkor kérdem én ha már hónapokkal ezelőtt tudott a sapphire erről a hibáról,akkor egy vadi új kártyának mint a kollégáé már elvileg hibamentesnek kéne lennie,(igaz attól,hogy újonnan kapta még lehet korábbi gyártás),de akkor is ez már azért picit kemény,és az a durva,hogy a sapphire még csak a füle botját sem mozdítja,legalább annyit tehetne,hogy a nagykerek (és ezáltal a kiskerek),egyből gariztathassák a vásárlók hibás termékeit,és ne kéne a vásárlónak videókkal/magyarázkodással bizonygatni hogy a kártya BS-es.Nekem ez a véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
kittl1120
csendes tag
válasz csucsbicep #18449 üzenetére
az lesz , msi 7850 nem csinál ilyeneket remélem 2-3 ezret kellene hozzátennem.
-
- = Zk = -
félisten
válasz ->Raizen<- #18450 üzenetére
életem első és utolsó ilyen üzlete, nekem elhiheted. (Y)
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok!
Megvettem a Shappire 1gb 7850-est, eddik tökéletes, várom a hibákat...
Szóval milyen progival lehet ezt normálisan húzni? Az MSI Afterburner-el nem tudom állítani a voltot, és 1050 főlé sem lehet húzni a GPU-t.
Ilyen ram van rajta:Megvenni és megszerelni...
-
gyuszaa
őstag
Nálam csak az asus gpu tweak engedi a feszültséget szabályozni, a range enhancement bekapcsolás után. ( használd a keresőt ) Igaz a Trixx-et nem próbáltam, de nem is fogom mivel 2d-re is ugyan azt a feszültséget fixálja.
De igaza van Speed-nek, még alap órajelen is jócskán marad a kártyában nálad. Én sem húztam még egy mhz-et sem a kártyámon, mert a profilomon szereplő kombinációval sem hajtom ki alap órajelen 100%-ba.
-
brd
nagyúr
Sziasztok! XP alatt működik valakinek a ZeroCore? Ha igen, mit kell hozzá varázsolni? A két utolsó driverrel is próbáltam (12.6, 13.1). A kártya maga nem hiszem, hogy problémás lenne, mert Win7 alatt működik a funkció rendesen.
The only real valuable thing is intuition.
-
Gaboman
nagyúr
Had kérjek egy kis segítséget, felraktam a 13.2 Betat de a 13.1et is előtte, azzal sem volt jó.
2Dben bejön, filmek mennek, de ahogy 3Dre váltok, játékokat teszteket szeretnék futtatni semmi, fekete képernyő vagy pedig képek a játékból, zene megy alatta.
Kiírja hogy a képernyőillesztő program nem válaszolt de utána helyreállt.
Valami összekeveredés lenne a drivereknél?
Segítsetek ha tudtok mert kezd idegesítő lenni, megpróbáltam letörölni mindent de lehet valami bekever a kártyának?
CCC felismeri a kártyát, GPU-Z is felismeri.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Sondi1986
addikt
Tudtommal evvel vannak a hibák!!!de még van ilyen is.
Ez a 3DB mindegyik más más nyákra épül!
-
kovsol
titán
válasz DroiDMester #18421 üzenetére
Nem lehet, hogy a ram sebesség is dob a teszten? Vagy pedig semmit nem profitál az új architektúrából/utasításkészletből, mert az enyém se sokkal gyorsabb mint a tied. Kb amit az órajel többlet indokol annyival csak.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Sondi1986
addikt
A Iponon lehet kapni ilyen kártyát: XFX FX-785A-CDBC HD7850 2GB GDDR5 BLACK
2db 6-is csatival!
Lehetne adni a feszt rendesen. -
-
Pferi
senior tag
válasz kovsol #18469 üzenetére
Iponban is van HD7870 57.000-ért, de Sapphire, azt meg inkább kerülném mostanában.
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11199_16_20g_hd7870_2gb_gddr5_ghz_edition_pcie/297535Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Sondi1986
addikt
válasz banderasz77 #18472 üzenetére
Mert ennek befejeződött a gyártása:
és ez lesz helyette:
de ha evvel is gondok vannak akkor szopacs. -
fenergie84
addikt
-
Sondi1986
addikt
válasz csucsbicep #18476 üzenetére
Nem azt mondtam hogy megéri hanem hogy 2db 6pin-es csati van rajta.
De ha a VTX3D 7870-est nézzük azon meg 1db 6 pin-es van.
-
Sondi1986
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Nem ezt produkálja, szerintem szoftver összeakadás van, gyerekeknek betöltötte ma Scooby Doo játékot, FullHD 8xAA és tökéletesen fut.
Valami más lesz mint a BS.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Az az igazság feltettem a 13.1es drivert de azzal nem jött be a Windows, utána csökkentett módban visszaállítottam a gépet amikor még a 6870 volt benne, de közben már a 7870et tettem bele, utána uninstalláltam a driverekt, lehet hogy bekevert ezzel a rendszernek.
Azóta bármint telepítek rá bármilyen drivert nem működik vele rendesen, 3D alkalmazásoknál befagy és AMD képernyőillesztő program hibát ír ki.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
A kártyát kipróbáltam manuális ventivel, 38-40%on nem hagosabb mint a 6870 kártyám volt terhelésnél.
Alapon Windowsban meg teljesen hangtalan 25%os venti mellett, jobban a hangja 45%tól jön meg.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
->Raizen<-
veterán
Remelem meg ebben az evben kapunk egy belassulas mentes ph-t.
-
BRIKLY
veterán
válasz ->Raizen<- #18483 üzenetére
Meg "503 - Service Unavailable" nélkülit...
-
Gaboman
nagyúr
válasz TSanya #18485 üzenetére
Igen itt van, de hétfőn viszem egy szakihoz, valamit elrontottam nagyon telepítés közben és most össze vissza keveredett az egész.
Remélem hétfőn este már tesztelni tudok.
Tesztben azt írták játékok alatt 1900as fordulaton forog a venti ami 38% és azon a százalékon teljesen jó, Furmarknál 40%on teker 2100 fordulaton, ez sem zavaró még.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
TSanya
aktív tag
válasz Gaboman #18486 üzenetére
Ejj, már megint 503 - service unavailable
Nálam Furmarknál 46% -on tekert, ez már eléggé hangos. Neked meddig melegedett?
Nekem 79 fokig kb negyed óra után, tovább meg nem kínoztam a kártyát.
Hát, nem tudom, mit "ronthattál el" telepítéskor...én simán rátelepítettem a 13.1-es drivert a régebbire, és semmi gondom vele.Sok sikert a szakihoz, és várom a további tapasztalatokat.
Üdv:
S -
Gaboman
nagyúr
-
plekk
tag
Na végre hogy reagált a Sapphire és na végre hogy be tudtam lépni a ph ra
Annyit tudtam az alábbi kis Google fordítós bekezdésből megérteni hogy körülbelül olyasmi lehet a sapphire kártyáival, hogy amikor az AMD kifejlesztette a HD7870 és HD7850 es típusokat akkor röviddel az után hogy a Sapphire is elkezdte tervezni a saját modelljét akkor az AMD észrevett egy hibát a kártyákon amit orvosoltak is de a Sapphire valahogy még akkor nem értesült erről a problémáról és így pár szállítmány hibásan került a forgalomba.
Háttere az egész dolog, hogy az AMD felfedezett egy hibát a design a Radeon HD 7870, és még mielőtt a dob a fórumon partner tudomása. Sapphire nem sikerült, azonban az érintett alkatrészek (kondenzátor hátoldalán a PCB magasságában a GPU) az első tétel a Radeon HD 7870 OC cserélni. Így csak egy nagyon kis része a kártya érintett cseréjét megfelelő modellek RMA ellen hibátlan.
Ha valaki tud németül akkor annak itt az eredeti német verzsönn:
Hintergrund der ganzen Sache ist, dass AMD einen Fehler beim Design der Radeon HD 7870 entdeckte und noch vor dem Launch die Board-Partner in Kenntnis setzte. Sapphire versäumte es jedoch, die betroffenen Bauteile (Kondensatoren auf der Rückseite des PCBs auf Höhe der GPU) bei der ersten Charge der Radeon HD 7870 OC auszutauschen. Somit ist nur ein sehr kleiner Teil der Karten betroffen, die RMA tauscht entsprechende Modelle gegen fehlerfreie um. -
TSanya
aktív tag
-
Gaboman
nagyúr
-
brd
nagyúr
Ezt a BS hibát célzottan elő lehet hozni valahogy? Csak egy E8400-am van, 3.7 Gugahertzen tudom/akarom járatni (ide még nem kell nagy feszültséget emelni), így valami célprogram kellene, mert játékkal nem feltétlen tudom annyira leterhelni.
The only real valuable thing is intuition.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A procidhoz felesleges húzni ezt a VGA-t, ha mégis akarod, 1050 fölé ne feszemeléssel húzd elsősorban, hanem az MSI:AB Unofficial OC módjának bekapcsolásával, itt olvass utána.
-
plekk
tag
válasz Malibutomi #18491 üzenetére
Elég visszakeresni a topicban? Ezt úgy írtad mintha itt lenne pár hozzászólással fentebb egy fordítása a sapphire kijelentésének, de te a tavaly nyári hozzászólásokra gondolsz.
Jahh bocs hogy nem olvasgatom 2013. jan. 26-án a tavaly nyári hozzászólásokat.
Én speciel ebből tudtam meg és gondoltam megfejtem hátha hasznos lesz valaki számára.Szerintem sokan nem tudták még a BS okát és itt főleg azokról beszélek akik teszem fel nemrég vették meg a BS-es Sapphire kártyájukat. Szerintem ők (és valószínűleg mások itt a ph-n) nem olvasgatják a tavaly nyári hozzászólásokat.
De ha ezzel én bárkit is megsértettem mert próbáltam egy kis tájékoztatást adni azoknak akiknek bajuk van a kártyájukkal akkor EZÚTON IS ELNÉZÉST KÉREK!Remélem így már tetszik!
-
Gaboman
nagyúr
7870XTnél Trixxban lehet állítani a VDDC-t, ezzel a feszültséget állítom be?
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Crydan
senior tag
Ha valalkinek gondja van a 7870-es kártyájával, az próbálja ki a Sapphire oldaláról lévő drivert.
Igaz, egyszer a Display Driver egy kisebb hiba után szürke csíkokat produkált, de helyreállt, és ez már előrelépés.Xiaomi Mi 13T Pro 12/512GB - Steam Deck - PlayStation 5 - Life's Good :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest