Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz gyuribácsi88 #18248 üzenetére
Amíg nem érzel szagot.
Amíg nem vagy ki a rendszer, ahogy Tomix24 mondja, illetve amíg nem tapasztalsz fura csíkokat, pöttyöket, artifactokat.
-
Giot
addikt
Üdv!
Nem tujátok hogy erre a Sapphire 7850-re feltehető egy AC TT Pro?(#18248) gyuribácsi88: Én benchmark-kal szoktam kezdeni, aztán ha stabilnak tűnik mehet ingame.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz gyuribácsi88 #18254 üzenetére
Minden kártyánál változó a pontos max. érték, ezt nem lehet így megmondani, próbálgatni kell.
-
banderasz77
addikt
Van itt esetleg valakinek VTX3D 7870 X-Edition kártyája?
-
plekk
tag
válasz gyuribácsi88 #18248 üzenetére
Ha állandó használatra akarod belőni akkor javaslom hogy a feszültség értékeket ne változtasd meg.
Így a feszültségen nem változtatva beállítassz egy GPU Frekvenciaértéket teszteld le Crysis 2 vel a stabilitását és ha stabil akkor még emelhetsz rajta de sztem ne növeld túl nagy lépcsőkkel mert akkor nehezebb rájönni hogy hol van a kártya határa- már ha ez a cél.
Amelyik értéken kifagy azaz megáll a kép esetleg a hang is torz lesz és beáll akkor nyomsz egy resetet és a legutolsó olyan értéket amin még stabil volt azt állítod be véglegesre és elmented egy profilba ezt már belőheted úgy hogy ezzel az értékkel induljon a kártya..
Mindaddig amig nem tesztelted le a stabilitását az adott értéknek addig ne állítsd be úgy hogy azzal az értékkel boot-oljon.
A stabilitás tesztelése nempár perc játék hanem szerintem rá kell szánni legalább 20-30 percet egy értékre, ha ennyi idő alatt nem fagy ki akkor valószínű hogy nem fog utána sem bár ez nem mindig igaz.
Sok sikert és csak óvatosan!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
plekk
tag
válasz gyuribácsi88 #18258 üzenetére
Nincs mit!
-
kittl1120
csendes tag
válasz Size83 #18236 üzenetére
hello
Nekem holnap küldik pcx-sek a Sapphire 7850-et(Black Screenes) aztmondták , hogy egy újat küldenek helyette.Kérdeztem , hogy mi volt a baja válasz: ők nemtudják , majd ha az új is elkezd szórakozni , akkor beszélhetünk egy msi 7850 cseréről . Ja és majdnem 1 hónapot ültek rajta[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz gyuribácsi88 #18254 üzenetére
Nem trollkodás képpen..de hogy lehet az épp 19fokos? rosszul látok vagy nincs fűtés? vagy a hóban van? vagy don't understand...
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
addikt
-
Malibutomi
nagyúr
válasz gyuribácsi88 #18263 üzenetére
Igen, de ezekkel együtt is csak akkor lehet 19 fokos ha mondjuk 15 fok van nálad a szobában
-
kovsol
titán
Hacsak nem nyitott ablaknál, vagy fűtés nélküli szobában használod akkor se lehet 19 fok ha sok ventit raksz bele. Egy 20-25 fokos szobában attól függ ki mennyire fűt a télen 25-30 fok alatt nagy eséllyel szenzor hiba.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
addikt
-
kovsol
titán
válasz gyuribácsi88 #18266 üzenetére
Fizikai képtelenség, hogy a szobahőmérséklet alá menjen, hiába nem hiszed el ez akkor is így van. Jelek szerint még az általános iskolai fizika órákat is kihagytad.
Szenzor meg alacsony hőfokon pontatlan. Nem csak a VGA-ban hanem a CPU-ban is.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
karesz501
senior tag
Pedig az, gondold vegig egy kicsit..... Nem lehet hidegebb mint az a levego amivel hutod, kezicccsokolom
Life is no picnic!
-
LamaCube
addikt
Biztosan szenzor pontatlanság. A szobahőmérséklet alá fizikai képtelenség léghűtővel levinni a cpu vagy vga hőmérsékletet. Tegyük fel, hogy 20C°van a szobában, az azt jelenti, hogy lehet 20 venti is a házban az, akkor is 20C°-os levegőt fog befújni a házba. Így teljesen lehetetlen, hogy 18C°-os legyen a cpu.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
plekk
tag
Na jól rászálltatok szegényre
Ezek után egy életre meg fogja jegyezni. -
Apollo_21
addikt
Én vagyok a bűnös..engem kell megkövezni Pedig nem görénységből vetettem fel; denagyon csípte a szemem
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
kockaharcos
senior tag
Egyébként sem teljesen pontosak ezek a szenzorok. De a lényeg,hogy magasabb hőfokon pontosabbá válik.
nekem 22 fok van a szobában, és 29 fokos, talán ez már reális, de egyébként mit számít,hogy hány fokos egy kártya idle-ben? az enyém nem megy 60-62 fok fölé
(#18274) Gippo nekem nem volt vele semmi baj!
[ Szerkesztve ]
-
Gippo
senior tag
Ne használjátok az ASUS gpu tweak egyedi ventiprofil beállítását, mert visszaállítja magát defaultra és azt veszitek észre, hogy 100 fokon izzik a vga...
-
addikt
válasz kockaharcos #18273 üzenetére
Mit számít? hát ez az, de nem én hoztam fel, ő értetlenkedik, aztán meg közli hogy alacsony hőfokon nem jó a szenzor. Akkor mi értelme volt az értetlenkedésnek? Semmi, aztán már jön a kötözködés is, hogy ki hova járt iskolába. Milyen forum is ez? Na mind1. Egyébként 20fok van a szobában.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Crydan
senior tag
Valaki nem tapasztalt problémákat Sapphire Radeon HD 7870 OC-val?
Mindössze 1100 Mhz-en 30 perc után fekete csíkosra vált a kijelző, és csak a reset segít.
Valami ötlet?Xiaomi Mi 13T Pro 12/512GB - Steam Deck - PlayStation 5 - Life's Good :)
-
Tomix24
addikt
válasz Crydan #18278 üzenetére
Hát nem akarlak elkeseríteni.. Garos ugye?
Srácok, szerintem a Sapphire-t ne ajánljuk senkinek. Ez botrány amit művelnek a 7870-es szériában.
(#18281) - = Zk = De ilyen nincs. Ez nem normális működés. Egy program miatt nem lesz BS. Szar széria, és vissza sem hívják.. Engem ez bosszant.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
megint BS.... napokig semmi, erre tessék
kezdem nem érteni...lehet az MSI AB-t is lekéne törölni....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Crydan
senior tag
válasz csucsbicep #18282 üzenetére
A 3 napos cseregaranciám elvileg érvényes, majd meglátjuk.
Xiaomi Mi 13T Pro 12/512GB - Steam Deck - PlayStation 5 - Life's Good :)
-
plekk
tag
válasz Tomix24 #18279 üzenetére
Ez a széria pedig jól indult nekik, jó áron jó hűtéssel jó tuning képességekkel ellátott kártyákat árultak.
Aztán jött a fekete leves :S:S:S
De egyébként tényleg ha valaki a 78xx as szériából választ akkor leginkább ASUS vagy MSI lesz az ő partnere vagy esetleg GIGABYTE stb csak Sapphire-t ne vegyetek most gyerekek, mert rátok köszönt a sötétség:S -
plekk
tag
válasz Crydan #18283 üzenetére
Hallod még ne könyveld el hogy gariztatni kell, mivel a te kártyád alul van feszelve így lehet hogy kevés neki a kakao. Nem bírja a memória az alacsony feszt ezért becsíkoz a kép.
Próbáld meg úgy hogy visszaállítod a feszültséget alapra és hagyd ugy egy darabig, teszteld le hogy úgy jó e.
Szerintem ez megoldja a problémádat.
Azaz remélem.
Amugy szinte sejtettem hogy alul van feszelve.
Nekem is volt hasonló.[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Az a szomorú , hogy én is 2gb-s sapphire 7850 et akartam venni, de hála istennek , hogy közbe szólt a ref 7870..
-
plekk
tag
válasz csucsbicep #18287 üzenetére
Jaja igen, csak nem akartam leirni az összeset ezért inkább Stb. -t használtam
De így igaz, a többi is rendben van, azaz egyikkel sem volt számottevő probléma.
Viszont a Sapphirénél ez most nagyon el lett b***va. :S -
gyuromoj
veterán
Én lekopogom(kopkopkop) hogy az én kártyámnak semmi baja. Október végén vettem. Mostanában nincs is nagyon meghajtva, öcsém Tera-zik meg The War Z-zik a gépen. Jövőhéttől úgy is Crysis 3 openbeta lesz, az majd megizzasztja.
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
- = Zk = -
félisten
válasz csucsbicep #18282 üzenetére
lehet kölcsönadom valkinek a 7870-emet , nyúzza meg a kicsikét.. gari úgyis kétes rajta, szal... max a kardomba dőlök ha netán....
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Crydan
senior tag
Eleve alapfeszültségen volt, és a gyári órajeleken sem bírja huzamosan a terhelést, de már tárgyalok a cseréről, de egy valami biztos, hogy csalódtam a Sapphire-ben, hisz eddig minden termékükkel elégedett voltam.
Már azon filózok hogy MSI, vagy ASUS DirectCU II-re cseréljem.Xiaomi Mi 13T Pro 12/512GB - Steam Deck - PlayStation 5 - Life's Good :)
-
plekk
tag
válasz kovsol #18293 üzenetére
Én a GPU feszültségről beszéltem, egyik haveromnak itt volt a kártyája alul volt feszelve és a memória kicsit huzva volt és becsíkozódott a kép meg fagyott.
Visszaraktuk alapfeszre és Voálá.Crydan: Nos akkor tévedtem, de azért egy próbát megért. Inkább mint hogy visszaküld garba úgy hogy közben jó.
Jahh most nézem hogy írtad hogy alapon volt.:S
hirtelen az 1050 ugrott be mert spanomnak annyin volt.[ Szerkesztve ]
-
FaTHI
őstag
Holnap jön a TF3-as 7870-em majd beszámolok, remélem jó lesz, még soha nem volt ATI karim...
Új hozzászólás Aktív témák
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest