- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Str8 sk8r
őstag
...az nem lenne megoldás, ha olyan hőcsöves hűtőt tennél rá, mint a GFX chilla KÉP...maga nem a hűtő a pláne, hanem, hogy a ventik az alaplapról mennek, és sorba vannak kötve, így teljes fordulaton is olyan 20dB "zajt" csapnak... ...
×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
-
vlevi
nagyúr
Én észre sem veszem a Sapphire 7770 Vapor-X hangját bekapcsoláskor. A DVD meghajtó nyekergése, és a HDD kerregése lazán elnyom bármilyen hangot
-
-
mexel
veterán
válasz Melorin #4958 üzenetére
De gondoltam, írtam is talán feljebb. Nem ennyire bonyolultra gondoltam, hanem volt régebben valami kis ellenállás félém ami a 12V-ból 7V-ot csinált. Gondoltam azt beiktatom a giga kártyába és akkor máris lejjebb vettem a 40%-ot, de akkor kb 23%-on forgott volna, az pedig kevés.
Az a baj olyat nem tudok ami késlelte pár mp-t. Újraindításnál meg nem is működne
Tudnám ki volt az az okos aki ezt a portalanítást kiatalálta
(hiába volt benne haver 4870-ében, annak ellenére úgy beállt a kosz hogy később alig bírt forogni a venti) -
_Smooth
senior tag
válasz CoolBoy323 #4946 üzenetére
Nekem a 7750 nem csinálja (pedig Sapphire), ellenben az elődje (egy Asus X1950Pro) minden induláskor (akár hideg, akár meleg reset volt) felpörgött maxra.
Én nem ilyen portalanítós okosságra gyanakodtam, inkább tűnt olyannak, mintha a vezérlője nem töltődött volna be, nem kapcsolt volna be, és csak kitolt mindent maxon addig (pl ventire is a max feszt).
De aztán lehet, h ez tényleg szándékos dolog volt - azt a hűtőt kicsit nehezebb is lett volna takarítani
(csak a szokásos "leviszem a kútra és megkínálom a kompresszorral" dolog működött)# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Melorin
addikt
Pontosan ahogy írod: +12-be megy a venti + vezetéke, a +5V-ba pedig a venti - vezetéke.
A potenciálkülönbség így a +12 és a +5 között pontosan 7 Volt és mindig is annyi lesz
A 12 volt is a 0-hoz képest 12. Mindíg valamihez viszonyítva kell nézni a feszültség mértékét.
Nem lehet így tönkretenni semilyen tápot.
De lehet szórakozni más dolgokkal is. Pl ha minden igaz az ATX tápcsatlakozón, ami az alaplapra megy, a fehér vezeték -5V. Tehát a -5V és a +5V között 10V a különbség. Lassabb a venti mint a 12V, gyorsabb mint 7V.
Stb....[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Ha nem hiszed próbáld ki. Amúgy meg ha sorba van kötve 10 darab elem, és te nem a két végpontra teszel egy izzót hanem az izzó egyik vezetékét az utolsó elem + végére, a másik vezetékét az 5. elem szintén + végére, akkor azt mondod, hogy nem fog izzani? De fog, és pontosan 5 elemnyi feszültséget fog kapni=7.5V
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz CoolBoy323 #4974 üzenetére
Épp arról van szó -aholy melorin írta, helyesen- hogy a feszültség valamihez képest van. Tehát a +5 V és a +12 V között 7 V lesz, stb. Egy tápon vannak símán fog működni, én is 7V-on pörgetem a ventiket a házban.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Str8 sk8r
őstag
...egyébként az általad említett problémával én is szembesültem, és valóban zavaró...én azt hittem, hogy a bekapcs pillanatában arra a rövidke kis 1 mp-es felpörgésre gondolsz...de ha jól sejtem, minden win induláskor van egy kb 10 mp-es full speed venti üzem, ami azért már engem is zavar...elsőre azt hittem hogy az afterburner bugol, aztán megértettem mi is a problémád...lehet csinálok egy elektromos áramkörös mókát, ami kiküszöböli ezt a jellegű zavaró tényezőt (bár itt jegyezném meg, hogy ha belepiszkálok a venti tápellátásába, az ugyenolyan garanciavesztést vonhat maga után, mint a hűtőcsere)...
...általános kérdés : az afterburner progin láttam, hogy mintha lenne ott valami magfeszültség állítására is lehetőség (gondolom tuninghoz), és gondoltam abból is lehetne kicsit visszavenni üresjárat esetére, illetve alig terhelt állapotra...van rá mód a progival, vagy egy másikkal? ...
...(#4975) ViZion : ezen nincs is mit vitázni - az 5, és a 12 volt közötti eltérés igyekszik kiegyenlítődni, így a köztük lévő 7 voltos eltérés mérhető, és akár hasznosítható feszültség, azaz egy-egy ventit simán lehet üzemszerűen használni így is...az már másik kérdés, hogy terhelésnél melyik feszültség melyik felé igyekszik elhúzni a másikat, és hogy ennek hatására a tápegységben melyik alkatrész kezd el jobban melegedni...
-
bozont
veterán
válasz Str8 sk8r #4978 üzenetére
Szerintem meg nem portalanításról van szó, hanem indulás után kell az 1mp mire életbe lépnek a különböző szabályzó funkciók. Nekem ez megvolt a 4870 és most a 7770 esetében is, meg szerintem nem csak a vga csinálja, hanem az összes venti maxon indul ami az alaplapra van kötve. Esetemben csak a cpu venti, de az meg fullon is halk. Ezzel nem elehet mit kezdeni, de azt az 1mp-et szerintem ki lehet bírni.
-
-
ViZion
félisten
válasz Str8 sk8r #4978 üzenetére
Nagyon nagy baj lenne a világgal ha egy kapcsolóüzemű tápegységen fesz ingadozást okozna 3-4 db ~3 W-os venti... Elektroműszerészként megnyugtatnálak: NEM ettől fog meghalni a tápod...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Str8 sk8r
őstag
...ez így igaz is, én továbbmenve gondoltam, hátha üresjáratban kb passzívan is el tudja hűteni, vagy csak 20%-os ventiforg. alatt, de nem csak télen a 20°C-os szobába, hanem nyáron is a 30-35°C-ba...egyéb iránt teljesen egyetértek veled... ...
...(#4981) ViZion : teljesen egyet értek veled, ez a megjegyzésem inkább azoknak szól, akik ezen felbuzdulva 7 voltrol akarnának hősugárzót, vagy hidraulika-szivattyút, esetleg ipari köszörűt üzemeltetni ezen megoldással... ...
-
_Smooth
senior tag
Ezt mondom én is Nekem is ez volt a gyanúm.
De nekem csak a VGA pörgött fel, mivel minden más venti fixen 5V-ra van kötve (nem tud jobban pörögni)
Mostani kis Sapphire meg nem pörög fel (vagy csak akkor sincs hangja )
Eddig ez a leghalkabb VGA-m (és én még gondolkoztam a 8-10k-val drágább ultimate edition-ön)...
Majd ha egyszer teljes néma csend lesz a szobában és már a HDD-k és a többi venti sem mocorog, akkor azt is kicserélem egy Accelero-ra.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Lacccca87
addikt
Sapphire GHz Eddition 7770 és kb gép bekapcsolásakor süvit fel 1 sec re utána kussban van míg nem nyomok egy resetet hogy megint 1 sec ig pörögjön.
Egyébként vicces még mindig nem oldaottam meg az néha buggoló 1x pcie bus gondját.. vagyis nem volt időm radírozni a csatlakozóját, de nem is válaszoltam 1 hete a sapphire support ticket ezen megoldására és msot meg már törölve van a ticket mintha minden oké lenne... NA majd megnyitom újra csak azért is ha radír után is szarakszik.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz CoolBoy323 #4946 üzenetére
Elvileg az a marketing szöveg: indulásnál 2-3 másodpercig visszafelé pörög a venti amiatt, hogy portalanítsa a hűtőt. Mondom ezt olvastam valahol.
-
embe
nagyúr
válasz CoolBoy323 #4987 üzenetére
kíváncsi vagyok. De én is ránézek, csak amikor szét van kapva mindig elfelejtem.
-
embe
nagyúr
válasz CoolBoy323 #4989 üzenetére
Nekem sem az oldal levétele a nehéz. Hanem hogy kiszedjem a házat a helyéről. Pár kábel lecsatlakoztatni... lusta vagyok hozzá. A gép és az asztal mögötti kábel káosz még nem is látszik a képen.
[link][ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz CoolBoy323 #4992 üzenetére
Ejjjjj ejjj. Akkor ez nem igaz. Majd utána nézek én is.
-
embe
nagyúr
válasz CoolBoy323 #4992 üzenetére
Valóban nem pörög visszafelé. Megnéztem én is.
Megvan mi kavarhatott be: Az MSI kariknál van róla szó:
"Az MSI ebbe Twin Frozr IV-es kártyába is beépítette a saját kizárólagos Portalanító technolgiáját, mely minden indításkor 30 másodpercen keresztül ellenkező irányba pörgeti a hűtőventillátorokat, hogy eltávolítsa a port a hűtőbordákról."[ Szerkesztve ]
-
komyka
tag
Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy egy Intel E8400-as proci, tuning nélkül szerintetek ki tudna teljesen hajtani egy 7770-et, vagy csak egy 7750-t bírna? Vagy neadjIsten már egyikhez sincs benne kakó? Most egy HD4850 van benne és 512-ramja miatt eléggé csereérett. Viszont jelenleg másra nem igazán lenne pénzem.
-
embe
nagyúr
válasz CoolBoy323 #4996 üzenetére
Nem kell megkérdezni. Megtaláltam. Ez egy MSI "találmány".
-
psg5
veterán
Üdv!
Az alábbi konfigban, ha a vga-t egy 7770-re cserélném, akkor egy Black Ops 2 menne rajta akadás nélkül?
Vagyis a Phenom elbírna a 7770-el?Alaplap: GIGABYTE GA-880GM-UD2H
Cpu: AMD X2 AM3 Phenom II 545 BOX
HDD: Western Digital WD5000AAKS 500GB 3,5" Desktop 7200rpm
ODD: LG SATA DVD író
Ram: Apacher 2x2gb 1333-as
Táp: Corsair CMPSU-400CXEU
Vga: Gigabyte PCI-E ATI (GV-R485ZL-512H) HD4850
Monitor: Samsung 22" 2243NW 16:10 Wide
Gigabyte GZ-X2 Fekete, ATX házF.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest