-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
Nekem a dual fan verzióval sincs semmi bajom.55c max hőfok és tök kussban melózik.
-
Goliat0720
csendes tag
válasz rayoliviero #5799 üzenetére
Én a Sapphire mellett döntöttem, abból is a nagyobb kártyás mellett (Ma már a gépbe is fog muzsikálni). A hűtése jobbnak tűnik a nagyobb hűtőborda miatt, és ezért talán kevésbé forog majd a ventillátor. Ami árban hasonló lett volna és asus, az meg a rövid kártyás volt. A rövid és hosszú kártya között némi csatlakozószám eltérést is láttam a hosszabb javára.
Márkára jobban csengő név az ASUS, de hogy teljesítményben, működésben hogy teljesít, azt talán a többiek fogják tudni megmondani.
-
andrasko
senior tag
A Sapphire is csökkenti a költséget a hűtésen... kiadta a ref-klón hűtős 7770-et.
Ez az! Mi értelme?!
A piaci igények, annak teljes lefedése.
(gagyibb hűtéssel is hasít a Cape Verde, és valaki pont ezért az 1-2000 miatt venne mást?!)Nézd meg a "gyűjteményem": (#5428) andrasko
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
embe
nagyúr
Nekem ez a Sapphire OC van. Halk, a teljesítménye meglepően jó, elégedett vagyok vele. Erősebb mint az ASUS. Igaz én jó áron jutottam hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Atesz1978
senior tag
Sapphire nekem is bevált és csak ajánlani tudom!
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
forceberg
veterán
Csak rápróbálom a Giga 777OC-re az Accelero S1 rev. 2-t
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Csapi007
veterán
Hy
Újdonsült Asus 7770 kártyámmal olyan gondjaim vannak hogy néhány játék kilép. Nem is kilép, hanem megakad, aztán kb 5 mp múlva asztal, fut a játék, ott a tálcán de ha rákattntok semmi se történik, feladkezelőből lehet csak kilőni.
Win 7 64bit, pórbáltam 12.10-el és 12.11 bétával is, ugyanaz. AC AS1+ van rajta, de 60 fok fölé alig megy.
Ötletek?"Csak úgy mondom"
-
ViZion
félisten
válasz Csapi007 #5811 üzenetére
windows logok mit mutatnak? Furmark, Unigine alatt nincs hiba?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Macei
tag
válasz Csapi007 #5811 üzenetére
Én is ilyesmivel szenvedtem azzal a külömbséggel hogy netezés közben is csinálta de viszont kiírta hogy az illesztőprogram leállt majd sikeresen ujraindult.
Szerencsére egy driver reinstall a cd-ről megoldotta a dolgot, a neten lévő legujjabb bétával nem ment.
Azt mondják hogy ha driver nem segít akkor windows reinstall és ha az sem akkor hardverhiba.
ya 7750-em van -
andrasko
senior tag
válasz ebegab92 #5817 üzenetére
(#5817) ebegab92:
Kellene a fotón legalább: CPU-Z, GPU-Z... esetleg OC progi.
Akkor felrakható!(#5816) embe: intézem!
ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
Sanyi19
őstag
Figyeljetek már, az hogy lehetséges, hogy le tudom futtatni az 1440x900-as monitoromon a 3DMark Vantage-ot, Extreme beállítással? A Catzillát is le tudom Tiger-be. Ha közben a monitorom osd-menüjében megnézem a felbontást írja, hogy 1440x900. De a beállításokhoz nem nyúlok, és kapok is a végén pontot.
Íme:
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
kovsol
titán
Tudnám ha már valaki csinál egy ilyen képet, akkor miért lenne olyan nehéz akkor elkészíteni amikor a cpu órajele is látszik és nem csak energia takarékos módban megy? Más nem addig egy linx vagy prime-t elindítani, hogy ráterheljen, mondjuk így
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
bozont
veterán
Na ezt nem is figyeltem, de most már mindegy. Az adataimnál ott van miden, pontszám szerint is reális a dolog. Legközelebb erre is figyelek. De jó lenne, ha hasonlóan mint a gpu-z, kiírná az alap és a tuningolt órajelet is fixen. Írok is egy levelet a fejlesztőknek, hátha.
-
Sanyi19
őstag
Az hogy lehet, hogy a 7750-em egyikszer 1000 ponttal kevesebb GPU score-t ér el ugyanolyan beállítások mellett vantage-ba?
Szokott olyat, hogy néha 1x módba van a kártya akkor jó, hogy kevesebbet csinál (erről írtam korábban), de ez nem tudom hogy lehet. Most alapon nyom 10900-at, lehet van, hogy beállítom az órajelet és nem állítsa a catalyst de a gpu-z is azt olvassa mintha be lenne állítva és még is alapon fut? Ilyen előfordulhat?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sanyi19
őstag
Ki van kapcsolva a PCI-E energiagazdálkodás az energiasémában.
De így is 1x-esen indul minden újraindítás után, nem csak nekem, mindenkinek akinek H55-ös chipkészletű alaplapja van. Ez egy ilyen bug.A másik dolog, hogy hiába van kikapcsolva ez a beállítás, akkor is állítgatja a 16x1.1-et és 16x2.0-t de ez látszólag jól is működik. Amikor 1x-esen indul olyankor 1x1.1 van meg 1x2.0 ami lassú. Írtam is a Gigabyte-nak, Sapphire-nak és az Intel-nek is, egyiktől se kaptam még normális választ, elvileg a Gigabyte foglalkozik most a problémámmal, kíváncsi leszek adnak-e ki valami bios frissítést a lapomhoz ami megoldja.
De ez meg amit most csinál, hogy ugyanolyan órajelen néha 1000-el több, és látszólag minden rendben van az felettébb különös. Most vagy az, van, hogy 16x1.1 marad vagy nem állítja be a tuning órajelet valamiért, és csak szoftveresen mutatja azt, hogy annyin megy. Jó, Béta Catalyst simán lehetnek benne hibák...
De nem rakom vissza a 12.10-et mert az meg alapból lassabb jóval, várok egy következőre ha nem orvosolja akkor majd ráérek az üggyel foglalkozni. Csak azért írtam, hogy hátha más is járt már így, hogy húzza és néha olyan mintha alapon menne másikszor meg begyorsul... Valamiért ingadozik.De alapon kb. mindig ugyanannyi pontot kapok szóval azért gondolom, hogy az órajel nem állítódik be valamiért. 12.10-el GPU score 10 200, 12.11 beta 7-el 10700 legújabban 10900.... Szépen gyorsul, és játékokba is érezhető.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
HD7770-nél mekkora hátrányt jelentene, ha egy 1155-ös lapban lenne hajtva i3-3220 procival PCIe 2.0-s slotban? Mennyit tudna profitálni a kártya a PCIe 3.0-ból? Ehhez esetlen található valamilyen összehasonlító teszt?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
>Deego..
senior tag
Nem tudok dönteni 7750 vagy 7770?
Nincs nagy igényem játék téren, egy i3 2100 mellé lenne.
Néhai gamelés lenne a cél, nem a hard core feelinig, az új játékok szépen menjenek pár évig.
1440x900 felbontáson és high vagy max beállításokkal.Melyik lenne a legmegfelelőbb? Melyik gyártó kínál halk de hatékony hűtést?
" Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
bozont
veterán
válasz r3dsnake #5836 üzenetére
Semennyit, manapság még nem nagyon van olyan kártya ami játék terén profitálna a nagyobb sávszélből, de egy 7750/70 biztos hogy nem.
(#5837) >Deego..
Mivel hosszabb távra tervezed, szerintem a 7770 lenne a legjobb választás. Abból is valamelyik Sapphire, ha nem szeretsz tuningolni akkor OC verzió, ha éppen nem sokkal drágább az alap verziótól. Ezeknek a hűtése nagyon jó és halk, főleg a Vapor-X verziónak. De ajánlott még az Asus DrirectCU verzió is.
[ Szerkesztve ]
-
>Deego..
senior tag
Én elviekben rendelkezek PCIe-3.0 val, van különbség a 2.0 hoz képest?
-
kovsol
titán
válasz >Deego.. #5840 üzenetére
Dupla sávszélességet nyújt a pci-e 3.0 a 2.0 hoz képest. Jelenleg kb ott van előnye, ha CF/SLI -t építesz és az alaplapod csak x8-x8 felállást támogat két kártyás rendszer esetén, akkor pci-e 3.0 ból ez olyan gyors lesz mintha x16-x16 pci-e 2.0 lenne. Ezzel lehet nyerni pár % teljesítményt több kártyás rendszernél, egy kártya esetén csúcs kártyáknál is szinte mérhetetlen az eltérés.
Persze olyan kártyát kell belerakni ami támogatja is, meg ugye olyan alaplap/proci. Amúgy tévedsz, mert mivel az intel esetében a pci-e vezérlő a prociban van és neked "csak" egy SB alapú procid van az csak 2.0 -t támogat. És az alaplapod se tudja. Ivy proci kell és olyan alaplap ami már támogatja a 3.0 -t.
Jelenleg a játékokat úgy írják amúgy, hogy minél kevésbé terhelje a pci-e foglalatot és ezért nincs gyakorlati haszna.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
andrasko
senior tag
válasz >Deego.. #5837 üzenetére
Amit szeretnél, ahhoz bőven jó a 7750, 7750OC.
Nekem is volt és csak ajánlani tudom, főleg a Sapphire-t, ha jó áron be tudod szerezni.ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202
-
-
>Deego..
senior tag
Rendben, akkor v.szeg a 7770 lenne az ideális.
-
r3dsnake
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
Sapphire-ból amúgy a legolcsóbb is megfelelő minőségű? ERRE gondolok konkrétan. Azért vacillálok, mert erre csak 2 év gari van, míg némelyik másiknál 3.
Amúgy ezek a 7ezres kártyák, mondjuk konkrétan a 7770 tényleg tud olyat, hogyha nincs használva a gpu, (pl éjszakai steam letöltés), akkor lekapcsolja teljesen? Úgy rémlik mintha ilyesmit olvastam volna valahol. Fogyasztás és zaj szempontjából nem volna elhanyagolandó dolog éjszaka. Amennyiben tényleg van létezik ilyen, akkor mitől függ a működése? Tehát függ-e alaplaptól, procitól, oprendszertől?
Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest