- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz RECSKA #10271 üzenetére
valóban off, de ha már szemfelnyitogatás, akkor megmutatom, hogy én nézőpontomból mit láthatsz
igen, a security hibák nem kerülték el a procit, és emiatt sok patch lassította, de nem csak ezt a procit, hanem azt az i3-at is és egyáltalán nem csak a HT-t érinti
komolyan azt gondolod, hogy egy random ember által feltöltött youtube videó, amiben csak fps-eket hasonlítgatnak össze, az jobb teszt cpu-ra, mint egy kifejezetten erre fejlesztett program, ami sok mintából dolgozik?
tegyük fel így van, akkor is csak pár százalék előnye van az újabb i3-nak a régi i7-tel szemben játékokban
ez nem éri meg nekem azt a macerát, hogy a mostani a cuccaimat heteken át hirdetgessem, válaszolgassak embereknek, akik aztán mikor fizetni kellene eltűnnek, meg postára, csomagautomatához szaladgáljakaztán az új hardver beüzemelésére is rakás idő elmegy, összeszerelés, újratelepítés, tesztelés
hónapoknak kell eltelnie, úgy, hogy hiba nélkül menjenek, és én csak ezután fogok ebben megbízni és valójában a régi alkatrészeket is csak ekkor adom el
mert nem akarok úgy járni, hogy kipurcan a csili-vili új alaplap pár hét után, aztán nincs más helyette, amíg gariztatják legalább 1 hónapignem egy életre vettem ezeket a hardvereket, de csak az utóbbi pár évben történt jelentős előrelépés, korábban semmi, hiába cserélgettem volna 1-2 évente
egyébként tervben van egy új konfig (ami biztos nem i3 lesz), de egyelőre a kíváncsiságon kívül semmi más nincs, amiért megérné beleölnöm a pénzem és az energiámmásrészt mini-itx-es gépem van, itt sokkal körültekintőbben kell vásárolni
itx alaplapokból jóval kisebb a választék, általában drágábbak is, plusz figyelni kell az elrendezésére (pl. a cpu foglalat, csatlakozók hol vannak rajta, stb.)aztán még tovább is van, többnyire 3 oprendszer szokott a gépemen lenni: win, linux, macos
ahhoz, hogy az új hardver mindegyiken menjen, még egy rakás extra szempontokat is figyelembe kell vennemtehát magában egy új hardver kiválasztása a rengeteg utánanézés miatt, önmagában is nagyon sok idő, nem fogom cserélgetni csak úgy akármikor
pl. most korábban szándékosan a referencia 5700 xt-t vettem, mert az működik mindhárom oprendszeren, a gépemben ez fér el rendesen, kifele fújja a levegőt, ami nekem a kis ház miatt ideálisabb lenne
olvastam, hogy elég meleg, de sajnos ez bőven rosszabb, mint, amit elképzeltemezért aztán most vettem még egy 5700 xt-t, a Gigabyte Gaming OC-t, de ez csak úgy nem fér be a házamba, ehhez le kellett cserélnem a tápot is ATX-ről SFX-re, ami megint egy külön bűvészmutatvány (jóval kisebb a választék, jóval drágábbak, jóval rövidebbek a kábelei, stb. és sajnos ez sem jött be - lassan tényleg ott tartok, hogy visszarakom a gtx titan-t)
szóval ha csak nagy böhöm ATX-es gépem lenne és csak win10-et futtatnék és semmi nem érdekelne a játékokon kívül, akkor valóban, úgy más lenne a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
Plebi
senior tag
válasz RECSKA #10271 üzenetére
Én is ilyen konfigról, csak Asus Z97-K és 4790K prociról + 1070 GTX-ről váltottam Gigabyte B450 Aorus Pro + Ryzen 5 3600 + Gigabyte Aorus 5700 XT-re.
Konkrétan a az intel alaplap + proc + memória 98.000 Ft-ért ment el itt hardverapron kb 4 nap alatt, de a proc már aznap 1 órán belül, amit nem értek, hogy miért ennyire kapós 60e-ért. Én még 100.000 Ft-ért vettem 2016-ban használtan, szóval az értéktartás dicséretes, de nem normális.
Az új lap proci és memória 127.000 Ft volt, 29.000 Ft költségen van, egy igaz játékok alatt csak némileg gyorsabb gépem, de új és újból 3 év garanciával. Értéktartása biztos nagyon rossz lesz, de ez egy ilyen szakma.
A videókártya csere 90.000 Ft-ba fájt miután a 1070 elkelt 70.000 Ft-ért, nem egy rossz befektetés a 4 év garanciára és az 5700 XT jelentősen gyorsabb, illetve a házat is érezhetően befűti. NZXT h510 Elite házam van, de az üveg oldallap érezhetően meleg tőle, a 1070 így nem fűtött.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tudományos Pandémia Klub
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Elektromos cigaretta 🔞
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest