- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Bile Demon #70047 üzenetére
Én BE6- ban hajtok @1GHz Copper P-III- at, gyors, pattogós a rendszer.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Bile Demon
őstag
válasz batyuska100 #70048 üzenetére
Én is 333-ról upgradeltem, de érzésre nem 3x, hanem csak 1.3x gyorsabb. Nekem nem jött be. TNT2 van a gépben.
P3 667-es Slot1 HP Vectrám van, RAMBUS-os, az jobban teljesít.
A BH6-nál a VRM ami gyenge a GHz-s CUmine procikhoz. Kicsi a magfesz, de az áram 2x-3x nagyobb, mint amire méretezték. Nagyon melegszik. Nem javaslom hosszú távra.
Bruhe
-
envagyok
veterán
Tuningolt már valaki p3-700-at (fsb 100)?
P3B-f-el. Gondoltam bepróbálkozom 133fsb-vel, 0.1v+al, ott nem indult, 120 körül ment, de rendesen be se töltött a windows. Pedig a~900 MHz-nek mennie kellene, nem?
Mit csinálhatok rosszul?A 386-os gépet, amit szereztem, elkezdtem próbálgatni.
Szépen indult elsőre, win 3.11 magyar volt rajta, kezdtem is örülni, nem sejtettem még hogy egész éjszakás szívás lesz belőle....
Először kezdett zavarni valami vsafe rezidens program , ami dosban ès win 3.11 alatt is ott van.
Azt hogy lehet uninstallálni?
Aztán néhány indításnál a himem.sys nem töltődött be, mert memória hibát jelzett, de néha jónak látja.
Gondolom kezdhetem kiszedni, érintkezőt tisztítani, tesztelni... 8db memória van benne!!
Létezik 386-ra valami floppy-s memteszt?
Ezt a próblémát egyelőre elengedtem, mivel elég gáz volt a realtek vga képe, beraktam a tseng et4000-est, sokkal jobb lett a kép.
Gondoltam berakom az sbpro 2-őt, és telepítem.
Na itt jött a brutál szívás
Pakolom be a floppykat, hogy melyiken lehet a telepítő, mert múltkor a laptopra is fel kellett tenni (a dokkolójában van egy másik sb2pro )
Első floppy berak, dir, hát ez nem az ....
Berakom a következő floppyt, dir ugyanaz a file lista jött ki. És így tovább.
Azt a directory-t listázza, ami a bekapcsolás utáni rlső lemezen volt.
Próbáltam telepíteni az sbpro2-őt, de nem lehetett, mert 2 cd-s, és mikor kéri, majd Berakom a 2. Cd-t, ilyenkor úgy érzi s telepítő, hogy még mindig az 1. Cd van bent.
Találkozott valaki ilyennel?
Mi lehet a gond? -
A NEC is lazán indult. Kicsit hangosabb mint a Dell, nagyobb fordulaton mennek a ventik, de jók, nem zörögnek. Samu DVD jól olvas, HBDVD indult, MemTest pass. 512MB RAM, bővítették, mert gyárilag 256- al adták.
Toltam pár fotót :
A TNT- t cserélem R9550- re, abból van LP- s, feltéve ha a fém bezel jó lesz hozzá. Vinyó nincs benne, megy bele egy 40GB laposMaxtor, csak addig nem tettem bele, amíg meg nem bizonyosodtam a működőképességről.
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #70051 üzenetére
Igen, de ez Celeron. Őszintén nem tudom, mi a baj vele. Majd egyszer körbejárom. 4 éve kapcsoltam be utoljára. TNT2-vel talán annyira nem GPU limites volt.
Egyébként egy 300A @ 450-et szeretnék csinálni a BH6-os konfigból. Az rajta van a kívánságlistán. Csak nem igazán tudom, mire is lenne most jó nekem?
Bruhe
-
válasz envagyok #70054 üzenetére
P-III/750 BE6- ban mint fentebb írtam, simán megy 1GHz- en, sőt 1100- on is, csak a teszt idején nem volt BXready 133 ramom, csak 100- as, az meg max 133 CL3- al bírta.
AGP/PCI fixálás, ram visszaosztás megvolt ? Ha jobban túlhajtod ezeket, probléma lehet.Linux MemTest nem fut 386- on, dosos PCCheck jó, ráfér egy floppyra.
Ha nem frissíti a filelistát lemezcsere után, akkor valszeg a vezérlő nem jól van jumperelve, vagy a biosban nem megfelelően van a meghajtó kapacitása megadva.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Bile Demon #70057 üzenetére
Igen, a Cerka fogja vissza, a CopperCerka gyengébb sokkal mint a TuaCerka, a CopperP-III pedig meglepően gyors.
-
KROK640
nagyúr
válasz batyuska100 #70045 üzenetére
"Abit BH6 elérhet 1GHz-et?" - igen, el hát.
"Létezik PCI buszos Geforce2 vagy 3?" - biztos, hogy nem.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
arn
félisten
válasz envagyok #70054 üzenetére
Miert kellene? Nezd meg mikori a proci, abbol lehet kovetkeztetni, hogy mi volt az akkori csucs orajel es milyen steppinggel. Pl ha korai db, akkor nagyjabol az volt a max amit atlagban tudtak, kesobb jobb volt a kihozatal. De a cumine nagyon nyogvenyelosen ment eleve ghz fole, az 1.1es peldanyokat vissza is hivtak, pedig tuti levalogatott dbokrol volt szo.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz envagyok #70062 üzenetére
1.76V- ot mutatott a CPUz @1GHz- en. Slot1-S370 átalakítóban van a Copper 750.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz DarthSun #70061 üzenetére
LaposMaxtor a helyére került, Win98SE felment szépen. Ez a gép is tetszik, szépen pörög, gyors a POST és a boot. Radeont nem kerestem elő egyelőre, hagytam a TNT- t. Gondoltam nézzük meg avval, úgyis utáltam mindíg . Ezen példány képe jó, legalábbis LCD- n, bár a Quaket még nem néztem. Driverek jók lettek. Ami mindenképpen kell fent van, de még lesz finomítani való. Chipset, audio driverek ok, az Intel hálót nem keresgettem egyelőre, a beépített NE2000 kompatibilissel is megy. Majd később előkerítem azt is. Eszközkezelő így full tiszta lett.
-
válasz zotyesz66 #70042 üzenetére
A NEC chipset és audio Win9x drivereket feltöltöttem ide.
[ Szerkesztve ]
-
Azt hiszem a voodoo3 2000-esem megérdemelne egy normális vga hűtőt. Elveszett a gyári hűtője és borda nélkül meg nem merem 3d-vel tesztelni, most csak 2d-ben használom úgy.
Van ezekre valami szép megoldás? Inkább nem barkácsolnék ha lenne rá valami gyári titán, vagy zalman stb hűtő. -
quailstorm
nagyúr
válasz MasterDeeJay #70069 üzenetére
Beállt GeForce 2 MX-re ezt raktam: [link]
De ez pl. nem jó Hercules Prophet 4500-ra. (furattávolság)Ajánlottak között találsz még párat, hátha jó valamelyik. Persze sokat kell rá várni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #70070 üzenetére
Köszi! Egyet rendelek, más kártyára is kell.
Voodoo3-ast passzívként akarnám inkább nagyobb bordával.
Ez jó lehet venti nélkül? [link] (ventit beraknám a rackes switchembe mert abba meg döglődik)
56mm asszem a voodoo3-ason a távolság. Ezt 54mm szélesnek írják de túlnyúlik a fül.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz MasterDeeJay #70071 üzenetére
Csak arról merek nyilatkozni, amit kipróbáltam.
Titan hűtőt tudom hogy lehet pici erőszakolni 1-2mm miatt. Itt meg a furat tágabb annyival, de hogy gyakorlatban mit jelent, passz. -
Sanchez638
addikt
Zalman hűtést nézz. Akár chipset hűtést. Azokon szépen lehet variálni a távolságokat. Iday kolegának is az van a V5-ön.
Számom az adatlapomon.
-
Kadi Laci
tag
Egy ragasztott gyári bordát szívesen felajánlok, kétoldalas ragasztószalaggal rögzíthető. Találtam univerzális hűtőt, de nem passzol a távolság.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Laci
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Kadi Laci #70074 üzenetére
Ez biztos? Mert GeF2MX200/400-ról sosem hallottam PCI vonalon, GeF3 pláne nincs, viszont a GeF4MX420-ból esetleg elképzelhető, hogy létezett sima PCI (ugye asszem ezekből már volt PCI-E is)
Talán a GeF2MX (sima., nem 200 vagy 400)-ból lehetett PCI...
-
válasz DarthSun #70030 üzenetére
Köszi, most már elégedett vagyok, a chipsetre keresve találtam itthon soltek lapot. (Soltek sl-kv2-ct) Szépen megy az 1.5gb ram. :)
Voodoo3 kapott egy kis bordát 2d-re majd később nagyobbat. Egy titan réz nem ment rá a kondik miatt.
Isa is van, agp is fasza. 7600gs is megy benne. táp nélkül..
Kicsit overkill a ramborda de miért ne?[ Szerkesztve ]
-
válasz MasterDeeJay #70079 üzenetére
Univerzális konfig. A T- s Via lapokon még van egy ISA. DOS- tól XP- ig át lehet vele fogni az időt, ha teszel bele egy jobb ISA hangkártyát. Persze a Win98 telepítését 512M RAM- al kell kezdeni, aztán a Loew driver felrakása után vissza lehet bővíteni 1.5GB- ra. A Voodoo3 már Copper mellett is a leggyorsabb DOS alatt, akkor elvileg a Tua mégjobban megtekeri .
-
Asszem nekem is van olyan nagy sünöm, lehet teszek rá, kedvelem az overkillt. A GS Win alatt azért kérni fogja a tápot.
-
válasz #94257664 #70082 üzenetére
Hát ja, fene tudja hogy kompatibilitásban is van-e olyan jó mint az Intel. Durvább overkill esetén nálam pld Prescott mellett használhatók maradnak a 8bites DOS szegmensek, Barton mellett már nem, pedig diag szerint ott vannak szabadon.
-
gban
Közösségépítő
Ha valaki szeretne olcsón egy gameportos kormány + pedált, van fent a megfelelő rovatban egy, Roadstar, 2k az ára.
(nem én hirdetem)Postázást nem vállalok.
-
KROK640
nagyúr
Ilyen RAM hűtők vannak a Inno3D Geforce 3-asomon is.
-
-
alvaro
senior tag
válasz envagyok #70007 üzenetére
A felsoroltakból szerintem Cirrus. A cl-gd542x kártyák gyorsak ISA szinten (érdekes, hogy VLB/PCI vonalon aztán milyen meh kártyákat csináltak), jó a kompatibilitásuk, és a hasonló kvalitású Trident 8900D-hez képest nem csíkoz LCD monitoron. Persze legyen VESA BIOS a kártyán.
-
arn
félisten
válasz alvaro #70088 üzenetére
Az 542x chipek 16 bites buszon kommunikaltak, isa buszra tervezhettek oket. A gyorsabb buszokbol csak a magasabb orajelet hasznaltak, semmi mast, igy jo esetben is csak fele savszelbol gazdalkodtak, mint az igazi local buszos kartyak.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
bacsis
Közösségépítő
helló Urak!
Segítsetek léci'
Adott egy IBM Thinkpad P3-as laptop. Origi Win98SE-vel, gép alján COA meg minden, full legális...
...Viszont német nyelvű az OS... mivel frankón be van konfigolva korhű szoftverekkel, nem szeretném újratelepíteni. van rá mód hogy utólagosan magyarítsam az OS-t, vagy felejtős? -
válasz bacsis #70090 üzenetére
Szerintem igen. A Win98 jellemzője hogy újratelepítés esetén ha célnak az eddig is létező könyvtárát adod meg, akkor frissítést végez. Tehát ha Magyar Win- el frissíted, a végeredmény Magyar lesz, és a drivereket megtartja. Maradhatnak benne az újabb, upgradelt fileok miatt Német töredékek, de tapasztalatom szerint ez a működést nem befolyásolja. Például a Magyar Win98SE- re ráhúzva az UOSP, Hunglish nyelvet eredményez, de teljesen jól működik.
A drivereket tehát megtartja, de nem árt ha megvannak az eredeti meghajtók, hátha mégis bonyodalom lenne a frissítés során, bár nálam az ilyen sima ügy szokott lenni, annyi hogy Németet nem abajgattam még, de elvileg azon is jónak kell lennie a procedurának.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz DarthSun #70091 üzenetére
Javasolt módszer :
- a Magyar Win98 telepítőről a Win98 könyvtárat bemásolod a HDD- re, mondjuk pld egy Install könyvtárba
- bebootoltatod a meglévő Németet
- a Német alól indítod a Setup.exe- vel a telepítést, ekkor biztosan frissítést végez
- ezek előtt lehet egyszerű biztonsági mentést is készíteni a Németről, Ghostolással, vagy simán a Windows könyvtárat is lementheted egy tetszőleges helyreA 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz batyuska100 #70093 üzenetére
Még az Angol tudásom is olyan 2- es alá kb....
Mondjuk a Win98 használathoz nem kell semmilyen nyelvtudás, fejből tudja sztem mindenki a menük/prgok helyeit. Inkább csak a kinézet, stílus miatt van jelentősége.
-
Madara-san
aktív tag
Üdv Mindenki,
Régebben írtam a Socket 7 MMX konfigomról. Egy ideje már össze van állítva, Windows 98 SE Lite fut rajta, meglepően jó sebességgel. Ellenben a gép nem problémamentes - néha, "teljesen random" megfagy az egész. Szó szerint, kép kimerevedik, ha szól valami hang akkor az is, és nem reagál semmire a reset gombon kívül. Ez megtörténhet játék közben is, vagy csak úgy a win desktopon.
Futtattam rajta memtest86-ot, az többször is végig ment hibátlanul, HDD-t már cseréltem másikra, IDE kábelt is. Win reinstall is volt párszor, 95-98, driverekkel variálva. OC nincs, BIOS nagyrészt default, memória időzítésekkel próbálkoztam még. Van esetleg ötletetek, hogy mit tudnék kezdeni vele?
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
válasz Madara-san #70096 üzenetére
Nem szabadna fagynia. Használtam 5TX52- őt, jó lap (el is van téve tartalékba) csak lett helyette Asus P5A-B, azért cseréltem ki. Nem volt ilyen gond vele. OC nélkül, de még kisebb OC- vel is stabil. Távolról nehéz megmondani mi a gond. Tápegységre mérj rá, 5V/12V terhelés alatt mennyi ? Alaplapon is lehet elfáradt alkatrész/kondi - tipp.
-
Madara-san
aktív tag
válasz DarthSun #70097 üzenetére
Hmm... a tápegység egy AcBel Compaq brand gép ATX tápja, nem gyanakodtam rá, de igaz egy próbát megérhet. Az alaplapot múltkor átnéztem tüzetesen, ránézésre úgy tűnt, hogy az összes kondija ép. Van esetleg valami benchmark, vagy stress test Win98 alá, amivel esélyesen tudnám produkáltatni a hibát?
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
arn
félisten
válasz Madara-san #70099 üzenetére
Memtest86, regebbi prime.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest