- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
-
válasz envagyok #70802 üzenetére
Ez ECC REG ram, álltalában Xeon kell neki meg szerverlap. Előnye hogy használtan olcsóbb mint egy sima asztali ram. 6-7eft körül vannak a 8gb-osok ddr4ből, ddr3 ból pedig akár 2-3eft az áruk. 16gb-osok árát ddr4-ben nem tudom, ddr3 ból olyan 6-7eft-ért ki lehet fogni.
Valami elcseszett oknál fogva DDR4-nél T betű lett a korábban R betűs jelölés . Ha nem lenne felirat akkor az extra nagyobb chip alapján látod hogy REG típus, illetve van rajta egy plusz ram chip is oldalanként amelybe az ECC adatok kerülnek.
Asztali lapokban nem szoktak működni az ECC REG ramok csak a sima ECC ramok.
Van még szervereknél ezer féle (load reduced, nvdimm, HPE) csak hogy ne legyen egyszerű.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #70803 üzenetére
AMD-ből ez talán RyZen PRO sorozatú CPU-val menne egyedül AM4-en.
Vagy TR4-ben.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
ityam
senior tag
Újra mértem a főbb szereplőket miután felraktam a chipset drivert, kikapcsoltam a v-syncet és valahol észrevettem, hogy még egy FSAA is forcolva volt korábbi beálltások alapján(ezt is kikapcsoltam most).
Ki akartam egészíteni egy 8MB-os voodoo2-vel is a tesztet, de sikeresen úgy összebasztam a win98-omat, hogy már el sem indul a 3dmark 99 valamelyik msvc dllt hiányolva. DX9 nem akar újra települni, szóval majd ha megint több időm lesz, akkor rendberakom szegényt. Azért sikerült az érdekesebb szereplőket újra tesztelni és azért mostmár sokkal szebb eredmények születtek. Főleg a kis kyro2 ment szépet bár az a tesztek végére úgy átforrosodott(passzív borda van rajta csak ) hogy meglepődtem hogy fagyás nélkül végigment.
Tesztek újra az alábbi konfiggal: ASUS P4GE-MX, CeleronD 320@2,4 GHz, 1GB DDR ram.FireGL 8800(Radeon 8500 driverrel):
3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 2001Prophet 4500 Kyro 2:
3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 2001MSI Radeon 9250:
3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 2001Noname Savage 2000:
3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 20013Dmark 99 result browserével táblázatba szedett eredmények:
Üdv Ityam
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
Hali!
PCPartner 815EPBAS3-T203CA alaplap, új szerzemény, nem akar kikapcsolni. Talán a púpos kondik okozhatják? Megnyomom a gombot, a kép elmegy de a ventik mennek tovább.
-
gban
Közösségépítő
válasz batyuska100 #70806 üzenetére
Megnézted a biosban a bekapcs gomb beállítását?
4 mp nyomva tartás után se kapcsol ki, ami a másik lehetőség?
Mit gondoltál amikor tízszer megnyomtad egymás után, az a kód a kikapcsolásra?
Púpos kondik a proci körén vannak, nem hinném hogy köze van hozzá bár semmi sem kizárt.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
nagyúr
válasz batyuska100 #70808 üzenetére
Ha 4 sec-ig tartod benyomva, akkor kikapcsolod vele, már amennyiben nincs megváltoztatva a bekapcsoló gomb funkciója, pl. alvó vagy más módra.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
gban
Közösségépítő
válasz batyuska100 #70810 üzenetére
Ott valami gond lehet ha resetre nem jön vissza semmi, azt mondjuk okozhatja inkább a púpos kondi.
Más táppal is nézd meg azért.Postázást nem vállalok.
-
válasz MasterDeeJay #70803 üzenetére
Sima DDR4 3600- as GSkill gondolom megy 2011v3 Xeon mellett, legfeljebb 2GHz környékén hideg marad a RAM . Valamint a kapható lapok most akkor simának vagy szervernek számítanak ? Ezekben megy Xeon mellett az ECC REG ?
(#70805) ityam : szép munka, kössz ! Próbálok kalkulálgatni...
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz DarthSun #70813 üzenetére
A kínai lapok esznek mindent.
S2011 meg speckó kicsit mert van szerver, asztali és workstation is. Xeon mellett elvileg tudják. Azaz nem mind. Alienware pl nem.
Mai átlag bolti lapok nem tudják az ecc reg-et.Abit st6 hoz van valami bios mod? Csak 1.65v a max ami egy vicc szerintem, annyit alapon kértek a copperek úgy emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
válasz MasterDeeJay #70814 üzenetére
Ez PIII-S?
-
válasz batyuska100 #70815 üzenetére
Igen,fullos 512 cache tua de akkor is kevésnek tartom a késöbbi athlonoknak adtam annyit. SL6BY [link]
Fapad ramjaim vannak de vissza lehet osztani.
Ramfesz se lenne rossz, van mit megsütni de sajnos kondis kicsit a lap, lehet az sem tesz jót neki.[ Szerkesztve ]
-
batyuska100
senior tag
Gondoltam akkor leírom a friss Tua gépem, közel sem kész, még van mit kipofozni rajta.
Intel Celeron 1000A proci (van tartalék hasonló 1000A és 1100A procim)
PCPartner 15EPBAS3-T203CA alaplap
512MB PC133 ram
Gigabyte Radeon 9200SE vga
Spire FalconRock II
TP-link wifikártya 54Mbit/s
Realtek hálókártya 100Mbit/s
Mobilrack, benne 40-es Seagate U series 100/42 (erősen csapágyas, nagyon rossz a hangja)
Quantum Fireball lct20 20GB rendszervinyó 70/100
Seasonic táp (azt sem tudom hogy mennyi a teljesítménye, P4 gépben volt)
Pingvines gépház
Windows XP SP3 -
Kössz az infót !
ST6- al régen foglalkoztam, de be lesz tervezve, a teljes Tua készlettel+TUSL2C, VH6T lapok is. BIOS : jelenleg az Abit tükörben tudnék keresgélni, spéci biosokat nem tudok egyelőre.
[ Szerkesztve ]
-
válasz batyuska100 #70817 üzenetére
Jókis gép, a videokártya korlátozza, abból nem ártana egy erősebb bele.
-
Ha az 1.74GHz oprendszer/3D alatt is stabil, az elég jó eredmény.
-
-
-
válasz MasterDeeJay #70823 üzenetére
A Ti4200- at kihajtja, a 9800- at nem teljesen, de bármelyikkel jobb lesz az összteljesítmény.
-
gban
Közösségépítő
válasz DarthSun #70818 üzenetére
Én is mosttervezem a tualatin készletet letesztelni, mert csak vettem de nem volt még lapom hozzá
Aztán most végre jött egy lap, aminek annyi szépséghibája van hogy HP (ez még nem lenne főbenjáró bűn), valamint nincs rajta agp
De procit tesztelni tökéletes.
A készlet elég vegyes, Celeron van 1, 1.1, 1.2, és 1.3 is, P3 viszont csak egy 1.133-as.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Igen, hát a procikat meg lehet hajtani akár Aida stressel is, arra jó az a lap. Nálam, hála a procigyűjteménynek, jó sok a Tua, az összeset nem is számoltam, az 1.4s- eket igen - 7db . Hozzászámolom majd a többit, a teszteléskor meg bemutatom, fotózom, stress lesz az is
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz Chris82 #70831 üzenetére
Jó kérdés. SimmConnt vettem régebben, mikor még olcsóbb volt, de állítólag még lehet kapni. A gyári biztos feelingesebb, de megnézném a helyedben, hogy melyik mennyi, és döntenék, persze ha sok lóvéd van, akkor mindegy, vagyis lehet a gyári. Viszont ha 24MB- os, akkor a 26- os Roland font pont nem fér bele, SimmConn 28MB- ot lát, oda simán. Már csak ezen font miatt is megéri a bővítés .
-
-
arn
félisten
válasz Chris82 #70831 üzenetére
Mi a celod vele? Win alol akarod hasznalni? Csak mert mashogy nem tudsz mintakat ratolteni, ugyanazt a romot hasznalja, mint akarmelyik awe dos alol.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
arn
félisten
válasz Chris82 #70836 üzenetére
Vegulis ez a legjobb es legutolso "sb16" digi reszrol, ami hwesen kompatibilis dos alatt a sbel. Viszont a cqm miatt csak nagyon kesoi doshoz erdemes szvsz hasznalni. A ct3900 univerzalisabb.
Vhol ironikus, hogy sok szempontbol jobb, de epp addigra valt feleslegesse a midi, korabbi korszakokra meg van jobb kartya. Nekem csalodas volt, ezt vettem eloszor, utana a ct3910et (doshoz).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz Chris82 #70837 üzenetére
Szerintem működik. Sima Audigy2- őm nincs, csak 2ZS. Nemrég volt róla szó hogy a honlapon már nincs fent driver 98- hoz, de a gyári lemezén van. A 2ZS megy, akkor elvileg a sima is . De ha bármilyen SB PCI kártyát teszel az Awe mellé, akkor Win alatt, annak a SoundBank kezelőjével a rendszermemóriába is tölthetsz mintákat.
-
envagyok
veterán
válasz DarthSun #70828 üzenetére
Azért nagyon relatív a drágaság
Nekem az eladási árának pont a duplájáért jött helyette egy másik ugyanilyen tegnap annyi különbséggel, hogy megvan a doboza, meg egy mikrofon hozzá.
Sajnos (vagy inkább szerencsére) nekem eddig nem sikerült semmi hasonló ritkaságot utcán ázó kukák közül összeszednem, szárítgatnom, mint itt egyeseknek. Kb 90%-ban külföldi, és gyűjtőktől való beszerzések a cuccaim, amik hibátlan állapotban vannak, és korrekten voltak tárolva.Egy veterán kocsinál is nagyon nem mindegy, hogy az udvaron áll-e már 30 éve, és a kutyán kívül már alulról is bele költözött egy fa is, vagy teljesen gyári állapotban egy gyűjtő klimatizált garázsában áldigál féltve, óvva.
Sajnos a nagy magyar valóság, hogy néha-néha megszegem a fogadalmam, és jofogásról meg innen ha-ról beszerzek pár youngtimer cuccot, amik hibátlannak mondva mire ide érnek lepukkant zörgő ventilátoros néha hibázó cuccokká válnak korróziós nyomokkal. Pedig ezek még csak kb 10 évesek. Most 2db HD3870 videókártyával jártam így. És még úgy igazán olcsók se voltak.
Vagy egy procival innen ha-ról. S604 SL72Y kereső hiretésemre po..rsk. tag elküldött egy SL73L-et ugyanannyiért, amennyiért németből megjött volna ebay-en postával.
És még neki állt feljebb, hogy miért zavar ez a fikarcnyi különbség. Most küldtem vissza, kíváncsi vagyok mennyit utal vissza, ha visszautal.
-
Rómeó05
újonc
-
válasz envagyok #70841 üzenetére
Jó, persze, érthető. Meg aztán az AweGold amúgysem egy olcsó cucc manapság, legalábbis aki tudja mennyit ér, nem fogja bagóért adni. Kukás gépben találni pedig nagyon nagy mák. Sok cuccot vettem olcsón/baráti áron, sokat kaptam ajándékba, de sokért fizettem reális piaci árat is, sok olyan ritkaságot pedig ami eleve drága reális áron is, nem engedte a pénztárcám, pedig az utóbbi pár évben feltörtem a nyomorból a szegény rétegbe.
Vásárlásokkal viszonylag szerencsém volt, egyszer futottam procigyilkos lapba, meg talán mégegy volt ami nem volt éppen jó állapotban. A nemrég selejtezett 4 brandból, még az is műkszik, amire nem javítható van írva . Gyakran volt mákom is, kisebb-nagyobb cuccokkal. Kollégáktól is kaptam komplett jóállapotú gépeket.
Mondjuk pld az utoljára tesztelt AM2+ nagyrészéért piaci árat fizettem, abból a vinyók voltak ingyen, a TT ház pedig olcsón.
Elmondhatom hogy az összmérleg nagyon jól, kedvezően alakult nálam, nincs okom panaszraA 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
válasz batyuska100 #70847 üzenetére
A yolo az valami szleng, ha jól értem lájkolta, bár a kép mintha közömbösséget ábrázolna...
-
batyuska100
senior tag
válasz batyuska100 #70806 üzenetére
-
Chris82
senior tag
válasz batyuska100 #70849 üzenetére
De jó hogy ilyeneket meg tudsz csinálni.
Szerencsére én még nem nagyon találtam, de nemtudom mit fogok akkor csinálni, sajnos ehhez nem értek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest