- Videós, mozgóképes topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz envagyok #69551 üzenetére
Passz. De félek nagyon a magyarításoktól. Lehetne jól csinálni, de valahogy... nem szokták.
Egyébként én úgy kezdtem újra az idén, h Perifractic kezdett játszani, pont C64-en. Elég szörnyű, ellenben a Plus verzió egy 20MHz-es 286-on, CL-GD5402 VGA-val, az kiválóan fut. Ráadásul fillezett grafikával, nem üres drótvázzal, mint 8 biten.
Annak idején egyébként én a TVC verzióval nyomtam sokat. Amit érdemes tudni róla, hogy szerintem a Spectrum változat portolták egy nagyobb felbontású és szìnmélységű (256x240, full 2bpp) gépre, lassabb CPU-hoz (3.125 vs 3.5 MHz). És ahogy néztem videókat, az is lassabb volt, mint az eleve borzasztó C64 verzió. Akkor képzelheted, milyen slideshow volt TVC-n De az nekünk ház volt
A plus egyébként lassabb 286-on már szaggatós lesz. A régi CGA Elite azokon még jó, de 8088-on már az is szenved. Kéne bele drótváz mód
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Kicsit elsokalltam a gyűjtéssel, meg kellene oldani átláthatóan az elpakolást, rendszerezést.
Kb 60 alaplap, 500 vga.
Eddig úgy gondoltam, hogy dobozolom, de az nem jó, mert szépen el lesz felejtve, melyik dobozban mi van.
A szoba nagy, szóval szekrény, komód, stb elfér.
Van ötletetek a tárolásra?
Vagy ki hogy csinálja? -
nagyúr
válasz envagyok #69553 üzenetére
Egy jó szekrényt be lehetne fakkozni átláthatóan, nem kis munka, de megéri. És meg is lehet címkézni akár, azt mehetnek bele állítva a lapok meg a VGA-k is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
envagyok
veterán
válasz jokeph #69554 üzenetére
Én még olyanra is gondoltam, hogy komódok kihúzható tálcákkal 5-10cm-enként pl 1.2m magas 1.2m széles, 80cm mély. Így lenne 10-20 db fiók darabonként 1nm felülettel, összesen 10-20nm. Fiókonként 8 alaplap férne bele vagy kb 24 vga. Ebből 2 elég lenne.
Az a baj, hogy ilyen kialakítással csak gurulós szerszám tárolót találni fémből [link]
Jó lenne találni fából nem gurulós verziót. -
r0b3r
senior tag
Nálam is az átlátszó Ikeás dobozok vannak, csak adatbázis nélkül. Nincs annyi cuccom, hogy indokolná.
-
flymi
addikt
Akkor csináltatni kell, méretre, jópézé...
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
envagyok
veterán
Agyalok az 1999.december végi gépen (ASUS P3B-F) , hogy milyen házba tegyem. Pont 1999-ből nincs házam, most kb1998 és 2002 gépházaim vannak.
A régebbiben felül vertikálissn van a tápegység, midi méret és kis retrobright ráférne.
Az újabb egy P4 eredeti háza volt, mormál ATX .
[kép]
[kép]
Szerintetek melyik passzolna jobban? -
arn
félisten
válasz envagyok #69562 üzenetére
Alapvetoen a regebbibe, de ilyesmi hazak voltak mar 99ben is, meg ha pont ez nem is.
Milyen kartyat es procit raksz bele vegulis?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
huhh, ilyen P3B-F -es lapom van, pár hete szereztem.. envagyok, milyen videokarit teszel bele?
Vagy mit ajánlotok? Egy TNT van benne, ha jól emlékszem...https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
válasz envagyok #69562 üzenetére
A második jobb, az elforgatott tápost én nem is kedvelem.
(#69566) hege8888 : BX slotos lapba GeForce4Ti4200 az igazi, de csak szerintem, nem korhű, viszont praktikus. Relatíve még olcsón kapható, jól helyettesíti a drága GeForce2 GTS és Ti kártyákat. Vagy a 9000- es Radeon szériából, amelyik megy 2x- es AGP- ben, azok is jó teljesítményt adnak.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
envagyok
veterán
Titeket nem szokott hullámokban elérni a balszerencse?
Egy darabig minden szuper, minden jó, aztán hirtelen minden beszarik
Most egy nap alatt az autó nem nyílik, a telóra olyan frissítés jött, ami elb@szta a billentyűzetet, és mind2 tesztgépem megadta magát.Most próbálom újratelepíteni a pcie-eset, ott Windows 7 64 bit van 3GB rammal, és tetű lassú a gép, nézem miért, valami svchost fullra lelopja a memóriát 0MB szabad.
Erre van ötletetek?
Az AGP-s gépre is próbálom újra rakni az XP-t, ott meg szépen másolja a file-okat, eljut a feléig, majd ír egy szép üzenetet, hogy valami file hiba van, próbálja-e újra? Persze próbáld, akkor szépen elfogadja, megy tovább, majd egyre több ilyen hiba lesz, és a végén már hiába próbálja újra, nem lesz jó.
Próbáltam 2 cd olvasóval, 2 kábellel, 3 telepító cd-vel (karcmentes).
Eddig az olvasókkal és a kábelekkel nem volt gondom.
Ezt se értem.
Lehet kezd meghalni a lap? -
-
arn
félisten
válasz envagyok #69573 üzenetére
a p800 bejelentesi datum, es csak tesztelesre kuldtek ki, sehol nem volt elerheto.
a gf256 ddr elerheto volt kis peldanyszamban, leadtek, creative, ilyesmi. asus nem. a legkorabbi teszt, amiben meg a veglegesites elotti kartyat teszteltek az is januari.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
envagyok
veterán
Végülis van 700 és 733 is, lehet tuningolni kellene a 700-ast 133-as FSB-re.
ASUS V6600 is van pár, de jóval erősebb a ddr, talán maradt még creative, de a színe miatt marad az ASUS.
De mindegy végülis procit vga-át csereberélni 1 perc .
Jó lesz tesztelgetni a különbségeket.
A fury maxxra leszek kíváncsi, mert olvastam róla jót is rosszat is, p3 1.4s-el iszonyúan hasít, de szerintem korhű procival nem lesz olyan jó. Elvileg az is 99 végi.
Itt pl jobb mint a gf256 [link]
Itt meg tosszabb [link]
Na mi is volt a csúcs 1999 karácsonyán?[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Kezd érdekes lenni az AthlonXP+Windows XP sztori
1 óra DOS-os memtest hibátlanul lefutott.
Memóriahiba kilőve.
Elvileg ez a procit is terheli.Úgy indult a sztori, hogy a régi xp csak "hidegen" indult, de akkor semmi gond se volt, ment akármeddig. De ha driver telepítés után újraindítottad vagy kártyacserére le kellett állítani utána belefagyott a windows töltésbe.
4 bad sectoros a hdd, addig arra gyanakodtam.
Ha vártál, hogy lehűljön, újra ment.
Aztán 1-szer eltűnt az usb is, majd windows alkalmazások inditásánál mindenféle hülye hibákat írt ki.
Akkor cseréltem a HDD-t egy 100%-osra, és próbáltam feltelepíteni. -
KROK640
nagyúr
válasz zotyesz66 #69588 üzenetére
Igen, meg emlékszem, hogy a használhatóbb FCPGA alaplapok is ilyen 45-50 körül voltak, 2001 végén 2002 elején teljesen scifinek éreztem, hogy egy P3 alapő Celeront, (később) netán Tualatint be tudjak szerezni. Aztán lett 1700-as P4 alapú Celeronom....
Frawly : igen, igencsak durva 73 ropi egy csúcskártyáért, de ha megnézzük, akkor arányaiban a mai kártyák még drágábbak. Legalábbis én úgy érzem.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
arn
félisten
win9x vegi konfigot tesztelek
athlon 1400
kt133a
geforce3a videokartya rendesen skalazodik, de a cpus reszeken a ghzes p3 hogy lehet gyorsabb sse? illetve visszanezve a korabbi athlon 1400 bencheket a q3 ott olyan 200fpsig ment, nalam 120. a korabeli drvek vannak fent, felraktam a "turbo" agp drivert, a biosban is feltoltam maxra (ami nem szokasom, mert a korabeli atlagos szituacio erdekel).
minden ilyen furan skalazodik:
p3 1000 + gf2gts / athlon 1400 + gf3
1999\Q3ADemo.exe 640x480x16 152,2 FPS 119,6 FPS
1999\Q3ADemo.exe 800x600x16 147,4 FPS 117,0 FPS
1999\Q3ADemo.exe 1024x768x16 127,7 FPS 108,5 FPS
1999\Q3ADemo.exe 1024x768x32 90,7 FPS 106,1 FPS
1999\Q3ADemo.exe 1280x1024x32 54,1 FPS 85,6 FPS[ Szerkesztve ]
-
FF23
senior tag
Na, csak megtalált egy 6600 GT az MSI-től. Barkácsolt hűtővel volt, nekem meg maradt egy halott Inno 7600 GS-ről, a színe is majdnem azonos. Az a fajta ezüstös paszta, vagy inkább krém volt rajta, amit ha elkezdesz letörölni, valahogy a plafon is olyan lesz. Mindig marad valahol belőle Kénytelen voltam megfürdetni, mert féltem, hogy vezető és rövidre zár valamit.
RT-AX58U v1
-
arn
félisten
válasz alvaro #69592 üzenetére
2001es drvt raktam fel, korabbi nem ismeri a kartyat, kesobbiekben meg max kisebb lehet a 3dnow szerepe. Ha az agp lenne buko, akkor nagyobb felbontasban zuhanna meg. A cpulimites benchekben a legnagyobb a kulonbseg.
dos alol realisnak tunik az elonye.
-
Korábban már láttam a táblázatodból hogy az 1000- es Copper mellett a GeF2GTS jobban megy mint a Ti4200 vagy a Ti200. Én mint fentebb említettem, pótlónak használom a GeF3/4- eket. Lehet hogy evvel van összefüggésben, és lehet hogy még Athlon mellett is jobban menne . Bár nekem megteszi, mert a GTS- t beszerezni már reménytelen. A 3-4- es széria előnye nemkizárt hogy csak AthlonXP- től kezd kijönni.
(#69593) FF23 : király, így már jobban lehet hasonlítgatni, 6600GT nálam is van 2 db
(#69595) petakpa1 : P4C800 + mobil proci gyorsabb mint a Prescott, sőt lenyomta az EE+6800GT eredményemet - 22800 vs 22790 , tehát nem véletlenül találták ki hogy adapterrel belepakolgatják
A 3 test probléma nem megoldható.
-
FF23
senior tag
válasz petakpa1 #69595 üzenetére
Teljesen más architektúra, átlagban kb. ez az M 770 (alapon) van pariban egy 3,0GHz-es Prescottal. Van hogy kijön a Prescott frekvencia és HT előnye, de többnyire a Dothan dominál.
Már régóta tervezem, hogy csinálok egy összehasonlító tesztet ebből a korból-> s478-s478+Dothan-s462-s754-(s939). A jelenlegi elképzelés szerint:
-3,0GHz-es Prescott (15x200FSB)
-az összes többi 2200MHz (11x200FSB)
-a memória 400MHz azonos késleltetésekkel, mondjuk 2,5-3-3-7, mindegy is, csak egyforma legyen mindenhol.Az első három konfig megvan, a 754-be CPU kell, a 939 meg azért van zárójelben, mert én hülye eladtam. Még a teszteket kell összeállítani, hogy mik legyenek benne.
RT-AX58U v1
-
arn
félisten
válasz DarthSun #69597 üzenetére
A 150fps 640x480ra Q3ban az korrekt ertek a p3ra, az athlon tunik kevesnek - kb csak a p800 szintje.
Pedig onmagaban mind a cpu mind a gpu sebessege ok. Majd megnezek par drvt.
-
nagyúr
válasz petakpa1 #69595 üzenetére
A 65nm-es (később meg 45nm-es) mobil CPU-k vidáman erősebbek bármelyik Prescottnál, a Core architektura (visszatérés a P1 alapjaihoz) 2 vállra tette a Netburst-öt vidáman, kisebb órajelen és poén fogyasztás mellett.
A kövi lépés meg már ismerős lehet: s775 tokozással asztali Core majd Core2 CPU család, csúcsként C2Q.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Videós, mozgóképes topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Mobil flották
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest