- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz frescho #42847 üzenetére
"Mai retro: TV-n CGA jatekok kiprobalasa. Egy-ket korre poen volt, de ezt el sem tudom kepzelni hogy birhatta ki valaki orakon keresztul."
CGA mint
- VGA kártya CGA módban
- CGA kártya átalakítva (nem tudom lehetséges-e...)
- CGA kártya kompozit kimenete
- CGA kártya kompozit kimenete, kártya kompozit módban futtatvaUtóbbi ugyanis szolgál meglepetéseket. Hosszú órákon át keresztül kibírható, és nem szörnyű egyáltalán. LGR egész jó videót csinált róla youtube-ra. Rákeresnék neked, ha menne rendesen ezen a gépen a youtube
-
Tim82
félisten
Rákeresnék neked, ha menne rendesen ezen a gépen a youtube
MiniTube, mint áthidaló megoldás? (Nem a rákeresésre, a YT-ra.) Debian-on asszem, simán elérhető tárolóból is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
gerlaip
addikt
Hm...
Van itt Miskolcon egy csóka, aki Abit VP6-ot árul 4x512MB 133 sdrammal, és két 1GHz-es PIII-mal.
Mindezt vagy 3000 Ft-ért.Illetve van egy msi ms-9105 dual 1266 tualatin procival.
Ebbe kellene szerválni valahonnan egy Voodoo 5 5500-at....
(Vagy egy Ati Fury MAXX-ot)[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
frescho
addikt
-
őstag
válasz frescho #42855 üzenetére
Olyan sok állítási lehetőségről én se tudok.
A futtatni kívánt játékkal / alkalmazással kell megetettni, hogy te most kompozit kimenetet használsz. Ekkor más lesz a kimenőjel, előkerülnek a színek (hogy épp 16, nem tudom) különböző analóg technika design flaw kihasználásaival.Maniac Mansion tud ilyet. Valamiért SimCity is dereng. Meg minden CGA korabeli játék, és nem azok amik már a VGA korszakban jelentek meg (mondjuk 91 után) és csak a kompatibilitás miatt kezelnek régi üzemmódokat.
-
frescho
addikt
Ja hogy arra gondolsz. Ahh amiket probaltam annal regebbiek, hogy ilyen legyen bennuk. boulderdas, alley cat es tarsai. Majd ha lesz idom es kedvem, akkor irok rola, most csak elvezkedem vele. Nagyon tetszik. 50k/sec-et tud a vinyo
gerlaip: Ha esetleg nem kell senkinek, akkor en rausznek arra a VP6-ra..
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
-
Fenyő
őstag
Arch forkokkal fenntartásokkal vagyok, talán az Antergos ami a legkevésbé problémás, amúgy 4.0-4.2 közötti kernelnek gondja volt az Intel karikkal, sok Arch alapú disztró meg a 4.1 LTS-t használja default .
Debian 8 meg szintén régi Xfce-t használ, meg alapból nem vmi gyors az ablakkezelése (Ill a rá épülő Antix 15/16 nekem is nagyon zabálta a procit régi Pentium M-es notival, így került rá helyette Fedora inkább), otthoni használatra régi Intel integrált vga-hoz 14.04.3 Ubuntu (esetleg 16.04 is jó lehet, de azzal nincs gyakorlati tapasztalatom Intel karival) alapú Xfce-es disztrót (Xubuntu 14.04.3, Mint 17.3 Xfce) vagy Fedora/Korora 23 Xfce spin javasolt inkább.
Debian 6 már nem támogatott, 7-es is már csak biztonsági foltokat kap, így a Minitube, Smtube sem frissül benne, amik vannak a repóban azok már rég nem működnek, az újabbak külső forrásból meg az elavult függőségek okán nem tehetőek fel.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
arn
félisten
dosnal van vmi jelentosege az eger dpinek? hany dpis eger passzol?
ket olcso ps2 bezs egeret talaltam - logitech s96 400dpi, es genius netscroll 120 800dpi.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
7011 potty 3dmark2000. P3 1000 + gf2gts.
Hat lehet nincs sok ertelme a cpuhutore gyurni a gts hutoje mellett.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
Tegnap mentettem. Lomtalanítás volt és a tulaj 2 gépet hozott kidobni. Az elsőt 20mp múlva összetörték (szerintem véletlenül ejthették le) a lomisok. Ezt elkértem a tulajtól.
Asus P5K, E4500, 4*512MB Kingston HyperX, sata Dvd Rw, ide Dvd-Rom, floppy, nagy ventis kodegány, Gef 8500 pcie. Hdd nem volt benne.
A ház minden csavarja megvan, porszűrő van az oldallapokon és a tetején.Örültem hogy nem verték szét.
[ Szerkesztve ]
-
gerlaip
addikt
Sapphire 9000 pro 64M kártyám képe 3D-ben elkezdett szemetelni.
Fifa 2002 World Cup-ban a fény és egyéb látványeffektek hosszú vetületi vonalakat húznak, legtipikusabb vga hiba, de a pontos okát nem tudom (2003-ban csinált a Ti4200-as Inno kártyám ilyet utoljára, kicseréltem a hűtését és elmúlt de azóta nem foglalkoztam ilyem hibával, szóval jól elfelejtettem.)
Egyszerűen lehet a melegedés jele? (utólag rászerelt Radeon hűtés van rajta, nem feltétlenül a legjobb a pasztázása)Kérdéseim:
Kialakulhatott-e esetleg még attól, hogy a kártyához hozzáér a tápkábel köteg (amennyire lehet, leszigeteltem, de nem múlt a hiba).Elsősorban memória hiba vagy gpu jele?
Egyébként én a gpu túlmelegedére tippelek.[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
törölt tag
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #42870 üzenetére
Asus v7700, tvoutos. 1.5 eur volt szep tisztan jott, de azert szetszedtem. A hatlapot letisztitottam, atkentem a bordat, meg kapott olajat a venti. Szerintem idovel bezajosodik, mert elegge meg van kopva a tengely.
Mar csak a gus hianyzik, es kesz az 1.0 verzio, aztan finomitunk, ha vmi nem tetszik
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
aktualis wishlist
Diamond 3Dfx Voodoo 2 12Mb 1998
GeForce DDR 1999
GeForce2 Ultra 2000Roland MT-32 1987
Gravis Ultrasound Classic 1992
Gravis Ultrasound ACE 1994
Sound Blaster AWE32 IDE CT3900 1995
YMF724 1998
Yamaha WF192XG 1998
Diamond Monster Sound MX300 1998
Sound Blaster Live! CT4620 1998
Sound Blaster Live! CT4760 1999facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
gban
Közösségépítő
Szerintetek ha egy lapban (4CoreDual-SATA2) 1066 a max FSB, akkor melyik jobb választás mai játékokra? FC4 pl. simán ment korábban egy E7500-zal.
4 magos egyelőre kilőve.
- E7500 - 2,93/1066/3M
- E5800 - 3,2/800/2MMennyit számít a magasabb FSB és a 3 mega cache? Vagy inkább az órajel a fontos?
E7600 lenne a legjobb de az vagy nincs vagy horror áron, 7600 4-5k, 7500 2k, 5800 is befuthat 2k-ért.
Mod: ahogy nézem E6700 is bejátszi, az is 3,2/1066/2M, akkkor ez jobb is mint az E5800 talán.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
SP4C3
veterán
E8200/8400/8500?
Lehetőleg 45nm-es cpu legyen. - e7500 már az és e5800 is, de ezeknek kevés a cache.
Ezen az oldalon össze tudod hasonlítani őket és így megleled a választ:e7500 - Features SSE4.1 instructions
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Tim82
félisten
E8200/8400/8500?
Ahogy gban írta, 1066 MHz-es FSB-s proci, amit kezel a lap, miért gondolod, hogy 1333-as FSB-s proci jó lenne?
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
bacsis
Közösségépítő
Tényleg megy a lapban az E8000-es széria, sőt láttam aki Core2 Quad QX9665-öt húzott benne
viszont csak 1066-os FSB-vel fogja indítani s mivel kicsi a szorzója az E8000-nek jóval alacsonyabb órajelen fog menni... OC-zni lehet de nem fogja elérni a 333-at... nálam 315 körül fulladt ki a lap...
gban!! A Cache szinte alig szól bele a teljesítménybe.. az FSB már kicsit jobban de az sem olyan mérvadó... viszont az E5800 meg annyival magasabb órajelen teker..
szóval a 2 proci kb fej-fej mellett van... szal itt azt vedd amelyik szimpatikusabb!
viszont ha számít az OC, az E5800 a magas szorzója miatt sokkal jobb választás s még ebben a lapban is megcsíphetsz vele bőven 4GHz fölötti órajelet -
Tim82
félisten
válasz bacsis #42883 üzenetére
Elhiszem, az előbbit sem kötekedésnek szántam, csak kíváncsi lettem.
-
törölt tag
Van egy Xeon 3050 CPU-m egy P5K lapban. Próbálgatom az overclock-ot, de eléggé gyanús, hogy a magok ~57C körül vannak, miközben a CPU (kupak??) hőfok 34C kürül az Aida64 szerint.
Még csak gyári hűtése van, majd esetleg tehetek rá egy Schyte Mine 2 hűtést.
Mi lehet az oka az ekkora eltérésnek? -
gban
Közösségépítő
válasz bacsis #42883 üzenetére
Köszönöm mindenkinek.
Van E8400 itthon de a leírtak miatt nem teszem bele, vagyis az 1333-as FSB miatt amit nem tud a lap.
Illetve, nézegetem az E6xxx procikat is akkor 1066-tal, ha meg nem lesz semmi, megy bele egy "tucat"-E7500.
Ha valakinek van a keresettek közül valamelyik fölösben, ne titkolja.Postázást nem vállalok.
-
törölt tag
válasz #68216320 #42887 üzenetére
Lehet megpróbálkozom a kupaktalanítással. Szerencsére már nem egy drága cucc és kíváncsi vagyok mit megy a lapban. Most csak egy első próba volt, minden "auto" állásban, egyedül az FSB-t emeltem 266-ról 400-ra. Mondjuk érdekes az is, hogy a Kingston 667MH-es ramok első blikkre úgy tűnik mennek 800MHz-en.
Most is erről a gépről írok. Ennyire jók voltak a Xeon CPU-k?[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz #68216320 #42887 üzenetére
lehet a kupak egyenetlen... asszem ezeket poliroztak fel. en anno asszem ugy csinaltam, hogy csak a magok fole huztam pasztacsikot. igy csokkentheto a tavolsag. igy helyezkednek el a jelolesekhez kepest:
ps: jah, hogy ez ketmagos... ott tegyel csak a kozepere, ne kend telibe a kupakot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #68216320 #42894 üzenetére
Közben lehet rájöttem mire gondolsz.
Ezen lista alapján a HWInfo-ban beállítottam a Xeon 3050-hez a Tjmax értéket, és rögtön értelmesebb eredmény született. Így már nincs 20 fok különbség a kupak és magok között. ~7-8 fok van csak, ami teljesen reális lehet szerintem. -
törölt tag
Ja, azt hittem valami titkot tudodk meg
Mondjuk az Aida64 erősen félremért a 100C Tjmax miatt. A linkelt lista alapján 85C kellene legyen. HWInfo-val is mértem és teljesen más maghőfokot mutatott. Az meg 80C Tjmax értékkel számolt. Szóval itt lett gyanús a dolog. Ezután találtam a táblázatra. Beállítva már hihetőek az értékek és nem mutat semmi szokatlant.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van nálam 2-2 db Vitesta DDR600 256Mx8 és 512Mx16 modul.
Érdekel valakit vagy mehet a kukába?Üdv,
Ákos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest