- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerlaip
addikt
válasz gerlaip #43402 üzenetére
Még talán annyit, hogy igazából az Ati ezt a számozást elhazudta, nyilván illeszkedni kellett a 9xxx sorozatbam de teljesítmény szerint fordítani kellene a számozáson. A 9200 inkább 9000, a 9100 inkább 9200, 9000 pedig 9100...
Bár sejtem, hogy legelőször a 9000-es készült el a 9700-zal és a 9500-zal egy időben, és akkor még teljesítmény alapján akartak súlyozni, majd amikor rájöttek, hogy inkább pénzt akarnak keresni, kezdték el felszámozni, az egyébként kis teljesítményű 9200-asokat.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
válasz #68216320 #43398 üzenetére
Elvileg részben megoldható, talán 2 vinyóra. Első legyen egy 4GB- os. DOS6.22 vel készítesz rá 2x2047MB- os partíciót. Az elsőre feldobod magát a 6.22- est, majd a másodikra a Win98- at, mely felveszi maga alá a DOS- t, az "msdos korábbi verziója" menüpontba ( induláskor F8 vagy BootMenu=1 ). Ennek hátránya hogy a Win98 is FAT16- on megy, külön, nagyobb disken lehet FAT32- re tenni. A második vinyó legyen egy legalább 80GB- os mondjuk. Feltelepíted rá a Win2000- et, majd az XP-t, az XP pedig felveszi a saját bootmenüjébe a 2000- et is. A két vinyóról vagy biosban a bootsorrend váltogatásával tudsz bootolgatni, vagy az elsőre teszel valamilyen bootmanagert, melyre bekonfigolod a 2 vinyót, vagy akár a rajtuk levő összes oprendszert, külön-külön menüpontba.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
frescho
addikt
-
-
Csak teljesen alapot mértem CL5- ösek a ramok, minden defaultban. Nem állítok semmit, mióta a P4P800 berosált, fóbiám van. NB- t sem merem most feljebb tolni, ez a főgépem, semmit nem húzok benne. Tehát sima, kommersz eredmény, semmi különös.
-
Ha megvan tépve akkor lehet hogy kijön. Ha tuningolnám akkor egyel több szorzóról indulnék, 3.4GHz- ről céloznám fsb emeléssel a 3.6- ot. Persze 3.2 ről vagy esetleg 3- ról indulva még jobban meg lehetne tépni a ramot, mivel BE proci. C2 stepping miatt talán 3.7- ig menne ( bár a C3- asokból meg sok maghibás lett, de lehet hogy csak agyonhajtották ). A ramslotok meg tele vannak, tehát 2- őt ki is kéne venni hogy kisebb teher legyen az IMC- n ( 2x4GB+2x2GB van benne ). 2 rammal lehet menne CL4- el is. De mivel nekem ez így is bőven elég, nem kínzom.
-
plömplöm
őstag
válasz plömplöm #43353 üzenetére
voltak megkeresések, feladtam egy hirdetést, lehet reagálni ott is
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
törölt tag
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehet a Win98-as Nvidia driverbe belepatkolni egy Gef 7600 GT-t?
-
Fenyő
őstag
válasz frescho #43407 üzenetére
+1 én is tartok minden min K6-X/P2-nél erősebb gépemen Linux-ot is (netezős, filmnézős gépemen meg csak az van), jól tud jönni, nameg netnél, hálónál nem kell félni, hogy legacy Win benyel vmit, ami szükséges át/lehúzom alatta.
Peachman: BGF 7800GS-hez adott ki nem hivatalos Win98 drivert, meg vki home made is csinált GF8-al kiegészítve, de sosem próbáltam, szóval gyakorlati tapasztatom nincs vele, hivatalosan max csak GF6 szériáig volt 98 támogatás (ill. min SSE-et támogató proci is kellett 6x-as forceware-tól Win alatt, Linux alatt még a 96-os is ment SSE nélkül, tehát akár K6-x/P2 mellé is lehet universal agp-és GF6-ot tenni).
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
mcload21
tag
válasz #68216320 #43398 üzenetére
Nekem ez 2 géppel van megoldva: 486 dx4 100mhz , kb 16 v. 32 mega ram stb - ezen fut a dos 6.22.
(A 6.22 nekem nem szerette a "gyorsabb, újabb" gépeket ... )
Egy P4-en (2,6ghz nem HT-s, 6600gt stb) pedig fut a Win Me és az XP.
Szerintem felesleges annyi régebbi rendszer - 95, 98, 2000. Ezeket lefedi a Me és jól kezeli a flash meghajtókat. "újabb" programoknak pedig ott az xp. -
Ez megint egy hasznos információ. Sokszor gondolkodtam azon hogy milyen alapokon lehetne megépíteni egy lehető leggyorsabb Win98- as gépet. Az AM2+ - os lapok ( a modern retro kedvenceim ) már nem támogatják chipset szinten a 98- at, pedig 1 magos gyors procival király lenne. Vagy 2 magossal is elmenne csak a 2. magnak nem lenne értelme / úgysem látná a 98. Melyik a leggyorsabb lap, amelyikre van 98 driver-támogatás ?
mcload21 : elég jól lefed az a kombináció, azonban a régi 90 körüli dosos játékoknak még a DX4/100 is túl gyors
[ Szerkesztve ]
-
-
plömplöm
őstag
válasz frescho #43414 üzenetére
a zx spectrumomat nem adom. az elfér egy diplomata táskában a tetőtérben plusz az eredeti kartondoboza mellette, és majd nyugdíjas koromban lesz is időm rendberakni
legalább 1 memóic bithibás, meg kéne keresni, hogy melyik; a saját kapcsolóüzeműjéből nem jön ki a -5V, amit így egy második, amúgy csengőtrafós külsőtápról pótoltam neki; és az általam utólag beleépített kempston-illesztő is kicsit zilált lett már mazzagilag a sok matatástól. a billentyűzet-fóliát is le lehetne cserélnem. de eladni, azt soha. életem első számítógépe. múltkor mutattam a nagyobbik fiamnak, azt kérdezte, hogy miért ilyen nagy ez a számológép
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #43417 üzenetére
Ezt nem ertem. Minek tamogatas? Ertem, hogy mondjuk fele gyors a DOS mod, de amikor a win98 befer a memoriaba, akkor nincs lassulas. Marmint nem fogod erezni, hogy most hude lassu lenne, mert minden szaguld rajta. Egyszer feltoltam DOS- win9x parost a Phenom II-re. Ugy hasitott, hogy lobogott a hajam... Ennek ellentettje win2k-t futtatni meego felett. Finoman fogalmazva is szep kihivas volt...
plömplöm: ZX-81-en kezdtem, ismerem az erzest. Az is jo moka, amikor a fiataloknak kihivast jelent a szalagos egyseg hasznalata. De ezt miert raktad OFF-ba, mikor ez ennek a topicnak a temaja?
https://frescho.hu
-
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #43417 üzenetére
Amikhez még tuti van Win98 chipset driver azok a kései agp-és chipsetek, mint pl NF3, Intel 865, Via Px880, SiS 66x, 671, tehát 775 (esetleg 939) alapokon vmi agp-és Core2 ready deszka a max szvsz, innen pl. csemegézhetsz.
#43419: Agp-és GF6-ot próbáltam Win98 alatt, azzal nem volt gond, ellenben pci-e-ben a fentiek okán valószínűleg nem mennek.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Sanchez638
addikt
egy 1800@2000mhz(s423) Villamette proci mit hajthat ki? Amit érdemes még bele rakni és mellette korhű.
Számom az adatlapomon.
-
Köszi ! Az egyik lap a listából már a rendelkezésemre áll - Asrock P4i65G, néztem a honlapját, fent vannak a 98 driverek. Proci van egy 3Ghz Prescott, ami megy 1.28V- on 3.4Ghz- et. Ezen a lapon nincs fesz állítás de valszeg a defaultot magasabbra teszi ( 1.25 - 1.4V- ig mehet ).
A 775i65G R2.0 is jónak néz ki, fogadja a Core2 procikat, AGP és DDR1 társaságában. Egy erős R9800- al, mely stabilan megy 98 alatt, a Core2 egy maggal is hasíthat rendesen.
sanchezsa : én az FX5900XT- t hagytam benne, nem hajtja ki de 3DMark- ban akkor is + pontokat hoz. Valszeg egy GeForce3 is elég mellé.
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #43427 üzenetére
A 775i65G- t a honlapon is csak XP- ig jelzik, de nekem 98- ra kell , és fent is vannnak hozzá a driverek.
-
bacsis
Közösségépítő
srácok!
Ehhez a Compaq Amart Array SCSI kártyához esélytelen hogy találjak bekonfiguráló drivert/stuffot mi?
Külön BIOS-a nincs neki, a gép BIOS-ából lehetne konfigolni de kéri a driverét nem nagyon találtam semmit se -
bacsis
Közösségépítő
válasz frescho #43431 üzenetére
hűha, mit is kéne még írnom, hogy pontosabb legyek?
Ahogy a linkben is ott van.. Compaq Smart Array 2 SMART-2SL SCSI PCI kártya van egy Compaq Proliant 800-as szerverben...
Be kéne konfigolni a kártyára fűzőtt HDD-ket, de nem tudom mert ninc a kártyának BIOS-a... a gép fő BIOS-ából lehetne állítani de kéne neki a Driver...
Amit linkeeltél hát azok közül megtalálni, hátha van... kicsit jó volna szűkíteni -
gerlaip
addikt
válasz Sanchez638 #43425 üzenetére
Geforce 2 mx400, Geforce 3 ti200, de pl. Radeon 9000-est biztosan kihajtja.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #43432 üzenetére
Nekem Proliant 1000-esem van, ahhoz smartstart cd kell. Inkább azt keressél. Azzal butulsz, aztán állítható minden meg diagnosztizálható. Sőt oprendszer telepítés előtt is azzal kellet indítani a gépet, hogy felkonfigoljon mindent.
Ha a 800-ashoz jó a smartstart 5.5, akkor szólj, mert azt oda tudom adni.[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #43437 üzenetére
A fenéket, az én 1000-esem ugyan ez a tipus, most néztem meg képen a 800-ast és az simán megy 5.50-el. Szóval a tiédnek is mennie kell.
Szerk.: Bocs, 1600-asom van, 1000-esem is van, de az 486DX2, és tatabányán, nem hoztam magammal.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
frescho
addikt
válasz bacsis #43432 üzenetére
A szerver tipusat nem irtad, csak egy solarisos csomagra linket, ami inkabb sparc serverre vall, mert akkoriban nem volt x86-os gepuk.
Van mellette meg lerakatnyi konyvtar kulonbozo verziokkal. A google dobta nekem is a doksit amibol mar ki lehetett talalni az ftp linket.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
Ranagol_5
senior tag
Valaki fel tudja világosítani az elmémet, hogy ez alatt: "Only use processors from the 350,346,160,347 family." melyik 478-as procikra gondolnak?
-
mcload21
tag
P3-as Abit ST6-os lapomnál a működést jelző led akkor is világít, ha ki van kapcsolva a gép. Csak akkor alszik ki ha kikapcsolom a tápot.
Win Me-hoz akad olyan monitorozó program, ami működik is? - legalább a proci hőfokát és a venti fordulatszámot mutassa pontosan. A gpu hőmérsékletét is jó lenne tudni, ha támogat ilyet a kártya.
-
-
mcload21
tag
válasz DarthSun #43444 üzenetére
Igen, a készenlétit megkapja, de az a led mindíg is arra szolgált, hogy jelezze - a gép működik.
Zavaró ez a hiba, v. valamilyen rossz beállítás, az egyébként tökéletesen működő gépnél.
Nem az alaplapon lévő ledre gondolok (most kapcsoltam, hogy lehet félreértetted), ami valóban mindíg ég, ha áramot kap a gép, hanem a ház előlapján lévő működést jelző ledre. -
-
mcload21
tag
válasz DarthSun #43447 üzenetére
Persze .
Egyébként egy ilyen P3-as konfigot mennyiért lehetne eladni?
Chieftec Dragon maxi ház, új Chieftec táp, Abit ST6 lap, 512 megás ram (kingmax v. kingston), 1,4 -es tua sl6by, új (én használtam pár órát) 9600xt vga, usb 2.0 kártya, újszerű dvd író és mobil rack, 400 giga körüli vinyóÚgy emlékszem 20 kg körül volt a gép amikor megmértem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz mcload21 #43448 üzenetére
Ezt itt kérdezd meg, bacsis mester majd ad neked árat
-
Vladi
nagyúr
Koszos tápot mivel takaírtanátok? szappanosvíz?
il sole non sorge più ad Est!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest