-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #28250 üzenetére
Tehát magán a boot képernyőn (auton, ill kézzel beírva is)? Ott gondolom maga a vezérlő és vinyó nem szerethetik esetleg egymást (bár idés vinyóknál még nem nagyon botlottam ilyesmibe), ha amúgy a vezérlő meg a vinyó más-más felállásban működik (ilyenkor nem tudsz mit csinálni keresel egy másik vezérlőt), de Darthsunnál nincs ilyen probléma, csak maga a bios nem kezeli helyesen a nagyobb vinyókat, tipikusan ezért kuszálódik össze a fájlrendszer egy idő után, na pont erre jó az ontrack, csak a megfelelő verziót kell kiválasztani.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
-
-
MODERÁTOR
válasz bacsis #28242 üzenetére
Szia!
Igen tudja! Mondjuk érezhetően sokkal többet forog a ventilátor mint az eredeti cerkával, de azóta volt már benne 2.8-as NW P4 is, szerintem azzal még többet forgott, mint ezzel a HT-s 3.2-essel, bár a miértjét én sem igazán értem! Szóval anno próbáltam rajta játékot indítani (Flight Simulator 2004), közben szinte folyamatosan hűtött, de ahogy én manapság használom (fórum, putty ssh, fórum, winamp, fórum) tökéletesen jól megy, ha bemelegszik 55C-ra akkor bekapcsol a venti, és leviszi 50-re, majd így tovább! Ha nyáron nagyon meleg van akkor kap plusz 12cm-es ventit maga alá 5V-on, annak a hangját se hallani, de folyamatosan szellőzteti a házat, papírlapot leszívja a keyboard-ra, és olyankor alig kapcsol a saját ventilátora! Amúgy se hordom sehova, mindig az asztalon használom, mozdítva is csak takarításkor van!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ganz-[HUN] #28244 üzenetére
hajrá
de ne itt politizáljunk, elvégre nem vagyunk otromba állatok.... -
Igen, onnan töltöttem le, meg ezt is leszedtem már a linkelésed előtt, csak nem tudtam melyik jobb... , köszi !
(#28258) nakos1212 : itt tilos is, nekem csak annyiból jó a politikai vita hogy az amúgy alacsony vérnyomásom képes felmenni 120- ig is , ezenkívül azonban nyugodt típus vagyok
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz #94257664 #28260 üzenetére
Hajrá, jó gép lesz! Milyen GUS egyébként? A GUSMAX nekem elég válogatós, már ami az alaplapot illeti ( meg feltehetőleg a GUSClassic is hasonlóan viselkedhet de abból csak egy halott példányom van ).A GUSPnP viszont nem bizonyult válogatósnak.
-
Yutani
nagyúr
válasz DarthSun #28261 üzenetére
Király dolog a GUS, de ha valaki aktívan akar DOS-os játékokkal foglalkozni, a kompatibilitás és a tömöttebb hajkorona érdekében inkább egy AWE64-et érdemes használni. Fillérekből megvan és mivel hardverből kompatibilis az SB16-tal, mindennnel megy, ráadásul ott van a wavetable midije is. Szerintem.
#tarcsad
-
válasz Yutani #28263 üzenetére
Egyetértek! Gussal csak olyan foglalkozzon aki eltökélt a nehézségek leküzdésére. Az Awe cuccok sokkal kezesebbek. Gusban kezdőként hosszú ideig tartott mire kiismertem de már annyira vittem hogy 2 gépben is dualban Awe mellett is üzemel, ha ezt nem hobbiból hanem kötelességből kellett volna elérnem már hófehér lenne a hajam
-
törölt tag
-
válasz #94257664 #28265 üzenetére
Azt könnyebb beüzemelni, már ami könnyűnek számít.Dos alatt nehéz leszorítani az irq- t 5 vagy 7- re, felette a legtöbb dosos játék nem szólal meg.Win98 alá viszonylag könnyen felmegy, XP alatt nem használtam de állítólag műkszik ott is. Win alatt mehet a magas irq, ott mindegy.
szerk: bizonyos esetekben nagyon villog a gus, de az awe stabilabb hangminőséget ad, nekem ez a tapasztalatom és kompatibilisebb mindennel ahogy Yutani is mondta
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
KT266A -hoz van Win 9x driver? Illetve mely NV, Intel, AMD, VIA chipset-ek támogatottak ezen az os-en?
-
zoltanz
nagyúr
válasz Sanchez638 #28268 üzenetére
Nem elérhető a VIA oldala.
Úgy értem mik azok a legújabb chipset-ek melyekhez még van Win 9x driver, vagy alapból tartalmazza az os? -
válasz #94257664 #28269 üzenetére
Biztosan jól volt beállítva az Awe? Voltam olyan helyen ahol át kellett állítanom Win alatt opl3- ról hullámtáblára, utána mondták - jé ez így is tud szólni? Nekem egy gépben vannak, real-time átkapcsolásokkal hallgattam, a Kenwood végfokom két teljesen egyforma vonalbemenetére kötve. Wawe, CD, mp3: gyengébb a Gus, magasba húz, basszus kissé erőtlen. Hullámtábla : ahogy már mondtam néha nagyon villog a Gus de néha ványadtá válik ( pld dosos Tyrian alatt borzasztó), az Awe kiegyensúlyozottabb.
-
Fenyő
őstag
válasz zoltanz #28267 üzenetére
Ahhoz még tuti van, sőt még vmi régebbi kellesz hozzá, vmi. 4.35 vagy 4.43, úgy a 2004 körülig megjelent chipsetekhez van win98 driver (875-ös Intelhez és Nforce3-ashoz határozottan úgy emlékszem hogy van pl.).
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
zotyesz66
őstag
válasz Ganz-[HUN] #28271 üzenetére
ULI az Ali utódja. Nekem Dual-Sata2-ben volt, az egyik kedvenc deszkám volt.
-
ebegab92
senior tag
Itt van egy kis infó róluk
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Ranagol_5
senior tag
Ebbe nézzél bele, és megtudod.
Szerk.: Én PH-s tesztet linkeltem, meg leírást.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
válasz zotyesz66 #28274 üzenetére
Fincsi chipset volt az Ali, nekem egy Asus P5A-val volt dolgom ilyen chipsettel és arra emlékszem hogy igen jó volt az a lap. Rengeteg jumper és beállítási lehetőség. [link]
Egy nagyobb tuning során agyonfeszelés és a vargáné táp kombó miatt szétégett rajta a ramok felől egy fet valamint a körülötte lévő apró alkatrészek és vele együtt a nyákon lévő áramkörök egy része. Visszaforrasztani nem lehetett mivel nem volt hova, így kivezetékelve egy hasonló fett-el amelynek külön P1-es méretű bordája volt barkácsolva ment tovább teljesen stabilan. (elég sok alkatrész hiányzott!) Szegény lap nagyon sok mindent kapott, úgy emlékszem K6/2 300-as (vagy 350-es?) volt benne meg voodoo2-es, quatum vincsi, ja és Alliance 1mb-os vga 2D-re, hangra SB rádiótuneres isa ami még megvan valahol, ja igen meg ciril betüs fémházas billentyűzet ami rázzott a fasza táp miatt!! Nagyon űberfull rendszer volt, jó jó persze K6/3+-al lett volna igazi meg SLI-vel!
Na meg akkori szomszéd gépében is mintha Ali lett volna, mert bootképernyőn díszelgett az aladdin felirat.
Magáért az Acer-ért nem vagyok oda, mai notikból minőségre legaljának tartom bár tény hogy nagyon olcsóak és erős hardvert pakolnak a gépeikbe de külsőre és minőségre messze legalja[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz MasterDeeJay #28277 üzenetére
e külsőre és minőségre messze legalja
Az Acernek is vannak felső/csúcs kategóriás gépei, és a HP/DELL/Lenovo-nak is vanak low end gépei amik szintén ugyanazt a fos gagyi műanyagházat tartalmazzák...
Szóval szerintem ez így nem helyes állításszerk: ezalól lehet kivétel az Albacomp mert annak csak hulladék gépei vannak
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz bacsis #28278 üzenetére
Acer-ből még az állítólagos felső kategória is hemzseg a tervezési hibáktól. Nekem volt szerencsém egy "High-End" acer laposhoz. Annyira fosul volt megoldva a hűtése, hogy a idle 70 fokon volt a cpu-gpu páros.. 10perc játék után meg már csíkozott a gpu és pár pillanattal később le is állt az egész.. Szóval maradjunk annyiba, hogy az Acer egy fos.
Ja, a lapost az eladott cuccaim archivumában megtaláljátok.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Sikerült életre keltenem az Asus P2B-S deszkámat. Már csak SCSI diszkek kellenének hozzá, meg még 3x256Mb SD Ram..
-
-
válasz bacsis #28278 üzenetére
Mindegyiknek van alja kategória, de én az Acer-t tartom leggyengébbnek.
HP.nál leginkább a gyári hibásakkal van gond, átlag összeszerelés.
Cégnél volt új HP250-es amiből szinte mindegyik ment vissza gariba, egyikben vincsi, aztán kijelző, aztán fagyogatás...HP 620 szériánál mindegyiknél kivétel nélkül hálókártya és USB problémák voltak.
Dell alsó kategóriái úgy ahogy össze vannak rakva, probléma nem volt velük. Lenovónál az 505s széria meglepően jól össze van rakva, azokat szoktam ajánlani. Acernél úgy értem hogy az összkép nem jó alsó kategóriában,pl: lehetne a gagyi műanyagot is szebbre kihozni. Nagyobb üzletiekből Acer-el nem találkoztam, a többség még mindig HP-t és Dell-t hoz ilyen kategóriából.Albacomból szereltem párat az üzletiekből már ha lehet annak nevezni. Tartóssága üzletiekhez képest átlag alatti, szétesős kissé ja és dögnehezek. Mondható az hogy a márka kategóriájának megfelelő.
-
Ádyka
őstag
Gyerekek áruljátok már, hogy mit tud a Win 8.1, amit a többi régebbi oprendszer nem.
Ugyanis az alábbi konfigon hibátlanul fut a youtube FullHD, és mindezt 10-30% proci terheltséggel teszi.
Giga K8NF9 Ultra, Venice 3200+ @ 2450 MHz, 2 Gb DDR, HD 2400 PRO 256Mb, és 32Bites Win8.1.Nyilván alap órajelen is megy. A HD 2400 PRO csinálna mindent?
Ja és még egy VGA driver sincs fent, csak amit a win feltolt.
Mint már korábban is említettem, a webezés is sokkal smoothabb. Csak úgy folynak az oldalak.Valahogy fel kell tolnom Athlon XP-re
[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Ádyka
őstag
válasz Yutani #28285 üzenetére
Hivatalosan még sehogy, de külső progival elvileg megoldható. Mostanában cikkeztek róla, hogy hivatalos frissítéssel is lesz újra start menü hónapok múlva. Nem próbáltam gányolni. Addig a nagy gépre nem rakom fel amíg nincs benne gyárilag.
Már a mostani uccsó frissítéssel is legalább rögtön az asztal jön be, és nem azok a nyomi user friendly csempék.Azért a Pentium D jóval erősebb, én egy mezei egy magos procin küldöm.
A követelményeknek nem nehéz megfelelni, most a követelmények alá menni... na az lesz csak érdekes egy Athlon XP-n.[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
Mennyi hely kell neki az összes frissítéssel?
Postázást nem vállalok.
-
-
ebegab92
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #28286 üzenetére
Itt van egy leírás a mókolásról. Socket-478-ra már sikerült felbarkácsolnom
Még Pentium 3-as laposomra akarom valahogy felrakni, de valamiért ezzel a módszerrel nem akarja a jót
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Ádyka
őstag
válasz ebegab92 #28290 üzenetére
Igen, én is pont ezzel a módszerrel barátkozom a Socket A-ra. Csak sok a kis pendrive-om, és egyik sincs 4 giga.
Viszont a te 478 rendszeredre mindenféle mók nélkül is fel kéne mennie nem?
Neked hogy megy a youtube azzal brutál alaplapi vga-val?Youtube-on 900-as cerkára is feltolták.
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
Nem mindegy, hogy RTM vagy már tényleges kiadást tesz fel valaki. Mert előbbi még megy mókolás nélkül szinte mindenen, a végső, forgalomban lévőnél lettek unsupported a régi procik.
Socket-478 azért esik ki, mert nem tud NX-et SSE2 meg PAE megvan. Pentium 3-nál csak PAE van, de akkor meg mi értelme ennek a mókolásnak, ha csak az NX miatti sírását kapcsolja ki a Win 8.1-nek?ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
gban
Közösségépítő
Postázást nem vállalok.
-
zoltanz
nagyúr
válasz Ranagol_5 #28207 üzenetére
"Zoltanz: Akkor majd ha kell, előkeresem."
Amik érdekelhetnek még: Rage Pro (8 MB) vagy Rage 128. Akarok írni egy cikket: 3DFX V2 mire képes ma, (Asus TNT2-őm már van)újabb driver-ekkel patch-ekel, textura pack-okkal. Esetleg még Geforce FX5700 (128 bit). Kölcsönbe sajna nem jó, mert nem tudom mikor lesz időm erre.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz Sanchez638 #28298 üzenetére
Köszi, de tényleg elég kiszámíthatatlan mikor van időm, ez a biztos. Az FX 5700 gyűjteménybe menne esetleg 1-2 teszt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest