- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo Legion 5i 15 notebook: légiós fegyverzetben
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz Fücsök007 #107545 üzenetére
4150- hez 53MHz- re jön ki a PCI. A3850- et nem hajtja ki természetesen, de másik drivert is kell próbálnom. Bár Prescotthoz képest elég jó eredmény. Core2+3850 AGP system, az egekbe húzva mindegyik, 50k körül tud.
Viszont ott fix a PCI, a V2SLI mágiához sztem a Prescott a legjobb, Northwoodnak sincs esélye, mert sokkal kevesebb tuningot bír.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Fücsök007
őstag
-
válasz KROK640 #107556 üzenetére
Kb. Most is csúsztam, mert a tesóm gépét kellett renoválnom. Még le sem mentettem az alaprendszert, utána jön az alaprendszer kimaxolása, majd ismét mentés imagebe, ezek kellenek ha az ember határon akarja karcoltatni a vasat. Ha ez kész, utána jön a mágikus recept, állítólag működik, meglátjuk.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
Bile Demon
őstag
válasz Lalaland #107549 üzenetére
Magam sem tudom melyik fajta.
Sima BIOS volt rajta, de SC feliratos.
SC BIOS-al nem volt stabil. (újrapasztáztam, hőfok normális).
Valami köztes BIOS-t gyártottam/hasznátam hozzá.Aztán lett egy MSI 980 TI Sandy mellé.
Az EVGA-t ilyen "degradálódott" állapotban nem akartam eladni.
Tavaly a DELL T5810 xeon workstation-be betettem, mert nem volt más értelmes szabad GPU-m. Abban nem volt stabil, azzal a BIOS-al, amivel a 2500K mellett rendesen ment. Talán álltában tovább romlott, talán jobban kihajtja a xeon, talán gyengébb a tápja (2x 6pin).
Még visszább kellett venni 12-25MHz-t. Azóta abban szépen elketyeg.Bruhe
-
félisten
GUS ACE-hez megfelel ez a driver CD, vagy kell valami más?
-
sidi
tag
válasz FoxiestFox #107563 üzenetére
Igen ezt használtam én is a GUS Classic-hoz, jól megy vele.
Pont az ACE és MAX memóriabővítése van benne példázva a readme.txt-ben."Csak a Puffin ad Neked erőt, és mindent lebíró akaratot." Bud Spencer, 1981
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #107562 üzenetére
mi a különbség az SC és a sima kártyák között? (kérdem úgy, hogy egy SC OC-m van)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #107566 üzenetére
Szóval gyárilag OC-zett verzió tulajdonképp mind
Az RTX3060 -asom meg "XC Black Gaming".Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
arn
félisten
válasz Bile Demon #107566 üzenetére
Retrozasra szvsz jobb valasztas az alap orajeles, hatekonyabb kartya.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Bile Demon
őstag
A 980Ti szerintem overkill retrozásra. Tavaly a Hogwarts-ot meg a Chernobilyte-ot nyomtam rajta. Nem gyenge.
Lehet belőle alap órajelest csinálni. Hozzám is 1000MHz-s alap BIOS-al érkezett.Most pont egy 4K OLED TV-t hajt. Böngésző, HTPC meg ilyen SSAM HD szintű játékok mennek rajta.
Bruhe
-
arn
félisten
válasz Bile Demon #107570 üzenetére
Abbol is lesz retro
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
válasz FoxiestFox #107530 üzenetére
A 3.000 Ft-os hirdetésre én is ugrottam.
Az FX kártya az én saját PC időszámításom előttről való, nem is hallottam róla eddig a hirdetésig. 3 ezerért mondjuk kipróbáltam volna.
Végül, a felkínált vételár számomra már nem volt vonzó.
De örülök neki hogy itt a fórumból került valakihez, így még hallhatunk róla valamit#107531 sidi:
nekem pont ilyen van. Én 60-as memóriákkal használom közel a kezdetek óta.
A gyári valóban 100-as körül volt. Próbáltam hasonló értékűekkel, de hibázott.
Szerencsére éppen kifutottak a régi ISA VGA kártyák így volt miből válogatnom annó.
A hangja alapvetően állat a demók alatt, plusz mod-okra. Meg annó a HW mixere miatt eszméletlen előnyös volt a 386-os korszakban.Nemrég belevettem a midi tesztjeimbe is - ami mondjuk nem túl szép dolog, összevetni újabb és profibb hangkészletekkel - de kíváncsi voltam rá. Na az kifogott rajta. Legalábbis így utólag, 30 évvel később hallgatva és ítélkezve gyenge volt.
Ami nagyon furcsa számomra, mert itt van előttem a pillanat amikor először hallottam 16 bites, digitalizált hangokat (.pat) megszólalni PC-n a hozzáadott pár darab midi fájllal.
És az akkor valami mennyei volt a Sound Blaster Pro, 8 bites recsegése után[ Szerkesztve ]
-
Lalaland
tag
válasz Bile Demon #107562 üzenetére
Igen ez a sima SuperClocked. Enyém-FTW- is ilyen ventivel szerelt, csak 2x8pin tápcsatlakozója van, magasabb alapórajellel+backplate. Classifieldre pályáztam csak nagyon nem éri meg nekem a felárat(3x).
Nálam lévő példány tudja az 1500/8100 órajelet teszt erejéig.
Egyébként nem semmi hogy mennyi féle verziót dobott piacra belőle az EVGA:
#107569 Fücsök007 - Köszi! igen bőven overkill, 980ti-m még nem volt. Anno gtx970-em volt nagyon szerettem, megérte akkor, majd váltottam ráfizetéssel GTX980-ra, na ott a csere nem érte meg. A ti nagyon drága volt akkoriban, most pótolom és megkapja majd a lányom Win11-el.N o S o u n d J u s t S p e e d
-
envagyok
veterán
Egy újabb Amiga 1200 kérdés
Jött egy cf adapter, azt amíg nincs memória bővítő vagy turbókártya, addig mire lehet használni?
Workbenchet lehet rá telepíteni?
Mire érdemes formázni és mivel, milyrn os-t jó rá tenni, 3.0-ást?
Esetleg aga demókat (pl exe ) már lehet felmásolni rá? -
arn
félisten
A gyari midik rendesen meg voltak csinalva, jatekok csak nehanyon hallatszott, hogy ezt hallottak guson. Az fm is jo volt, csak mashogy.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Illetve keresek olyan 15khz-es vga, s-vhs, rgb komponens, és kompozit bemenetekkel rendelkező monitort/tv-t ami jó képminőségű, lehetőleg 4:3 képarányú képátlóval rendelkezik.
Lapos és képcsöves is jóXboxhoz, c64hez, c128hoz, Amigához és akár pc-hez.
Létezik egyáltalán ilyen?
-
arn
félisten
válasz envagyok #107578 üzenetére
Crtrol beszelsz? Nem igazan letezik… a korai vgamonitorok kozott volt par, de nem hiszem hogy a 80as evek vegi monitoron akarnal jatszani
broadcast kijelzok tudjak meg, de az megint mas teszta. Ossc.
-
félisten
Csak hogy mennyiért megy egy olyan broadcast crt, ami mindent is tud: [link]
Más: tracker zenéből valamelyikőtöknél akad esetleg letöltött gyűjtemény, amit megosztana?
Kicsit idegőrlő egyesével szedegetni modarchive-ról, rátenni floppyra, majd a pécére.
Ha lenne egy nagy pakk, kiírnám cédére és cső.Itt jegyzem meg hogy az ősrégi Mitsumi kinyitós CD ROM amit mutiztam nemrégiben, úgy olvassa a közel max sebességen laptop íróban írt Verbatim egyszer írhatós lemezeket, mint a kisangyal. Imádom azt a meghajtót, legyen bármilyen lassú.
-
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #107580 üzenetére
Itt egy valogatas youtuberol [link]
amugy a legjobb musicdiskek ezek voltak (future crew) [link] [link]
-
frescho
addikt
válasz envagyok #107576 üzenetére
Simán felmegy rá a WB. 3.1-et rakj rá. Ha nincs tapasztalatod, akkor lehet, hogy egy előkészített telepítővel jobban jársz. Egy ideje nem húztam már újra, nem tudom van-e jobb, de régebben a classicwb bevált. Előkészít mindent, felrakja WHD-t is.
Kb. menete:
1. CF-> üres image (a pontos méret a lényeg, létre hozhatod a hd file-t másként is.
2. Összerakod a szükséges ADF állományokat és a WB classicot
3. Emuból felrakod az előkészített telepítővel (mostanában FS-UAE-t használtam, mert színes-szagos-eccerű) filerendszernek PFS3-mat használok, de van aki vlamiért FFS-t ajánl. Az már kuszálódott nekem össze.
4. Összeszeded a progikat, demókat egy könyvtárba. Ne feledd a kickstart ROM állományokat a WHD-hoz. Aminet-tel érdemes megismerkedni.
5. Könyvtárat is hozzáadod az emuhoz
6. Könytvárból az image-be bemásolod amit kell
7. A kész image mehet vissza a kártyáraNem bonyolult, már gondoltam ,hogy csinálok róla egy videót, de sose jött össze, meg kis kereséssel van jobb, mint amit tudnék csinálni. Érdemes rákeresni, hogy van-e jobb, mint a classicwb. Lehet, hogy jpbban jársz a betterWB-vel ha nem lesz turbo kártya. Az kicsit másként települ, ha jól emlékszek. Ja és van újabb 3.1-es WB, de az fizetős, kezdésnek a sima 3.1-gyel is jó leszel.
Monitorra nincs jó megoldás, én most a Dell 15k-t kezelő monitor mellé szereztem egy elég jó kompozit dekódert, meg csináltam kábeleket Amigához meg a többi cucchoz, még a CGA-t is megjeleníti elég jól
https://frescho.hu
-
envagyok
veterán
TFT monitor is jó lehet.
16:9 monitor sok van, ami tudja ezt, a benq 27es tesztmonitoromon is van minden bemenet.Az ossc helyett kb ugyanannyiért komplett házimozi erősítőt is lehet vrnni beépített skálázóval, nekem pl onkyo tx-nr3008 volt, 250-300€ között mennek.
[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
Meg annyi jutott eszembe, hogy ossc prora lehet vmi crt modult dugni, amire kothetsz analog monitort, tehat a bemeneteket az ossc kezeli. De ettol autentikusabb nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
MrSalieri
csendes tag
válasz Bile Demon #107546 üzenetére
Sziasztok!
Nem nagyon szoktam írni, csak olvasgatni, tanulni, ötleteket gyűjteni. A GTX 980Ti eredmények megihlettek, hogy betegyek a GTX 960 eredményét az XP-s gépemnek. A 960 ebben azt hozza, mint nálatok a 980 Ti, ennyit számít a sokkal erősebb CPU. A 980 Ti elvileg ebben a konfigban 300k felett menne.
Értelme sok nincs ennek, így is túl erős már a régi címekhez. Far Cry1, NFS Porche, Morrowind, és ilyen címekhez van használva, amik nem teljesen jók újabb Windows alatt. Rivatunerrel le szoktam szabályozni a monitor frissítésére, mert különben a Far Cry, aminek vsync gondjai vannak menne úgy 1000 fps-t, 300W fogyasztással.Ami talán mégis értelme, hogy újabb a vas, és kb. 60-70 W fogyasztással viszi az XP játékokat. Meg jó vele szórakozni, tesztelgetni. A Win XP mellett van egy Win10 LTSC, ami napira teljesen jól használható.
Szóval, ez az én "kis retro", XP gépem! :-)
-
MrSalieri
csendes tag
Szia,
NFS Porsche fut ugyan modern gépen, de csak Open GL alatt (legalábbi nekem úgy sikerült összehozni), úgy meg csúnyácska, még úgy is, hogy modern gépekre való javítás fent van hozzá.
A Far Cry 1 is fut modern gépen, de ha kilépsz az induló barlangból, akkor sokkal szebb XP-n, mint újabb Windows alatt. Erről a philscomputerlab-nak is van Youtube videója, ő csak ezért rakott össze egy Core2 gépet.
Meg nekem a Morrowind sem jött össze újabb Windows alatt, addig megy amíg nem magyarítom, de magyarítással nálam csak XP alatt megy.
Tudom ezek rétegigények, de nekem könnyebb volt egy XP-alatt kínódás mentesen játszani ezekkel!
-
KROK640
nagyúr
válasz MrSalieri #107590 üzenetére
I7 8700 + GTX960? Ez jóval erősebb és újabb mint az én tartalék gépem (I3 4170, 16GB RAM, GTX 960 2GB, 120GB SSD, 1TB HDD). Szerintem a helyedben tennék bele egy RX580 8GB-ot, és és 202X-ig játszós gépnek is elmenne.
Érdekes, hogy még ilyen új gépre is felmegy az XP, aminek amúgy ráadásul nagyon kicsi gépigénye van. Néha megfordul nekem is a fejemben, hogy a tartalék gépre egy XP-t húzva, simán lehetne XP-s csúcsgép (2C4T meg 16GB RAM még az XP vége felé se volt kutya, nálad meg aztán pláne nem a 6C12T nem is igen létezett az XP végefelé maximum HEDTként).
Másik oldalról egy jól beállított Win 7 perpillanat sokkal kényelmesebb mint egy XP, bár lassan egy kutya, egyiket se lehet kiengedni a netre és akkor a szépen skinezett XP győzhet, pláne, ha szuper XP-s gép a cél mint a te esetedben.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Fücsök007
őstag
válasz KROK640 #107593 üzenetére
Szerintem 3770 vagy 4770-es proci elég (HT off), ki mit tud olcsón megvenni vagy kunyerálni ismerőstől. Egyébként praktikussági szempontból Z77-es lap 4X2GB tuningrammal XP alatt nagyon gyors, és mivel natív a támogatás, nem fog akadni semmi, mivel netre már nem használja a mezei retrózó. Egyébként 1 ilyen gép GTX 980-al még Vista 64 bit alá is elég, win 10-hez pedig GTX 1080 minimum dukál ma már.
[ Szerkesztve ]
-
MrSalieri
csendes tag
válasz KROK640 #107593 üzenetére
Ez egyrészt ilyen szórakozás, mert miért ne, másrészt meg elég könnyen felment az XP. Itt olvastam a "'DarthSun féle" XP-ről, az gond nélkül felmegy. Utána meg Snappy Driver, és az megtalál majdnem mindent. Van egy -két dolog ami ismeretlen eszköz, de hang, háló, vga megy, és megy az energiagazdálkodás is. Szépen fel-le veszi a CPU órajelet, el is lehet altatni, fel is lehet ébreszteni az XP-t. Nyilván Sata SSD-re lett téve az XP. Az nvme ssd-n meg van a Win 10.
Nagyon kevés dologra kell az XP, de miért ne, jó mulatság erről is szól ez a fórum. A Far Cry látvány gondja az Win7 alatt is fennál. Meg Porcshe is XP alatt az igazi barátnő is szereti, szokott vele játszani, vannak sárga, meg piros autói. :-) ez fontos, mert lehet együtt játszani, meg így nincs az, hogy miért gépezel már megint. :-)Ha kellenek modernebb játékok, amikhez kevés a 960, akkor van egy 1660Ti kártyám is meglehet csinálni, hogy egyszerre bent van a gépben mindkét kártya. Az XP a 1660-at nem látja, érdemes letiltani eszközkezelőből, és az nvme ssd-t sem látja oda sem tud bekavarni. A 1660 szépen elalszik, ha XP alatt vagyok. Ha meg Win 10 van indítva, abban meg letiltom a 960-at, és megy a 1660 ami minden visz. Mehetnének együtt is, de minek. A monitorom van két HDMI bemenet azt választom ki, amelyik Windows megy.
Esetleg még annyi az értelme fentieken túl ennek, hogy így egy gépen mehet XP-től, Win11-ig minden.
-
petakpa1
őstag
Van itt olyan akinek van
- összerakott Phenom II vagy Athlon II gépezete
- 1 db üres SSD-je
- némi szabadideje
és esetleg megpróbálná feltelepíteni rá a Windows 11 (IoT) Enterprise LTSC-t innen letöltve?Igazából az érdekelne, hogy hajlandó-e települni ez a W11 verzió ilyen CPU-ra annak ellenére, hogy csak SSE4a és POPCNT utasításokat támogat a CPU, de SSE 4.2-t nem.
Neten nincs teljesen egyértelmű infó erre, pedig sok órát eltöltöttem google-zással már. Inkább az tűnik valószínűbbnek, hogy SSE 4.2 is kell, nem elég a POPCNT, de jó lenne ha ez bizonyosság is lenne, mert ki lett próbálva. Sajnos a gépezetek amikre W11-et kell majd tennem 240 km-re vannak tőlem, és egyenlőre nem tudom saját magam kipróbálni.
Jöhet privátba is az eredmény ha valaki kipróbálná és itt off-topic ez.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Pikari
addikt
válasz petakpa1 #107597 üzenetére
Athlon64 x2-vel megnézem, az össze van rakva. De csak azt, hogy a telepítő elindul -e, mert feltelepíteni nem szándékozom-
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Pikari
addikt
-
MrSalieri
csendes tag
Igen a Porsche abszolút Win98 korszak, azóta játszom vele! :-) Szerintem erősebb P3-on simán megy. Ahhoz képest nem semmi, hogy Win XP-n is megy szépen. A későbbi XP címekkel meg tényleg nincs már semmi gond, főleg amik már SP3 XP-re jöttek ki, azok bármin mennek Vistától-Win11-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest