- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
Mar bocs hogy kozbevagok, vicc nelkul, most nem fikazni akarom az AMD-et, szeretem a radeont. Csak azt nem ertem hogy miert kell mindig, ha valami nem megy jol a bulldozeren akkor az biztos intelre van optimizalva. Ha egy jatek nem megy jol az ATI-n akkor az bistos nVidiara volt tervezve. Ez nem egy jo dolog, igy az AMD sohasem fog felebredni csodalatosan szep almabol, es sohasem lessz utokepes. Mig vannak emberek akik megvesszik vakul a portekajukat (mint en) addig soha nem lesz egy utokepes darabjuk. Videokartyaban is rohelyes hogy a 670-es szarra veri a 7950-est es parszor meg a csucskategoriaju 7970-est.
Szeretnek mar latni egyszer egy olyan AMD processzort, legyen az Llano, FX, Trinity ami jol szajon csapja az Intel processzorjait. Na meg egy hasonlo videokartyat ami jol elban a konkurenciaval. Amig az AMD -enek csak az arcsokentese a fegyvere addig nem lesznek olcso es jo processzorok. Hiaba jon a trinity, processzor szintjen csak gyenge, video szintjen pedig tartalan. Aki jatszik az vessz maganak dedikaltat, aki pedig nem annak mindegy.
Ha a 40-50 % lejebb esne az AMD eladasa, lehet akkor elgondolkodnanak kicsit jobban.Nem szeretnek senkit megbantani, meg egyszer elmondom NEM fikazni akarom az AMD-et !
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
Egyaltalan nem intel es amd-rol volt szo. A gta 4 nvidian jobban fut, ma a kollegam nagyon kihangoztatta hogy a call od duty az nvidiara van optimizalva, masik kollegam pedig kur_ara vedi a 8120-asat, tokeletes processzor es bika eros o szerinte, csakhat azert nem teljesit mert majdnem minden program intelre van optimizalva. Tehat ha valami nem megy rendesen AMD-en az program hiba, vagy intelre/nvidiara van optimizalva. Szerintem ez azert egy picit tulzas, nem ?
Na mindegy, inkabb hagyjuk. Nem szeretnem elinditani a lavinat. Csak egy artalmatlan megjegyzes volt resszemrol.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz MiklosSaS #8603 üzenetére
Nem tudom egyeseknek mi baj lehet, most sok játékot próbálgattam és mindegyik nagyon jól futott ezzel a processzorral, de a GTA4 meg tényleg egy elfuserált valami lett, tökmindegy mi van alatta. Sokaknak az 1.0.3 vagy 1.04 patch után jelent meg ez a laggolás ahogy olvasom, de nekem steames verzió van és ott már alapból a legfrissebbet szedi le sajnos.
A másik meg így a vita lezárására, vga terén nagyon fejött az AMD a 4xxx-5xxx széria nagyot ütött, igaz a 6xxx csak mérsékelten, de ez a 7xxx megint ott van a szeren. Az meg vicc hogy egyesek már sz*arráverésnek tekintik a 4-5%-os előnyt, mintha akkor a 6950-en már akadna minden játék, vagy nem tudom. A 7970 meg újra az élen van, igaz csak 1-2% különbséggel. Szerintem most pont hogy egálban van a két gyártó, itt csak az ár és szimpátia a döntő ha valaki vga-t akar vásárolni. -
törölt tag
Én eladtam a 8150-et,mert kollégám ráizgult és jó áron megvette. Amíg megjött a 8120,egy Athlon II volt a gépembe.A notimba I5 Intel van, aki észreveszi a különbséget közöttük, pár benchmark nyúzáson kívül az igazi geek Játszani meg, amúgy sincs mivel. Dolphin emulátor alattl meg sokkal jobban megy a Last Story meg a Xeneblade 8120 - on, mint Phenom X4 el.Perpill nekem ez az öröm forrása Ja és persze a gépem elejére ragasztott " unlocked FX processor " matrica
[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok vettem ma egy fx-8120-at és nem megy csak 4 mag és 4 szál mind1 mivel nézem meg sehol sem megy a 8 mag.Alaplap-om egy asrock 970 extreme 3-as P1.10-es bios-szal.Gyors helpet kérnék köszönöm.
-
Cseneles
őstag
válasz perfegor17 #8607 üzenetére
Rakd fel a legfrissebb BIOS-t és nézd meg azzal.. ha jól látom van 1.4 es már segít hidd el
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
perfegor17
senior tag
válasz perfegor17 #8609 üzenetére
probléma megoldódott a windowsban volt elállítva 4 magra msconfigban.
-
Cseneles
őstag
válasz perfegor17 #8610 üzenetére
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Cseneles
őstag
Mien progival tudom aránylag pontosan mérni a CPU hőmérsékletét?
-
MODERÁTOR
válasz Cseneles #8612 üzenetére
Sajnos egyik sem fog pontosan mérni. Amit lehet tudni, hogy 45°C közelében és afölött viszonylag pontosan mér, alatta viszont nem. Ez természetesen a maghőre (core temperature) vonatozik, a CPU hőmérséklehetet az alaplap méri a CPU környékén (core temp+ 7-10°C) Asrock esetében ez a 7-10°C-os különbség több is szokott lenni.
Programok: Core Temp, Real Temp, Aida
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
lee56
őstag
válasz MiklosSaS #8601 üzenetére
Már nem azért, de akárhányszor nekiállsz fikázás nélkül kifejtsd a véleményed, valahogy valami csoda folytán mindíg fikázás lesz belőle, ha kihangsúlyozod hogy nem az, akkor meg méginkább
Először is a levegőbe beszélés, te általánosítasz miközben én egyetlen egy programról írtam amit írtam..
Tény hogy vannak olyanok akik eltúlozzák az amd védést, míg intelnek is akad bőven hősies védőügyvédje, hozzáértő vagy kevésbé az
És néhány dologban nem ártana tisztábban látnod, már ha hajlandó vagy az előítéleteid nélkül tájékozódni. Ez a valóság sajnos, a legtöbb program ilyen olyan okokból intelre optimalizált, manapság már nem olyan szembetűnően talán, de a tény attól még tény nVidia pedig előszeretettel pénzelt néhány fejlesztőcsapatot és kiadót a múltban, ez is talán ténynek tekinthető, nem beszélve a driver trükközéseikről, szóval ezeken nem kéne annyira meglepődni..
Olyan processzort pedig majd talán akkor látsz, ha majd csak APU-k lesznek. Nagyon kiváncsi leszek meg tudja-e közelíteni az intel az amd-t grafikában addigra, és hogy ha jobban elterjed a heterogén programozás, vajon mennyit fog még érni az intel jelenlegi előnye CPU-ban, gyanítom nem sokat..
A mondandóm másik részét pedig már bozont megválaszolta neked, nem akarom elismételni
No Comment
-
MiklosSaS
nagyúr
Azert altalanositom, mert altalaban talalkozok olyan emberekkel. Persze hogy az intel oldalan is van ilyen.
Ha majd az intel nem fogja tudni megkozeliteni az AMD-nek grafikaban, akkor majd felvasarolja az nvidiat es maris elonyre fog szert tenni. Legyunk osszintek, ha nincs az ATI akkor most az AMD csak egy ocska dioda gyar lenne.
-
lee56
őstag
válasz MiklosSaS #8615 üzenetére
Szerintem meg az ATI megvásárlása előtt is a világ második legnagyobb x86 processzorgyártója volt már akkor is, de ugye megint fikázás nélkül nem tudsz írni
A felvásárlása nélkül most biztos nem övék lenne a legjobb grafikai teljesítményű APU, és ugyebár ebben látják a jövőt, szóval jó befektetésnek bizonyult.Még ha össze is jönne valaha az nV intel fúzió, gondlj bele az AMD-nek is több év kellett hogy összeintegrálja az APU-t, azért nem menne oly hirtelen nekik sem..
Na de hanyagoljuk a témát már, mert ez tényleg nem ide való.
No Comment
-
Cseneles
őstag
Az normális h 1.168v ot kap a cpu alap beálítason full terhelésen 3100mhz-n? néha hibázik meg kékhalál tesztek(intelburn, prime95) alatt.. alaplap auton van minden a lenti configgal
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz MiklosSaS #8615 üzenetére
Ez nem olyan dolog, hogy felvásárolja az NV-t, és máris megvan oldva a probléma. Ezt 2006-ban kellett volna megtenni, amikor az AMD csinálta ezt. Ha most az Intelnek nem jönne be a Larrabee tudom én már, hogy hányadik reinkarnációja, akkor az egyetlen értékelhető alternatíva ide az AMD GCN architektúrája, mert csak ez a GPU képes ugyanazokat a 64 bites pointereket kezelni, amiket az AMD64/x86-64-es processzormagok. Ha az NV-t veszik meg, akkor szükségük lesz egy új architektúrára, mivel bizonyos, hogy az NVIDIA AMD64 licenc nélkül ARM-hoz igazítja a GPU-t is. Ez az Intelnek csak akkor jó, ha ők is ARM processzormagokat fognak tervezni.
Az IGP nem a grafika miatt költözik be, hanem a skálázhatóság biztosítása miatt. A gyártástechnológia fejlődése már nem adja meg azt, amit régen. A pJ/GFLOP értéket kell csökkenteni, hogy a lapka skálázható legyen.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
bmatty
tag
Hello
En is beallok a Bulldozer tulajok koze ma jott meg A 8120-om egy Asus M4A89gtd pro-ba hajtom AM3 sochetes.
Steam id: Mathias, Battlelog/Origin id: Mathias_hun
-
zsámoly
tag
Sziasztok
A múlt héten vettem egy új konfigot (fx-6100 Sabertooth alaplappal), videókártya (7850) gariztatása miatt azonban még nincs beüzemelve.
Nagyon kényes pont nálam a fogyasztás kérdése, és a majdani telepítés után szeretném minimalizálni a fogyasztást. Ezt elsősorban a processzoron keresztül gondoltam elérni.
A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet egy fx-6100 -as fogyasztását visszafogni( úgy tudom 95W tdp-vel bír, viszont nagy étvágyú)''Rohadjon meg az is,aki behoz ide még...egy...brazil sorozatot. José don Padrafos''(Hofi)
-
MODERÁTOR
válasz zsámoly #8622 üzenetére
Az alaplap gyári beállítás szerint automatikusan adagolja a feszültséget a processzornak. Nálam 1.4xx voltot adott neki, de levettem kicsivel 1.2V alá, így hűvösebb is lett és valószínűleg kevesebbet is fogyaszt (nem tudtam megmérni, mert lemerült az elem a fogyasztásmérőben).
Vedd lejjebb te is a feszültséget, ezzel lehet spórolni. Az energiagazdálkodási funkciók pedig legyenek bekapcsolva az UEFI-ben.
Harrrr!!!!
-
MODERÁTOR
1,15-tel indultam, nem volt stabil, eggyel feljebb tettem, ott sem, ismét, ott sem.
Amíg nem látom mennyit fogyaszt a gép alulfeszelve és túlfeszelve, addig nem foglalkozom vele. Rendelek majd egy 10-es pakk gombelemet ebayről (mert olcsóbb, mint a boltban), akkor majd méregetek és be is teszem az eredményeket ide.Harrrr!!!!
-
Cseneles
őstag
válasz Cseneles #8612 üzenetére
Megvan a ludas...Stabilitási problémámra kb 5 nap mire rájöttem(4rendszer telepítés,2winyó formázás) 0Km es CORAIR Vengance 1866/8gb kitt egyik modulja 290000 hibát produkált... memtest alatt dos ban Na ennyit a minőségről
-
pilu85
őstag
nekem alapfeszen viszi a 4 ghzt a 6100, de gondolom ez lapfüggõ is, nem csak prockó
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Pécé007
csendes tag
Sziasztok. AMD Fx 8120 procit szeretnék venni, ezt állítottam össze, jó ez így szerintetek? Ha nem, mit javasoltok?
lap:ASROCK Alaplap AM3 970 EXTREME4, FSB2600, ATX
cpu:AMD AM3+ CPU FX-8120 X8 3.1GHz 384Kb L1, 8MB L2 8MB L3 Cache Bulldozer BOX
ramINGSTON Memória HYPERX DDR3 8GB 1600MHz CL9 DIMM (Kit of 2) XMP T1 Series9
vga: Sapphire Videókártya PCI-Ex16x ATI HD 7850 2GB DDR5 OC
ssdCZ 2.5" SSD SATA III 60GB Solid State Disk VERTEX 3 SERIES
hddESTERN DIGITAL 3.5" HDD SATA-III 1,5TB 5400rpm 64MB Cache, CAVIAR SE
ház:THERMALTAKE Ház Midi ATX Spacecraft VF-I
tápORSAIR Tápegység 430W, 12cm, 20+4 80+ Builder Series BOKSZ
monitorELL LCD Monitor 24" U2412M 1920x1200, 1000:1, 300cd, 8ms, DVI, USB, DP, pivot, fekete -
eszakas
senior tag
válasz Pécé007 #8632 üzenetére
Szia!
Tegyél még félre egy jó proci hűtőre pénzt, meg a házba legyenek is benne a ventik. A táp is kicsi lesz!
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
kovsol
titán
válasz eszakas #8634 üzenetére
Nem tudom ennek a tápnak pontosan milyenek a 12V -os ágai, de nem merném ezt 100% ra kijelenteni, hogy kicsi a táp. Nekem FSP Aurum 400W fx6100@4Ghz és 2db HD3870 512MB VGA kártyát, ezek is jól megtuningolva és vitte. Ez terhelve is belefért a 384W 12V képességeibe. A HD7850 meg kevesebbet fogyaszt mint a két hd3870.
De tényleg érdemes lenne benézni a Milyen tápegységet vegyek topicba neki megkérdezni ez a konkrét táp típus milyen erős 12V on.May the Force be with you!
-
Cseneles
őstag
-
Macka
veterán
Turbo Core esetében hány voltot is kap a Cpu (8120)??
-
pilu85
őstag
hali. a bios azt írja hogy alap cpu vcore 1.4125 V . ez nem sok egy kicsit??? jól írja???
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
FuRiONight
őstag
Hali
Phenom II X4 955-öt érdemes lecserélnem bulldozerre? Ha igen akkor mit ajánlotok?
-
Cseneles
őstag
laptól függ de próbálja 1.35v-ot adni neki maxx 1,4v a plafon ha jól tudom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FuRiONight #8644 üzenetére
Szerintem nem, de ha cserélni AKARSZ, és van rá, akkor egy 8150-re már érdemes....
-
O_L_I
őstag
Sziasztok. Egy villámkérdés.
Ahogy a hivatalosan 1333-at támogató PHII megfelelő lap és ram társaságában elmegy 1600-on, a Bull proci tud 2000-en?
-
pilu85
őstag
ha olyan ramot veszel hozzá mèg többön is. de túl sok haszna nemhiszem hogy lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest