- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz eszakas #8196 üzenetére
Sem a 990FXA-UD3-ban, sem az UD5-ben és még az UD7-ben sincs LLC. Szoftveresen nem állítható a rajtuk alkalmazott IC-n. Az UD7-en pl. ISL6330CRZ van, máshol nem találkoztam még vele, adatlapot szintén nem leltem.
(#8201) atti_2010: tudtommal az a vezetőségváltás azért volt, mert még több eladást akartak (volt növekedés, de kevésnek találták), aztán az új csapat jól elkurjantotta az egész LGA1155 termékvonalat a Z68-as kivételével. Vissza is hívták a régi bagázst, több pénzért.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
encokai
csendes tag
A mit ajánlotok kategória alatt valóban nem voltam eléggé egyértelmű.
Szóval tuningolni túlságosan nem szeretnék csak keveset mert hosszú távra szeretném megtartani a kis fx-et. Azért hat magos mert a következő konzol szériába is már 4 mag lesz ha jól tudom és csak egy tipp, hogy a 6 mag akkor elég lesz ha háttérben még akarok csinálni valamit.Win8 is ahogy hallom lényegesen jobban használja ki a több magot mint a Win7 úgyhogy szerintem (nem flamelek csak így tippelek a jövőre nézve) az intel papa alakíthat jövőre a haswellen hogy sokmagos legyen. Hyper threading nem lesz elég ha rendesen megírják a szálakat és nem lesz ennyi várakozási idő ami miatt életképes most a hyper threading.
Benchmarkoknak meg ezer éve nem hiszek... Tom's hardware nemtudom mi a tapasztalatotok a honlappal kapcsolatban de fx 4100at 3 fokozattal roszabbnak tartják mint az i3 2100at. Később csináltak egy tesztet ahol kiderült, hogy egy két helyen van 10%nál roszabb eredménye az i3hoz képest, néhol persze jobb is volt az fx de azt nem reklámozzák.
A lényeg a lényeg hogy olyan lap kellene alá ami még egy 4 évet kihúz kb. és bele megy a vishera.
-
kovsol
titán
válasz encokai #8205 üzenetére
Következő konzol szériáról még egy hivatalos hír sincs. Már a mostani xboxban is 3 mag van és a PS3 procija az meg 1 központi PPE égység és 8 párhuzamosan dolgozó SPE egységből áll.
A mostani PC -s procik hány gigaflops re képesek amúgy?
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
pilu85
őstag
félek hogy vishera is úgy jön mint a bull. olyan sehogy nagynehezen.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
frescho
addikt
Ha lekapcsolsz modulonket egy magot, akkor mi az eredmeny? Jobban kell skalazodni az Intelnel, mert az i3 a HT-tol csak lassabb lesz.
Hat egen, ami erre van optimalizalva, az gyorsabb. De azok meg nem x86 kompatibilisek, bar linux szintemindenen elfut.
https://frescho.hu
-
DeadMeat
nagyúr
Kipróbáltam, mennyire valós a hőfok:Szivattyút lekapcsoltam, prime idít, 90 fokig mertem elengedni, a hővédelem nem kapcsolt be.. vagy nagyon szarul mér a lap, vagy nincs hővédelem..
Előbbire tippelek.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
04ahgy
nagyúr
válasz DeadMeat #8213 üzenetére
Megint csak FX6100 + 990FXA-UD7-es mérési adatokat tudok közölni:
A CPU fölött tömör vörösréz pot, amiben a CPU kupaktól 1mm-re van a 0,1°C pontossággal bekalibrált hőmérőszenzor. A szoftveresen jelzett és a mért érték között nálam 11-12°C differencia van, ami abszolút reális a szilíciumtól a hűtőbordáig közbeiktatott hőhidakat tekintve. Sőt, még több is reális lenne (mint a Sandy Bridge / Ivy Bridge esetében).
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
kovsol
titán
Érdes anomáliát fedeztem fel:
LineX 0.6.4 Problem size: 10000 5x lefutott és a legmagasabb értékek:3300 3modul/6mag Turbo On 20,15
3300 3modul/6mag Turbo off 24,07 apm is off
3300 3modul/3mag turbo on 16,74
4300 3modul/3mag turbo off 22,14
3600 3modul/6mag turbo off 24,53Mikor apm és turbo is be volt kapcsolva sokszor visszaugrált 3000Mhz re az órajel, míg amikor ki van kapcsolva fixen a maximális órajelen ment végig !
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz likeaRAINBOW #8220 üzenetére
pl az, hogy a turboval lassabb és nem hogy növelné néha a mag órajeleket, hanem konkrétan 3000Mhz re is visszarakja 3300 ról, de ezt már stability test közben is többen észrevették, pedig alul van feszelve is,kb úgy viselkedik mintha elérné a 95W határt és lassítaná miatta.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Ki is kapcsoltam inkább a turbót épp ezért.
Most 3600Mhz 1,13V NB2000 1,15V. Ez jó lesz nekem úgy hiszem. Pontvadszatra úgyse jó ez a proci, amire használom arra meg ez is elég és cserébe jó hűvös marad.(#8224) Borokafa nem mondod? tudom jól... de alap órajelen alulveszelve ne lépkedje túl
[ Szerkesztve ]
-
Borokafa
őstag
Nálam az APM-nél 3 állás van, a szokásos enable , disable és egy olyan, hogy automatikus. Na ebben az állásban mindenem van és 4GHz-ig nem is veszi vissza a procit.
Lehet az Asrocknál a bios másképp van megírva és kényesebb erre a kritériumra. Sajnos nem csak Asrocknál, már Asusnál is észrevettem, hogy pl. 8150-et alapon primeolva visszavette az órajelet.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
egy kis jó hír
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
soultrapp
senior tag
-
soultrapp
senior tag
Most éppen lement 39fokig,mert lehet előbb hamar néztem a fokot játékból kilépve,de a lényeg hogy még mikor volt egy kis tuning akkor nem ment 60 fok fölé a battlefield,de most vissza raktam egyből alapra a procit és 64re ment is fel.
De a 28fokos szoba sokat jelent gondolom.Jah neked,hogy vannak beállítva a dolgok?turbo?apm?llc?off?off?off?
[ Szerkesztve ]
-
-
soultrapp
senior tag
alap feszültséget kap 1.275-öt,de most alapon volt ilyen meleg,amúgy meg 4ghz-re húzva 30perc prime után 65 fok volt eddig max,de az csak 24fokos szobában.
Sajnos ez ennyi,már beletörődtem,mert azt mondták akkor,hogy 30perc prime után a 65fok jó....de most már lesem merem futtatni:-((
Lehet jobb lett volna egy cm212evo,de lehet a házam nem a legjobb.....Azt,hogy félre mér-e azt nem tudom,mert én mikor 65 fokot ír ki akkor is megfogom a hőcsöveket,mert szinte langyosak csak.meg a borda is langyos.
[ Szerkesztve ]
-
soultrapp
senior tag
válasz akela91 #8235 üzenetére
Lehet neked a ház is sokat számít.
Már nincs kedvem felidegesíteni magam.
Így is sokáig tartott mire össze jött ez a hűtő,mert először A.triglavot vettem csak kicserélték nekem mert éppen nem fért el a ház oldalától.És már így is sokba van:-((((Hát lehet akkor nekem szar....
[ Szerkesztve ]
-
soultrapp
senior tag
válasz akela91 #8238 üzenetére
Azon is gondolkodtam már nem-e a videó kártyám miatt van ilyen meleg,mert játékok közben felmegy akár 74fokig is. És nem-e az nyomja fel oda a meleget.
Viszont prime alatt meg ugye nem megy a videó kari és olyankor csak 42-44fokos a v.kártya.
És akkor is felmegy 65fokig a cpu.Ilyen a kari melegedős fajta.
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1041&pid=1083&psn=&lid=1&leg=0
-
DeadMeat
nagyúr
Én csak kiváncsi voltam, mi nem jó, ezért lett kipróbálva.Mert nem értem, hogy passzív radival prime közben 60-65 fokos a proci, a víz meg alig 35.
Míg a q66 anno 3 ventivel 3600Mhz-en szintén 60 fok környékén lazán 45 fok fölé fűtötte a vizet..
Azt feltételezve, hogy jó az ihs és a magok is megfelelően adják át a hőt a kupaknak, egyszerűen hülyeség az a hőfok.
A kupakot amúgy megnéztem, majdnem teljesen sík, a blokk is jól illeszkedik rá..
Marad az, hogy szarul méri a lap a proci hőmérsékletét, vagy el van baxva az ihs alatt valami.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
SSJmeszes
senior tag
A jó előbb láttam, hogy beszéltetek pasztákról.
Amit a Noctua D14 mellé adnak az jó paszta?YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
soultrapp
senior tag
na az már,ha csak centi ben is nézem nekem 36cm a három,neked meg 52.
az több mint egy plusz venti:-)
Nekem is jó lett volna oldalra egy:-((minimum egy 20as:-)
Lehet nem ezt a házat kellett volna vennem.
Mondjuk ezen kívül semmi bajom a házzal,mert jól zaj szigetel elfér a videókarim kényelmesen és a cpu hűtőm is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest