- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
8120 tuningban hogy teljesít illetve mennyire melegszik? Játékok alatti teljesítményre érdekelne, mivel ez és sb i5 között ingázok. Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi, tehát a legjobb az lenne akinek van a 2 proci közt viszonyítási alapja.
-
=HG=
addikt
válasz csucsbicep #8051 üzenetére
Visszonyítási alapom nincs, de annyit mondhatok, hogy szerintem elég melegedős, főleg, ha tuningolsz. Játékokkal nincs gond szerintem, bár én 99 %-ban BF3-at nyomom, ugye ami kihasználja a több magos procikat.
-
jozsef m.
tag
válasz csucsbicep #8051 üzenetére
Döntetlenre, Mireszék elég alaposan körüljárták, a témát.
-
88Prot
tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem...
Próbálok mindent rendesen leírni, hogy minél jobb képet lássatok a körülményekről...
a PC:
Lap Asus Sabertooth 990Fx legfrissebb bios
Proc AMD FX-6100+ Schyte Ninja 2
RAM G.Skill 1600Mhz CL9 2*2Gb + Corsair Venegance Blue 1600MHz CL9
TÁP LC Power 650W
VGA 2db 5770 CrossfirebenNamost ha felhúzom a feszt 1,4V-ra és 4450-en tolom az összes magot tökéletesen elindul a gép, játszom órákat BF3 vagy akármi más (BF3 terheli meg a gamejeim közül a legjobban a procit 80% mind a 6 mag) semmi gond rebootnál semmi gond, viszont ha kikapcsolom a gépet és áll mondjuk órákat van amikor velzúgnak a ventik aztán 2-3 másodperc múlva leáll. Ilyenkor táp kikapcs---> lap kisül---> táp on---> power on---> gép kiírja BIOS-nál hogy overclock failed... ezt mért csinálja? most 4000en használom de Ai suite-ból volt hogy 4800on is elindult BF3 csak FPS laggolt szal a kérdés, hogy mért csinálja mondjuk egy 8óra állás után a gép ezt, hogy nem kapcsol be, csak ha elveszem az áramot, aztán visszakapcsolom?
Válaszotokat előre is köszi
-
atti_2010
nagyúr
Nekem egy MSI lap ugyanezt művelte igaz 1156 foglalat volt és Bios frissítéssel oldódott meg, de ha úgysem akkor visszább kell venni a tuningból.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
=HG=
addikt
válasz atti_2010 #8058 üzenetére
Lehet az táp probléma is, mert bekapcsnál veszi fel a legnagyobb feszt a rendszer....Azt is meg lehetne próbálni, hogy a nem szükséges perifériákat lekapcsold...pl + vinyó ház ventik (vga-1, optikai meghajtó, stb.... Megnézni, akkor mit csinál..
Amúgy is, egy ilyen konfighoz dukál egy rendes táp![ Szerkesztve ]
-
88Prot
tag
válasz atti_2010 #8058 üzenetére
Hát remélem nem a lappal van baj... de ha sok lenne a tunning game-t se bírná órákig... nem?
BIOS-om legújabb. Néztem videót is mert ez a DIGI+VRM nekem magas volt mondom most mit lehet állítani meg mit nem nehogy megsüljön... meg olyan is van, hogy mikor így 4450en használtam bekapcsoloma gépet kilépek BIOSba kiírja hogy Proci 1,502v-on újraindítom már csak 1,285 meg ilyen érdekességekTudom ez az LC-Power elég gáz de 11ezeré nem volt rossz szerintem... Lehet nem ad le akkor elég teljesítményt?
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Ha nem stabil a cucc visszább kell venni hiába bírja a játékot, esetleg próbálj adni egy kis feszültséget a memóriákra ha még nem tetted. Nem hiszem hogy táp probléma lenne mert akkor eldobná játék közben is.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
-
FeRRaR1
őstag
válasz atti_2010 #8063 üzenetére
Pedig nagyobb az esély táp hibára, vagy rossz feszültségre, mint alaplapra...
88Prot
De egyébként ha nem tudod mi az a Prime, meg egyből ilyen viszonylag magas órajelet állítasz be úgy hogy nem vagy otthon a témában, inkább olvasgass kicsit utána, akár itt is rákereshetsz...
Tuningnál fontos a stabil értékek belövése, és legyen Prime stabil a gép.
[ Szerkesztve ]
-
88Prot
tag
igen azt értem, de nem akartam 1600on nyomni.. a lényeg hogy a proci mennyin megy, aztán majd sakkozok a memóval. Tuti valamit szarul állítok be am... am nem rögtön állítottam be ezeket az értékeket szép lassan csak ott már piszkáltam a DIGI+VRM-es cuccokat és azt nem szerette de utána utána olvastam meg néztem egy Asusos videót hogyan kell felnyomni a procit mit kell hozzá állítani stb... meg mondom hogy egyszer azt írja hogy 1,5V aztán 1,285 resi után ilyet még nem láttam és full auton volt minden...
-
kovsol
titán
válasz csucsbicep #8067 üzenetére
Mire akarod használni, milyen felbontás stb nagyon sokat számít.
May the Force be with you!
-
FeRRaR1
őstag
Nem, próbáld meg először szépen beállítani prime stabil 4 vagy 4,2 Ghz-re, ha stabil és úgy nem jelentkezik a dolog, akkor jó lesz a táp, sőt mehetsz tovább is.
Itt szinte mindenkinek 1,3V alatt viszi a 4Ghz-t. Szóval inkább keresd meg a legkisebb feszültséget 4,x Ghz mellett, ahol még prime stabil a gép.
-
88Prot
tag
válasz FeRRaR1 #8090 üzenetére
ez am fura mert volt egy sokkal rosszabb lapom egy Asus m5A87 volt benne egy Phenom II X2 555, és ahogy emeltem a frekit azonnal állította automatán feljebb a feszt... aztán 4 magosítottam mind a 4 mag ment rendesen 3,8on és akkor is melléállította a feszt. Itt mért nem teszi meg? ha minden auton van?
Most 1,3685v-on van de a thermal radar szerint csak 1,302 és 1,320 között ugrál lehet azért mert emeltem 0.9-et?
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Az auto dolgokkal nem tudsz olyan finom eredményt elérni mint ha te teszteled ki.
Terhelésnél eshet a feszültség ha nincs bekapcsolva a Load line c.
De szerintem sok feszt adsz neki, 1,3 V az alap, Turbo coret lődd ki, 4 GHz-n mennie kell szépen, tolsz neki egy prime blend testet, ha 10 percig bírja akkor valószínűleg jó.Aztán szépen kis lépésekben csökkented a feszt, amíg nem hibázik, ezt a határt kell mindig megkeresni, adott órajelhez.
-
88Prot
tag
válasz FeRRaR1 #8093 üzenetére
Oké értelek. Tehát ha 4,0Ghz fölé akarok menni, akkor belövök egy feszt amin elindul a win aztán szépen emelgetem míg már nem hibázik ugye?
Bár holnap majd megnézem, hogy belövök alapra mindent turbocore off és megnézem BF-be az fps-t mert ha ugyanannyit produkál mint 4000en akkor semmi értelme húzni...
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
na most robbbanok fel mindjárt... mind a mai napig amióta ezt a beállítást használtam tökéletesen stabil volt... 4-5 napig... 1-2-3-4-5 órát pörgettem a primemot.. Most meg beszarik 15 perc alatt... na hogy a jóó k......
de mire fő?
[ Szerkesztve ]
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
válasz ProciVettel #8096 üzenetére
25.11 verzió van fent... most vissza tettem a ramot eredetire. nem e ott van valami gubanc...
De ez idegel fel de nagyon de nagyon... hogy ha sokszor sok óráig jó... egyszer csak miért gondolja meg magát? fuuuu de rohadt...YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
válasz ProciVettel #8098 üzenetére
Hát ez már sok!
Eddig 4 óra prime után volt 65°C max.
Most meg 5perc alatt 70-2°C az még hagyján.. de instabil a rendszerem prime szerint!Ez volt az utolsó AMD konfigom az is biztos....
Pedig feszt is emeltem.
[ Szerkesztve ]
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
FeRRaR1
őstag
válasz SSJmeszes #8099 üzenetére
Nem azért, de mindenre van magyarázat, a 65 az elég sok, főleg most hogy pár hét alatt 10-15 fokot emelkedett a kinti hőmérséklet is, nem volt jó választás a 65 fok, az egyszerűen túl sok, nekem 5 GHz-n hajtva volt 67 Aida test közben (igaz kint is volt vagy 5 fok, meg minden venti maxon ment)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs