- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
AMD System Monitor-t próbáltad?
Amúgy érdemesebb tuningolni a processzort mint a TC-t használni. TC alatt akár 1,4v-ra is felveszi a feszültséget, ami igencsak megdobja a fogyasztást, ráadásul ha jól tudom 4 szál felett ne mis emeli az órajelet.
Viszont szinte az összes FX alapfeszültség alatt viszi a 3,8-4GHz-et (1,2-1,25v között a fórum alapján) így nem igazán fogyaszt többet terhelés esetén. Idle meg szintén nem fogyaszt többet, a CnQ jól teszi a dolgát.
Én azért használom így mert van pár játék aminek jobban számít az órajel és szerintem kevesebbet fogyaszt mintha alapórajelen TC-vel használnám.(#8750) pilu85
Nekem sem rémlik hogy kiírná az órajelet a win task manager, ott csak a terheltségi szintet látni.[ Szerkesztve ]
-
-
lee56
őstag
Nem biztos hogy igazad van, maximum turbó alatt csak max 4 "mag" órajele nő meg nagyon, míg turbó nélküli tuningnál ugye mindegyiké, és lehet hogy ezt a kisebb beállított feszültség sem tudja kompenzálni utóbbi esetben.
És szintén van jópár játék ahol gazdaságosabb lenne egy jól működő turbó, mivelhogy négy szál alatt dolgoztatnak csak. Minek menjen egy warcraft 3-nál 8mag 4GHz-en pl? Ilyenkor Runo példáját lehetne még követni, turbo off, 2 modul off, és alulfeszelve alulórajelezve is vígan elmegy 60W körül
No Comment
-
SSJmeszes
senior tag
na amit sikerült elérnem a 8120 al!
@4300mhz, 2600NB, 2140mhz ram!
1.38V 1.47V 1.65V26°C szobahőm., CPU: 68-9°C.
Prime Blend: 1h.52min. STABIL!@4400mhz már drasztikus fesz emelés ellenére sem képes menni, nem beszélve a 4500mhz ről!
CPU hűtő: Noctua D14!
Van egy másik Stabil beállításom 4100Mhz, de az ~10°C hidegebb mint a 4300mhz beállítás.. Ezért a 200mhz nem ér 10°C szerintem!
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
SSJmeszes
senior tag
őőőő bocs a dupla hsz ért!
De a pihenőben van a gép, akkor a CPU sebességet vissza veszi, de a feszültséget nem dobja lejjebb! Mit kell bekapcsolni, hogy azt is ledobja mikor pihen a gép?YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
O_L_I
őstag
Köszi ez pont jó!
Amúgy amíg nem tudom kikapcsolni ezt a HPC modeot addig meg vagyok lőve a tuningal mert úgyis vissza veszi.
Próba képpen felvettem 4Ghz-re de prime alatt több időt töltött 2,8-on mint 4-en.
A turbo core-nál legalább a TDP limit erejéig magának "húzza" a procit.[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
egyfajta támpontod les akkor is arról hogy mennyire eszi a procid a gamma. :p
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
O_L_I
őstag
Azt kell mondjam, hogy az overdriveot eddig csak időről időre feltettem megszaglásztam letöröltem és vissza mentem biosba de a bulldozerel új értelmet nyer a dolog.
-
MotleyCue1
csendes tag
Sziasztok. Lehet nem jó helyre írok, elnézést kérek.
Tudnátok mondani valami jóféle alaplapot Fx 8120 procihoz, 20E-35E amit max rá költenék, és egy hűtés érdekelne még hozzá, mit javasoltok, csendes és hatékony legyen. Cooler Master HAF 912 házat néztem ki, valószínű ezt fogom megvenni. Még szükségem lenne egy olyan adatra, hogy mekkora tápot nézzek, hány W-ost. A VGA kártya 7850-7870 lesz, és 8Gb ram lesz a gépbe 1 ssd és egy 1-2 TB HDD, ODD tervezek a gépbe venni.
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
pilu85
őstag
válasz MotleyCue1 #8766 üzenetére
giga 990xa ud3
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Asbee
veterán
Tuningot tervezel? Esetleg később még egy vga ? Hűtésre, tápra összeg?
-
O_L_I
őstag
válasz Oliverda #8771 üzenetére
Igen, rosszul fogalmaztam. Valójában érthető a progi csak amit bozont linkelt kicsit felhasználó barátabb
BTW: Azt ugye jól tudom hogy FX cpu-val 8-as sorozatú lapnál 2400 a HT link alapból.
Az mitől lehet, hogy BIOS-ban a HT linkre széles tartományban van szorzó Overdriveban viszont max 11-es szorzót enged ami ugye 2200.
Ez nem is lenne baj mert amúgy eszem ágában sincs a HT-t mozgatni, viszont az Overdrive erővel leveszi 2200-ra amint bármit állítok. Ezzel az a gond hogy a HT link menet közbeni változását nem igazán kedveli a VGA, ugyanis az Aero azonnali lefagyásával jár ez a móka. -
Asbee
veterán
alaplap
- ASUS M5A97 PRO
- GIGABYTE GA-990FXA-UD3
- ASROCK 970 Extreme4táp
- CHIEFTEC CTG- 500W-550W 80P
- COOLERMASTER GX 450W RS-450-ACAA-D3hütő
- Alpenföhn Brocken[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
-
SSJmeszes
senior tag
Hát ez már nagyon vicces esküszöm... ez 100%, hogy ez volt az utolsó AMD konfigom.. Ezt most megfogadom! Tegnap egész nap stabil volt 4300 on. ma már hibázik... egy szardarab az egész.... ami egyszer stabil. miért nem marad az?
-
SSJmeszes
senior tag
válasz DeadMeat #8782 üzenetére
ahan, hogyne! user fail mi? És mivel magyarázod, hogy régebben ment 5-6 órát is teszt alatt?! És másnap ismételten szarfos volt.
+kb mindenki azt írja, hogy ez a 2h elég... ha ez alatt nem szarja össze magát akkor jó.
na lényeg a lényeg... utolsó AMD proci volt..
nem akarok csatát kirobbantani, de szerintem ezzel mindenki tisztában van... hogy ilyen feszültség mellett amit ennek a szar 4.3ghz nak adtam intelel bőven4.5 fölé pakolom, ami stabil is marad... ahogy néztem 1.4V alatt mennek 4.5ghz az intel procik a nagy többsége biztos.[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
válasz SSJmeszes #8783 üzenetére
Lefosom mit csinálsz és mennyi ideig.Blend teszt ahogy írja is (a gyengébbek kedvéért) sok ramot használ, a procit nem terheli annyira.. Kérdem én ha a procid stabilságára vagy kíváncsi miért a memória terhelőt választod?2 óra primeból soha nem volt elég, max tájékoztató jellegű.. stabilnak tűnik mondhatnám rá. Ha procit akarsz tesztelni Small ftts vagy in-place large FTTs-t használod. De úgy látom neked ez nem érdeked, csak a fröcsögés
23. órában dobja el a prime, akkor mire elég 2 óra?
1.4V-al megy a bullok többsége is 4500Mhz-et biztos.De mint mondtam felőlem azt csinálsz amit akarsz.Viszlát
[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
SSJmeszes
senior tag
válasz DeadMeat #8784 üzenetére
De, ha ilyen paraszt mód állsz az emberhez inkább ne szólalj meg baz+!
Én azt tettem és azzal teszteltem amit más ajánlott nekem..
Hányingerem van az ilyen tuskó emberektől... aki leugatja a másikat azonnal!
Mert ő AMD fanboy és meg kell, hogy védje bármi áron.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
galaxyS
csendes tag
válasz SSJmeszes #8779 üzenetére
Ne csak a Prime95-el teszteld.. próbáld meg az IBT(Intel Burn Test) nálam az 5 perc alatt kidobta a hibát.. mig PRIME stabilan futott
Ugyhogy sztem ha CPU-t tuningolsz+tesztelsz akkor ezt a két progit használd.. ez a tuti..
én ugy csináltam anno (1 éve) a Phenom 2 x6-nál hogy 2 óra PRIME és 1 óra IBT... (illetve a volt Q9400-nál is).. és ha ez a 2 nem dob hibát.. tuti stabil lesz a géped.. (nekem legalábbis az volt a Q-nál ,és a mostani X6-nál is)
------
De lehet elég az IBT is.. mivel én ugy vettem észre hogy legjobban az izzasztja meg a CPU-t.
(mivel ha megfigyeled PRIME-nél igaz 100%-on pörgeti a CPU-t de melette tudsz dolgozni a gépen.. míg IBT-nél örülsz ha az egér megmozdul- nálam legalábbis igy volt..)[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz SSJmeszes #8785 üzenetére
Engem az turbo core semmitérősége ami bosszant nagyon, és emiatt az egy magot használó programokban nyújtott szar teljesítménye.(pl diablo3 is csak egy magot terhel miközben a beta 3 -t terhelt, nem vágom ezt hogy gondolták, de ez nem a proci hibája)
Vannak olyan pillanataim nekem is mikor azt kívánom, hogy bárcsak i5 -t vettem volna inkább és várok még egy hónapot a vásárlással, de várom milyen lesz az új amd széria aztán majd adok neki egy esélyt lehet, mert a mostani gépemet max hugyért szarért tudnám eladni és annyival nem lennék előrébb az intel procival se.Én amúgy AMD Overdrive stabilitás tesztjét szoktam használni, nekem az is kifagy miközben a prime meg hasított azonos beálíltáson.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz SSJmeszes #8785 üzenetére
Nos csak úgy válaszolok, ahogy te állsz a dolgokhoz. Nem baszdmegelek, nem személyeskedek.Leírtam a tényeket, mit kellene csinálni.De nem ám beismernéd, hogy lehet mégsem vagy tévedhetetlen neeem leállsz személyeskedni.De tudod mit igazad van.Én vagyok a gyík, hogy felhívtam rá a figyelmed.Legközelebb nem fogom.
Sikerült nagyon mellé lőnöd, kicsit sem vagyok fan boy, ill de.A pénztárcám fan-ja vagyok.Volt x forintom amiből gépet kellett összetenni.Amd lett belőle most.Az előző intel volt.Az azelőtti is.Előtte amd.Szóval ennyit erről.
Mint mondottam volt: Felőlem azt csinálsz amit akarsz.[ Szerkesztve ]
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
kovsol
titán
válasz DeadMeat #8789 üzenetére
Bétában így terhelte: [link] itt látszik, hogy szépen osztotta azért tovább még a terhelést. Jelenleg egy magot terhel csak és a többire meg nem oszt ki.
Turbó feszültségét az amd overdrive segítségével át tudod állítani, de viszont nem jegyzi meg, vagy nekem nem sikerült beállítani úgy, így minden indításkor meg kellett ismételnem a beállítást, így inkább letettem jelenleg a használatáról.
(#8790) Asbee gondolom úgy mint nekem a béta, viszont másnak aki intelt használ annak is csak egy magot használ jelenleg a végleges verzió több ember is írta már a topicjában. Nem tudom most miért nem használja nálam rendesen a procit. Próbáltam úgy is, hogy letöröltem a windows frissítéseket és próbáltam felrakva őket, akkor se változott diablo alatt a terhelés nálam a végleges gameval. Neked fent van a bulldozeres javítás ?
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz DeadMeat #8788 üzenetére
Bocs a modiktól az OFF ért!
De már bocs!
Ki kezdte így az egészet? Én nem reagáltam az egészre úgy ahogy te!
Ezt ki írta? (Lefosom mit csinálsz és mennyi ideig., De úgy látom neked ez nem érdeked, csak a fröcsögés) Szerintem TE!És ezután írtam le rólad a véleményem... szóval ne játszd itt az eszed, hogy én vagyok aki kezdte a személyeskedést...
[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
Ez fura azért.Gondolom jön majd rá egy pecs, hogy több magot is használjon, mert ez azért így kicsit gáz.Úgy sem emeli az órajelet ha feladatkezelőben csak egy modult hagysz meg neki?Engem mondjuk nem érint, sem a Dio3 nem jött be, sem a turbocore.3800Mhz 1.16V bios beállítással megy.Ez nekem bőven elég egyelőre.
Btw jobban bejönne nekem is egy 2500k, csak annyiért vettem a lap+proci+memória triót mint amennyibe az intel proci került akkor.Ez van.Kijön az utód, úgy is cserélem rá.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Asbee
veterán
Az lemaradt hogy tc off, nem mintha számítana.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Most melóban vagyok, így nem tudok friss képet csinálni, na nekem egy magot teker épp szituációtól függően 30-100% között, van hogy csont maxon tekeri egy ideig, de a másik 5 mag fel nem menne pár % fölé. AMD -s windows javíátok fent vannak neked ?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz SSJmeszes #8792 üzenetére
Hol van benne személyeskedés? A lefosom mit csinálsz szerintem pont, hogy magamról szól.Megfogalmazom másképp nem érdekel mit csinálsz.Engem.Nem téged. Engem nem érdekel értem?
Jajj de kérlek bocsáss meg, ha megbántottam kicsiny lelked! Véleményem továbbra is fenntartom, miszerint olyan nincs hogy egyik nap stabil a másik nap nem.Ha stabil, valóban stabil, akkor az az is marad ha nem változtatsz semmin.De leírom, hogy megértsd:Most Ez kb olyan, mint ha memtest-el tesztelnéd a procid, utána meg minden az adott gyártótól szarfos lenne, mert neked nem jól tesztelte le.
Ha már offolsz tedd off-ba.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs