- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
Na egy 15 körös very high-on 54-55 fok max. Az jó nem?
Honnan tudom, ha mondjuk 5GHz-en már kevés neki a fesz? -
Habugi
addikt
Gflops értékekből vagy szimplán végig sem megy.
Emlékeim szerint az elmúlt egy évben 2db IBT 5Ghz-es eredmény lett postolva a topicba, ezekkel még össze tudod vetni..:Kutya_7 részéről: [link]
ill. a sajátom: [link]
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
marquuard
veterán
Nagyon érdekes, de IBT/Prime alatt nincs semmiféle megröccenés, de BF4 multiban viszont percenként droppol a CPU kb. 5 másodpercre. Ez mitől lehet?
PSN ID: marquuard
-
hackeeeee
Jómunkásember
Urak,
érdekes észrevételre lettünk figyelmesek egyik ismerősömmel.
Mégpedig, Neki van egy Cooler Master Musketeer-je. Annak a hőfok szenzorát beépítette a 990FXA-UD3 VRM-jéhez, és, azt a felfedezést tette, hogy a HWInfo alatt az ITE IT8720F szenzor alatt szereplő CPU hőfok értékek szinte megegyeznek a Musketeer által mért hőfokokkal. 1-2 fok eltérés van, ami betudható a szenzornak is.
Előfordulhat az, hogy a HWInfo-nál ez az adat valójában VRM hőfoka volna?
Véleményem szubjektív...
-
kulcsarbence
tag
Hello!
Érdemes tuningolni FX 8350-t GA 970A-UD3P alaplapban úgy, hogy még soha nem csináltam ilyesmit?
Ashura CPU huto, jol szellozo Zalman Z11 ház. -
Balathruin
veterán
válasz kulcsarbence #53407 üzenetére
Ha lehet mindig húzni kell az FX-en. Soha nem csináltad? Az nem baj, valamikor el kell kezdeni.
-
kulcsarbence
tag
válasz Balathruin #53408 üzenetére
Találtam ilyen leírást Gigabyte alaplaphoz, ami nekem is van:
"1st go in the BIOS (hit del on start-up) and disable all the power saving feature related to the CPU (in ADVANCED FREQUENCY SETTINGS \ ADVANCED CPU CORE FEATURE, disable everything there but put HPC mode on enabled)
Then manualy set CPU clock ratio to 22 (in ADVANCED FREQUENCY SETTINGS)
Then manualy set voltage (CPU Vcore) to 1.435v (in ADVANCED VOLTAGE SETTINGS)Boot in windows and test for stability with prime 95 for about 10 to 15 minutes, if no core fails you should be stable at 4.4ghz with those settings...if it fails under 10 minutes it's not stable, raise the vcore one notch, you can go as high as 1.5v but the lower the better as long as your overclock is stable...ask if you have any questions
After you're done with the CPU and its stable, for your RAM just check if you can select XMP MEMORY PROFILE 1 in advanced memory settings, selecting this should automaticaly set your RAM to the best possible optimised performance settings...but for gaming the RAM speed makes little to no difference, you could leave everything in regard to your RAM at default and auto if you don't have an XMP profile 1 that you can load..."
Ezen leírás alapján elkezdhetem a tuningot?
Ja igen és Fortron Raider 750W-os tápom van, gondolom bírni fogja a tuningot, vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz kulcsarbence #53409 üzenetére
Összefoglalóban is vannak leírások, még magyar is.
-
kulcsarbence
tag
válasz Balathruin #53410 üzenetére
FX Processzorok összehasonlító táblázata
Asus M5A lapok beállítása, FX tuning kezdőknek ITT!
AMD K10/K10.5 túlhajtási útmutató (Logout, Oliverda cikke, alapmű)
AMD OC Guide (angol)
AMD FX Processors Unleashed (angol, pdf)
Asus Crosshair V Formula tuning guide (angol)
AMD chipsetek összehasonlító táblázata (angol)
AMD Bulldozer and Piledriver Overclocking Guide - Asus Motherboard (angol)
FX beállítása és tuning (frescho logoutos írása)Ezek közül viszont ami magyar az vagy Asus alaplaphoz overclcok útmutató, vagy K10 túlhajtási útmutató. Plusz még ott van frescho logoutos írása, ha az szerint fogom csinálni az "Alap beállítások, tesztelés" résztol, akkor gondolom nem lesz problémám vele. És még egy kérdés: mennyi idot vesz igénybe egy egészséges 4,5GHz-re való OC?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Balathruin #53406 üzenetére
Szerintem GB-nél ebben a kategóriában ez azonos lehet.
Esetleg Asus-nál, Asrock-nál kellene erre ránézni, feltéve ha akad valakinek valamilyen cucca, hogy rá tudjon mérni.
Véleményem szubjektív...
-
Balathruin
veterán
válasz kulcsarbence #53411 üzenetére
Attól függ, hogy mennyi idő alatt találod meg a stabil beállításokat. Szerintem ne úgy csináld, hogy 4,5GHz aztán cső, hanem addig ameddig lehet.
-
triklin
tag
Sziasztok
Használ valaki 8 "magos" fx-et tervezésre? Sajnos nem igazán vagyok hasraesve a teljesítményétől
Inventor pro 2015 -öt használok 4ghz en (18,5*216), 16gb corsair vengeance pro 1866 cl9 (2016mhz cl9 9 9 24 33,) 2200 as ht , 2400 as nb-vel, és ha éppen nem futok ki a 16gb memóriából (gyakran előfordul ) akkor sem érzem túl pörgősnek a rendszert. Sőt, a procit sem látom szinte sohasem 100% on mégis nagyon sokat "gondolkodik" a program. Amikor i7 3770k-t hajtottam, nem volt ilyen problémám, hogy számolás közben nem 100% on ment a cpu, de sajnos meg kellett válnom tőle, de összehasonlítani mégsem tudom a mostanival mert teljesen más feladatokat oldottam meg az i7-el mint most.Tételezzük fel, van 20-30% os processzorhasználatom, 16gb ból 8gb ramhasználat, intel 530as ssd-kről fut minden, megy a stress analízis, és 5-6 órákat számol. Hol a szűk keresztmetszet? Egyértelműen zavar, hogy nem 100% on megy, mert ha csak 30 perccel is csökkenne a számolás ideje, már az hatalmas előrelépés lenne.
Vagy ez a max kapacitása? Throttlingolni biztosan nem throttlingol még 4ghz-en mert alapórajelen is ennyi a kihasználtság, illetve prime, fx ibt is gyönyörűen lefut 100%on.
Mosatni lapom egy 970 extreme 4 és itt jön a dilemma... vegyek combosabb lapot drágán vagy váltsak a másik oldalra?
Melyik lapok azok amikben jól megy egy fx (8+2es), ajánlottak és nincsenek tele feleslegesen drága "fícsörökkel"?Köszi előre is.
-
ViZion
félisten
válasz kulcsarbence #53411 üzenetére
Attól, hogy OC útmutató, még nem kell húznod a procit. Értelmezni kell, megérteni, h mi mit csinál és akár procit alulfeszelni is lehet a leírás alapján. Mennyi időt szánsz tesztelésre és beállításra, mennyi gyakorlatod van? De egy délelőtt alatt minden belőhető kényelmesen, tesztelve.
triklin: Sassss használta mindenféle CAD dolgokra és nem volt elégedetlen. Szerintem normális lapban, 4,6-4,8 GHz-re húzva nem lehetne baja. 4 GHz elég szerény ehhez. VGA-t nem tudja a progi bevonni a számolásba?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
rambustibi
őstag
Még nincs meg a stabil 5Ghz, de én így is maximálisan elégedett vagyok
Hogyan sikerült elérnem 4.9 Ghz-vel a 778 pontot, ne kérdezzétek, mert már mindent állítottam, de ha jó emlékszem itt inkább a memóriát húztam 2600Mhz felett volt, de a rendszer túl forró lett így nem is mérvadó szerintem
[ Szerkesztve ]
Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
vakond5
őstag
válasz rambustibi #53418 üzenetére
A CPU-Z által írt fesz ami a képen látható, az ~5GHz-hez tartozik?
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Amd FX-8320hoz melyik a legjobb ventis hűtés 20-25k forintig bezárólag? A gépem leírása az adatlapomon található.
Ebből a boltból venném.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Balathruin
veterán
válasz rambustibi #53423 üzenetére
Terhelés alatt is 1,3V?
-
vakond5
őstag
válasz Balathruin #53424 üzenetére
Ez lep meg engem is
-
-
Stylerr
addikt
válasz vakond5 #53427 üzenetére
Köszönöm!
15k HUFig bezárólag lévő hűtők sokkal gyengébbek? Mert ha ezt a bequiet Dark Rock Pro 3-at nem használom ki, akkor nem szeretnék 10ezer forintot "kidobni" az ablakon, belegondolva, hogy 10ezer forintért mennyit dolgozok jelenleg..
Esetleg 15ezerig tudnál ajánlani olyan hűtőt (a fentebb linkelt weboldalról), ami a 4ghz-s tervezett tuningommal megbirkózik? -
rambustibi
őstag
válasz Balathruin #53424 üzenetére
Pillanatnyilag volt annyi, a Target Voltage 1.5125V
-
Stylerr
addikt
válasz Balathruin #53430 üzenetére
Miért ne lenne? A "piros telefon" jelre gondolsz mikor kiválasztod a terméket? Ha igen, akkor az azt jelenti, hogy le kell rendelniük a terméket!
Onnan linkelte Vakond5 kolléga is a hűtőt.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz arnoldito #53417 üzenetére
Kellene egy külső eszköz, ami szenzorral mér. Pl. ami házakban szokott lenni, vagy hasonló mint az említettt CM Musketeer, és megnézni az említett Hwinfo-s szenzor, és a gépbe épített szenzor hőfokait, hogy vajon mennyire azonosak.
Más, megvan a következő antituning 8320. Havernál, 4,2GHz-nál megáll az élet, hiába állít neki haver LLC-t, feszt.. Semmi, 1,46V-n sem tölt be a win.. A lap egy 990FXA-UD3 rev. 1.1.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
rambustibi
őstag
válasz Balathruin #53430 üzenetére
Mindjárt mérek egyet...
-
rambustibi
őstag
Legmagasabb adat terhelésen 1.548V
-
vakond5
őstag
válasz Stylerr #53431 üzenetére
Szerintem Tűzmenyét barátunk kiválaszthatta a socket-et, és az oldal hibája lehet hogy nincs minden hűtő normálisan kategorizálva, és ezért írhatta hogy nincs elérhető termék.
Hogy válaszoljak a kérdésedre, 15k-ig ezeket ajánlom:
-Raijintek Ereboss
-Scythe Mugen4
-Thermalright HR-02 Macho
Mielőtt megrendelnéd, mindenképp kérdezz rá hogy lesz-e hozzá AMD-s lefogató!@ramustibi: Na az már mindjárt más! Golden chip fogalma rendesen elbújhatna a tiéd mellett ha az ~5 giga 1.3V-on menne
@53436: Semmi gond
[ Szerkesztve ]
-
Stylerr
addikt
válasz Balathruin #53439 üzenetére
Azt én is! Schyte Mugen4-et veszek szerintem. Ahhoz nem adnak pasztát?
-
RazoR
veterán
Hali!
Tegnapi húzásom eredményeképpen 1,36volton 4,5GHz, 10 körös IBT max 54-55 fok, viszont az IBT alján a három oszlop mit jelent és mennyire van jelentősége az értékeknek? Ezekkel azértékekkel merészkedjek szerintetek 5GHz környékére? Tönkre tudom vágni a procit? Illetve miben nyilvánul meg ha már sok neki a dolog? Bocs de nem vagyok túl gyakorlott ilyen téren...
#53443 milyen értékekre gondolsz? A CVF csak nem hal meg...
[ Szerkesztve ]
-
betegphiu
senior tag
válasz Balathruin #53443 üzenetére
ez igaz,de léghűtésnél is megfigyeltem,hogy sajnos a márkát is meg kell fizetni. van ez az oldal,itt rengeteg minőségi és dága és minőségi de olcsó hűtő van.
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/pc-alkatreszek/leghutesek-7/processzorhutok-58
-
G@be22
tag
Hát ennyira anti-tuning 8320at se láttam még
bármit teszek vele nagy kínok árán talán a 4,2-t viszi... -
ViZion
félisten
válasz G@be22 #53448 üzenetére
bios beállításokról kép kellene, meg pár szó a hűtésről...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
RazoR
veterán
Mennyi az ajánlott max fesz egy FX8320-nak? Csak mert 4,6ghz-en 1,392volttal kifagy a prime95...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Okos Otthon / Smart Home
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Jogász topic
- iPhone topik
- Motoros topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest