- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
válasz Ashenvale86 #53750 üzenetére
Ok-ok értem a célzást. Na de akkor hogy van az, hogy a 140w-os lapba bele megy a 220w-os proci minden további nélkül?
-
Habugi
addikt
válasz inspiroyhome #53722 üzenetére
Őőő, elnézésed kérem, hogy ismét a hűtővel bontottalak, őszinte leszek, annyi újonc jött most a topicba mint friss FX tulaj, a privik ellenére is nagyon nehezen tartom fejben melyikötök kicsoda/kivel hol tartottunk, ezt sajnos a névmemóriám sem segíti, hagy maga után némi kívánni valót..
Többet nem bontalak a hűtővel!
(#53723) eldiablo:
Amióta megkapta az 1.2.1-es patchet egészen megemberelte magát a játék, a "főszál" 100%-os terhelése teljesen megszűnt, ezzel párhuzamosan a 280X sem 50-60% szüttyög, elég normálisan tartja már az FX 90% fölött. FHD, High, V-sync/MotionBlur/DoF trio nálam insta kikapcs minden játékban, minden más On/High.
Jah, míg elnem felejtem, a FoV-ot is feljebb húztam bő 15-20 fokkal (3. játék zsinórban ahol nem kell haxolni ini/cfg-ben, mert menüből elérhető, remek tendencia, remélem megmarad mert agyf@sz kapok az 50-60as alap FOV-októl..), ez is többletterhelés elvileg a VGA-nak, amivel picit tovább csökkenthető a CPU limit esélye..Vedd le nullára a látótávot, kizárólag akkor van minimális jelentősége amikor egy háztetőről nézelődsz körbe, zombiszeletelés közben 100-200mézeres körben sem látod semmi nyomát, cserébe szépen megdobja a teljesítményt.
Egyébként nincs olyan proci amivel ne lenne még ígyis limites, 5Ghz-es Haswelleken is ledadog néha a játék, Abu írt is róla egy cikket, API téma.., mi más..!
Az említett patch nagyon sokat segít, nem elhanyagolandó a patchnotes sem, ez áll a végén:
"KNOWN ISSUES WE ARE WORKING ON:
• performance issues of systems based on the AMD processor"Szóval elméletileg nyomják az ipart, hogy AMD procival is jól menjen (manapság minden GameWorks játék úgy jelenik meg, h 1-2 hónapot simán kitolhatnák amíg kiadják és patchelik/optimalizálják.., AC Unity, FC4, DL.., stb).
Momentán órajellel tudunk némiképp kompenzálni DL-ben, 35alá már nem esik be nálam, az átlag olyan 50 körül lehet. A max az pedig helyszínfüggő, láttam már 120as FPS-t is zárt helyen...(#53726) hackeeeee:
Ezzel még sosem találkoztam!
(#53745) lovas001:
Szerintem nyugodtan adhatsz neki 1.6V-ot egy boot erejéig (akár kicsivel többet is), csak ne terhelj rá semmivel utána, CPU-Z indít, shot a 8magról 5.5-ön, kikapcs/restart. A bátorságpróba nálam 5.4-ig tartott.., ha megléped az 5.5-ös bootot 8maggal akkor lehet én is nekiesek..
(#53748) Ashenvale86:
Kérdezz itt bátran a topicban mielőtt/miközben nekiállsz, ámbár majd fogod látni hogy az órajel/fesz lépcsőzetes emelgetése/tesztelése egyáltalán nem nagy kaland.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Kutya_7
tag
Ilyet én is tudok
5376Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
inspiroyhome
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
Arra vagyok kivancsi hogy tesztelte mar valaki 5.3-5.5 GHz kornyeken mondjuk IBT-ben? Nemcsak valid meg ilyenek.
Anno en max 5.2 GHz-et tudtam stabilizalni 1.535 V-al, de mar nagyon forro volot. Tobb oras terheles csak 5.1 GHz-en tudtam, 1.515 V kornyeken. Az volt a max amit a SA elbirt.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Habugi
addikt
válasz MiklosSaS #53758 üzenetére
Az 5.2es CB R11.5/15 eredményeimet gondolom láttad, az talán jobban is fűti mint az IBT, ettől függetlenül max áthűtött szoba mellett merném ráereszteni az IBT-t, ráadásul nem is az általad említett 5.3-5.5 range.
Kutya_7 kutttyaúristenes hűtésével nagyon megnézném egyébként!
(#53757) Kutya_7:
Egyre inkább hajlok arra, hogy egy hétvégi napon meglátogatlak ha BP környéki vagy, csak olyan széket adj majd alám, aminek nem gáz ha Bossmode-ban szorítom a karfáját miközben 1.7V-al sanyargatjuk a kockát..
A trolling órajel/fesz amúgy ez volt a legjobb: [link]
Ha megnézed lovas001 legutóbbi eredményét [link], elég sok hasonlóságot fogsz felfedezni, szóval az ő procija sem viccel!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Kutya_7
tag
válasz MiklosSaS #53758 üzenetére
Szerencsés voltál azzal a procival... Blogomban van egy 5.1-es IBT. 5.15-öt próbálgatom, eddig sikertelenül...
(#53759) Habugi
Mi számít BP környékének? Bár nem tudom asszonypajtás hogy fogadna egy ilyet... )[ Szerkesztve ]
Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
Laja333
őstag
-
Habugi
addikt
válasz Kutya_7 #53760 üzenetére
Milyet? Azt hogy másodmagaddal 1-2órán át nem vele foglalkozol??
Durva, hozzátok nem járnak barátok/ismerősök?Komolyan mondom, a magyar nők 90%-ára ráférne 2-3 év Irán, illúzió világok helyrerázására tökéletes lenne..
-
Ashenvale86
tag
Nincs a biosomban apm funkció. Aida szerint be van kapcsolva. Ennek a kikapcsolása nélkül is érdemes belekezdenem a tunningba? esetleg próbáljak meg a bios frissítést(bios vers: FD dátum: 2013.01.25)?
-
RazoR
veterán
Valaki megtudja mondani, hogy a lapomba (Asus CVF) belemegy-e egy 8370? A cpu support listában nincs benne. A 9XXX-ről már letettem, mert elfüstölne tőle a lap.
-
Tomko78
őstag
válasz MiklosSaS #53772 üzenetére
kicsit trollkodni akartam , de mondom nem keverem itt az indulatot , ha abban a lapban nem megy akkor már csak egy marad a Fatal1ty nem ? érdekes nekem is elég későn került bele a suport listába a FX-8370 cpu
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Kutya_7
tag
[ Szerkesztve ]
Cuccváltás folyamatban: AMD C-60 Asus laptop még működik :)
-
Tomko78
őstag
válasz MiklosSaS #53775 üzenetére
Fatal1ty Professional nem mindegy ebbe is belemegy bármelyik cpu , ennél se kell semmit se barkácsolni , egyszer ha nagyon elkap a gépszíj veszek egy FX-9000 cput , csak még nem tudom melyik legyen
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
-
ViZion
félisten
válasz tibee77 #53695 üzenetére
Háát, azt Te tudod, hogy mennyit költenél. Ha alaplap és proci csere is lenne, akkor most sajnos Intel a jobb vétel, tekintve, h újban AM3+ lapok relative drágák. ~25 k deszka, +40 k proci és elvagy vele még egy darabig Intel oldalon szerintem. Nekem ez elég, raktam össze unalmas Intel konfigokat, de abban nincs kihívás, K-ra meg sajnálom a pénzt. Következő nekem már DDR4 lesz, lehetőleg gyárilag vizes lappal. Persze ha kicsit jóárasodik, most még nem éri meg sztem a váltás.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tomko78
őstag
Mert gondolom csak nem írták ki az Asusnál , de attól még vígan viszi a FX-9000 cpukat , nekem se látni sehol a 220W Tdpt az alaplapon , mert anno mikor kijöttek még sehol se voltak a FX-9000 cpuk , majd később tették ki a Asrock oldalára hogy 220 W tdp
-
ViZion
félisten
Elvileg a 970-LE deszkában is üzemel mindenféle proci, még a 8 magos is... az'tán mégsem. Tapasztalatok többet érnek, mint a specifikációk. Ez sajna a legtöbb HW-re igaz.
szerk: javítottam. Már a jövőbe néztem kicsit a 64 maggal...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
norbert1998
nagyúr
-
Sarkadi
tag
Hali.
Sikerult tul adnom a procin, igy az FX-6300-asnal maradok. Alaplapom eleg lesz vegulis hozza? Mert nem tervezem a cseret, de mar annyi eltero valaszt kaptam. Iletve FSP Hexa 400W-os tap eleg lesz neki es a 7870-nek egyutt?
Koszonom.
-
Sarkadi
tag
válasz Balathruin #53792 üzenetére
Oszinten szolva nem terveztem a cserejet also tapas hazban van es a gyari ventit csereltem egy hatekonyabbra de halkabbra, igy teljesen hideg levegot fujt mindig. Csak elbirja meg ezt a konfigot. De amint megjon a proci okosabb leszek ez ugyben.
[ Szerkesztve ]
-
Sarkadi
tag
válasz Balathruin #53794 üzenetére
Rendben, de elobb megnezem majd birja-e, jo lenne nem hozzanyulni.
Alaplappal nincs gond ugye? BIOS frissites utan kezeli majd, minimalis tuning szoba johet a kartya kihajtasa miatt.
-
pipo112
őstag
tessék itt a cpu lista asus-éktól 8370 simán megy benne 9xxxre írja hogy megy benne de speciális hűtés kell neki ami annyit tesz hogy vizezned kell a lapot vrm+chipset-et ennyi
http://www.asus.com/Motherboards/CROSSHAIR_V_FORMULAZ/HelpDesk_CPU/
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
ott max 8350 ennyi ebből a prociból ha ügyesen kihozol 4,8 4,9 ghz-t van egy alap 9590ed szvsz a 9590 nem éri meg 1,5vcore-al szerintem menne az 4,8at csak tudd mivel hűteni vizezd le vagy vegyél egy sv arrow sbe-t
[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Tomko78
őstag
Ahogy látom Asus nem nagyon törte magát , hogy új biost adjon ki hozzá ha jól láttam 2012 volt az utolsó bios , ha jól tudom a FX-9000 később jöttek ki és lehet azért nincs benne a suport listában Asus ide beírtam a FX-9590 -et és a sima formula nincs benne
[ Szerkesztve ]
-
Ashenvale86
tag
4300nál tartok. A fesz 1.465. hőmérséklet 39.5 fok max.
Prime 95tel tesztelem. Habugi segített benne, hogy kezdjek neki a tunningnak. Azt mondta, hogyha a tesztben hiba van többszöri fesz emelés után is(0.025+0.025öt emeltem), akkor próbáljam meg ne blendben, hanem small fft-n futtatni, mert ram problémája van. Így is tettem. Small fft-n jó. 2szer is teszteltem, úgy, minuszoltam 0.025öt, majd plusszoltam 0.025öt.
Kicsit aggódok a blend tesztes hiba miatt. Van okom rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest