- OLED TV topic
- Apple notebookok
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
válasz DonaTTT #31650 üzenetére
Húúúú, hogy is írjam? A kép megkomponálásának vannak szabályai, amelyeket persze fel lehet rúgni, ha a téma olyan. Egy ilyen hozzászólásnyi terjedelemben képtelenség akárcsak az alapok minimumát is leírni.
Inkább ajánlom ezt a marha jó könyvet, az egész a komponálásról szól.
A kevebb több pedig annyit jelent, hogy a fotóstémának letisztultnak kell lennie, egyértelműnek, hogy mit akarsz megmutatni. Hogy a szemlélő tekintete azonnal oda szaladjon! Életlen dolgok az előtérben, túlságosan részletgazdag háttér, rendetlenség mindenfelé ezt erősen gátolja. De távol álljon tőlem, hogy tanítsalak, magamat is kezdőnek tekintem.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz BigBlackDog #31651 üzenetére
A Sajó magyarországi legelső kilométerein
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Az rendben van, hogy jobb a szórt de ahhoz elég hajnalban kimenni vagy késő délután szerintem, ilyenkor viszont minden szürke és kevés a fény nagyon pláne ha nincs fényerős obi sem a közelben
Egyébként még nagyon kezdő vagyok madárfotóknálIntel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Schuby
aktív tag
válasz _seth_ #31656 üzenetére
Hát.... Nem fogsz tudni közelebb menni, és ezt nem azért mondom, hogy kedved szegjem. Én úgy szoktam ezzel próbálkozni, hogy ha meglátom a madarat nagyon szépen lassan egy - egy lépéssel közelítek, és minden megtett lépés után lövök néhány képet, hátha elrepül alapon. Ami nagyon fontos, hogy a géped előre be legyen állítva, mert ott és akkor nem lesz időd keresgélni a legjobb beállítást. Nálam auto iso, legrövidebb zárseb az obihoz mérten, és max a blendét állítgatom. legtöbbször középső fókuszpontot használom aztán majd úgy vágom hogy jó legyen a kompó.
x230, N53SN, D7200, BV6000S
-
torzo
őstag
válasz hdanesz #31658 üzenetére
+1
Lessátorból vagy valami jó helyre épített lesből álcahálóval és tengernyi türelemmel, kussolással. Mindenképpen kell valamilyen helyi természetgurutól infó arról, hogy hová érdemes menni. Naivitás azt hinni, hogy majd én találok magamnak. A leshasználatért persze fizetni kell, de általában azok fotós szemmel is jó helyekre épülnek és elég magas ott a találati arány.
-
hdanesz
őstag
Máté Bencét szerintem nem kell bemutatni itt senkinek. Neki van les Mo.-on is. Bár tuti van más megoldás is.
Az viszont tény, hogy rengeteg türelem kell.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz Schuby #31657 üzenetére
A lessátorra gondoltam én is, azzal már az 55-250 ISII is használható lenne.
250-es záridő, auto iso, középső fókuszpont és F8-as blende volt beállítva ami lehet szűkre sikerült. Ami még probléma: az 55-250 akkor kezd el jojózni AF közben amikor persze a szürkegém felszáll ezért lehet inkább csak a 18-135 STM lesz nálam, az legalább gyorsan fókuszál még ha "rövidebb" is. A gép egyébként gyors sorozatra állítva is (60D).Még egy holtág is van negyedórás sétára, holnap lehet azt meglesem ha nem lesz ködös az idő.
Én is úgy csináltam, hogy lassan lépkedtem és közben 1-2 fotó.Fotóznivaló lenne bőven Terepszínű ruhára is gondoltam, hogy kisétálok abban szépen lassan mindent megkerülve és hátulról érkezve a madaraknak... de 2 napja is itt vadásztak, így ezt nem erőltetem, még seggbelőnek
torzo: egerészölyv, szürkegém, kormorán, hattyú, apróbb de számomra ismeretlen madarak, tőkésréce, ezeket láttam az elmúlt napokban, nem kell feltétlenül természetguru Lessátrat most azonnal le tudnám rakni úgy, hogy holnapra lenne egy jó fotóm a szürkegémről tekintve, hogy minden nap ugyanazon a 2-3 helyen találkozom vele (nyáron is ezeket szereti). A hattyú persze nincs itt nyáron, cserébe napok óta ugyanott vannak. Kormorán és tőkésréce már jobban fél mint az előbbiek viszont nagy csapatban vannak itt, ők fix helyen találhatóak meg.
Persze ehhez sok-sok idő kell és szerencse Máté Bence sem két hét után lett profi madárfotós
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
LamaCube
addikt
válasz hdanesz #31661 üzenetére
Láttad már a "Láthatatlan madárfotós" című 3 részes Bencéről készült dokumentum filmet? Na ott ezekről a lesekről van szó. Nem egyszerű a képlet...
Ma én is "vadlesen" voltam, egy nagyon szép vízimadár párt láttam a kajak-kenu pályán nem messze tőlem. Sikerült is kellő távolságba kerülnöm egy jó képhez, erre valamitől /vagy tőlem/ megijedtek és elrepültek kb. 400 méterrel távolabb. Természetesen ahová leszálltak egy elkerített /kis/repülőtér volt. Vártam vagy 20 percet, de jól elsétálgattak 20 méterre a leszállópályától nem zavartatva, hogy két kisgép is leszállt mellettük. Persze tőlem meg elijedtek. Mérgemben elmentem egy halastóhoz, az meg be volt fagyva és tele volt korcsolyázóval, Természetesen az összes élőlény szanaszét menekült. Egy harkályt sikerült elkapnom, de inkább nem teszem fel ide. Viszont legalább jó idő volt és legalább kimozdultam.HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
Schuby
aktív tag
válasz _seth_ #31663 üzenetére
Ilyenkor télen még jól működik az etetés is. Itt a közeli erdőben én szoktam jó képeket lőni az etetőknél. meg ott nem is annyira félénkek, igy közelebb is jutok. nagy vágyam egy ragadozó madár etető csak azt se tudom hogy kéne belekezdeni, meg hova lenne érdemes telepíteni.
-
_seth_
veterán
válasz Schuby #31665 üzenetére
Ajánlom a 35-ös főút Görbeháza és Polgár közötti szakaszát, legutóbb nem akarok túlozni de tuti több mint 10 egerészölyv volt kint a fákon, az egyiket le is fotóztam, amikor megláttam az autóból még éppen falatozott...
-
Schuby
aktív tag
válasz _seth_ #31666 üzenetére
Ja, ezeket mindig nézegetem, de nagyon okosak, ha elsüvítesz meg se rebbennek, de ha lassan mész netán megállsz azonnal elrepülnek. Már többször probálkoztam, legutóbb kicsit odébb álltam meg és gyalog lopakodtam vissza de így se kerültem értékelhető közelségbe :-(
-
gboszi
senior tag
válasz kiskaktusz #31638 üzenetére
Nagyon cool... Gratula. Kompo szinek (preset) is helyén van.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
_seth_
veterán
válasz Schuby #31668 üzenetére
Nekem ez sikerült legutóbb, messze nem tökéletes de egynek elmegy
-
_seth_
veterán
válasz Schuby #31673 üzenetére
Na ja, mint nekem itt a második (Hortobágyi "szafarin" készült).
-
Novics
senior tag
Kösz-kösz! Jobb is lehetett volna, ha nem én fotózom, hanem valaki olyan, aki ért hozzá.
A Fujival még ismerkedünk egymással, és nem tagadom, hogy nem szeretek a monitor előtt szenvedni a képekkel. Ezért is lett Fuji, de a filmmódokat ki kell ismerni még.
RT rakott még 33 kontrasztot a panóra, én meg húztam egy kis kéket, hogy ne legyen olyan sárga a jég. Még mindig nem vagyok kibékülve vele mondjuk. A pados talán így jobb lett.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
aldebaran
őstag
válasz StefanBraun #31676 üzenetére
Egy kis élet hiányzik a képről, akár egy cica, kutya, ember...
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
phaseOne
tag
válasz berobi78 #31627 üzenetére
Trento-t ábrázolja Sardagna mellől lőve.
A kép alján leginkább ágak kusza rengetege található, fények már semmi. Mondjuk a kifelé ívelő folyónál lehet tényleg jobban lezárta volna a képet egy kicsit több hely, ha kusza is mérges voltam én is, túlságosan hullámzik az alja a panorámának hogy többet beengedjek alul. Esetleg be tudom klónozni, úgyis csak sötét fák. Ér szerintetek annyit?
Telomanikus: gratula
-
grigo
őstag
válasz aldebaran #31677 üzenetére
Nekem pedig pont így tetszik ez a századeleji hangulat. Nehéz ezt megtölteni élettel hiszen ha nem állatról van szó akkor bedőlhet az egész hangukat egy nem autentikus ruhadarabon is. Mondjuk macska, nagymama jó ilyen képekre de a csend, mozdulatlanság is tetszik, olyan kihalt. Szerintem jó :-)
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
torzo
őstag
válasz kiskaktusz #31682 üzenetére
Google térképen meg tudnád jelölni? Most nem ugrik be, pedig tudom, hol a vágóhíd. És oda simán be lehet menni?PS. Az aláírásod óriási igazság, nagyon tetszik!
[ Szerkesztve ]
-
-
torzo
őstag
válasz kiskaktusz #31684 üzenetére
Köszi!
Azért ez kicsit arrébb van, mint a vágóhíd, azért is nem ugrott be. -
Fandango
veterán
Csepel Művek területén van, jó nagy terület tele ilyen régi gyár csarnokokkal, épületekkel. Az a baj a legtöbbet használják vagy zárva van, ennél is csak véletlen, hogy nyitva volt az ajtó. Nem nagyon mertem beljebb menni, nehogy valaki rámszóljon, éppen csak az ajtóból lőttem pár képet. Sok helyre ki van rakva a fényképezni tilos tábla (amit persze figyelmen kívül hagyunk )
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
Ha már haladóban szóba kerültek a sport képek. Bárki tanácsát szívesen fogadom. Főleg olyan irányban, hogy miként induljon neki az ember egy mtb versenynek.
[link]https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Fandango
veterán
válasz .: JuSzT :. #31690 üzenetére
Te kis trolibusz
-
torzo
őstag
-
negyedes
addikt
válasz StefanBraun #31676 üzenetére
hogy erted el ezt a hatast? nagyon erdekelne johet pm-ben is.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
gboszi
senior tag
Női mellek is mehettek volna...
"If you're good at something, never do it for free!"
-
Real_Necro
veterán
válasz .: JuSzT :. #31697 üzenetére
Azt írta, hogy "akár egy cica, kutya, ember"
Te csak a cicát raktad fel...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Studi
veterán
válasz .: JuSzT :. #31697 üzenetére
Igazából cicát mondott, de Halle Berryre gondolt!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest