- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Larry303
addikt
válasz #74459392 #14028 üzenetére
második igazán jó lett sztem....nagyon jól érezni a mozgást
elsőnél nem tetszik, hogy mögöttük a nagy tér, előre meg már majdnem kifut belőleDarko: szép lett!
kompó jó, bokeh jó, amit hiányolok egy kis derítés a témára...színharmónia is jobban kijönne, kicsit lapos lett az a zöld[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
m3ss
veterán
(#14028) kayaman larry +1. klassz a svenk.
(#14029) Darko tenyleg klassz
boxeres meg a golyas kep sem rossz, bar nincs bennuk semmi kulonleges...
az egy viragos tavaszi herics kep is jo, bar lehetne jobb oldalt a virag meg a mellette levo vilagos fuszalat retusalhatnad.
azok a lila gazos kepek sem rosszak, csak kicsit temahianyosak vmi viraggal jobbak lennenek.(#14017) cool13 nem jok a fenyek, tul eros a vazan meg a jobb oldali narciszokon. nekem a sarok vonala is megtori a kompot meg egesz vaza is benne lehetne a kepben..nezegess par csendeletet mausitol, lehet jo otleteket meriteni
(#14023) cellpeti probalj kozelebb menni, jobban kiemelni 1-2 cseppet. igy messzirol tul kaotikus. kicsit sotetek is a kepek, valamint ha cseppeket fotozol csak jo fenyben...
(#14025) skilled88 probald olyan szogbol hogy ne a kerites legyen a hatterben hanem vmi termeszetes kornyezet.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
MODERÁTOR
válasz ForRedGlory #14039 üzenetére
Szerintem az a bajod, hogy a gép folyamatosan újra méri a beeső fényt, ahogy a kompozíciót megváltoztatod, pedig egy Samsung gépnél amit emlegetsz, az simán lockolja az automatika által belőtt expot, ha már félig lenyomotad az exponáló gombot.
Ezt nem tudom más rendszereknél hogy hívják (vagy van-e más neve), de Nikonnál AE és AF lockként szokott szerepelni, általában egy gombon, amit te menüből beállíthatsz, hogy az a gomb mit is tegyen.
Az AE amúgy automatic exposure-t jelent, az L pedig lockot. Magyarul ha azt a gombot megnyomod, akkor onnantól a váz megtartja a korábban (automatikus módokban: A, P vagy S) beállított zárodú és blende értékeket - és nyugodtan átkomponálhatod a képed, nem fog pl. az égboltra újra fényt mérni - és prioritástól függően blendét vagy záridőt állítani.
Valószínű ezt tudta az ominózus Samsung gép, hogy lenyomott expo gomb mellett lockolta a korábban mért eredményeket.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
MODERÁTOR
válasz T1m3l3ss #14012 üzenetére
Hm... ha valaki lekuporodva üldögélne, térdeit felhúzva, a fény felé fordulva a fénycsóva végén... a fej is azért ne legyen lehajtva, mert az túl depresszív hangulatot keltene, a kép viszont most - nekem - így mást sugall.
[ Szerkesztve ]
Sarcasm: just one of the many services I offer.
-
törölt tag
válasz Larry303 #14051 üzenetére
igen, már említette más is, hogy nagy a tér mögöttük, ezek szerint csak én érzem azt, hogy kell látni a pálya többi részét is, nekem így jön át a hangulata
ha levágnám hátulját, kb. be lennének zárva a képbe semmi mondanivalója nem lenne, így meg látszik az út, amit megtettek
sajnos előre fele nem tudok többet varázsolni már -
imyourfriend
őstag
válasz psycroptic #14059 üzenetére
Alul exponáltnak tűnnek a monitoromon.
-
Fandango
veterán
Ma volt az elso eles hasznalatban a Canon 70-200 f4 L, egy panoramat beraknek amit csinaltam.
-
zgospel
őstag
válasz szarkad333 #14061 üzenetére
szép.
igazából ami zavaró az a bal oldalon félbevágott fatörzs, és az erős vignette miatt az égnek a színátmenete. meg a sor végén az a ház nem túl idilli, de azt nem tudom hogy más irányban mi lett volna a sor végén.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
törölt tag
-
cattus
addikt
válasz #21346560 #14067 üzenetére
Hát, a baloldali leányzó szárnyánál és fölötte elég sok a CA, jobb oldalt levágtad a szobor végét és zavaró a bal és jobboldalt is jelenlévő az oszlop. Szerintem túl közel voltál a talajhoz, illetve jobb lent gondolom valami víztócsában tükröződik az ég. Baloldalt több teret hagytam volna, valamilyen szélesebb képarányban.
(#14068) zgospel: Hát igen a kitobi 55mm-en f/5.6-on ilyet tud. Amúgy érdekes, hogy nem nagyon zavartatja magát a madárka, minden nap ellátogat hozzánk, szinte már a tenyeremből eszik. Ezt a képet is kb. 30cm-ről lőttem. Többet a képen meg nem nagyon akartam húzni, mert félek, akkor már kiégne a háttér.
Érdekesebb panoráma:
[ Szerkesztve ]
Do the thing!
-
-
cattus
addikt
válasz #21346560 #14071 üzenetére
-CA: kromatikus abberáció, más néven színhiba. Nagy kontrasztkülönbségű részeken jelentkezik, lilás-zöldes elszíneződés. Gyengébb minőségű lencserendszereknél jelentkezik, de szoftveresen korrigálható.
-Az oszlopokat nem kötelező belekomponálni, ha odébb méssz, valahogy ki lehet sakkozni, hogy vagy a szobor takarja ki, vagy eleve ne legyen benne a képben.
-OK.
-Vágás. Akár paintben, vagy bármi más egyszerű képszerkesztő is tudja.(#14070) Larry303: A kismama lefele néz, így ott több helyet hagytam volna.Bal fölül picit zavaróak a belógó dolgok. Egyébiránt tetszik.
Do the thing!
-
psycroptic
őstag
-
imyourfriend
őstag
válasz psycroptic #14073 üzenetére
Nem vagyok otthon az ebfotózásban, én nem vágtam volna félbe a kutyát.
-
psycroptic
őstag
-
atok666
őstag
válasz psycroptic #14078 üzenetére
Hat igazan nincs mit mondani a kepekre. Harom random katt egy kutyusrol...
Atok
-
aldebaran
őstag
válasz cattus #14065 üzenetére
A reggeli szabadhegy akár nagyon jó is lehetne, ha az út a kép 3/4-e körül indulna alul, nagyobb lenne a kontraszt és a felhők érdekesebbek lennének, vagy az ég lenne érdekesebb. A helyedben ide még elmennék párszor, mert itt szerintem csuda szép képeket lehet lőni.
Ez szörnyű lett meglátásom szerint: (#14069)
(#14081) psycroptic: Ha nincs vélemény, az is egy vélemény.
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
-
_csocso_
senior tag
válasz .: JuSzT :. #14057 üzenetére
Az utolsó képed tetszik, ahogy a szélben lobog a haj, színek is jók sztem.
Larry303: a tied a legkorrektebb, nagyon szép színei vannak. ( Passzolnak a nyílászárókhoz a ruha színek )
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
törölt tag
válasz zgospel #14083 üzenetére
Akkor elnézést, azt hittem ez a "Kezdő fotósok digitális fényképei" azt jelenti, hogy valaki csinál egy képet és megosztja másokkal, mindenféle manipulálás nélkül, hisz arra ott van a profi fotós topik, illetve a photoshop-os topik...
További jó fotózkodást(#14085) JackFeryll Mint kezdő fotós, nekem tetszik És nincs mindenkinek hiperszuper mobilja/fényképezője (arra szintén ott a profi fotós topik...), nekem csak egy ilyen készülék jutott....
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
válasz #21346560 #14087 üzenetére
Szerintem Te valamit nagyon elértettél:
Kezdő fotós: szeretne jól fényképezni, fejlődni a fotózásban, nem csak betonút mellett álló lányokat, kocsikat fényképezni, hanem szépen, igényesen kivitelezett képeket készíteni, amibe beletartozik az utómunka is.De erről van rengeteg könyv a neten is, érdemes azokat olvasgatni. Az öncélú képmutogatás nem a topic része: értsd: vettem egy kocsit, lefényképeztem ide felteszem, hadd lássa mindenki.
(#14091) Runo: A fotográfiának a kezdetektől fogva megvolt az utómunka része. Tényleg olvass utána.
[ Szerkesztve ]
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Fandango
veterán
válasz imyourfriend #14088 üzenetére
Azt azert mar lathatnad, hogy ez utomunka miatt direkt ilyen.
-
imyourfriend
őstag
-
JackFeryll
őstag
válasz #21346560 #14087 üzenetére
Én nem az eszközöket hanem a képet minősítettem
Nincs profi fotós topik csak haladó. A kezdő szerintem az aki fejlődni akar, nem ijed meg egy-egy erős kritika hallatán és próbálja továbbképezni magát. A fotózás alapjaival pedig érdemes tisztában lenni mielőtt elkattintjuk akár az első képünk. Tényleg csak az alapokkal. Ugye nem arról van szó, hogy egy üvegpohár kontúrjait milyen világítással és eszközökkel tudja az ember manipulálni, hogy olyan határozott, vastag legyen amilyet szeretne az ember. Az már a haladó topik problémája.
A helyes expozíció, kompozíció és a különböző abberációk viszont alap dolgok.Amúgy amikor elkezdtem fotózni én is fotóztam össze-vissza és örültem a képeknek aztán ahogy nőttek az igényeim úgy töröltem ki a sok szar képet. (már tudom, hogy szar) Ez egy természetes folyamat.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz imyourfriend #14093 üzenetére
nem a közönség miatt kell az utómunka, hanem azért, hogy kihozd a bitekból azt, amit "belezártál", amikor a képet készítetted.
Mert bizony a sima, gépből kipotyogó jpeg is utómunkázva van, csak ott helyetted a gép végzi el valami előre megírt algoritmus szerint. Ezt lehet elhagyni, és saját magad megcsinálni, saját szájízed szerint a számítógépeden. Ettől még nem lesz több-kevesebb egy kép, csak ahogy mondjátok, kicsit más.
Az utómunkázás is olyan, mint a komponálás. Gyakorlással, idővel sokat lehet javulni. Lehet finoman csinálni, és nem változtatva semmi extrát (csak azokat, amit a gyári jpeg motor is babrál: élesség, fehéregyensúly, kontraszt, zajszűrés, szaturáció, lencsekorrekció, színtelítettség), vagy el lehet menni egészen extrém dolgok felé is.
Én csak rawban fotózok, és az első verziót csinálom, azért, mert így nincs annyira kötve a kezem, mint a jpegnél, sok hibát tudok utólagosan javítani. Nem attól függ ez, hogy kinek készül a kép. Ha lövök 300 képet, akkor abból ki lehet tudom választani azt a kb 10-15-öt (általában többet felesleges), ami megérdemli azt, hogy úgy nézzen ki, ahogy én szeretném, és én dönthetem el milyen legyen a rawból készített jpeg gép. Az már más kérdés, hogy ezek a finom utómunkák jobb eredményt adnak-e, mint a gyárilag beépített algoritmusok. Nekem jobban tetszenek az ilyen képeim, mintha csak egy sima standard raw to jpeg konverziót tolok rájuk. Ez a lényeg. Az már más kérdés, hogy a többiek erről mit gondolnak, de ez a topic azért van, hogy ezt megtudja a többiektől az, aki ide képel.
Azzal a képpel pedig, ami még szerinted sem éri meg azt az 5-10 percet foglalkozni az úgyis csak digitális szemét, és mehet a kukába.
Nem ördögtől való dolog ez - sőt szerintem igenis lényeges része az egésznek, és ez választja el az egyszeri kattintgatót a fotózni próbálótól -, csak ezt is meg kell tanulni. És ahogy valaki írta is, már a filmes korszakban is utómunkáztak erőteljesen.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Darko
senior tag
(#14051) Larry303, (#14053) m3ss: Köszi!
Állatos képet nem szoktam lőni - nem is szoktak jól sikerülni -, nincs rá ingerenciám, pedig kedvelem őket. Témahiány az megvan, pedig itt a tavasz, és valahogy nem találok megfelelő növényeket alanynak. Annyian meglőtték már mindenféle pózban azokat a virágokat amit találok, ezért próbálom kicsit máshogy, más körítéssel, kivitelezni a képeket.
Egy újabb kép:
Itt a dof direkt kicsi. Kicsit át is színeztem, nem volt ennyire "warm". Zavaró?
http://www.flickr.com/photos/12131426@N03/
-
zgospel
őstag
válasz imyourfriend #14093 üzenetére
ti régen a negatívokat nem hívattátok elő?
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
imyourfriend
őstag
Szóval sem mondtam hogy nem utómunkázok, de nem ülök ott a gép előtt órák hosszat most sem pedig ezer képet kellene átnéznem.Ez csupán egy hobbi amelyre az ember ugyanúgy időt szentel mint a többi másikra. Fiatalként pedig úgy érzem itt a szép idő nem a gép előtt kell ülnöm és az utómunkát csinálni. Fordítok erre is de közel sem annyit amennyit kellene. (El lehet ítélni nyugodtan ezért ) viszont attól hogy vettem x értékben fotós felszerelést és képeket készítek vele még nem jelenti azt hogy itt kell üljek a gép előtt órákat ami után kijön X jól sikerült kép. Amíg nem linkelek ide képet addig azért nem lehet szemrehányást tenni hogy van egy véleményem az egészről. Ülhetnék itt egész hétvégén és utómunkázhatnám a képeket (nem zárom ki előfordulhat még ez is egyszer) de jelen helyzetben felesleges emiatt bárkinek is idegeskednie. Amely kép úgy érzem hogy valamire való arra odafigyelek pár perc erejéig a többi meg megy a levesbe ahogy Zéé mondja. S itt befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest