- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccs2929
senior tag
válasz .: JuSzT :. #14900 üzenetére
Jogos, így már más a leányzó fekvése...
Tapasztalatom nincsen, de én 2 külön réteggel próbálkoznék Ps-ben...mondjuk az a rész ami számottevő a hölgyből a bubi mögött, azon amúgy sincsen sok szín, ha jól látom, próbálkozz meg vele, aztán meglátjukFlickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
-Valinas-
senior tag
válasz cattus #14902 üzenetére
Esőcseppes képeket mindenki tud lőni, ne haragudj.
A teknősös jó kompozíció, de a szög nagyon nem. Másképp: jó a kivágás, de kicsit oldalt kellett volna, nem ennyire felülről.
.: JuSzT :. : A Lightroom ecsetje ezt simán megoldja, automatikus igazítással. Érdemes elsajátítani a használatát, 3 perc.
Nem tudom, mi az, amire nekem nem elég a LR. -
ccs2929
senior tag
-
Telomanikus
senior tag
hozok egy halászt (Ha letakarod a kezét nem dől szerintem)
-
-Valinas-
senior tag
válasz Telomanikus #14906 üzenetére
Szerintem úgy is dől egy leheletnyit, és alexpós kicsit (igen, ezt pont én mondom... )
-
agent_k
őstag
válasz .: JuSzT :. #14907 üzenetére
Az oldalsó vágás oké, azt nem is vettem észre.
A méretével mi a baj? Rákattintasz kijön nagyban. Ez egy ilyen keskeny kép. -
T1m3l3ss
csendes tag
válasz Telomanikus #14906 üzenetére
Nekem ez a képed jobban tetszik, mint amit linkeltél, a szokatlan nézőpont kiemeli az átlagos túristafotók közül.
Egy technikai észrevétel, ami nem tudom jogos-e, majd megcáfolnak, ha nem. Indokolatlanul rövid záridővel fotózol magas iso értéken statikus témát. Ha jól emlékszem 18-105-ös objektívet használsz, statikus témáknál nyugodtan használhatod a reciprok szabályt, tehát 1/160 alá nem nagyon kell menned semmilyen gyújtótávon (ha még VR-t is használsz, ami 2 FÉ-t játszva megfog, akkor tovább növelheted a záridőt).Szerk.: Ez a képed is jobban tetszik nekem, azért a csatornaereszeket kiszedném, rontja az autentikus jelleget.
[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
válasz Telomanikus #14911 üzenetére
Szerintem lehetne az előzőből is hangulatos képet csinálni, valami ff. konverzióval, régies design-al, esetleg egy jó adag grain-t tolnék rá, ha már úgy is öreg halász a téma..vignett viszont nem kell rá sztem.
Ez a képed is elég alexpósnak tűnik, meg egy picit ez is dől jobbra
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
Telomanikus
senior tag
T1m3l3ss A záridőn még dolgozom...pontosabban a kézremegésemen, mert eléggé bemozdult képekre vagyok képes 'nagy' záridőn. Észrevételeidet köszönöm
ccs2929 Lehet szerintem is, majd megpróbálkozom vele még. Ez eredetileg túlexponált volt úgyhogy ez javítható, bár nekem itt tetszik a "sötétség". Dőlés pedig szerintem nincs, csak torz egy kicsit a perspektíva. Ha megnézed az ablak jobb oldalát akkor az meg balra dől. Legalábbis én így látom.
-
Horbal
őstag
válasz Telomanikus #14911 üzenetére
Szerintem ez is alexpós (munkahelyi monitor - nem biztos, hogy így van), és dől ami nem tesz jót neki. Bár alul kb egyenes - nemtom fura. Lehet torzítanék a perspektíván kicsit...
Nemtom, hogy clarity-t megtoltad-e de mintha lenne egy kis aura a rom körül...
[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
jjeahh
nagyúr
válasz szarkad333 #14916 üzenetére
az elsőn kilóg a karja, könyöke, a bal lába, ha ez nem lenne talán nem tudnék belekötni...max megpróbáltam volna kamerába néző szemekkel is. a másodikon kiégett a fű, gondolom ezt már lr-al sem hozhatod vissza...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-Valinas-
senior tag
válasz .: JuSzT :. #14920 üzenetére
Nekem is csak alig bírja a gépem a 24 Mpixeles NEF-eket a D3200-ból.
2. gen.-es i5, 4 giga ram, Radeon videokártya. -
.: JuSzT :.
addikt
Milyen képarány beállítással érdemes fotózni az olyan képeket, amiket tuti jóra szeretném? Gondolom ott ahol a legtöbb pixelszámot kapom?!
Mert eddig azon voltam, hogy mivel úgy is LCD tvn vagy monitoron nézem vissza, ahol 16:9 ben nézném, ezért a gépet is így állítottam. Viszont sokszor vágom a képeket, ahol meg nem mindig úgy tetszik hogy maradjon a 16:9 arány, tehát sok esetben lényegét veszti ez.
Persze ha csak landscape mód és képelek jobbra balra egy kiránduláson, akkor marad a 16:9
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz JohnyBlue #14924 üzenetére
azért a 4GB nem teszi túl acélossá....
tegnap 50 képet (csak 12MPs D90 NEF) exportáltam jpg-be LR-rel. Megszoktam, hogy pattog minden gyorsan - most a NEF-ek is fent voltak az SSD-n. Kicsit megdöbbentem, mikor pár mp múlva megnyitva az új könyvtárat még csak 7-8 jpg volt ott.
Pedig itt 16GB RAM is van...
Szóval nyugodtam elmentem fogat mosni[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
jjeahh
nagyúr
válasz stranger28 #14927 üzenetére
ja, szerintem is, na meg gyűlölöm, hogy lassan mindent "csempésítenek", nekem valahogy még most sem tiszta az oldal logikája...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
agent_k
őstag
válasz .: JuSzT :. #14910 üzenetére
Nem, csak meglepődtem, hogy eddig ezzel a fotómmal volt a legkevesebb hiba. Sajnos nincs háttér. Ez egy szuperközeli az állatkertből. Oszlopok vannak csak.
A NEF feldolgozást a memória befolyásolja döntően? i7 4gb ram GT540M-mel nekem nem tűnik lassúnak.
[ Szerkesztve ]
-
Peethy
őstag
válasz .: JuSzT :. #14923 üzenetére
Olyan képaránnyal, ahogyan a szenzor dolgozik, mert abból még lehet 16:9, 3:2 viszont már elég nehezen. Főleg ha belegondolsz, hogy állóképnél mennyire esetlenül mutat a widescreen, és gondolom nem akarod folyamatosan állítgatni.
-
-Valinas-
senior tag
válasz .: JuSzT :. #14936 üzenetére
Milyen fényképezőgéped van?
-
Peethy
őstag
válasz .: JuSzT :. #14936 üzenetére
A szenzor mérete gondolom nem változik közben 3:2 lesz az.
-
zgospel
őstag
válasz szarkad333 #14916 üzenetére
nem akarlak megsérteni de ezek egyáltalán nem jók, még facebookra is meggondolnám a kirakását, nemhogy ide
(#14926) Zseketto nagyon baba, de nálam a fák egy kicsit sárgásak. sőt, inkább azt mondanám, hogy az egész képen túl sok a sárga, de a felső felén a képnek nem zavaró (legalábbis nekem nem)
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
törölt tag
válasz TayRol #14928 üzenetére
köszönöm az aggódást...NEM
D90 csak tesztelésre volt itt nálam még tavaly ősszel.Aztán ment a háztól...Érzésre a K-5 jobbnak tűnt (bár nem értek nagyon a dolgokhoz)
Csak pakolgatva a régi képeket, "kezembe" akadt ez.
(#14927) stranger28 botrányos valóban!Azt se tudtam hova kattintsak...Látszik, h rég használtam.
(#14928) TayRol Erősséknek lőttek.Mikor megjött az első hír, tudtam, h k***a nagy a baj.Hegyen lakom, ismerem mint a tenyerem és ezek csak pici dombok (3000m) amik körülvesznek...
(#14941) zgospel a zöld fákra gondolsz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest