- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
djsunstealer
aktív tag
válasz Baloo27 #59199 üzenetére
Nálam 2021. szeptember 6 óta egy árva kukk nincs, pedig a 120 nap már bőven letelt. Volt itt egy kollega a fórumon, neki augusztusi a sztori (de látom fairi-nek júliusi), azt mondta, megereszt egy dörgedelmesebb levelet a posta felé, nem tudom sikerrel járt-e. Ha igen, kérem jelentkezzen!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy rendelés. 65.948ft volt a teljes vételár amit fizettem. Ebből 7800ft volt a szállítási költség, valamint adóként 14.021ft-ot ír a rendelésnél.
Noh most, tegnap jött egy email a fedex-től, hogy vámköteles áruként nyilatkozatot töltsek ki és küldjem vissza nekik a fizetendő adó miatt.
Ez most akkor h van? Miért akarnak még további adókat beszedni? Küldtem nekik screenshot-ot ahol látszik a vételárba az aliexpress által beépített adó.
Írtam az alis eladónak, ő csak annyit írt vissza, h forduljak az aliexpress-hez, hogy visszakapjam az adót.
Ezt hol kell egyébként megtenni?
Köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Topikgazda
válasz runner 125 #59208 üzenetére
Valami nem stimmel mert csak 54000 Ft-ig szedheti be az AliExpress az áfát. És ez 58148 Ft.
Nem volt price adjustment a fizetéskor kiírva? Mert ha igen akkor nettó áron vetted és így a Fedex jogszerűen kéri.
Forintban fizettél?
A számlán mi van írva, azt kell beküldeni ha fizettél áfát, nem képernyőképeket.
De ha 54K alatti és a Fedex-el nem közölte az eladó hogy ez AliExpress IOSS vásárlás akkor ők nem tudhatnak róla és akkor is áfás vámolást csinálnak.
Egyébként nehéz meggyőzni őket arról hogy már fizetted az áfát, ők is kerülendők mint az UPS.
Ja mivel az AliExpress eleve elsőként, jogszabály alapján szedte be az áfát és ezért ha valamelyik szállító ezután újból kéri, akkor a második beszedés az ami sztornózandó, az elsőt bonyolítja az hogy az AliExpress az áfát a holland adóhatóságon keresztül elküldte a NAV-nak, ha tőlük kérnéd akkor nekik áfabevallás módosítással kell visszakérniük, ami finoman is szólva egy kicsit bonyolultabb folyamat, mint eleve a számlával igazolt áfa befizetést elfogadni a pl. Fedex-nek[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
Topikgazda
válasz runner 125 #59210 üzenetére
Oké a termék ára €-ban alatta van a 150 €-nak (127,77 €) így az AliExpress-nek kell az áfát beszedni, ami meg is történt. Beszélned kellene velük és a számlával igazolni a kifizetést.
-
A214
aktív tag
Sziasztok
aliexpress vásárlás 8,83 $ erste banknál 2908Ft került
Ez hogy lehet? Másnál is így számolnak? -
Topikgazda
Nem, mert más lehet az árfolyam attól függően hogy Visa vagy Mastercard kártyát használtál. Az Erste Visa az 2812 Ft és 318.527 Ft/$ az árfolyam. Az MC váltója nem működik szóval azt nem tudom.
Az OTP 316,30 Ft-al számol ma.
Mikor fizettél? Most? Kártyás fizetés volt? Nem PayPal? Mert ha PayPal akkor viszont nem állítottad át a váltást., mert ott most 325 Ft körül van[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Soha nem számolt az Erste a Visa kártyáknál középárfolyammal, ez alábbi már vagy 6 éve így van.
A Visa árfolyamát veszik át.
A MC kártyáknál használ devizaeladási árfolyamot, ott sem közép van.
De január 31-én tényleg annyi volt: 8.83 United States Dollar = 2,908.108233 Hungary Forint, aznap épp gyengélkedett a forint.
Kitették az elszámolást a honlapjukra itt találod meg és a 3. pont az érvényes erre.[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Hát nem tudom ,biztos így van.
Már régebben tavaj májusba rendeltem utoljára alirol és általában ránéztem a bank árfolyamra és mindig kb középárfolyam közeli értékkel végezték a tranzakciót.
Ezért értetlenkedek.
Akkor egy linked van erre a visa árfolyamra? (hogy tudjak majd kalkulálni) -
Topikgazda
Beírtam az előbbibe és ott a Visa linkje. Ha nagyon pontosan akarod fizetés előtt az árfolyamot akkor banki díjnak ne 0%-ot hanem 1,98-at írj be.
Szemét módon egyébként megváltoztatták a Visa elszámolást, a Mastercard-os lett átvéve, most hogy kerestem akkor láttam és az €-os Visa összeget számlakonverziós devizaeladási árfolyammal váltják. Tavaly novemberig kedvezőbb volt az árfolyam, az ami az előbbi képen volt.
Nem vettem észre a szemét húzásukat, mert mindent külföldi vásárlást a Wise kártyámmal fizetek.Bocs 4.pont, nem a 3-as, mert gondolom a virtuális kártyájukat használod.
Amennyiben a tranzakció végrehajtásakor a kártya mögött álló számla devizaneme HUF, a Bank a Kártyaszervezet által küldött EUR összeget a tranzakció feldolgozás napján érvényes számlakonverziós devizaeladási árfolyamon váltva terheli a tranzakció végrehajtásakor a kártya mögött álló számlán. A számlatulajdonos kivonatán a tranzakció elszámolásakor feltüntetésre kerül a Kártyaszervezet által a Bank felé megküldött EUR összeg és feldolgozás
napján érvényes számlakonverziós devizaeladási árfolyam.
Még egy szemét húzást találtam, minden Erstés figyeljen nehogy rábeszéljék erre a kártyára:
Visa George bankkártyával történő külföldön vagy belföldön, nem forintban (HUF) történt bankkártya használat esetén a Bank deviza konverziós jutalékot számít fel. A jutalék mértéke 2%. A felszámolt jutalék százalékos értékének számítási alapja a nemzetközi kártyaszervezet által alkalmazott, a tranzakció napján érvényes árfolyam.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Az hogy amikor fizetünk és nem € hanem más a deviza akkor a Visa átváltja €-ra és azt küldi el az Erstének, amikor könyvelik akkor az aznapi számlakonverziós € devizaeladási árfolyammal váltják át forintra és azt vonják le. ha €-ban fizettünk akkor pedig csak a könyvelésnél a bank vált.
Ma ez az árfolyam ma 18:00-tól 368.88 Ft / 1€. Ha most számolnák el ezt: 8.83 United States Dollar = 7.941354 Euro akkor 2929 Ft jönne le a számláról.[ Szerkesztve ]
-
ggabor02
aktív tag
válasz djsunstealer #59206 üzenetére
Igen, augusztus elején adtam be a felülvizsgálati kérelmet. Azóta semmi. Két hete írtam nekik egy panaszbejelentést, ez jött rá egy hét múlva:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat.
Megkeresését a tárgyban (zárójelben) szereplő azonosítószámon rögzítettük.
A jelzett problémát illetően a jogszabályoknak megfelelően - legkésőbb a beérkezéstől számított 30 napos elintézési határidőn belül - tájékoztatni fogjuk.
Válaszunkig szíves türelmét kérjük. -
Topikgazda
válasz djsunstealer #59222 üzenetére
Félreérted, nem az eredeti áfás panaszra, hanem erre a bejelentésre értik a 30 napot. Amaz nem panasz, hanem felülvizsgálat, nem 30 nap vonatkozik.
Majd a 29. napon írnak hogy az ügye amit panaszolt folyamatban van.
Írtam már, de akkor idézem újból:
A fentiek tükrében csak akkor van lehetőségünk az áfa összeg rendezésére, amikor az árunyilatkozat módosítási kérelmet a vámhatóság elbírálta. Tekintettel arra, hogy a vonatkozó rendszerek ezt október 15-ig nem tudták megtenni, így eddig az időpontig egyáltalán nem volt lehetőség az árunyilatkozat módosítására.
Ez 2021.október 22-én érkezett nekem. -
smog86
senior tag
Mostanában melyik raktárból érdemes rendelni? Cseh, Spanyol vagy Francia? Elvileg mind a három helyről küld az eladó, de korábban olvastam itt hogy Spanyolból rendeltek sokaknak Kínából jött végül.
-
Topikgazda
-
sanzi89
addikt
Ha vásárláskor kifizettem a szükséges dolgokat az Aliexpress-nek mert IOSS a küldemény, a posta megállapítja, hogy nincs se vám se áfa fizetési kötelezettségem, akkor mi a túróért kell kifizetnem 399Ft-ot?
Már azért is fizetni kell, hogy elmondják, hogy nem kell fizetni?
u.i.: Rágugliztam, egy újszülöttnek minden vicc új. Ez csak a szokásos, újabb bőr lehúzása a parasztról...
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz djsunstealer #59233 üzenetére
Ja, én is ilyen időket számolok vagy soha nem fog megtörténni, mert hogy ezek módosítanák a céges áfa bevallásukat a hibás feldolgozásuk miatt a mi érdekünkbe az nem valószínű. Ugyanis már eltelt egy negyedév és a pénznek már náluk kellene lenni, a III negyedévi áfa befizetés visszaigénylési és a NAV általi visszaadási ideje is letelt.Szóval én úgy látom hogy szándékosan nem hajlandóak beismerni hogy egy rakás 0 az automatizált postai vámkezelésük, törvénysértő. De majd kitalálják hogy mindenki hülye csak ők a okosak és tévedhetetlenek és semmiféle adatot nem kaptak, ezért csinálták így, bár az üres adatállományokat azt nem is tudják hogy hol vannak, a nem üreseket meg az adataink védelme érdekében nem adhatják meg nekünk sem.
Szégyenletes társaság.[ Szerkesztve ]
-
smog86
senior tag
Sziasztok!
Egy elvileg Francia lerakattól rendelt csomagra kaptam Alitól értesítőt, hogy Express One-t nézzem... de nem 158-al kezdődik az eleje hanem 605-el, mond ez valakinek valamit?
24 karakterből áll a sorszám.[ Szerkesztve ]
-
smog86
senior tag
Ezt: ExpressOne P2P TRAKPAK Cainiao
-
Ali_buyer
csendes újonc
A BE azonosítójú küldeményt a posta hozza ki? Arra is még ki kell fizetni a 400/800 Ft-os díjat?
-
Topikgazda
válasz Ali_buyer #59241 üzenetére
Tényleg nem értem hogy mennyiszer kell leírni .
A Magyar Posta csak azoknál kér vámolási díjat amelyek nem EU-s nyomkövetési azonosítót kapnak és nem az adott EU-s országból küldik ide.
Nem Kínából szállít a Belga posta hanem Belgiumból, miután Kínából a logisztikai cég egy konténerben több belga postaazonosítós küldeményt eljuttat oda.
A Magyar Posta EU-n belüli feladással kapja meg és ezért mivel az EU-n belül nincs vám így annak a díja sincs. Ha CN, AZ, HK a vége akkor van díj.[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
Leallitottam a dispute ot de mikor fog arra átváltani, hogy tudom majd kérni ?
Megbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
katy2018
kezdő
Sziasztok!
02.02-án megérkezett a PV...... CN csomagom az NPKK - be. Majd elérhetővé vált az online fizetés, e-mailt is kaptam erről. Ki is fizettem még az nap azonnal, de azóta ott van nem mozdul a csomagom. Csak azt látom, hogy "Online fizetés elérhető NPKK Vám".
Mi lehet a baj? -
kungzi
veterán
[link] Ez innen kb. még hány nap lehet míg megérkezik? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Projektor topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Óra topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest