-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Gondolkodom mire koltsem a 30%offomat.
A riftes Beat Saberbe hogy vannak benne a costum songok? Mert tobbszor olvastam hoyg abba gyarilag benne vannak vagy elerhetok. Es ugy nez ki hiaba irok nekik mar harmadszor valaszrta sem meltatjak quest vasarlas a riftre mozgatasat.A masik agy autos szim lenne de mivel amator vagyok es veszek egy kormanyt nemsokara valami nem draga de azert meg jo szim elmenyt nyujto, melyik lenne? Van egy csomo, regen Dirtet szerettem de abbol is van 30 Steamen. Az oculus storeban az 1 es ketto kozt tenyleg van 35 dollar kulonbseg?
Eladó: GTS450
-
fatal`
titán
Tudtommal a Riftes Saberben mennek a custom songok, ugyanúgy, mint a Steamesben, viszont ha egyszer más márkájú headsetet veszel, akkor a Riftes cuccokat nem fogod tudni használni, ezért szerintem, ha nincs crossbuy -> steam.
Szimet ne vegyél az Oculus Storeban. Autoszimből VR-ra Assetto Corsa vagy valamelyik DiRT Rally, a kettőben jóval több a szakasz (amennyiben GOTY-t veszel, csak azt érdemes). De mindkettővel várnék egy salet, olcsón dobálják már. Vagy automobilista 2, ennek a demoját is kipróbálhatod.
-
Raymond
félisten
Autos szimbol linkelve is volt mar a Project Cars Pagani Edition es az Automobilista 2 demoja. Azokat ingyen kiprobalhatod amikor meglesz a kormany. A Dirt Rally-t hanyagolnam az elejen ha meg nem vagy hozzaszokva a dolgokhoz mert konnyen fejfajas lehet belole.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
qqzs
őstag
Akkor hagyom az autóst a kormányig.
Van valami mas amire érdemes 30%os kupont elhasználni?
A beat saber a fogamat huzza úgy, hogy mar megvettem questre es amivel csak custom songot játszottam, de már nincs kedvem mókolni meg majd minden verzió váltáskor.Eladó: GTS450
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Q2-höz lehet vezeték nélküli / BT egeret és billentyűzetet párosítani?
Menő lenne néha Virtual Desktoppal ágyból játszani non VR játékokat :) -
Jinxb1rd
addikt
Tudnátok nekem pár kiegészítő cuccot ajánlani a lehető legolcsóbban? Esetleg egy jobb fejpántot? Akkutartót?
Mert nem tudom, eddig megvoltam az alappal is, de most mintha kétszer jobban nehezedne az arcomra a cucc. Lehet csak ez a gumi cover nem kényelmes, amit adnak hozzá...We are only Stardust...
-
Admir80
csendes tag
válasz Jinxb1rd #45565 üzenetére
Nekem ezek vannak, én is igyekeztem minél ésszerűbb árú kiegészítőket választani:
- DESTEK Head Strap (Amazonon rendeltem, 32 EUR)
- AMVR facial interface (Amazon.de 31 EUR)
- Az akkutartó nálam két tépőzáras szalag (eredetileg horgászbotok összefogására a szállításhoz ), azzal erősítettem rá a headstrap-reRengeteg féle változata/típusa van a fentieknek, a többit nem próbáltam, úgyhogy nincs viszonyítási alapom. Az biztos, hogy az AMVR interface-e szélesebb és rugalmasabb, mint az eredeti. Közelebb vannak a szemeim a lencsékhez, nagyobb lett a FOV. Persze kényelemben is übereli az eredeti megoldást. Két "arcpárnát" adnak hozzá, a vékonyabb is kényelmes.
-
fatal`
titán
válasz Jinxb1rd #45565 üzenetére
Én Kiwi strapet vettem, battery tartóval együtt 67 EUR (akku nélkül, a strap külön 50), de utóbbit tudod helyettesíteni két darab velcroval is.
Facial interfacet is tervezek cserélni (egyelőre a gyári van + a szilikon cucc, amit adnak hozzá), csak nem tudom, hogy melyiket kéne? VR Covert néztem, de abból is van Standard, meg Fitness.
-
Admir80
csendes tag
válasz fatal` #45569 üzenetére
Ahogy eddig kivettem a tesztekből, ahány fejforma, annyi vélemény. Ha jól értettem, a KIWI-é a legszélesebb, de ennél több fény jut be az orrnál. A VR Cover cuccai közül nekem a Fitness tűnik a jobbnak. Ennél javítottak a fény bejutásán, az anyaga is rugalmasabb állítólag. Ha jól tudom, ugyan annyiba kerül, mint a standard. Az AMVR-nek a legjobb a fény kizárása, ehhez is két párnát adnak, mint a többihez. Én a vékonyabbal használom, ezzel is kényelmes. Az interface lehetne kicsit szélesebb, legalábbis nekem (73mm IPD, szóval nagy fejem van, nna ). Akinek az IPD-je belefér a 62-68mm tartományba, annak szerintem mindegy, hogy melyik interface.t használja, nagyságrendekkel kényelmesebb lehet bármelyik, mint az alap változat.
-
fatal`
titán
válasz Admir80 #45570 üzenetére
Nekem 60 az ipd-m, egyesen van a headset, benne van egy VROptician féle lencse és így kell a spacer a gyári párnához. És így is kicsit kényelmetlen, ha kicsit odébb rakom a fejemre akkor egy fél óra után nyomja az arcom, általában lazítok kicsit a strapen, de jobb lenne egy vastagabb vagy puhább párna.
A beáramló fény annyira nem zavar, nem nagyon veszem észre játék közben. Azért szemezek a VR Cover féle fitness-szel, mert ahhoz jó a gyári glass spacer. Viszont mintha vékonyabb lenne a párna és nem is tűnik olyan puhának, mint a standard. De csak képek alapján.
-
fatal`
titán
válasz Admir80 #45572 üzenetére
Megnézve egy reviewt úgy látom, hogy a fitness az előzőnek a továbbfejlesztése. Csak valamiért nekem képeken másmilyennek tűnik a face pad anyaga/vastagsága, pedig mindkettő PU leather, ráadásul a vastagabb a 16mm-rel elég jónak tűnik.
Szerintem hamarosan veszek egyet.
-
qqzs
őstag
Egy videoban lattam egy jatekot vagy experiencet ahol varosban setaltak es photogammetrivel volt megcsinalva de lehetett interakciozni dolgokkal benne. Nem találom a videot, melyik lehetett az?
Eladó: GTS450
-
Jinxb1rd
addikt
Valahol meglehet nézni, hogy a Virtual Desktopba a medium low, stb beállításokban milyen felbontást állít be?
We are only Stardust...
-
HatalmaGalus
kezdő
Potato: 1440x1536
Low: 1728x1824
Medium: 2016x2112
High: 2496x2592
Ultra: 2688x2784High-ultrán mindennek mennie kéne nálad.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz HatalmaGalus #45582 üzenetére
Hát az a problémám, hogy Virtual Desktopnál sokkal jobb az Air Link. A színek leginkább, de a képminőség, terhelés és input lag alapján is kellemesebb, illetve egyszerűbb.
De nyilván pont az szarakszik a frame eldobással és egyszerűen nem tudom mi okozza... 3-4 másodpercenként tickel egyet vagy nem tudom mi ennek a helyes angol megnevezése.
És ahogy néztem kábelen keresztül is, csak ott annyira magas a minőség, hogy már nem annyira látszik.[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
HatalmaGalus
kezdő
Nekem az volt a trükk VD-al, hogy Windows task manager-el mindent kilőttem, ami nem életbevágó és akadás mentes high-on, akár 150 mint mellett egy dlink AC routerrel és egy gtx 1660 Ti-al, eddig minden játékban. Előtte egy szívás volt.
-
fatal`
titán
válasz Jinxb1rd #45583 üzenetére
A színeket be lehet állítani a VD-ben (pontosabban egy opciót kell kikapcsolni, de fejből nem emlékszem) és ugyanolyan lesz, vagy legalábbis nagyon hasonló. Nekem egyiknek sincs baja, de az Air Link körülményes, ha párhuzamosan használod a kábeles Linkkel, ezért vezeték nélküli cuccokhoz VD-t használok, szimulátorokhoz meg Linket kábellel.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
válasz HatalmaGalus #45584 üzenetére
VD nekem is akadásmentes, azzal nincs probléma. Csak az Airlink smoothabb
#45585fatal Egyikkel se lehet ugyanolyanra belőni. A video színeinke kiszélesítése opcióra gondolsz feltételezem, de ott úgy a sötét részek egy sötétplacsnikká válnak.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
kiskuplung
őstag
válasz Jinxb1rd #45586 üzenetére
Szerintem is jobb az Airlink, meg nekem a hálózattal szenved a VD (ez egyéni szoc probléma, lusta vagyok megoldani, ha úgyis megy az AL), pont a színek miatt, de igazából ez ízlés kérdése.
Engem itt annak idején leszúrtak, amikor kapcsolgattam azt a színes kapcsolót a VD-ben (akkoriban Increase video nominal range néven futott)
A kis problémád esetleg nem oldódik meg, ha feltekered a task managerben az OVR server process prioritását? Volt, akinek ez segített.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #45587 üzenetére
A VD az elejetol fogva tulszaturalt egyebkent is plusz a black crush a kontraszt miatt is ott van. Az igazsag az hogy a fejleszto tudja ezt, nem egyszer volt szo korrekt szinprofil hasznalatarol, de szerintem direkt nem javitja mert a zome atlagfelhasznalonak ez fog tetszeni. Ugyanaz mint osidok ota a V alaku equalizer - fajantosan szol a hangfal mert mely a basszus es csorognek a magasfrekvenciak
-
fatal`
titán
válasz Jinxb1rd #45586 üzenetére
Szerintem másik opció volt, de megnézem majd. Az is lehet, hogy nem ugyanolyan, csak rég használtam az Air Linket.
Igazából főként azért használom a VD-t, mert nem dobálja el az eszközt (bár v37 óta nem néztem, de korábban néha újra kellett párosítani az Air Linket és elég szar volt a szobák között rohangálni), illetve a normál linkhez csökkentve van a FOV, meg be van állítva a bitráta szimulátorozáshoz és nincs kedvem állandóan állítgatni.
Megoldhatná az Oculus, hogy külön beállítások legyenek, de gondolom nem fogják (eleve ezek a beállítások fejlesztőknek szólnak alapvetően, ami szintén érthetetlen bizonyos dolgokhoz, mint pl. a kábeles bitráta - bezzeg air linken az eszközön lehet állítani). -
Raymond
félisten
válasz Jinxb1rd #45591 üzenetére
A romott FPS siman lehetett az Aircar hibaja, eleg erdekesen kezeli a beallitas valtoztatasokat. Foleg ha az AA es a Render Scale van valtoztatva. Siman van olyan is hogy lemegy szaggatoba az FPS es mar nem jon vissza hiaba allitasz alacsonyra mindent, olyankor restart kell a jateknak.
-
fatal`
titán
válasz Jinxb1rd #45591 üzenetére
Arra. Ha egyesnél nagyobbat állítasz be, akkor rontani fogja az FPS-t (ha az egyáltalán működik).
Elvileg azt csinálja, hogy kisebb fovval renderel a PC ilyenkor (fekete lesz a széle azon a részen, amit megadsz) és ezért növeli az FPS-t (és csökkenti a FOV-ot persze, nem fizikailag, hanem fekete lesz a széle). Szimulátorokban nem nagyon számít, előre nézel alapvetően (persze értelmes keretek között, meg emberfüggő kit mennyire zavar), viszont ha állítasz rajta, akkor újra kell kapcsolódni a linkhez/airlinkhez és minden alkalmazásra hatással van. Beat Saberben, Synth Ridersben nem szeretnék ilyesmit, ezért azt VD-vel használom, hogy ne legyen olyan körülményes állítgatni a dolgokat (eleve ezek vezeték nélkül mennek a másik szobából, jó lenne az airlink de nincs kedvem mindig csesztetni a beállításokat, minden session előtt).
-
fatal`
titán
válasz Raymond #45594 üzenetére
Használom az OTT-t, de a FOV tangentet nem tudja profilozni. Valószínűleg azért, mert az egész link sessiont újra kell indítani, hogy életbe lépjenek a változások.
Illetve a linkem 72hz-en van, a VD meg 90hz-en, mert ott egyelőre egyszerűbb játékok mennek.
[ Szerkesztve ]
-
Jinxb1rd
addikt
Majd kipróbálom mégegyszer. Horizontálisan maximum 0.95-öt tudok beállítani, mert egyből észreveszem a szememmel jhogy a jobb szélen van valami, nem tudom miért Viszont vertikálisan lazán lentebb lehet venni kb 0.8-ra 0.75-re, csak az aircar bezavart...
We are only Stardust...
-
joss68
tag
Sikerült letesztelnem ezt az alfaverzios Plutosphere progit!
Már most használható szerintem.Minden remote de ha van 5Ghz routered vaskos nettel akkor teljesen jó.
[link][ Szerkesztve ]
-
xXx--89
csendes tag
A quest 3 mikor jelenik meg kb.? Mert a neten vhol 2022 q2 -t írnak, vhol 2023 októberét. Csak mert szeretnék végre már venni vr-t, de 2023 októberig már nem várnék.
-
kennystyle
aktív tag
válasz Raymond #45514 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam így magasabb felbontásra rakva, ODT-ben az értékeket 200-ra feltoltam és javult a kép, de még mindig nem jobb összességében mint Rift S. Ott látni egy mini szunyoghálót de a színek jobbak és ami a lényeg, hogy valószínű még mindig tömörítés miatt pl az aszfalt és egyéb nagyobb felülettek kicsit mosottak. A feliratok, vagy pl az autó műszerfala élesebb bőven, de így átlagban nem mondanám hogy kicsit is jobb a képe.
Vettem egy link kábelt, hátha azzal fasza lesz, ha váltanék úgyis kábelről használnám, de azzal b@szik működni. Egyszer amikor bedugtam pipáltal az Oculus SW, de valami fiók összehangolási gond lehetett azóta meg nem ismeri fel. Egyik USB portban sem működik.
Gigabyte Aorus X470 Gaming 7 alaplap, van rajta sima 3.0, 3.1, erősített USB, Rift S szépen megy vele de ez nem. A kábel maga jó kéne legyen.
Valami ötlet ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest