Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pomk

    őstag

    Sziasztok!

    Újra felmerült az autó vásárlás témája.
    Összegben ~2 - 2.5M körül szeretnék szánni rá.

    A következőket szeretném bele mindenképp:
    - közp. zár
    - NEM manuális klíma
    - elektromos ablak
    - ABS

    Ami nem feltétel, de jó lenne:
    - tempomat
    - bőr multikormány
    - tolató radar
    - kombi

    Naponta ~15km-t autózom városban oda vissza a munka helyemre, ill. havonta ~600 km-t vidékre haza és vissza a családomhoz. Ezen felül még szerintem havonta átlagban össze gyűlik ~100km. A 100km ingadozó, de ez ~12.000 km/év. A mostani autóm ~4 éve van meg, és 45.000 km-t vezettem vele idáig. Mondjuk ez nem mérvadó, mert azóta elköltöztem városba, ill. minden hétvégén haza jártam vidékre, ami azoban azóta ritkult is.
    A dinamikussága és nyomatéka miatt diesel autóban gondolkodm. Azonban ha jól gondolom az évi 12.000 km, ill. a benzin és diesel autók közti árkülönbség ezt nem nagyon indokolja.
    Ezen kívül ha most beruházom egy autóra, akkor talán kombit lenne érdemes vennem, mert mostanában( min. 5év), nem akarom majd lecserélni, és avval is számolnom kell, hogy addigra már lehet, családom lesz. A család miatt talán indokoltabb egy kombi autó.
    Nem vagyok extrém, dinamikusan vezető, előzgető sofőr. Teljesen átlagos használatra szeretnék egy megbízható, jó fogyasztással rendelkező, olcsó lakatrész árú, de ha kell dinamikus motort.
    A Volokban lévő D5 motort ajánlotta egy fórumozó. A Volvo dízelekben is felmerülhetnek ilyen kettős tömegű lendkerék és hasonló magas költségű alkatrész cserék?

    Írtam a "Milyen autót vegyek?" fórumba is, ott ajánlották ezt a topikot. Véleményetek szerint melyik modell, motor ajánlott a fentiek alapján?

Új hozzászólás Aktív témák