- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
A *****-squashfs-factory.bin fájlal gyári fw-ről frissítenek
A *****-squashfs-sysupgrade.bin fájlal a meglévő openwrt-s cuccot lehet frissíteni.Lehet láma kérdés de a *****-initramfs-uImage.bin file-al mint szoktak csinálni?
Azért kérdezem mert lehet, hogy egy dlink dir-600 revB5-nél ezt kéne használni.
Az eszköz openwrt oldala szerint a routert először is valami emergency módba kell tenni, ezután nem tudom melyik verziót kéne telepítenem, mert ehhez az eszközhöz nincs factory verzió, viszont a DIR-300 B5/B6/B7-el közös sysupgrade fájlt kéne használni, de nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez rögtön mehetne rá.
Nem lehetséges, hogy először ezt az initramfs-es fájlt kéne felrakni?Találtam egy - két netes leírást a Dlink DIR-600 B5E modell openwrt-sítéséhez, de ezek egy kicsit "más" elképzelés szerinti telepítések. Az elsőnél pl DIR-610 A1-hez tartozó .bin fájlal van megoldva. A másodiknál pedig az initramfs fájl is a 610-es modellhez tartozik.
De ha jól olvasom, akkor az általam talált 2 installálási megoldás nem használja az openwrt wiki által javasolt emergency web interface módot, hanem egy busybox valamit telepít a routerre először, utána azzal kell "operálni".Kérdés: Szerintetek járható út az installáláshoz, hogy a hivatalos wikit követve, elindítom a routert ebben az emergency web interface módban, aztán a DIR-300 B7-hez initramfs fájlt azzal rakom fel, utána a szintén a 300 B7-es sysupgrade fájlal befrissítem?
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van lehetőség OpenWRT-vel arra, hogy a NAS-om adatforgalmát vissza tudjam nézni? Látni szeretném, hogy pl adott napon mennyi volt az átlag UPS és feltöltött mennyiség. Sajnos Synologynál nem látok ilyet.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
A valós idejű grafikonok->forgalom tab alatt látható grafikont nem lehet testre szabni, hogy ne csak 6perces intervallumot mutasson?
Ez a külön interfészes dolog, hogy van a gyakorlatban?
ui.: Most nézem a VnStat már egész elfogadható infót ad.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
MODERÁTOR
válasz Mr Dini #8959 üzenetére
ITT azt írják, hogy 15.05 van hozzá. Itt is van a letölthető fw...
openwrt-15.05-brcm47xx-mips74k-asus-rt-n12-d1-squashfs.trx
Sőt, Gargoyle is van brcm47xx-re, bár ez csak egy generic fw, nem tudom menne-e rajta.
gargoyle_1.9.0-brcm47xx-generic-squashfs.trx
Viszont mivel van recovery mód a routerben, tulajdonképpen kockázat nélkül megpróbálhatod.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Tieteket használom kezdetek óta, igaz nem a legújabb van fent, hanem egy jó 1éves build (14.07). Nemtom azóta lényegi változás volt-e, mert nincs gondom a mostanival sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
válasz Intruder2k5 #8960 üzenetére
Az szuper lenne. Tud az oWRT dnsmasq-t? Ha igen, akkor szerintem lecserélem a mostani tomato-t.
Illetve ez a Gargoyle miben jobb?
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #8960 üzenetére
és működik a wifi openwrt alatt???
-
MODERÁTOR
-
TheProb
veterán
Ennyit látok luci-ban:
Tűzfal verzió suste@OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI 0.12 Branch (0.12+git-15.037.36195-f1e2a26)
Kernel verzió 3.10.49Összességében amúgy Luci Vs gargoyle között mi a különbség és melyik a jobb? Bár gondolom luci, mert az van kb minden openwrt-n.
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Intruder2k5 #8966 üzenetére
Te linkelted a wikit, ahol az van írva, hogy nem működik
nem tudom, hogy javították-e.... -
TheProb
veterán
112KB, de akkor 7végén lehet felrakom a legfrissebb fw-t, van valami normális backup lehetőség a NAT és egyéb szabályok, beállítások migrálására? Vagy az adott fájlokat scp-vel átmásolom az újra?
-
suste
veterán
válasz TheProb #8972 üzenetére
tedd fel a neked készült mentést innen: [TheProb.tar.gz]
ez bőven felfér
tartalmazza:
-a 9092-es weboldal alapjait
-statisztika készítést (esetleg kipróbálhatod még a régi rendszeren is)
-alapbeállításokat segítő oldalt (9092/setup/basic: Quick Connect/Backup/Restore Network Status), ahol a netbeállításokat egy gombbal elmentheted, és majd az új rendszeren akár luciból is felrakhatod -
Mr Dini
addikt
Kissé off a kérdés, de nem találtam külön entware fejllesztő topikot... Így gondoltam talán itt kaphatok választ, mivel sok OS builder jár ide, akik tudnak segíteni.
Szóval szeretném ha futna a routeremen a chillispot. De ez nincs benne az entware repóban és nem is akarják beletenni, mert nemcsak otthoni célra lehet használni.
Szóval nekiálltam az openwrt buildroottal egy cross compile-nek. A csomag kész, szépen összeraktam, viszont egy install után a router ezt dobja, ha kiadom a
chilli
parancsot:root@TomatoUSB:/# chilli
-sh: chilli: not found
root@TomatoUSB:/# ls /opt/sbin/chilli -la
-rwxr-Sr-x 1 root root 414060 Jun 16 14:33 /opt/sbin/chilli
Igen, Tomato, de nem az a lényeg, mert az entware-s csomagok itt is openwrt BR-rel készülnek. Csak a mips a lényeg...Mi lehet a gond?
Én arra tudok tippelni, hogy nem uCLibc-s a toolchain... De olyan toolchaint hogy tudnék készíteni? Köszi!
-
Mr Dini
addikt
-
g0dl
addikt
A suste/headless@OpenWrt@0.8.1 -hez létezik valami gui openvpn server beállítására, vagy kézzel kell összerakni?
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #8979 üzenetére
Lehetséges, hogy valami függőség hiányzik? Bar akkor Can't load xy-t kéne dobnia, nem NF-et...
Az openwrt toolchainnél egyébként a MIPS (qemu)-t választottam, majd lebuildeltem az os-t és a kész toolchain-t beraktam a PATH elejére.
Majd a chillispot forrásából ezt adtam ki
./configure --prefix=/opt --host=mips-linux
Ezt követően sima makekel lefordítottam és felraktam a kész csomagot egy tmp mappába, majd megcsináltam ipk formátumúvá...
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz Gyurka6 #8984 üzenetére
Szerintem nem ott nézted: 9. frissítés
De nem 100%-os, és csak egy egyszerű konfigot tartalmaz...
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
A kérdés ez volt: @OpenWrt@0.8.1 -hez létezik, innen innen ezt olvastam: "3. frissítés" ....... "16MB:
-"libffmpeg-full" cserélve "libffmpeg-mini" -re
-openvpn eltávolítva"A az utolsó bejegyzés = "8. frissítés, suste@openwrt@BB@0.8.1, (2015.11.29)" ezekben nem láttam újra...
Azt gondoltam, napra kész...[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
Gyurka6
őstag
Letölteni honnan lehet/tudom, nálam az ipdns nem működik, a 9-10-es frissítést nem tudom elérni.
A ddns ip ellenőrzéskor is újítja a címet (ipdns.hu), (ugyan más forrásból feltett is ugyanúgy tesz), ez meg lett oldva esetleg, ill. hol találom ezt a részt? (Cseréltem a routert (a ddns beállításokat ugyanúgy hagytam, és rácsodálkoztam a 3ezer fölötti frissítésre.)[ Szerkesztve ]
Gyurka
-
Mankó
veterán
Srácok OpenWrt-n hol kell letiltani az IPv6-ot?
Xbox One-on úgy néz ki össze akad a az IPv4-el és emiatt nem tudunk fifázni online egy cimborámmal.
Előre is köszi a segítséget! -
Mankó
veterán
válasz Gyurka6 #8993 üzenetére
Letöröltem a wan6-ot, a lan alól tiltottam az ipv6 kapcsolatot és a dhcpv6 szolgáltatásokat. Router újraindítás után megszűntek az ipv6 kapcsolatok.
Kérdés, hogy megoldódik e ezzel az Xboxos problémám, illetve, hogy a későbbiekben, ha szükségem lesz az ipv6 kapcsolatra, akkor gond nélkül vissza tudom e állítani majd az ipv6-ot?
Továbbá, hogy látok e majd valami észlelhető, érzékelhető különbséget az ipv6 megszűnésével? -
MODERÁTOR
válasz vargalex #8996 üzenetére
Tomato-ban nincs alapból file parancs, pedig én AIO (All In One) buildet használok, még Mr. Dini valami kisebbet, lévén nem USB-s a routere. Ha van telepített entware / optware, arra utólag feltehető a file, de egyébként nincs.
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# type file
file is /opt/bin/file
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root#szerk.:
Van egy RT-N12 D1-em, amin a Max build van fent, ez a legnagyobb, nem USB-s összeállítás.root@RT-N12:/tmp/home/root# type file
file: not found
root@RT-N12:/tmp/home/root#[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz vargalex #8996 üzenetére
PC-n exec format error-t dob, mivel nem mips, hanem x64 arch.... Max qemuval lehetne ezt is futtatni, de annyira még nem ismertem ki az openwrt buildrootot, h tudjam hogy kéne.
Szerintem az lesz a gond, hogy a PC-n glibc van, míg a routeren uClibc. A nasomon is volt hasonló gondom, de ott kicsit beszédesebb volt a kimenet. Nem is értem, hogy miért dobja az a not found-ot, amikor az ls kimenetében szépen látszik a fájl és futtatható is. De a biztonság kedvéért a make install és a manuális ipk-s telepítés helyett fogtam és kézzel átmásoltam a kész chilli binárist a helyére, hogy teljesen kizárhassam a broken symlinket. De ugyanaz a hiba... Tomato hiba lenne? Akkor miért megy a többi bináris? Illetve Szerinted ha a bin mappába tenném, akkor máshogy viselkedne?
Illetve az esetleg gond lehet, hogy az entware (tehát a /opt) egy nfs csatolás? Minden megy flottul, csak ez nem.
@Intruder2k5
Ott a pont! Ahogy Te is említetted, entware-ng alól tettem fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs