- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
rostiron
őstag
Szia.
Teljesen stabil , nem volt még gond.
Olyat nem találok a luciban, hogy UPnP. Az uttorrent miatt szeretném engedélyezni. Igazából nem is tudom hogy ilyenkor, hogy két router van jó-e az hogy engedélyezem mindkettőbe az UPnP-t.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Headless
őstag
válasz rostiron #8808 üzenetére
Upnp-t telepíteni kell, de nem ajánlom. Inkább továbbítsd manuálisan a használt portot. (Telepítendő, luci-app-upnp)
Network/firewall/forwarding simán beíroda portot meg a pc-d ip-ét. A pc-nek még egy fix dhcp foglalást is beállítanék, hogy ne változzon az ipje. Ezt network/dhcp & dns menűben teheted alul a táblázatban. Mac, név,ip.. Ha tényleg openwrt van mindkét eszközön én wds-t csinálnék..
Suste: upnp alapból , nem csak mert openwrt.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
rostiron
őstag
válasz Headless #8810 üzenetére
A fő routeren gyári fw van.
Beállítottam a dhcp foglalást, és beállítottam a portot. Még nem ok.
Gondolom a fő routerbe be is kell állítani a portot. Ott milyen címeket kell megadni ? A fő router 192.168.0.1 a gép a repeater csatlakozik az meg úgye a 192.168.20.1[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz rostiron #8811 üzenetére
Az openwrt-s router-nek foglald le a cimét és ugyanazt a portot forwardold arra a címre.
nemnem
nem a 20.1-et az openwrt-s routernek van egy WAN címe, ami a 0.0-s tartományból van ha jól láttam tegnap, akkor 0.113 volt de nem biztos... Tehát a főrouterben ezt foglald le és forwardold ide.[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz Headless #8812 üzenetére
Megpróbálom összefoglalni. A fő router a 192.168.0.103 ossza a repeaternek. Ezt le is foglaltam neki a fő routerben és megnyitottam neki a 60656 portot.
A repeater a gépemnek a 192.168.20.124 ossza, amit lefoglaltam neki a repeaterben, és ott engedélyeztem neki a 60656 portot.
Még se jó, viszont az utorrent egyik helyen zöld pipát tesz, de ha futtatom a tesztet ott nem.
De ha ez már nem ebbe a topikba tartozik, szóljatok
[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
válasz rostiron #8811 üzenetére
Ahogy headless is írta, a logika:
Fő router:
1: lefoglalod a repeater router WAN ip-jét (0.113?)
2: forwardolod a foglalt ip-re a torrent portot (wan:torrentport->0.113:torrentport)Repeater:
1: lefoglalod a torrentező pc ip-jêt
2: forwardolod a lefoglalt címre a torrent portot (wwan:torrentport->pc-ip:torrentport)Hol, milyen tesztet futtatsz?
Webes ellenőrzést próbálj (google-val: portcheck)![ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Feladom.
A lényeg hogy a repeater stabil.
Az az érdekes hogyha kihagyom a repeatert, és rácsatlakozom a fő routerra, portot nyitot ( a kapott ip-re ) akkor se jó. Csak úgy hajlandó ha a routerba engedélyezem az UPnP-t.
Kösz, mindenkinek.
-
rostiron
őstag
válasz Intruder2k5 #8818 üzenetére
Igen
Most a fő routerra vagyok csatlakozva itt az ip-m 192.168.0.101 és a 11566 portot próbálom. Nem értem.
-
MODERÁTOR
-
rostiron
őstag
válasz Intruder2k5 #8821 üzenetére
-
Headless
őstag
válasz vargalex #8773 üzenetére
Majd ha több időm lesz ezzel foglalkozni megpróbálom, most nem volt. Egyenlőre visszaálltam knockd-ra.
De az a fura, hogy maga a kliens openvpn csatlakozás logban ott van megkapja a push-t, akartam képet feltölteni de kimaradt a hsz-ből. Viszont az ip route list/show nem tükrözi, mintha nem lenne joga az openvpn kliensnek létrehozni? Vagy nem értem. Tudom csalóka a kép, épp LAN-on voltam de ugyanez ha wan-on vagxok.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
rostiron
őstag
válasz Intruder2k5 #8824 üzenetére
Amikor az általad linkelt oldalon ellenőrzöm a portot, azt ellenőrzi hogy valamelyik program használja-e és hogy nyitva van -e neki ?
Mert akkor én voltam bal...asz, és mikor ellenőriztem nem ment az utorrent. Ha megy az utorrent akkor ilyen.
-
MODERÁTOR
-
rostiron
őstag
válasz Intruder2k5 #8826 üzenetére
Tehát akkor elvileg így jó vagyok ?? Mármint a port ?
-
MODERÁTOR
-
rostiron
őstag
válasz Intruder2k5 #8828 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget , és bocs a sok off- ért.
-
Headless
őstag
válasz rostiron #8830 üzenetére
Semmit leginkább,
De mi miatt akarsz resetet?
Ha resetelsz felkell raknod ismét a mentéseket... De nem egy nagy veszteség... Meg ezek a segítő oldalak leginkább csak a konfigolás erejéig kellenek, szóval törölhetőek, és érdemes mindig a legfrissebbet feltenni, hátha piszkáltunk benne valamit.
Basic.tar.gz-t nem tudom minek erőltette suste...
Resetelsz, akkor a repeater beállítás is elveszik. Meg minden.
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
válasz Headless #8831 üzenetére
Gondoltam kipróbálok még pár dolgot, megpróbálnám a wds-t, vagy a másik repeater módot. Pusztán csak azért hogy tanuljak. Gondoltam előtte resetelek.
A Basic.tar.gz kifejezetten tetszik mert egyszerű vele a beállítás. Pl ha a rutert simán routerként akarom használni és be akarnám állítani rajta a PPPoE kapcsolatot, a luci-ba nem is találtam.Bár hozzáteszem nekem ez az egész nagyon új.
-
Headless
őstag
válasz rostiron #8832 üzenetére
Wds gyári fw és openwrt között nem fog menni. Semmi ideig nem tart felrakni a mentést egyszerűen reseteld a routert betallózni a fájlt nen egy sok idő.
Pppoe-t luci/network/interfaces/wan alatt kell beállítani, előbb átállítod a protokollt majd megadod jelszót/usert.
-
suste
veterán
válasz rostiron #8832 üzenetére
nem néztél rendesen körbe a basic oldalon
de már mintha headless is említette volna, hogy könnyen át lehet állítani, és vissza lehet térni a különböző modok között:
1: 9092/setup/basic/quick connect:
most beírsz egy nevet (pl "Repeater"), majd nyomsz egy "Backup" gombot, ezzel elmenti a mostani hálózati beállításolkat
2: 9092/system/resets/network reset gomb, vagy 10mp resetgomb (de semmiképpen nem 15mp-nél több!!!), amivel visszaáll alapra a hálózat, kábelen tudsz kapcsolódni hozzá, majd csinálsz egy 9092/system/resets/wifireset gomb-os wifi visszaállítást, így a wifi is alapra áll
3: újrakonfigolod pl repeater-relayd módban
4: ha sikeres a konfig akkor azt is elmented a 9092/setup/basic/quick connect alatt, majd innentől itt bármikor visszaállíthatod a mentett állapotokat (reset nélkül)
mindaddig megmaradnak ezek a mentett beálítások, amíg nem csinálsz factory resetet, vagy kézzel nem törlöd őket[ Szerkesztve ]
-
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Egy TP-Link TL-WR1043N/ND v2 routert használok OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530) -el.
Kérdésem lenne.
Luci alól feltelepítettem egy csomagot (jelen esetben QoS volt), ekkor fogyott is a memória(illetve a tárhely) pár százalékot. Nem tetszett, leszedtem. Viszont a tárhely nem nőtt vissza. Ezen csodálkoztam és azt a következtetést vontam le, hogy ez a csomag rajta marad a tárhelyen és eltávolítás után nem törli.
Próbaképpen felraktam újra, ekkor már nem is csökkent a rendelkezésre álló tárhely, majd újból eltávolítottam amikor nem is nőtt.(Luci már csak 44%-nyi szabad helyet ír)Mi a megoldás arra, hogy vissza állítsam az eredetileg rendelkezésre álló tárhelyet ? Gondolom valahogy törölni kellene a nem használt csomagokat vagy üríteni a tempet vagy fogalmam sincs.
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 4.6M 2.6M 2.0M 56% /
/dev/root 2.3M 2.3M 0 100% /rom
tmpfs 30.0M 1.1M 28.8M 4% /tmp
/dev/mtdblock3 4.6M 2.6M 2.0M 56% /overlay
overlayfs:/overlay 4.6M 2.6M 2.0M 56% /
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /devA 44% jól összevág az 56%-al, tehát az 56%-ból kellene valahogy kiszedni a nem használt/eltávolított csomagot. Jól gondolom?
Megvalósításban viszont kérek segítséget.Ésszel él az ember - mondá a kannibál!
-
suste
veterán
nem ilyen egyszerű a dolog
amikor először telepítesz valamit, akkor pár egyéb dolog is felülírásra kerül, és így átkerül az overlay-re
hiába törlöd az említett csomagot, az egyéb dolgok nem állítodnak vissza (törlődnek)
próbáld ki, hogy ha most telepítesz a qos után felraksz valami mást, és utána eltávolítod.....nőni fog a tárhely az eltávolítás után
szóval úgy is mondhatnám, hogy az első telepítés mindíg több helyet vesz el
persze késöbbi telepítés/törléseknél sem lesz mindig ua hely, mert vannak dolgok amik a rendszerben is változnak, és ezek nem állítodnak vissza minden esetbenha tiszta rendszert akarsz, akkor factory reset kell, vagy jobban beleásod magad, és egyesével törlöd a módosult fájlokat az overlay-ről
szerk: a qos-hez hasonló kicsi csomagoknál jön igazán ki ez az általad észlelt dolog
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Én is belefutottam ebbe.
Próbálkkztam ezzel az overlay törölgetéssel, de nem az jöt vissza mint egy friss telepítés esetén, így én is maradtam annál, hogy ha hely kell, akkor factory reset.ⓑⓣⓩ
-
Gyurka6
őstag
-
Stonerice
őstag
Sziasztok . Kellene eg kis segítség
OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530) van a Tplink 741 nd v4 routeren és ha tesóm torrentezik nekem nem megy semmi!
QOS-t hogy kell beállítanom? Akárhogy próbálom nem csinál semmit
Sávszél korlát az működik kettőnkre de szolgáltatásra nem tudok állítani semmilyen sávszélességet.[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Az ütemezett feladatokról szeretnék kérdezni.Jelenleg ennyi amit használok:
0 22 * * * wifi down
0 6 * * * wifi upViszont heti egy reboot-ot szeretnék beiktatni, de közben megy a transmission, vele együtt a hdd is pörög. Hogyan lehetne szépen megoldani ütemezve az újraindítást? Tehát álljon le a transmission, álljon le a hdd stb... majd reboot.
A másik kérdésem a jogosultságok. Amikor valami miatt újraindul a router akkor elveszik az írás jogom a samba megosztáshoz és újra ki kell adnom ezeket a parancsokat:
chmod -R 777 /mnt/sda1
chown -R nobody /mnt/sda1Ezeket lehetne ütemezni, hogy első indításkor adja ezt ki a router?
Transmission-nél a speed limitek vesznek el restart után, pedig a hdd-n van a config file.
-
suste
veterán
válasz syler123 #8848 üzenetére
A leallitashoz kell egy kis scriptet.....1053/3600-as TPLINK topicban megtalálod szerintem. Vagy a mi wifiextra mentesunkben a reset scriptben.
Az indulásnál lefuttatni kívánt parancsokat meg a /etc/rc.local fajlba kell beleírni az exit elé.
Transmission sebességeket a luciban állítod be ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz syler123 #8848 üzenetére
Transmission configot ne a json-ba rakd, hanem az uci configba... ugyanis az alapján generálja a json fájlt, persze hogy elvesznek a beállítások. Vagyis nem állíthatod be 9091-en webes kliensből...
/etc/config/transmission -> vagy LuCI-ból, ahogy suste is írta...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest