- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
sziasztok,
fel szerettem volna telepíteni a luci app statisticset, de nem tudom, mert kevés a hely a routeren. Ezen kívül ddns kezelő van amit én raktam fel. Van valami amit leszedhetek bátran a gyáriak közül, hogy legyen helyem? Pl az IPv6-ot nem használom. Ha ezeket a csomagokat leszedem az jó, vagy van valami config file amiben előtte ki is kell kapcsolni ezt?
Köszi előre is -
Headless
őstag
Esetleg mi munkánkat is kipróbálhatod, kevesebb helyet foglal, azt rögzítesz amit akarsz, viszont kell valami tároló ahova mentesz, habár mehet tmp-be is...
statisztikától és mentési időtől függően 5-10 kb egy napi adat.
statset*.tar.gz-t kell feltenned mentésként. És 9092-es porton eléred.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
veterán
-
Headless
őstag
vagy úgy, hát az rrdtools adatbázisok text alapúak nem? akár shell scriptel is létrehozhatod őket, csak átkell juttatnod a pire valahogy http, ftp, smb, stb. legegyszerűbb, ha a pi-n csinlsz egy webszervert get requestet fogadva, és a routeren ehhez semmi plusz dolgot nem kell letöltened mert wget-el feltudod tölteni a dolgokat.
Am elviekben nem kell neked teljes luci-app-statistic elég a collectd nem? Ez utóbbi végzi az adatgyűjtést a többi csak a képeket generálja az a nagy foglaló.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
veterán
válasz Headless #9510 üzenetére
Ha jol tudom maga az adatbázis nem text alapú (lehet tévedek), de a paraméterezése, adatok feltöltesere valoban eleg egy shell script vegzi
Köszönöm az ötletet, ezt megnézem
Mar amugy is cserélnem lassan a routert, több más ötletem is lenne amihez jo az openWRT, csak nem tudom melyik a legjobb választás erre manapság. -
Headless
őstag
96k semmire sem elég. .. Szóval maradj az én verziómnál, kmod-fs-cifs biztos nem fér fel. Csinálsz egy egyszerű oldalt a pi-re ami az adatokat fogadja, routerről, meg küldöd wget-el. Régebben valamelyik topikban írtam erről egy mintát az valami hőmérsékletes volt, talán megtalálod temperature szóra keresve. 1043, openwrt wdr3600 valamelyik topikban volt.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
MODERÁTOR
Chaos Calmer, Barrier Breaker, etc.
-
veterán
válasz Intruder2k5 #9519 üzenetére
Áh, köszönöm.
Akkor nekem CC-m van -
suste
veterán
elhittem, hogy csak annyi van, de az is látszik, hogy 544KB-ot már elhasználtál
igaz 1-200KB elmegy az első boot-nál is
egyébként én azt hittem, hogy a headless féle statisztikát is kipróbálod, ahhoz pedig nem kell + csomag, így talán maradna hely a cifs-nek....(#9520) Pulsar
akkor viszont valszeg még több maradna BB-vel[ Szerkesztve ]
-
veterán
Egy percig sem gondoltam, hogy nem hiszed, sokkal inkább magamban nem voltam biztos
Valoszínű mindent ki fogok próbálni amit javasoltatok és tudok.Még egy kérdésem lenne. Arra van valami lehetőség hogy online lássam a rácsatlakozott eszközöket egy logfile-ba, vagy valahogy úgy ahogy a luci-n is látszik? Gyakorlatilag ugyan azt szeretném megvalosítani csak egy külső eszközön.
-
suste
veterán
Erre is jó a mi statisztikánk!
Van is előre elkészített config rá, headless szerintem tud mutatni képet róla.
,Igazából bármilyen infóhoz lehet készíteni grafikont, csak a megfelelő parancsot kell beírni az adat részbe: [link]Tplink740 + eredeti BB: 710KB a rootfs.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Meglátszik az 1 óra alvás eredménye. Egész nap szorakoztam vele táveléréssel, majd miután leirtad is, es csak most, nemrég esett le, hogy azert "nem működik" mert nincs otthon senki aki rácsatlakozott volna. Asszem mentem haza aludni. (Közben kiderült, hogy mindkét megoldas jó) köszönöm
-
félisten
Üdvözlöm a topiclakókat!
Sajnos nagyon kezdő vagyok OpenWRT-ügyben.
Egy Raspberry PI-re tettem fel, a cél az lenne, hogy modemként szolgáljon egy USB-n hozzá csatlakozó LTE stick vagy androidos telefon mint forrás felhasználásával.
Egyelőre csak a telefonnal tudok próbálkozni, el is jutok odáig, hogy az OpenWRT infomenüjében megjelenik, de azt nem tudom, hogy hogyan érhetem el a következőket:
- eleve fogadja a telefonról USB-n megosztott netet, azaz a PI-re UTP-vel dugott winowsos PC lássa a netet;
- ha ez sikerült, akkor modemként / bridge-ként, natolás nélkül adja tovább a netet egy rádugott router WAN portjára, hogy az a router legyen a hálózatban a NAT-oló egység.Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
maxima
tag
Sziasztok!
A következő problémában kérném a segítségeteket: Vettem egy TP-Link
Archer C7 v2 routert Digi nethez de a gyári firmware-rel nem hajlandó működni a
dual stack, nem tudom csatlakoztatni IPv6-ra.
Másik fórumon javasolták, hogy kérdezzek rá itt milyen lehetőségeim vannak
alternatív firmware-rel, vagy vigyem vissza a boltba?Köszi előre is.
-
suste
veterán
nálunk van egy 842v3-as a családban, ahol diginet a szolgáltató
openwrt CC felrakás és pppoe user/pass megadása után egyből fellépett ipv6-ra is, semmi extra beállítást nem igényelt:inet addr:94.xx.117.xxx P-t-P:10.0.0.1 Mask:255.255.255.255
inet6 addr: 2a01:xxx:115:xxxx:448b:xxxx:e8df:xxxx/128 Scope:Global
inet6 addr: fe80::xxxx:32b6:xxxx:dfd6/10 Scope:Linkgondolom ez így rendben van.....én nem foglalkoztam sosem az ipv6-tal...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Sziasztok!
Egy új szerzeményről számolnék be nagyon röviden, hátha valakinek érdekes lehet. A jelenlegi routeremmel (TP-Link TL-WDR4900) is elégedett vagyok, de nézegettem az OpenWrt Supported devices oldalát, hogy mi manapság a felhozatal. Így akadtam rá hardware-osan ígéretes, viszont feltűnően nagyon olcsó D-Link DIR-860L Rev. B1 típusú routerre. eMAG-ról soha nem rendeltem még, de gondoltam, nagyot nem bukhatok, mivel 14900 Ft (egyébként Extreme Digital-ban is csak 16900 Ft). Ennek megfelelően szerdán megrendeltem, pénteken már itt is volt.
Hardware-os infókról nem sokat írnék, mert a linkelt wiki oldalon megtaláljátok. Amit megemlítenék:A SoC támogatja a MIPS MT-t (MIPS Multi-Threading, ami nagyon hasonló az Intel HíperThreading-hoz), így az operációs rendszer 4 magos CPU-nak látja.
Fordítottam rá egy trunk OpenWrt-t, ami rögtön ment is fel rá (gyári felület nagyon modern, smart), de csak néhány dolgot néztem meg:- OpenWrt alatt minden extra beállítás nélkül tudott 789 Mbps !!! WAN-LAN sebességet NAT-olni DHCP kapcsolaton (iperf-el mérve, több szálon még több is lehet)
- Samba megosztásról (csak egy USB3-as 16 GB-os AData S102Pro volt kéznél) 78,9 MB/s !!! olvasási sebesség, írásnál a pendrive 25 MB/s-es tempója volt a szűk keresztmetszet
- Wifi jelerősség teljesen rendben van, viszont a sebesség nem túl meggyőző (a munkahelyen mindkét sávon kb. 50-90 Mbps-t mértem szintén iperf-el, otthon viszont valami vagyon zavarta, így néha 5 Mbps alá is leesett), de nem volt időm foglalkozni vele.Úgyhogy így elsőre annak tudnám ajánlani, akinek a teljesítmény a fontos, de a wifi nem (vagy egyébként is van egy AP-ja, amit használ).
További tesztek után még jelentkezem.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
syler123
veterán
válasz vargalex #9531 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik, lehet lecserélem erre a Xiaomi Router Mini-t. Zavar a 100mbit/sec-es lan port. De azért még megvárom mit írsz stabilitásról, mert az eléggé zavaró tud lenni ha rebootol ha kedve tartja.
A jelenlegi Xiaomi a torrentet is jól tolerálja.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz vargalex #9534 üzenetére
A wifi gondolom neked is lényeges valamilyen szinten, azt nem tudod megnézni telóval wifi analizer-el?
Pl az én routerem is azt csinálja az Openwrt-k 90%-val hogy gyenge a wifi és nem is stabil. A soc az pedig hasonló, tehát lehet nem a wifi-je rossz, hanem nincs normális driver openwrt alá.Ez érdekelne, mert nálam az is szempont. Gondolom suste is belinkeli a tesztjét aztán elválik.
-
-
suste
veterán
válasz vargalex #9534 üzenetére
Jelerősség jónak tűnik, stabilitásról még sokat én sem tudok sokat mondani. Egyelőre repeaterként van bekötve.
CC 15.05.1 szépen felment, samba, ftp, tm, dlna, ddns, qos, meg a saját dolgok (9092) is felmentek.
TM teszthez várok egy kábelt a HDD-mhez....
Luci és 9092 is elég fürge . -
MrSealRD
veterán
Ha jól emlékszem, rég nem volt már jól használható D-link router...Ez pedig nem semmi. Ha a sebességet sikerül helyretenni, akkor bestbuy is lehet.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
suste
veterán
válasz MrSealRD #9538 üzenetére
én már most is biztos vagyok benne, hogy bestbuy
árban a tp-link 1043v3-hoz hasonló, de tudásban messze felülmúlja (2x2 magos proci, dupla ram, dupla flash, usb3, 5ghz)
és tudjuk, hogy a tp-link általában a legolcsóbb
igazából bármilyen más hasonló kategóriájú HW-vel rendelkező router bőven a duplája felett kezdődik árban......
amiikor vargalex mesélt róla, és megláttam az árát emag-on, akkor egyből az ugrott be, hogy ezt nagyon elárazták.... ezért is rendeltem meg gyorsan
nézd meg a házonbelüli kis (850) és nagytesókat (868)! -
g0dl
addikt
Sokszor felmerült már, hogy pl. DIGI-s nagy sebességekhez problémás az openwrt, mert HW nat gyorsítás nem működik benne.
Fel is merült bennem a ( talán még elméleti) kérdés, hogy ha IPv6-ot használunk kint-is bent is, és bent is publikus címekkel, akkor nincs szükség NAT-ra, így a sebesség nagyobb lehet. Jól gondolom?
Persze kérdés, hogy milyen IPv/-ot kapunk a szolgáltatótól ( pl. tartományt is, és fixet-e).
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ez a d-link felkeltette az én érdeklődésemet is.
Gondolkodtam már párszor a fő router lecserélésén, AC56U, mert nem szeretem a tomatot, de rendes áron elfogadható minőségű routert még nem találtam.
Kb 40-50MB/s írást hoz most lanon usb 3.0-ás házba rakott 500gb 5400rpm 8mb sata2 vinyóval.Kinéztem korábban a linksys wrt1200-at, de annak az ára riasztott el, meg hogy elég keveset írnak róla openwrt-vel kapcsolatban.
Mondjuk a 16mb memóriát továbbra is kevésnek tartom.
Trunkon luci telepítés után mennyi hely marad, vajon az alap cuccok mellett elfér még a transmission, minidlna, samba, ddns-nek?Emagról rendelve tuti b1 verzió jön?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
A 16 MB flash abszolút nem kevés. Ezeknek a csomagoknak bőven el kell férniük, de majd megnézem neked.
Eddig itt 2-en rendeltünk ebay-ról és mindketten B1-et kaptunk. Illetve ott egy értékelő is írta, hogy az érkezett. De szerintem már nincs is A1. Én előtte felhívtam az Ügyfélszolgálatot, de mint várható volt, fogalmuk nem volt róla. A termék adatlapját nézte, hiába mondtam, hogy ott nem találja meg.Alex
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ahogy írtam, a wifi-t mindkét sávon mértem, igaz otthon már csak a 2,4 GHz-et.
A táp valóban 2A-es, de ha jól tudom, pl. az Archer C5-é is annyi. Az én TL-WDR4900-am tápja 2,5 A-es.
Ha sikerül, ma megnézem. Adott esetben az is lehet, hogy az A1-ben lévő BroadCom fogyasztása nagyobb (azon azért elég nagy hűtőborda van), tápot viszont nem cseréltek.Szerk.: most nézem az adatlapnál, az Archer C5-é is 2,5 A-es.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Zirowe
nagyúr
válasz vargalex #9543 üzenetére
Köszi szépen.
Hát, engem meggyőztetek, rendelek is egyet, már nem is tudom hány router van itthon.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
vargalex
Topikgazda
Az előző hozzászólásban természetesen eMag-ot akartam írni, csak a mobil billentyűzet javított...
Most még tényleg azt tudom mondani, hogy akkor rendeld, ha a wifi nem fontos számodra.
Nálam is van néhány router, igaz aktív használatban csak 2. A másik 5 szekrényben pihen, 2 pedig családtagoknál van beállítva.Alex
-
Zirowe
nagyúr
válasz vargalex #9546 üzenetére
Megemlítendő még, és most nem az oldalnak akarok reklámot csinálni, hogy mastercardos fizetéssel most kaptam egy 2000ft-s ajándékutalványt is.
-
suste
veterán
Kb 40-50MB/s írást hoz most lanon usb 3.0-ás házba rakott 500gb 5400rpm 8mb
-ha a HDD többet bír, akkor biztosan többet fog tudni a dlinkMondjuk a 16mb memóriát továbbra is kevésnek tartom
-ahogy vargalex is írta, a 16MB nem kevés, simán elférnek az átlagos dolgok
én most így állok alap CC, tm, tm-web, samba, ftp, minidlna, ddns, qos, usb3g, cifs, fdisk, blkid, tune2fs, smartmontools, usbreset, relayd után: Free space: 4072 kB
Trunkot csak akkor ajánlom, ha tényleg tudod, hogy mivel jár
A CC is jól fut, eddig atom stabil.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Ez gyakorlatilag kb majdnem minden, amit felraknék, köszi szépen.
Most már egyre jobban várom.
Mik a tapasztalatok emag kiszállítási idejével?
Nekem holnapot írt, de tudom, hogy az irreális.Igen, próbáltam már trunkot, első alkalommal volt is meglepetés, azóta már nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest