Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kommy

    veterán

    Írnék egy picit a Sim-Lab XP1 pedálról. Hát az első pár napban nem kápráztatott el, vagyis inkább mondanám úgy, hogy volt egy nagyon idegesítő hangja x idő után, nem tudom mennyire mivel fülesben nem nagyon hallottam, de amikor levettem akkor elszörnyülködtem. Ekkor ha leforgattam a rugót rajta megint jó volt pár kör erejéig. Sajnos úgy néz ki ez típusbetegség, van akinek kicserélték a pedált emiatt, de én nem akartam hagyni így megrendeltem a gyárilag ajánlott kenőanyagot hozzá (WD-40 Specialist White Lithium Grease)

    Nagyon összehasonlítása alapom nincsen, ugye egy Fanatec CSL LC-t cseréltem rá. Előtte sok évvel egy átalakított G27-es pedálom volt ami át lett alakítva loadcell-esre.

    Csak a gyárilag belerakott közepes rugóval és elasztomerrel próbáltam még preload-ot sem állítottam rajta, mondhatni gyári állapotban használom. Pedig az állítás gyerekjáték, szerintem ennyire egyszerűen rugó és elasztomert nem lehet cserélni pedálban, egyetlen csapot kell lefordítani és kihúzni (ha van preload akkor azt visszatekerni, hogy ne feszüljön) és felfűzni a tengelyre a másikat.
    rugó és 3 elasztomer jár a fékhez és a gázhoz pedig 2 rugó.

    A hiba szerencsére megoldódott, 1 alkatrészt kellett befújni és megszűnt ez a hang azóta vagy 20 órát nyomogattam a pedált és csöndben van, egyedüli hangja amikor a rugó teljesen összenyomódik akkor koppan egyet, de ezt csak úgy lehetne orvosolni ha lenne belerakva egy ütköző, hogy ez ne történhessen meg.

    Az idejeimen elég szépen észreveszem a javulást, meg ami még feltűnt, hogy sokkal stabilabban vezetek. SRC-ben Spa-n időmérőn mentem egy 2.19.5-öt akkor ez volt a legjobb időm (még a CSL Loadcell Pedal), nagyjából olyan 100 kör gyakorlással kimondottan a futamra, utána való nap jött meg az XP1, majd ugye ASR-ben jön SPA és oda ugye kell a 30 kör így ma lefutottam a kötelező köröket és 2.18.4-et sikerült futnom, semennyit nem mentem a futam óta SPA-ban , így majdnem mondhatni csak a pedál a különbség.
    Most minden beállítást jónak érzek, élvezem a vezetést. Nagyon bejön a inverted pedál felfogatás (CSL-t is így használtam)

Új hozzászólás Aktív témák