- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GalaHU
őstag
válasz JulesTS #61496 üzenetére
Nekem már az Atesz-érában is egy hajszálpontos billenytyűzettartó volt egy kifordítható karon a rigre rögzítve, most ugyanazt a tálcát tettem fel a TR idomokra, a csukló pedig egy onnan rendelhető elem.
Be és kiszálláskor félrehajtható, de játék közben remekül lehet használni. Egyébként meg nincs helyigénye a szobából.
Rágcsáló szinten én is a hanyategérre esküszöm, az van jobb oldalon rögzítve, úgy működik mint egy korai iDrive! Célszerű olyat választani amin programozható gombok is vannak, én az ESC és a VR reset kombót is rátettem, sokszor jol jönnek. Régebben a kézi 90 fokkal elforgatva volt (Atesz) akkor annak a házára volt kétoldalú ragasztóval rögzítve.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Win-T
senior tag
Tegnap nekem is megjött a Clubsport RS Wheel és a QR1-ek, annak ellenére, hogy mára vártam. Nem kaptam se telefont, se SMS-t, se e-mailt, egyszer csak szólt a portásunk, hogy van itt a nevemre három doboz, a futárral nem is találkoztam.
Nagyon bejön a perec, baromi jó ez a bőr vagy bőrszerű anyag amivel borítva van. A váltója nagyon kellemesen jár. Nekem a McLaren V2 váltófüleivel sincs különösebb bajom, de azok után az RS olyan mint karcos házibor után egy minőségi tokaji nedü. Szeretem, hogy a gombok ezen nem zörögnek mint a rumbatök minden rázókövön ahogy a Mekin teszik, viszont az elhelyezésüket nagyon szokni kell, vakon egyelőre nem tudom használni. Ráadásul a szélső gombokat még csak-csak elérem, de a beljebb lévőket képtelenség megnyomni anélkül, hogy levenném a kezem a volánról, ebben a McLaren jobb. A rev ledek fényerejét kár, hogy nem lehet szabályozni, mert éjszaka széjjelvilágítja a szemem. Az lesz a vége, hogy leragasztom valami áttetsző szalaggal tompítás végett.
Az első fél óra ismerkedés nagyon furcsa volt majdnem két év GT3 only kormányhasználat után, de utána azt vettem észre, hogy sokkal magabiztosabban, határozottabban bátrabban kanyarodok az autókkal. Hibákat is jobban érzem, gyorsabban korrigálom. Nem igazán tudom megmagyarázni, sokkal természetesebb érzés ezzel a kerek pereccel vezetni számomra mint a csapottal. Nagy mumusom például a Nürburgring utolsó sikánja a célegyenesre fordító kanyar előtt, de ezzel úgy megyek át rajta, hogy a szemem se rebben. Eskü még a féktávokat is jobban érzem, de ez már lehet placebo. Gyanús, hogy a McLaren perec most pihenni fog egy jó ideig.A QR1 viszont elsőre csalódás volt, mert ugyanúgy klattyog mint a lite, csak ennek még rohadt ijesztő hangja is van mellé. Az első 10 percben kijött belőle valamiért egy olyan hangos kattanás, hogy biztos voltam benne, hogy itt eltört valami. Szerencsére nem. A biztosító csavar használatával viszont teljesen okésnak tűnik, de azért jobban örületem volna ha ez elhagyható. A Mekire majd csak ma szerelem fel azzal talán jobban fogom érezni jelent-e különbséget a használata a lite-hoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Én most vettem egy Logitech K400 plust pont emiatt. Szörnyű cucc, de szimezéshez elég, csak ledobom az ágyra magam mellé, ha a cockpitban ülök, egyébként meg az ülésen van.
Azt sajnálom, hogy nincs belőle balkezes, hogy a baloldalon legyen a touchpad. De legtöbbször amúgy is a kormánnyal mászkálok a menüben.
-
RobbyJr
őstag
válasz Találtgyerek #61509 üzenetére
Nagyon menő az a kézifék, meg a szeki váltó
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
KnightDave
tag
Akit esetleg erint:
ACC tegnapi console update megnyitotta a public lobbikban az Xbox es PS kozti cross-playt. <3Burn the rubber, not your soul.
-
szacsee
nagyúr
Nyomtattam tartót, de idétlen kialakítás és fix.
Telefonnak, jövendőbeli buttonboxnak vettem tablet tartót (ágy, asztal fölé flex kialakítás)
Billnek meg valszeg egy item csuklópontot rakok be és arra egy tartót.
Gyári megoldásnak Találtgyerek által linkelt megoldás a favorit nálam.[ Szerkesztve ]
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
shteer
titán
Handover to warehouse - új státusz a Fanánál
de csak 1:1 a Completely shipped helyett
[ Szerkesztve ]
..szerintem jónak tűnik
-
zsozsa74
őstag
Azért a szállításos hsz.-ek erősen lecsökkent számából arra következtetek, hogy szép lassan mindenki megkapja a cuccát. (és innentől kezdve már csak élménybeszámolók jönnek... ).
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
zsozsa74
őstag
Grat az új kormányhoz! Pár hete én is egy új RS wheellel és egy Mekivel falom a km-eket a virtuális utakon. Ez a páros így lefed kb. minden kormány igényemet.
Az RS wheellel pont ugyanaz a gondom, hogy nem igazán elérhetőek a gombjai a kéz levétele nélkül, de ezt úgyis kevésbé használom a modern kocsikkal, ahol túl sok funkciógombra lenne szükség. A bőr, merthogy az bőr, tényleg nagyon finom fogású, nagyon szeretem taperolni. A Rev Led nem zavar, mert leginkább VR-ban tolom. Nekem a fényerejével sincs gondom amúgy sem, ha nagyon zavarna, lekapcsolnám, mert azt lehet azért a Fanalabból.
Amit írtál a QR1-ről, hogy zörög és csak azzal a speckó csavarral jó, hát innen jön majd az, hogy elvétve fogsz kormányt cserélni, mert - főleg a csavarral együtt - a csere az igazi "pain in the ass" kategória. Én alig cseréltem néha, mert rohadt lusta voltam erre.
Úgyhogy nem maradt más hátra, mint előre, megint elqr(oz)ni kis lóvét QR2-re. Nem fájdalommentes megoldás az tény (márhogy megint pénzbe kerül), de azóta ész nélkül cserélgetem a perecet autótól függően.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Jól értelmezem hogy egy Fanatec CSL DD az lényegében egy villanymotor? Tehát a ház a fix tekercs és a benne lévő forgórészt tekeri az ember a kormánykerékkel?
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
szacsee
nagyúr
válasz Marci112233 #61532 üzenetére
Röviden igen!
Bővebben:
Kis túlzással de minden FFB kormány lelke egy villanymotor és az azt vezérlő elektronika.
Eddig fogaskerék kötötte össze a kormány kerék tengelyét a motorral, majd szíj, esetleg kombinálva.
A DD szó a direkt drive azaz közvetlen hajtást jelent, így amit mondasz helytálló.oneal1 : A feltételezés helytálló, ha olyan bagatell hibákat megengednek maguknak amit a webshopon megrendelés közben tapasztaltunk ( pp fizetés van akinek jó, van akinek nem, ellenőrizetlen kedvezmények, módosíthatatlan megrendelés stb.) , akkor a raktárkészlet valóság alapja is megkérdőjelezhető. Nálam pl 23-án leadott megrendelés is alszik, pedig kb. egy hete írták blogon, hogy a 24-én leadottakkal végeztek. Ja és nincs benne "okosság" csak több tételből áll és minden volt raktáron. Na jó befejezem, de legalább 400 2.5x-et elpostáztak majdnem 4 hét alatt az is valami.
[ Szerkesztve ]
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #61532 üzenetére
A fenébe, lejárt a szerkesztési idő, de még egy kérdésem akadt. A CSL DD tudná kezelni a T3PA pedált, vagy arra nem képes? Ebben az esetben nekem csak egy bázis és hozzá kormány kéne amivel ugye kevesebből kijöhetnék.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Shivi
tag
én ma írtam nekik hogy ugyan mi a fakk van, hiszen availability date 12 (dd+) volt és lófasz se mozdult meg
A felhők felett mindig süt a nap....kivéve ha este van :)
-
zsozsa74
őstag
válasz Marci112233 #61534 üzenetére
Pc-n mindegy, hogy milyen kombinációd van wb-ből és pedálból. Külön-külön rádugod őket a gépre, aztán hadd szóljon.
-
shteer
titán
Nem kezeli, de létezik a pedálodhoz USB adapter
..szerintem jónak tűnik
-
szacsee
nagyúr
RJ 12 csatlakozós az is, de nem biztos, hogy a lábkiosztás egyezik, én nem rizikóznék, ha mindeképp a TM pedált akarod használni, akkor USB RJ 12 adapter kell neked.
Valószínű lehet kapni olcsóbban is, vagy van arduinoval elkészíthető verziója, lehet egy kérdéssel érdemes Brian75-öt megkeresni, hátha tud rá megoldást, vagy tanácsot ad, hogy érdemes-e vele foglalkozni.
shteer megelőzött közben...Off: Rendeléssel kapcsolatban, ha lenne kommunikáció, ügyfélszolgálat már rég visszamondtam volna az összes megrendelést és vettem volna mozát, vagy simcube-t.
Nem véletlenül tüntették el gyorsan azt a cancel gombot, ügyfélszolgálat meg 2 hét min... így meg a pénz az idei év mérlegét gyarapítja, januárba leltár meg törlik a maradék megrendelést, de legalább 435ft lesz az euro mire visszautalják a pénzt.
Hejj sírva vigad a magyar.[ Szerkesztve ]
-
Win-T
senior tag
válasz zsozsa74 #61529 üzenetére
Gyanítom nekem QR2 akkor lesz ha kijön a QR3... vagy esetleg ha jövő BF-kor kihagyhatatlanul akciós lesz. Legalább belekóstolok én is a szopásba.
Egyébként a fordulataszám ledet fanalab által nem támogatott játékban nem lehet sehogy életre kelteni (az új Forza Motorsportban például)?
-
Marci112233
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Mérlegelek hogy maradjak a T300-nál mert az is előrelépés a T150-ről, vagy inkább CSL DD 5nm legyen, de ha CSL akkor pedállal együtt.
-
fatal`
titán
válasz RobexX10 #61535 üzenetére
Erről nem mutatott screenshotot, én ezt nehezen hiszem egyébként. Vagy nem rendelt QR-t mellé (volt már ilyen bug, hogy továbbengedte a rendelést az oldal).
De persze a gari azért pörög a warehouse processed state óta, ott vannak a cuccok a my productsban szériaszám nélkül...
-
szacsee
nagyúr
válasz fatal` #61543 üzenetére
Kb mindegy szerintem mit írkálnak a redditen, a blogon fanatecnél nem releváns.
1-2 darabos tételeket elindították, azt az itt levő tulajok megkapták már.
Reálisan belegondolva max jövő hét végéig postáznak , ha folyik érdemi munka egyáltalán, utána kari, leltár és január közepét írunk.
Január közepéig visszatartva viszont már karcos azért kicsit a dolog.Billentyűzet tartóval kapcsolatban ez mennyire lehet életképes?
-
oneal1
senior tag
nov 24 update, és basszus jól gondoltam. megkaptam az emailt a rendelésemről, hogy tulajdonképpen hibásan túlárulták a 2.5x kormányt és ninc skészleten.
2 opcióm van. vagy megvárom a készeltet, ami leghamarabb január végére érkezik be vagy törlöm a rendelést és adnak kedvezményt új vásárlásra
hát befosok és erre kellett várni pontosan 3 hetet....
Eszemet eldobom.
-
oneal1
senior tag
új kérdés, ha a sima 2,5-es kormányt akarom megvenni ami készleten van de semmiféle qr nincs készleten, meg tudom venni qr nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Kupon kunyeráló
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Politika
- Tesla topik
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest