- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapírVilla
tag
Sziasztok!
Ezzel a CSL pedállal van valakinek tapasztalata? (Más kormányhoz használnám USB adapterrel).
[link] -
JulesTS
őstag
válasz PapírVilla #49153 üzenetére
Amíg a CSP V3 szervízben volt ilyet használtam. Kis gyakorlással hoztam a megszokott időimet, de a fékre nagyon oda kellett figyelnem, hogy hogyan nyomom...
Neked ilyen kell majd:
https://fanatec.com/eu-en/accessories/pedal-accessories/clubsport-usb-adapter -
Brain75
senior tag
válasz Speedy007 #49143 üzenetére
Az aliexpress-es hall szenzorok mindegyike gagyi. 3x kértem vissza a pénzemet. Nekem van kész hall szenzoros megoldásom Logitech pedálhoz. Kb fél év volt a kikísérletezése és csak ez amit összeraktam működik hibátlanul bármelyik Logitech kormánnyal, akár konzolon is.
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
Brain75
senior tag
válasz PapírVilla #49153 üzenetére
Jó kis kormány.
Pont ma hoztam vissza egyet a halálból. Kuplung és fék hall szenzor ment tönkre benne sajnos. De most már hibátlanul működik hall szenzor csere után.https://www.facebook.com/100000192147857/videos/689317859363042/
[ Szerkesztve ]
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
GalaHU
őstag
Eléggé kezd becsípődni a Samu Odyssey G9 Neo, de bizonytalan vagyok benne, hogy tudnèk-e normális FOV-ot állítani…
Ismertek olyan szimes helyet ahol ilyen monitorokkal vannak összerakva a cockpitek? Sajnos úgy látom, hogy sorra zárnak be az efféle helyek.
Esetleg valamelyik jótét lélek használ ilyet a fórumtársak közül?
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Joshi
titán
-
senior tag
Fanatec csr elite őspedál load cell fék 1-2%-ot vibrál. Szenzorcsere??Tisztítás?? A gáz-kuplung jó. Köszönöm a segítséget.
ForzaHorizon1-2-3-4-5 - XENON010101
-
Brain75
senior tag
válasz xenon2 #49160 üzenetére
Nem tudsz rajta mit tisztítani, a load cell nem tisztítható mert nincs mit. Ott lehet hogy kábel probléma van, vagy ilyesmi mert ez okozza jellemzően az ugrálást. De lehet loadcell hiba is, de ritkán fordul elő.
Használj deadzone-t arra az 1-2 %-ra és nem fogod észrevenni az ugrálás./LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
-
GalaHU
őstag
Mi ezeknek a rögzítőknek a neve? 1:39-nél a videóban...
https://www.amazon.com/vdp/d2caa47b558e46f4bb84e5b0d81e56ba
Ez jár mostanában a shifterekhez? Sajnos a Fana oldalán önmagában nem megvehető...
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
válasz fatal` #49164 üzenetére
Hát az enyém olyan öreg, hogy nem járt hozzá... De Zsozsának sincs...
Mindenesetre ez jó hír, mert akkor van értelme írni a Fanának hogy küldjenek egyet. Meg ha már pakolnak akkor hozzádobhatnak egy szép hosszú átmenő csavart is a kézihez. Úgyis a postaköltség lesz több, nem a motyó...
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
válasz fatal` #49166 üzenetére
Eddig nekem is külön konzolon volt a váltó mellett, de variáltam a cockpit-tel, és most már nem kényelmes, túl messze lett. Megpróbálom ezt a módszert, ha meg túl közel lesz, akkor van kifejezette ide nyomtatott közdarab pár ezresért, valamelyik csak bejön.
-
Teasers
tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni.
Szeretnék PC-hez kormányszettet vásárolni. Ez előtt még soha sem volt kormányom, sőt még közöm se volt hozzá. Viszont mivel nemrégiben vásároltam egy "erősebb" pc-t, mint ami eddig volt, így úgy gondoltam, hogy vásárolok mellé egy kormányszettet, mivel szeretem az autós játákokat, legyen az versenyzős, vagy esetleg kamionos.
Mindenképpen szeretnék váltót is mellé, mivel manuálisan szeretnék játszani némelyik játékkal.
Amit első körön néztem az a Logitech G29. Használtan vásárolnék, így váltóval együtt a G29 olyan 70-80 ezer ft körül mozog.
Viszont őszinte leszek, picit sokallom ezt az összeget, ezért érkeztem hozzátok. Van-e esetleg egy eggyel "olcsóbb" kategóriás szett, ami ajánlható, vagy a G29 alá nem is érdemes adni?
Köszönöm előre is!
-
Speedy007
őstag
válasz fatal` #49174 üzenetére
Logitech esetén ahogy olvasom vissza meg én is tapasztaltam hagy némi kívánni valót a szoftverezettsége,plusz használtan már jobb napokat látot darabokat árulnak ami esetén bármikor be nézhet egy komolyabb kiadás potméterek cseréi vagy annak jobbra átalakítása illetve a csapágy ház cseréje ami törik valamiért (nekem is elvan repedve).T150 esetén ami tapasztaltam hogy "hangos" a ventillátorok illetve málik rajta a gumi borítás egy idő után.
Lehet hogy én vagyok a láma de én is ezért cseréltem le a G29-re a T150-t hogy ki próbáljam milyen a játék élmény váltóval de nagyon csalódtam hogy ahány játék annyiféle váltási érzet és nem mindig sikerül az embernek eltalálni az ideálisan a megfelelő fogási pontot. Kamion szimulátor esetén meg egyenesen kiábréndító hogy a 6-s váltóval semmire sem tudsz menni így 3.000Ft-s szekvenciális modtól kezdve 19.000Ft-s kamion váltó modig van valamelyes értelme neki szerintem. De ez csak az én véleményem -
Speedy007
őstag
válasz GalaHU #49176 üzenetére
Ha most kellene újat vennem vágnék bele ebbe a szimulátorozás világába akkor is újra a T150-l kezdenék azon kívül amit felsoroltam "agyon üthetetlen". Inkább az a szomorú hogy nincsen normális piac.Van a profi és a fél profi kategória illetve van a belépő kategóriának álcázott "hulladékok"
-
iceman007
aktív tag
válasz Speedy007 #49175 üzenetére
Azért nem kell átesni a ló túloldalára... a potméterek valóban elkopnak és a jel ugrálni kezd, nálam anno 2 év után jött elő, de ez spray-zéssel kezelhető, a csapágyház meg a G25-nél 12 év után tört el a G29nél még bírja már 5 éve (napi 1-2 óra használat mind2-nél).
Kezdőként simán jó egy használt Logitech G29 + a váltója, vagy T150 + a Logitech váltója + átalakító (~10ezer) -
Speedy007
őstag
válasz iceman007 #49184 üzenetére
Én használtan vettem elő életéről nem tudok semmit kb. éve van nálam.Nekem már "elvan törve" ha fém házhozzá xzintén nem elérhető "földi halandóknak" tudtommal. Nekem is be van zsírozva egy darabig biztosan jó lesz csak alkalom adtán játszom már a kamion szimulátoron nem tolom úgy mint anno a T150-l. Át esni a ló túlsó felére nem akartam bár mennyire is tűntem annak. Ha "zöld fülüként" kezdi el használni az ember szerintem elég szívás a G29-t használni miután kezdi kérni a törődést addig teljesen jó ha le veszzük a szoftveres anomáliáit. Ha azt nézzük egy megkímélt T150 50k-tól indul igaz ez csak a 2 pedálos de szerintem az is megteszi mivel a mostani járművek már mind automaták bárhogy is nézzük teljesen így reális élményt tud nyújtani az is. De a Pro se sokkal drágább 60-70k környékétől lehet találni használtan míg a Logitech G29/923 ami a tulaj elmondásai alapján max 1-2 éves és még ad hozzás váltót is az 80-90 körül mennek. De náluk nagyobb az akna mezőre futás is mivel sokan azt hiszik hogy ő Max Verstappen és eléggé szét tudják taposni. De újononn T150 is jó vétel 80k-s átlag árával mind eközben a G29 10-20k-val drágább
-
vyce21
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne. A TS PC vs T300. Kinek mi a véleménye. Melyiket érdemes beszerezni? Mekkora köztük a különbség. Hátha valaki váltott köztük, és van kézzel fogható tapasztalata.
A következő árakon tudnám őket beszerezni.
TS PC Ferrari 488 - 166e (új)
TS PC Base - 102e (új)
T300 Ferrari - 131e (új)
T300 Gt - 123e (új)
A két 300-asnál miben különbözik a fék? Egyébként valószínű a 300-akhoz kapott féket eladnám. Ahogy olvastam érdemes loadcellben gondolkozni.Ott mennyi a különbség a T-LCM és a fanatec CSL elite V2 vagy a sima CSL között?
T-LCM 75e lenne az új.
Fana CSL e. V2 - 79e használtan.
Sima CSL fana oldalon 77e + szállítás.Tudom, hogy a csúcs Thrustmuster a fana legalja. De sajnos jó ideje nincs az oldalukon. Pedig a CSL DD (5Nm) meg kezdetben valami olcsóbb perec tökéletes lenne. ( Szerintetek mikor lesz, vagy egyáltalán lessz-e még?)
Szerintetek ezeken az árakon mit érdemes venni?
Egyenlőre csak hobbi szinten, Forza, AC, ACC utána szeretnék komolyabban bele menni. Később cockpit, 3 monitor vagy tv, H váltó, szeki váltó, kézifék, VR. Ez még csak a kezdő szett lenne.
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
Speedy007
őstag
-
JulesTS
őstag
válasz vyce21 #49186 üzenetére
Erősen pénzügyi forrás és türelem függő...
Ha engedi a pénztárca, akkor Fanatec felé mozdulnék.
Először a pedált a következő sorrendben akár használtan is amelyik jobb áron szembejön:
Elsőként CSL Elite V2
CSL ELite + LC
CSL + LC
T-LCM
Bázis + perec:
CSL DD elvileg jöhet tavasszal, de az 5Nm-es nem biztos, hogy lesz, de lehet, hogy a sima CSL DD-t is kivezetik és marad csak a GT DD bázis. A használt árak az új közelében vannak most, hogy gyakorlatilag nem kapni újat. 140eFt körül jó vétel a használt CSW V2.5 is (az utolsó példányokról most márciusban jár le a gari, szóval szerencsével még 1..2 hónapig garanciás példányt is ki lehet fogni). Perecnek meg WRC és/vagy MacLaren-t érdemes hozzá venni.
Bázis + perec, ha a Fanatec nem fér be a keretbe:
A TS-PC + Ferrari 488-at választanám... Erősebb mint a T300 és külső táp miatt nem lesz melegedési problémája. A Ferrari perec is jobb, mint a T300-é.
Szerintem... -
PapírVilla
tag
András Semsey Endor AG (Fanatec) pénzügyi vezetőről tudunk valamit?
-
GalaHU
őstag
válasz PapírVilla #49193 üzenetére
Az öreg Semsey fia! Az apja amolyan magas, az anyja olyan kisebb fajta...
(sorry, magas labda volt, de ezennel ünnepélyesen megígérem, hogy több klasszikust nem idézek a héten!)
-
zsozsa74
őstag
válasz PapírVilla #49193 üzenetére
Feltehetőleg még a bőre alatt is pénz van, ahogy fogynak a Fana cuccok manapság...
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
vyce21
tag
válasz JulesTS #49191 üzenetére
Köszönöm a részletes választ.
Nehéz ügy, az az igazság Lehet akkor várok, még egy kicsit a Fanára, hátha lesz még és sikerül elcsípni.
Vagy a TS PC esetleg nyárig vagy valameddig aztán később csere. Így nagyker áron nem tűnik rossz vételnek.
A CSW v2.5-t néztem, de úgy gondoltam ha már fana akkor legyen DD. Plusz őszintén szólva sokkalom a 140-150 es árat érte használtan. Értem én, hogy ennyibe mennek, hisz már nem kapható és van rá kereslet.
Pedál téren akkor ha jól látom mindenképp a fana az elsődleges. Okés
#Steve1207
#Találtgyerek Nektek is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest