-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome0001
Topikgazda
Sziasztok,
Adott egy Fanatec CSL Elite Pc/xbox kormány. Játék közben egyszercsak hallok egy hangot windowsbol ami az eszköz leválasztását jelzi, ekkor elmegy a kormányzás nem reagál semmire. Utána 1-2mp mulva visszajön minden és működik rendesen. Emlékszem hogy a G27-emmel is volt ilyen, de nem emlékszem mi volt rá a megoldás.
ami még érdekes hogy mielőtt a leválasztás megtörténik felkeményedik az ffb.
Nem hiszem hogy a kormánnyal van a gond, eddig tökéletesen működött.
Próbáltam már usb hosszabbító nélkül, másik usb portba, semmi nem segített.
Tapasztalt már valaki hasonlót?
Ha igen mi rá a megoldás?Köszi előre is
-
N€T0X|N
őstag
válasz tome0001 #27954 üzenetére
Nekem is van ilyen a G920-nál (szintén W10). Eddig 2x jött elő. Átdugtam azóta másik USB portba hátha. Nem tudom van-e köze hozzá, azóta még nem csinálta, de nem is vettem elő annyit a kormányt.
Így jobban belegondolva, a szünetmentes tápom is folyton ezt csinálja (napi 1-2x, az ugye állandóan be van dugva), csak az pont nem érdekel. Tényleg Windows bug volna?
[ Szerkesztve ]
Sent from my keyBoard
-
-Solt-
veterán
válasz tome0001 #27954 üzenetére
Még az sem feltétlen kell, hogy húzva legyen... ha a driverek frissek akkor a helyedben tennék egy próbát a memóriával. Először is nézd meg a BIOS-ban, hogy az XMP profil van-e beállítva a memóriának, ha igen, akkor vedd ki az egyik modult, aztán cseréld ki a másikra, illetve nézd meg, hogy a megfelelő foglalatban vannak-e. (kézikönyv)
Nekem az Oculus szenzor csinálta ezt, azt hittem megőrülök tőle... heteket szívtam vele mire rájöttem, hogy a memória tuning miatt van. A szép az volt, hogy a memória teszt majdnem egy napot ment hiba nélkül, illetve az IBT is több órán át, plusz sehol máshol nem vettem észre problémát.
www.smart-bus.hu
-
Chrys_
addikt
Végül csak megrendeltem egy Next Level Racing Wheel Stand-t. Atesztól szerettem volna egy állványt, de túl problémás az egész, mert nem tudom elhozni, és neki külföldre kellett volna küldenie. Na mindegy.
Jövő héten érkezik, Omega Wheel Stand meg mehet az ócskavas telepre, 1-2 jó feature mellett tulajdonképpen egy rakás szar. -
unrealnoise
senior tag
válasz Chrys_ #27959 üzenetére
A GT Omega Pro Racing cockpit az fasza tőlük, ez a wheel stand amit csináltak nekem sem volt nagyon kedvemre, én is a pagnian next level racing wheel stand-re szavaztam, azóta is maximálisan elégedett vagyok a cuccal. ennyi pénzért 10/10.
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
VegyesTamás
senior tag
-
tobias88888
őstag
válasz VegyesTamás #27965 üzenetére
Szép és jó, de az a tv iszonyatosan messze van. Nem fér be valahogy a kormány mögé közvetlen? Ott lenne a helye
-
Chrys_
addikt
Volt Fanatec Stand is, azzal kezdtem. Annál az Omega is jobb. Az Omega eléggé képes oldalirányban rezonálni, mivel a két ferde tartóelem nincs sehol középen az alap kerethez rögzítve, ezt a next level egész jól megoldotta. Az Omega kétféle váltórögzítési módot kínál, az egyik a rövid tartós megoldás, amit közvetlenül a kormánytartó alatt kell az állványhoz csavarozni, a másik a tartórudas megoldás. Sajnos mindkettő esetén túl közel kerül a Fanatec váltó a jobb oldali buttonbox-hoz, használhatatlanok, valamint a tartórudas megoldás rögzítése az alapkerethez kritikán aluli, két csavar próbálja tartani, amik elég gyorsan tönkre is mennek, nálam mindkét menet megszakadt. A tartórudat persze távolabb is lehet állítani a boxtól, de az egséz megoldás túl instabil.
Az NLR így oldotta meg:
Cockpit nekem helyhiány miatt szóba sem jön.
[ Szerkesztve ]
-
tome0001
Topikgazda
válasz -Solt- #27956 üzenetére
Két napja olvasok utána a problémának, és tesztelem a kormányt.
Próbálltam másik usb portot, másdik usb kábelt, másik konnektor csatlakozót, driver és firmware updatet, de semmi nem hozott eredményt.
Röviden az eredmény: Akkor van plugged out windows hang, amikor a ffb-nek erőt kell kifejtenie (pl kormányzáskor) - mert egyenesben nincs semmi baj. Ha a játékon belül leveszem az ffb erejét, akkor is jó mindig.
Ez alapján nekem garanciális problémának tűnik, habár másik gépre még nem dugtam rá a kormányt, ott csinálja-e.
Készítettem egy videót, ha ez alapján valakinek van ötlete mi lehet a baj, nagyon megköszönném ha megírná.További érdekesség hogy a kormány menüjének leokézásakor teljesen kifagy a kormány (második video).
Mindkét videot elküldöm a fanatec supportnak, kíváncsi vagyok mit mondanak rá.
[ Szerkesztve ]
-
h_benjamin
aktív tag
Üdv az mitől van hogy hirtelen el felejtette minden játék a kormányom? G29. RaceRoom azt írja, hogy disconnected PC2, Assetto szintén nem látják! Logi program látja szépen tudom állítani pl hogy mennyit forogjon. Valami ötlet?
i5 10600KF + Z590 + RTX 3070 + 32GB + 1 TB SSD + 120GB SSD + 2TB HDD // iPhone 14
-
Dzsidzsi32
tag
válasz tobias88888 #27966 üzenetére
Csak egy kérdés. Miért jó az ha rögtön a kormány mögött van a megjelenitő? Nekem a három monitor kb 110 120 centire van. Sokkal kényelmesebb szerintem mint a pixeleket bámulni közelről. Ültem ilyen konfigban. Azt hittem, hogy kisül a szemem Ráadásul nemrég beújítottam egy negyedik monitort is. Ki is törne a nyakam ha fel akarnék nézni Ráadásul mivel be vagyok kötve a cockpitbe, ezért mozgásterem sincsen. Különbözőek vagyunk. Én azt szeretem ha belátom mind a hármat fej forgatás nélkül.
-
tobias88888
őstag
válasz Dzsidzsi32 #27970 üzenetére
Google-ben keress rá, kb 5 millió találat van rá. De röviden a megfelelő FOV kell ahhoz hogy gyors legyél és azért tolod az arcodba a monitort hogy minél nagyobb teret feddjen le, mert úgy többet látsz. Három monitornál azért tolod az arcodba, hogy a két szélső monitor széle elérje a szemed vonalát
Ha kisüti a szemedet vedd le a fényerőt. Ha látod a pixeleket vegyél nagyobb felbontású monitort.
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #27971 üzenetére
És a megfelelő fov ugye kb a legfontosabb, ha 120 centire vannak a monitorjaid akkor vagy hatalmasak vagy nagyon kicsi felületet fednek le vagy a fov nem valós
-
rfjanika
tag
válasz Dzsidzsi32 #27970 üzenetére
Ez komoly? Be vagy kötve a cockpitbe?
-
Amantius
senior tag
válasz rfjanika #27973 üzenetére
Ja, mert az mozog.
(#27970) Dzsidzsi32
Így van, különbözőek vagyunk. Nekem is messze voltak a monitorjaim, de nem volt jó. Aztán apránként közelítettem a őket, egyre jobban érzetem magam, egyre pontosabb lettem. Ez már csak ilyen.[ Szerkesztve ]
Nagy gáz, kis szerencse!
-
Dzsidzsi32
tag
-
Dzsidzsi32
tag
Nem a fényerővel és nem a felbontással van a baj. Nem bírom ha ilyen közel van. Nekem nem jött be. Égett a szemem tőle. Jobban szeretem ha kényelmesen belátom a monitorokat. Én ezt szoktam már meg. A távolba bámulást Gyors és gépkocsi vezető vagyok. Úgyhogy én már csak ilyen maradok Nyilván neked más beállítás jön be. Mint mondtam, különbözőek vagyunk. És ez így van jól
-
tobias88888
őstag
válasz Dzsidzsi32 #27976 üzenetére
Nekem a 10 centi jön már csak be, mert Oculus CV1-el tolom. Maximalizáltam a kijelző arcba tolását
Amúgy kivétel vagy, a tapasztalat azt mutatja hogy minél közelebb van a monitor a megfelelő fov mellett, annál gyorsabb tudsz lenni. Nekem is segített anno, mikor a kezdők hibájába beleestem és rossz fovval mentem 1 méterre lévő 24"os monitorral. Aztán közel húztam 50 centire és beállítottam fov kalkulátorral megfelelően és egyből javultam nem is kicsit. CV1 meg ehhez képest is segít, könnyebb eltalálni az apexet
[ Szerkesztve ]
-
Danecay
addikt
válasz h_benjamin #27969 üzenetére
Windows 10?
-
DummyBoy
senior tag
válasz tome0001 #27968 üzenetére
Nekem más gondom volt, előfordult hogy játék közben automatikusan bement a kormány a setup menübe.
írtam a supportnak, és a válasz az volt, hogy próbáljam ki a legfrisebb firmware-t.
Viszont most nézem, a letöltési listában még mindig nincs ott, szóval esetleg annak is adhatsz egy esélyt.
(Fel akartam dobni ide, csak közben elutaztam, és teljesen kiment a fejemből, most a postod miatt jutott eszembe megint xD )Akinek CSL gondjai vannak, az is letesztelheti.
Life is shor...
-
Danecay
addikt
válasz h_benjamin #27980 üzenetére
Próbáld meg kihúzni a kormányt az USB-ből és eltávolítani a korábban gépre dugott és felismert USB-s eszközöket. Én a Driver Booster progival csináltam, azon belül pedig "A leválasztott eszközadatok eltávolítása" opcióval. Miután végzett, csatlakoztasd ismét a kormány USB portját, most újra fel fogja ismerni és telepíteni és remélhetőleg ezt követően ismételten rendben fog működni.
-
arty
veterán
+ugye az immerzió miatt sem árt....
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
arty
veterán
na, lemértem a wheel stand pro -t !
... gondolom nem kell mm pontosra...ahogy írtam is, a kormány alattit én szélesebbre venném, mert hajlamos nagy rántásnál dölöngélni! (esetleg valami nehezebb, tömör vashengerből csinálni?)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Enton
addikt
Újra van kuplungom. Jeah!
Már csak a V1 felújít és minden zsír, lesz egy full csere szett ha bármi gebasz lenne.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
mardal84
tag
Sziasztok
nem tudom hogy van-e még itt valaki aki megrendelte a mclaren kormányt a fanatectől de az nézze meg az emailjeit,én a spamben találtam meg.
Csúszik a szállítás mert van valamilyen probléma a kormánnyal így csak április végén jön meg.
De kapunk kárpótlást és megkapjuk a gyorskioldós adaptert ingyen a csúszásért.
Így azért kicsit könnyebben megy majd a várakozás hogy az is jár hozzá. -
makai
csendes tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem hozzátok, mivel a Fanatec- től még nem sikerült kicsikarnom a választ.
Van egy Fanatec csr kormányom és szeretnék vásárolni egy pedált hozzá.
A kormányon a 6 pólusú PS2 pedál csatlakozó van, de az általam kiszemelt pedálon(Fanatec CSL Elite)
RJ12-es csatlakozó található. Lehet kapni a Fanatec-nél egy átalakító vezetéket amelyiknek egyik vége RJ12 a másik pedig PS2-es. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez így működhetne vagy sem.Nem tudom,hogy a régebbi CSR pedálok vajon analóg vagy digitális elven működtek.
Ha van valakinek tapasztalata és megosztaná azt velem nagyon sokat segítene a pedál kiválasztásában.A külön USB-s bekötést egyenlőre hanyagolnám, de ha csak így lehet megoldani akkor viszont képbe kerülne a Thrustmaster T3PA pro is. Árban hasonló lenne a kettő és a TH-n még kuplunk pedál is lenne.
Előre is köszönöm:
Krisztián -
koanla
aktív tag
Urak, Dirt Rally-hoz tudna valak alapi FFB beállításokat küdeni? Eltekergettem az alapot, most meg sehogy sem akar kialakulni jóra. Persze ha netán valakinek kifejezetten CSL-hez való van, az is küldje, kérem. Köszönöm!
-
macy
addikt
Compatibility:
Connects CSR Pedals to all Porsche Wheels or to the Forza Motorsport CSR Wheel
Connects ClubSport Pedals (V1 & V2), CSR Elite Pedals or Fanatec Shifter Sets (CSR or Porsche) to all ClubSport Wheel Bases, CSL Elite Wheel Bases or the CSR Elite Wheel -
John_Deere
tag
Sziasztok!
Kérdés: Logitech G29 78k-ért vagy T300RS 91k-ért érné meg jobban?
Mindenképpen fontos a precizitás, Gran Turismo Sport-hoz kellene.
A különbözetből még állványra is futja talán, de tételezzük fel, hogy nem számít.
Szeretnék 100k környékén megállni, ha egy mód van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 db HomePod 2 gen
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest