- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
válasz Cs1csó #40099 üzenetére
Nos, mostanra értem miért annyi a Hitachi, amennyi. Tud sok mindent, de döcögve. A távirányítója pedig csak határozottan és nyíl egyenesen lenyomvs érzékel. Legalábbis most amit kipróbáltam, azon ez a tapasztalat.
És a telefonomat sem sikerült távkapcsként ráhangolnom.[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy Samsung UE40F6800SS TV. Utóbbi időben (~6 hónap) azt vettem észre, hogy néha enyhén vibrál a háttérvilágítás(?), nem tudom jobban jellemezni. A kép ugyan olyan tiszta marad, csupán a fényerő lesz láthatóan gyengébb fél másodpercre, 3-4-5 vibrál így.
Talán egyre gyakrabban látom ezt a hibajelenséget.Tipp, hogy ez mi lehet?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
-
AssAssynn
őstag
válasz Watt25 #40104 üzenetére
Ha be akarnék tojni most éjszakára, hogy arra a horrorfilmbe illő sípolásra kelljek fel, akkor most visszadugnám megnézni, de teljesen biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül kezdené elölről. Talán holnap napközben tesztelem még kicsit, de igen, azt gondolom, hogy a koax kábelen jön valami zavaró jel, feszültség stb... de még a bekapcsolás csak egy dolog lenne, de hogy egy ideig jó az adás, és utána jön ez a hiba, ez inkább bosszantó.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
SunMount3r
nagyúr
3m-es HDMI kábelt keresek a szokásos "jó/de olcsó" elvárással PC->TV összekötéséhez. ED/MM/és ennek a boltnak a kínálata játszik. Mivel félek a gagyitól, de feleslegesen túl drágát sem akarok venni, így kellene valami javaslat rá. HDMI 1.4a-s sávszél elég.
Köszi!
-
CalibRasta
tag
Sziasztok!
Nem rég cseréltem a fél számítógépemet és a TV-et is. A terv az volt, hogy a számítógépről lejátszva, a TV-vel összekötve nézem a filmeket. Mindekttő pár hónapos és nem az olcsó kategória volt(nekem). A gépemben Win10 fut, a videókarim RX590 Nitro+ Special Edition 8Gb, és ehhez szeretném az új Tv-t rakni LG 55UK6590. Előzetesben annyi hogy a Tv volt előb cserélve és akkor az ősrégi videkarival simán lejátszotta Win7 alatt a dolgokat, sőt át tudtam váltani képernyőként a tv-re is.....tehát a kábel is jó és új is. Viszont az újnál a sz.gép érzékeli a Tv-t, de nem "kommunikálnak". Amikor bekapcsolom a gépet a tv ki is írja, hogy a "hdmi2 elérhetővé vált". Sőt a gép is felismeri a Tv tipusát meg minden...viszont a nem tudom átküldeni a képet. Már mindent próbáltam nézni, állítani ami eszembe jutott így tanácstalan vagyok. Mivel egy hónapja igen sok vírust kaptam be, azon gondolkozok, nem e csinálhattak valami rendszer hibát, s ez miatt nem müxik a dolog...passz? Valakinek ötlet??
-
AssAssynn
őstag
válasz Watt25 #40104 üzenetére
Na egy kis fejlemény a sípolós tévé ügyében. Előzmény ITT.
Visszadugtam a kábeleket, indult is be, kb. 2-3 percig minden oké, majd jött a fülrepesztő hang és a színeződés/csíkozódás. Távirányítóval kikapcsoltam, kicsivel rá a hang is alább maradt. Vártam, újra bekapcsoltam távirányítóval, egy bő tíz percig nem volt semmi baja, majd kezdett képmosódással, de még nézhető volt a műsor, viszont nem sípolt. Kicsit megmozgattam hátulján a koaxot és akkor elő is jött a hang. Aztán kihúztam a koaxot, picivel utána elhallgatott, visszadugtam sípolt, kihúztam elhallgatott. Úgyhogy szerintem 100%, hogy köze van hozzá.
Kint az antenna mellett van egy elosztó, abból megy a másik TV-hez is kábel, annak semmi baja mondjuk.
Viszont... most vártam kicsit, visszadugtam újra minden kábelt, a visszajelző led pirosan villog (nem csak simán világít mint idle-ben szokott), viszont nem kapcsol be, sem én nem tudom bekapcsolni távirányítóval, mintha lefagyott volna, vagy nem tudom.
Szolgáltatónak nem tudom bejelenteni, mivel csak mindigtv-s antenna van kint, de én szerintem mégis a koaxon keresztül jön a hiba.
Aki tud kérem segítsen."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Watt25
veterán
válasz AssAssynn #40108 üzenetére
Oké, valószínűleg a koax hülyíti meg, de a tévé akkor is rossz. Bár sokat segítene egy kép a színeződés/csíkozósáról, de én továbbra is azt mondom: elromlott a tévé.
Esetleg... most, hogy kiderült, hogy MindigTV-ről van szó, plusz egzotikus TV (autóból lehet, de tévéből nem veszünk Hyundai-t), elképzelhető, hogy talán a beindult DVB-T2 sugrázás hülyíti meg? Bár nem kéne, ez csak egy agymenés. Mert ugye azt nem gondolod komolyan, hogy az összes MindigTV használónál most ugyanazt csinálja a tévé, mint nálad?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
AssAssynn
őstag
válasz Watt25 #40109 üzenetére
Köszönöm a választ.
Ha holnap sikerül működésre bírni újra, akkor lefényképezem, de kb. úgy kell elképzelni, amikor rossz az adás, vagy a csatorna van rosszul behangolva, így csúszik a kép, meg vannak mindenféle színben pompázó részek, de ez is változik, nincs egy állandó színű pont, és közben a "háttérben" megy a műsor, néha el-elkapni a részleteket.
Dehogy gondolom, hogy másoknál is ezt csinálja, hiszen ahogy említettem is van egy másik TV-m is (ugyanaz a márka), ami tökéletesen működik.
Ha holnap beindul, akkor rákötöm VGA kábellel a laptopot és futtatok rajta valamit, megnézzük mi lesz."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
zsoltip
őstag
Nos, végül Samsung UE40MU6102 lett. Használtan. Garival.
-
bolic
őstag
válasz gzbotii #40112 üzenetére
Hasonlóan a Panasonic plazma TV-n is, mivel beégés védelem miatt néha ugrál a védelem és nem védelem között, azért vibrál, gondolom Samsung-nál kikapcsolható a kép megjelenítési beállításon, sajnos nem tapasztaltam, mert nagyon hamar tönkrement a szüleimnek volt Samsung TV.
[ Szerkesztve ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
gzbotii
nagyúr
Máskor (pl két YT videó között), amikor 10-15p nem változik a kép, nem veszek észre semmilyen vibrálást...sőt, ezt a jelenséget csak akkor tapasztaltam, ha épp tartalmat játszott le (külső merevlemez, YT, tv)
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
strellijózsi
újonc
Philips tv képernyője túlságosan világos. Olyan, mintha a fényerőt maximumra tekertem volna. Néha 1-1 pillanatra visszaáll normál képre, de aztán megint kifényesedik. A képernyő bal szélétől kb. 15 cm-re függőleges kék csík is húzódik a teljes képernyőn. Mi lehet a baja?
-
törölt tag
IPS kijelzőnél fehér foltokat látok a sarkokban. Mitől ilyen? Összeszerelés? tized mm-es panel görbület? Eltérő fényerősségű ledek?A tv edge-ledes.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #76500480 #40119 üzenetére
Foltot látsz vagy IPS Glow-t? Nen mindegy.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
Sziasztok!
Mai vásárlású friss LG tv, webos rendszer, megcsináltam a Win10 dlna szervert, fotókat szépen látja is, de az mkv kiterjesztésű h364 aac sorozatot nem
Mi lehet a baj?https://tinyurl.com/rasoapro
-
blakey
titán
válasz rasotamas #40124 üzenetére
Használj Serviio-t, Plex-et vagy Emby-t.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz rasotamas #40129 üzenetére
Plexhez, Embyhez kell letölteni, sima DLNA-hoz semmit sem kell letölteni
-
blakey
titán
válasz rasotamas #40132 üzenetére
Nem tudsz más lejátszót használni csak Plex/Emby esetében ott saját szerver és app szükségeltetik.
Serviio-val kipróbáltad?ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
David1969
csendes tag
Sziasztok!
Egy Samsung QE65 (One connect) tv-m van, az lenne a kérdésem, hogy egy HDMI-RCA átalakítóval ha rádugom az erősítőre, akkor lesz-e jel az RCA-n vajon, vagy sem. (Vettem egy régebbi erősítőt, de nincs rajta digitális bemenet, és nem tudom, hogy a tv ad-e ki analóg konvertált jelet a HDMI-n). Remélem, jól mondtam el... -
Barell
senior tag
-
Multikiller
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Nagyszülőknek szeretnék tv-t venni. Nagyapám már nagyon rosszul lát, nagymamám még jól, ezért 50-55 col méret ami szóba jöhet.
Milyen tv, az ami 100-120 ezer környékén megéri és nem fog nekik behalni 2 év alatt + még elfogadható a képminősége normál adásnál? Tudom ez nem az az árkategória, ahol nagyon lehet válogatni, de egy elfogadható alsó kategória már megfelelne nekik.
Egy ORION 55OR18UHD 4K UHD LED televíziót néztem nekik, de vannak fenntartásaim a minőségét illetően.
Előre is köszönöm a segítséget! -
CalibRasta
tag
Sziasztok!
Van egy LG 55UK6950 tévém amivel nagyon meg vagyok elégedve, de olyan problémám van, hogy szeretnék hozzá venni egy nagy teljesítményű pendrivot, de az ég világon nincs leírás, hogy mekkorát ismer fel???
Néztem több helyen, gyári leírásban is, de nincs róla szó....a lényeg az lenne hogy felismeri/kezeli e a 256Gb pendrivot?? Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
válasz Multikiller #40137 üzenetére
Az Orion már kínai lett, a helyedben kerülném. Ami még kínai, de ismertebb márkanéven fut, a Thomson és az olcsóbb Philips-ek. (szerintem szintén kerülendők)
Ami viszonylag olcsó és a kínaiak még nem vették meg a márkát, a JVC, Hitachi, Toshiba, Telefunken.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz gyeniko #40140 üzenetére
A 2018-as év végi modellek még biztosan nem azok. Például ez. Ideit még nem láttam...
Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
gyeniko
őstag
Igazad van (utánanéztem). Arra emlékeztem, hogy a JVC-t megvásárolta valaki, de arra nem, hogy a Kenwood volt az. Valóban, még ma is japán tulajdon, a cég neve JVCKENWOOD (Group)-ra változott.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Egy LG 43LF630V tv-m van, és nemrég cseréltem a routeremet egy tp-link wr741nd -ről, egy asus AC57U-ra.
Eddig a vezetéknélküli hálózattal (egy szobában van a tv és a router) semmi gond nem volt, de amióta az új router van, a tv csak úgy csatlakozik a hálóra, hogy elötte ki és be kapcsolom a menűjében a wifit.
Ez mitől lehet? Valaki találkozott már ilyennel?Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
ezso
tag
válasz gyeniko #40144 üzenetére
A Samsung 3. éve nem ezt csinálja a QLED tévékkel?
Ott is a cél, a Led és az Oled jó tulajdonságainak összegyúrása.
Az Oled-nek tökéletes a feketéje, viszont statikus képtartalomnál beég(het).
A Led nem ég be, viszont nincs tökéletes fekete szín.
A QLED majdnem tökéketes fekete, beégni nem tud, emellett brutális fényerő és kontraszt.
Volt szerencsém az utóbbi hőnapokba Q6, Q7, Q8, Q9, Q60RA és Q70RA tévékhez és tényleg nagyon meggyőző a képük, viszont nem a legolcsóbb kategória.
Persz javítsatok ki, ha tévedek, tanulni sohasem szégyen.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
gyeniko
őstag
Szerintem ez nem hasonlít a QLED technológiához. A QLED tech-ről itt olvashatsz.
-
ezso
tag
válasz gyeniko #40147 üzenetére
Köszönöm a linket!
Persze nem a technológiára gondoltam, az lehet más a panánál, csak ahogy írtam "cél, a Led és az Oled jó tulajdonságainak összegyúrása."
Mindkét esteben maga cél közel azonos, azután meglátjuk hogy sikerül.
Mégegyszer köszi!Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Kicsit egyedi problémám van, amiben a segítségeteket szeretném kérni.
Egy 43"-os 4k hdr tv-t használok monitornak (LG 43uk6300mlb), ami paraméterileg számomra tökéletes.
IPS panel, 4k hdr 60hz, ennél több nekem nem kell, plusz ami miatt ezt választottam az a optikai toshlink hang kimenet ami nincs egy monitoron se sajnos.Viszont amivel nem számoltam, az az,hogy baromira tükröződik a képe a tv-nek, ami nagyon zavaró tud lenni.
Utána olvasgattam a dolognak, és elvileg egy értelmes Anti-glare fólia megoldaná ezt a problémámat.
Viszont nem találok egy boltot se, ahol forgalmaznának ekkora méretben...Ezeket találtam eddig:
Ebay - Ez tökéletes lenne, csak valamiért nem enged rendelni az eladótol...3M - csak kisméretben, előre levágott méretben forgalmaznak
külföldi 3M - ez 43 colos, viszont a betekintésvédő szűrő funkció nagyon nem kellene, mert film nézésre is használom a tv-t.
Esetleg tud valaki valami megoldást erre?
Valami gyárat ahol szabnának nekem pontos méretre ilyen fóliát?A segítséget, választ előre is köszi!
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
atee_13
őstag
Üdv!
Kicsit off, de a LG topikban nem nagyon jön reakció.
Van egy LA660s tv-m. Jó ideje nem néztem semmit feliratosát. Hétvégén akadt pár néznivaló. Azt tapasztaltam, hogy külső vinyóról hiába magyar az .srt ben a szöveg egy rakás nyelven jeleníti meg, kezd az angollal és vagy 60 fajta nyelv közül tudok választani mikor a menüben változtatnék a felirat nyelvén, de magyar az istennek nincs.
Orvosolható ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest