- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Elnézést a kései válaszért! Nem tudom, a probléma milyen irányba mozdult el...
Mindenesetre az óvatos használat, és hogy nem "birizgáltad", kiegészítve a hibajelenség ismertetésével, már nem a HDMI port, hanem inkább a Soundbar meghibásodására utal."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz tha_answer #40848 üzenetére
Javaslom, itt kérdezd meg, kicsit pontosabb ismertetéssel.
Pl. földelt hálózatról üzemelteted a készüléket, milyen típusú a tévéd, mennyit használtad, mikor jelentkezett először a hiba, stb..."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz kungzi #40849 üzenetére
Az egyik fórumtársunktól itt találsz egy remek, részletes beszámolót róla: "Ambilight - Emeld új szintre a tévézés élményét!"
(Neked szvsz a második, ismertetett opció lesz a megfelelő.)"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz PioDVD #40850 üzenetére
Szia!
Sajnos azóta nagyon sok minden megváltozott a televízió készülékek világában.
Alapvetően a számozás nagysága még utal az egyes készülékek adott cég aktuális évi palettáján betöltött minőségi pozicionálására...
Ám az újabb technológiák (OLED, QLED LCD, MiniLED háttérvilágítás, stb.) szinte kiszorították a hagyományos LCD-vel szerelt modelleket a legtöbb "nagy" kínálatából.
Full HD tévét a friss kínálatból nincs is értelme nézned, mert gyakorlatilag nem létezik. Ami pedig igen, az jellemzően kisebb méret, és abszolút a belépő kategória.
Például: Samsung AU9002 – hagyományos LED LCD tévé a tesztpadon
Idén oda jutottunk, hogy a Samsung, a TCL, a Hisense már a 4K tévéit is inkább az alsó-közép kategóriába szorította.
A SONY és Panasonic palettáján pedig az adott szérián belül (pl. 8xxx, 9xxx) az aktuális évi modell - leszámítva a modern "sallangokat" (VRR, HDMI 2.1, stb.) egészen biztosan gyengébb képminőséget produkál, gyakran processzorban, tudásban is gyengébb, mint a pár évvel korábbi készülékek a sorozatból.
Elvétve lehet találni egy-egy 4K-s felbontású, de korrekt, közép, esetleg felső-közép kategóriás LCD tévét. Vannak, de fogynak. (A 8k felbontás pedig egyre inkább jellemzi az említett és a prémium kategóriákat. De már a TCL-nél a középkategóriába is "leszivárgott".)
- Írd meg, kérlek, hogy mennyit vagy képes és hajlandó költeni a készülékre! (Ez a legfontosabb kritérium.)
- És azt is, hogy milyen helyiségben, milyen fényviszonyok között, és milyen célra (játék, televízió, dokumentumfilm, sport, filmek - egy jó kis "Pio DVD/BD lejátszóval... , stb.) használnád?
A kettő alapján könnyebben tudok ajánlani számodra megfelelő alternatívákat."Aquila non captat muscas."
-
FehérHolló
veterán
Sziasztok!
Anyósnak kinéztünk egy Samsung 43" TU7022 TV-t.
Megnéztük élőben, de ilyen rajzfilmesen elmosódott volt a képe. Tippre a forrás felskálázása miatt.
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy van valami trükk, amivel javítani lehet rajta?Tudtok esetleg jobb választást max 140k-ért hasonló méretben?
A fő szempont, hogy okos legyen. :-)Skynet is real. It's called Google.
-
kiszpista900
aktív tag
Sziasztok ! Van egy lg 55ld650 zc tvm az a problémán pl hang testnel nincs hang se film közben próbáltam pendrive és külső vinyorol is és MP3 nal sincs és közben akad a film és újra indul állandóan a film ,próbáltam szinte mindent nem lett jó aztán hirtelen megjavult hozzá Sem értem minden jó lett meg is néztem egy filmet de másnap ugyanez a problémám és eddig nem jó ..érdekes 4.0 firmware van rajta legújabb nem lehet frissíteni LG hivatalos oldalán gondoltam manuálisan pendrive rol próbálom aztán csak 3.4 xxx találtam szóval..mi lehet a baj?
-
Piftuka
veterán
válasz FehérHolló #40855 üzenetére
Ne haragudj, de nagyon kevés konkrétumot írtál a jelenségről.
Milyen tartalom "fogyasztásakor" látod elmosódottnak a képet? Mit értesz "elmosódottnak"? Mozgás közben ítéled olyannak a képet?
Statikus tartalmaknál is? Milyen beállításokat alkalmaztatok a tévén?
Anyósod tévé adásokat néz csak rajta, esetleg online (Streaming) videókat. Blu-ray/DVD filmeket is?
Milyen helyiségben fogja nézni?"Aquila non captat muscas."
-
FehérHolló
veterán
válasz Piftuka #40857 üzenetére
Az gondolom nem segít, hogy a MediaMarkt szokásos FHD tesztvideóját tudtuk csak megnézni rajta.
Arcok például tök úgy néznek ki, mintha egy színnel odapacázták volna.Kábeles TV-t, youtube-ot és egyéb online streameket fog nézni rajta. Néha böngészésre is használja majd valószínűleg, de arra van más eszköze is.
Külső forrás max laptop/mobil, extrákat nem fog hozzá kötni.Skynet is real. It's called Google.
-
Ubulhun
tag
Sziasztok!
Tegnap hirtelen egy vonal jelent meg az LG LCD TV-n. Nem tudom, ez a kép mennyire adja vissza. De talán látszik, hogy nem csak a vonal a zavaró, hanem az, hogy alatta torzultak a színek is.
Találkozott már valaki ilyennel...? Talán még öt éves sincs a készülék, ennek ellenére lehet, hogy kuka az egész? Vagy esetleg lehet ezzel kezdeni valamit szerintetek?
Köszi előre is a választ!"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
Piftuka
veterán
válasz kiszpista900 #40856 üzenetére
Ne haragudj, de nagyon összeszedetlen, zavaros a kérdésed!
Jól értem, hogy a problémád az, hogy külső USB-s eszközről lejátszva a tévéd eldobja a hangot?
Először is meg kellene nézned a hangbeállítások menüt; ebben a típusban szükséges-e külön aktiválni a külső eszközök használatához a hangot.
Ha nincsen ilyen, és látszólad minden beállítás jó, akkor leginkább két dolog lehet a probléma forrása:
1. Bug-os szoftver (amivel nem tudsz mit kezdeni, amíg nem adnak ki újabb frissítést. Ha kiadnak...)
2. Gyenge hardver (és szoftver). Sokszor elhangzott, elhangzik a témában, hogy a készülékek beépített médialejátszója alkalmatlan arra, hogy erre használd.
Érdemes megnézned egy külső, dedikált lejátszóval, és látni (vélhetőleg hallani - ami a fenti hibát illeti - is) a különbséget!
Van otthon DVD, vagy BD lejátszód, esetleg külső fájllejátszód?"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz FehérHolló #40858 üzenetére
Általában egy 4K tévén nem szokott különösebb probléma lenni a "Full HD" tartalmak felskálázásakor.
Az annál kisebb felbontású filmek okoznak kihívást az algoritmusnak.
Persze a MM gyári beállítása gondolom "Bolti/Élénk" volt, ami alkalmatlan az érdemi tesztelésre. Rendkívül nagy fényerővel jár (ez persze a bolti, kivilágított közegben hasznos), és nagyon túlszaturált színekkel.
És persze, ha az "Overscan" be volt kapcsolva, akkor azért még a Full HD tartalom is látszódhat mosottnak. A fenti közegben nem meglepő.
Érdemes saját teszttartalmat vinni egy USB kulcson, a tévén pedig azzal kezdeni mindig, hogy a képbeállítást "Normal" módra váltod.
Nem írtad, hogy milyen helyiségben nézi!? Egész nap besüt a Nap? Sötétített szoba?
Van-e különösebb preferenciája a paneltípust illetően!? (IPS vs. VA...)
És a 43 colos képátló az fix, vagy a "hasonló méretben" fogalmába belefér az 50 (esetleg 55) col is?"Aquila non captat muscas."
-
FehérHolló
veterán
válasz Piftuka #40861 üzenetére
Egy MM-hoz hasonló boltban mennyire örülnek neki, ha a saját pendrive-om bedugom a TV-be és átállítom a beállításait?
Még ki kell találnunk, hogy melyik szobába tudjuk rakni, de mindegyik sötétíthető, szóval az ambiens fénnyel nem kellene, hogy gond legyen.
Panel preferencia szerintem nincs.
43" az eléggé a teteje. Talán még egy 44 beleférhet, de 50 biztos nem. Nincs túl sok hely neki.Skynet is real. It's called Google.
-
Piftuka
veterán
Megkéred az eladó srácokat (a MM alkalmazottait, nem a különböző TV gyártók promótereit), hogy hadd teszteld le az általad kiszemelt tévét a saját, erre a célra rendszeresített teszttartalmaddal. Elmondod, hogy tévét vásárolni jöttél; ez segít a választásban.
(Nekem soha nem okozott ez problémát a helyi MM üzletben, de még az Euronics helyi boltjában sem.)
Ha 43 a legnagyobb az bizonyos szempontból behatárolja a lehetőségeket, mert a gyártók 50 col alatt jellemzően csak a belépő kategóriás modellekkel szerepelnek. Van egy-két ritka kivétel, azokat viszont nem kapod meg 140.000 forintért. (FYKI: 44 colos nem létezik. 43 után 49, vagy 50 col következik.) Ebben a méretben igazi "Best buy" is ritkábban van.
Az általad kiszemelt Samsung tévét én nem tartom jó vételnek. Ha még lehetne kapni az RU7000-es szériát, azt bátran ajánlanám. Az egy elég korrekt darab volt a kategóriájában.
Ez nem az.Helyette az alábbiakat tudom javasloni:
Philips 43PUS8505/12 4K Ultra HD LED Smart Tv
--> MVA panelje szvsz a legjobb, amit LCD televízióba lehet tenni. Kontrasztos, szép képe van, VRR-t tud, 120 Hz-es panel mellett, ismeri, támogatja az összes HDR szabványt, és Android OS-e van.
Ezek a tulajdonságai előnyősek arra a felhasználási területre, amit írtál."Hab a tortán"... amolyan ajándék az Ambilight fény. Sokan vettek ilyen tévét a fórumtagok közül; egyöntetűen szeretik.
Ár/érték arányban jó vétel ebben a méretben:
HISENSE 43A7500F 43Jó minőségű VA panelt kapott, a saját VIDAA oprendszere elég felhasználóbarát, és Android alapú. Ugyan csak 60 Hz-es a panelja, de korrekt a színtér, minden HDR szabványt támogat, és innen a fórumról is többen használják már megelégedéssel.
Szerintem ezek mindegyike jobb vétel a kiszemelt Samsung készülékhez képest. A gyorsabb, és jobb panel miatt a Philips modelljére adom a voksomat.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Ubulhun #40859 üzenetére
Nem feltétlenül "kuka". A kérdés, mennyit szánsz maximum a javítására.
Ez így ránézésre egy hibás panel; azt cserélni kell.
Javaslom, kérdezd meg Axlrose32 fórumtársat. A fórumról többeknek javította már meg a tévéjét. A vonatkozó topic: LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
Az LG Magyarországot is megkérdezheted, hogy mennyiért cserélnék a panelt a tévédben.
Ha szereted a tévédet, megérhet ~pár tízezer forintot a javítás. Mert bármilyen tévéd van is; újonnan annyiból nem kapod meg az utódját.
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #40863 üzenetére
A két tévé technikai adatainak összehasonlítása: Displayspecifications.com
-
kiszpista900
aktív tag
Hali ismer valaki olyan tv szerelőt aki valal és tud reflowozni Veszprém megye körül
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy Sharp LC-32d65e tv-t, de nem tudom a pin kódját, és anélkül nem enged se csatornát hangolni, se gyári beállítást visszaállítani, semmit nem tudok vele csinálni.
Néztem youteben pár visszaállítási megoldást, de egyik sem működött. Nem tudjátok, hogy lehet megtudni a pin kódot, vagy resetelni a tv-t? Bármit próbáltam, mindenhez a pint kéri a tv.Üdv: Fishor
-
FehérHolló
veterán
válasz Fishor #40869 üzenetére
Gugli szerint a gyári PIN 1234.
Szintúgy gugli szerint úgy lehet visszaállítani a gyárit, hogy:
1. Menü gombot nyomd hosszan, amíg megjelenik egy üzenet a titkos kulcs beviteléről.
2. Egyszerre tartsd nyomva a hangerő fel és a csatorna le gombokat, amíg a fenti üzenet eltűnik.Szerk: Akkor mindegy. :-)
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
Kickass
őstag
Szisztok!
Nem találtam jobb topikot rá így itt megkérdezem, adott egy ilyen 200x200 VESA konzol:
[link]Viszont olyan tv-t szeretnék beszerezni aminek a VES felfogatása 300x300 vagy 300x200.
Egy ilyen adapterrel működhet a dolog?
[link]A tv 55", igaz a konzol specben max 46" van de ha a súly határt nem lépem túl úgy gondolom nem lehet gond.
-
veterán
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Ha egyik pillanatról a másikra eltűnik a tv háttérvilágítása,az az alaplap hibája lehet,vagy maga a ledsor pusztulhatott el?
Egy 2012-es Samsung UE32EH5000WXXH-ról van szó.
Csak mert ebayen van hozzá ledsor húszonpár euroért,aztán ha nem ablakon kidobott pénz,akkor lehet kicserélném itthon.
Tudom közben tönkremehet teljesen a tv,de ezt vállalnám,de csak akkor ha valóban az az alkatrész mehetett tropára.
Alaplapot nem cserélnék,se tápot,az úgy már nem érné meg. -
nagyúr
-
Donát.x
csendes tag
Sziasztok !
A televízióm nem támogatja a DTS hangformátumú fájlokat így nincs hang lejátszáskor ha veszek hozzá egy soundbart ami viszont támogatja ezt a fájlformátumot a probléma megoldódik ?
Válaszokat előre is köszönöm. -
Piftuka
veterán
válasz Donát.x #40875 üzenetére
Csak akkor, ha a televíziód rendelkezik legalább "DTS passthrough" funkcióval.
Ha azzal sem, akkor meg kell oldanod, hogy a Soundbar-od továbbítsa a video jelet a tévéd felé (HDMI ARC-on keresztül).
Tehát a külső lejátszót (Blu-ray, fájllejátszó, számítógép), a Soundbar-odhoz szükséges csatlakoztatni, az azon megtalálható egyik HDMI port segítségével. Így a Soundbar végzi el a forrás DTS hang dekódolását.
-
Zaja2
senior tag
Helló!
technika t32hd-278-170s tv-hez hol tudnék venni tápot? neten nem találok hozzá.
Koszi!Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
daytonka1
tag
Sziasztok. A következő kérdésem lenne. Van egy 2020 LG 55 colos oled tv-ém. Ha netezek vele pl. filmet nézek kb. 20-25 percenként elmegy a kép és képernyőkímélő módba kapcsol. Ilyenkor elég csak megnyomni valamelyik gombot és nézhetem tovább a filmet. Hogy tudnám megszüntetni ezt a funkciót?
-
Piftuka
veterán
válasz szakmaster #40877 üzenetére
Ha meghibásodik a háttérvilágítás, vagy a panel, attól még nem kell rögtön kidobni a tévét.
Szakember viszonylag könnyen cseréli, és egy ~32-40 col körüli készüléknél még nem is kerül megfizethetetlen összegbe. Pár tízezer forint, de ha kedvelitek a tévét, tetszett a képminősége, akkor érdemes rákölteni, mert ha még ~70.000-80.000 forint is a javítás...
Annyiból úgysem kapsz egy ugyanolyan "kaliberű" gyári új készüléket. Ezt érdemes mérlegelni.
Nem tudom, hol laksz, de az LG-nek nagy általánosságban korrekt szervizpartnerei vannak kis hazánkban.
Ajánlom szíves figyelmedbe az alábbi PH! topic-ot: LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
Hátha a topic gazdája (Axlrose32), vagy valamelyik "szaki" fórumtárs el is tudja végezni a javítást számodra.
-
daytonka1
tag
OK megpróbálom. DE az általános beállítások között nincs ilyen. Képernyővédő olyat fel sem ajál. Az LG -nél kértem segítséget 20 percig szarakodott a manus de nem tudta megcsinálni. Azt mondta a böngésző ilyen és passz. Ezt nem tudom elhinni. A menü frissítve volt. 2020 tv , hogy ne lehetne beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Elims
veterán
-
Elims
veterán
Igen,tudom..
Köszi szépen a megerősítést! :-)Egy barátommal ment az eszmecsere és ő mondta ezt.A válaszom az volt,hogy ez egy hatalmas marhaság.Esetleg ha vmi nagyon rossz sd adás lenne akkor talán,de ahogy írod is,függ a felbontástól.
A samsung [oldalán] pl. fent van,hogy 65",4k minőség 2(!) méter.De hogy lehet fent ez egy exreme digital oldalon??Amit azért elég sok ember olvas.
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok!
Lenne egy LG 42LB5500 típusú tv. Olyan probléma van vele, hogy bekapcsolás után kb fél másodpercre felvillan az LG logo aztán elsötétül a kép. Alul világít a kis piros LED, hogy be van kapcsolva. Találkozott már valaki hasonlóval?
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
nagyúr
-
jjohn
aktív tag
válasz FollowTheORI #40892 üzenetére
Köszi! én is arra tippeltem, de gondoltam vannak nálam okosabbak is ebben a kérdésben. Igen leeshetett.
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Beállítottam az új tévén (Philips 55OLED705) az ingyenesen fogható, kódolatlan adásokat, ugyanakkor a TV2 és az RTL KLUB többszöri újrahangolás után sem mutat adást. Mi lehet a probléma? A régi tévén működött.
-
nagyúr
Vagy esetleg egy lednél engedte el a ragasztás és belóg.
Alapvetően szét kéne szedni legalább addig a rétegig a kijelzőt és megnézni/javítani.
Vagy szervízt keresni ahol ilyesmit meg tudnak nézni/csinálni.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
kecsu10
aktív tag
Sziasztok!
Mit állíthattam el vajon, hogy nem működik a Tap view. Eddig működött rendesen. Samsung 8002 tv, és Note 10 telefonom van. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
neo81
senior tag
Sziasztok!
A Smart TV-men, ha meg próbálok nyitni egy oldalt, akkor ezt írja ki a böngészője:"A weboldal eléréséhez nincs elég memória, próbáljon meg egy másik oldalt! Újratöltés"
Erre a problémára létezik valamilyen megoldás?
Köszi! -
Amur
addikt
Egy 16 éves LG TV-n szeretnék pendrive-ról filmet nézni.
HDMI és Scart csatlakozó van a tv-n, mi a legegyszerűbb megoldás?
A legegyszerűbb tv okosító tudja kezelni a problémát?Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
buci30
addikt
Sziasztok
Bedobtam egy másik topikba is de ott nem jött válasz más a téma...
SegítsetekAdott egy 3D-s TV
Amikor megjelent akkor vettem, de pár hónap után baleset érte.
Arcra dőlt, és a képen látható repedés keletkezett.
Bekapcsolni nem lehet azaz a kapcsoló jó de se kép se hang elvileg valami panel szált el benne meg esélyes a kijelzo. Akkoriban nem is tudom már mivel készült ez
Azt tudom nagyon drága volt, vagy lett volna a javítás azt mondták kb mint a tv ára, most meg lehet alkatrész sincs hozzá már és...
A kérdésem ez kuka vagy lehet valamit kezdeni vele mert ha nem is 3D de mint full HD okos tv meg jó lenne egy szobába, vagy érdemes felntenni eladni mint alkatrész és ha igen mi a reális ár érte?[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest