- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz blakey #40600 üzenetére
Be van állítva a szín a jelenlegi Samsung tévémben is, hogy ez mennyire közelít a kalibralthoz, nem tudom, de az előre beallitott modokhoz képest teljesen más.
Volt nekem is plazma tv-m, tudom, azok sem égtek be (papíron) mert ott is ott voltak ennek gátlására szolgáló elektronikai megoldások, de valóságban mégis beégett.
Nem tudom van e ebben érdemi előrelépés, de nem igazán akarok ezekkel sem én, sem a család többi tagja foglalkozni.
A jelenlegi LED tv-m nincs beégve ez tény.
Fogekony vagyok az újításokra, régóta keresgetem az utódját a jelenlegi tv-mnek, tetszik az OLED feketéje, és a piros is, de kicsit kevésbé az egyéb színek.Ezért is kérdeztem, hogy ki mit ajánl, és a Q82R jó tv -e.
Jah igen, ismét megkérdezem, hogy 390e ért jó e a 65”-os Q82R?
Egyebkent nekem az OLED-nél még a mozgás sem volt olyan fluid, mint a Samsungnal,, lehet ebben is más az én ízlésem, mint ami jó.
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
blakey
titán
válasz HUTCHDB #40601 üzenetére
Mi a jelenlegi TV-d.
OLED színei rendben vannak. Panasonic, Sony és Philips TV-k esetében gyárilag is jobb de ami LG-t láttam (C8, E8) az is teljesen jó volt.
Egyebkent nekem az OLED-nél még a mozgás sem volt olyan fluid, mint a Samsungnal,, lehet ebben is más az én ízlésem, mint ami jó. - csak 1 dolgot tudok írni, otthoni körülmények között kell kipróbálni. Leírásod alapján a plasztikus és közel szappanopera mozgáshoz vagy szokva, ez is beállítható. Sony, Panasonic, Philips OLED-en nagyon jó a mozgás illetve van jó opció, LG-nél a C-sorozattól felfelé kezd jó lenni, szóval próba nélkül nem fogod megtudni, hogy milyen.
Jah igen, ismét megkérdezem, hogy 390e ért jó e a 65”-os Q82R? - ez egy jó kérdés, mert a Q85R jobb TV viszont nekem az sem érte meg, maradtam az OLED-nél, számomra annyival jobb még a 9-es sorozathoz képest is. Ha 400e a plafon és a Q82-nél nem találsz jobb LCD-t akkor jó vétel lehet, de arra számítsd, hogy a korábbi TV-dhez képest gyengébb lesz a kontrasztja cserébe jobb a betekintési szög.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Piftuka
veterán
válasz HUTCHDB #40601 üzenetére
"Jah igen, ismét megkérdezem, hogy 390e ért jó e a 65”-os Q82R?"
Ha így kérdezed, akkor a válasz: nem. De mindegyik tévére. Egyszerűen drágák.
A "65 C9"-et hol és mennyiért árulják? Ha ugyanennyi, akkor is az a kérdés, hogy mit preferálsz. És mennyi ideig szeretnéd használni a készüléket, amit majd most megvásárolsz.
Én hosszú távra (még) nem vennék OLED tévét. Többek között éppen a beégés miatt. (És a többi, technológiára jellemző "anomália" miatt; kiemelten a "judder" jelenségre a mozgásmegjelenítés során.)
A Q82R pedig egy egészen kiváló LCD tévé. Én azt venném. Persze az fontos, hogy fényszivárgástól mentes panelt fogjál ki.
Az OLED esetében legalább ezzel a problémakörrel nem kell foglalkozni.
Hogy kinek milyen színvilág tetszik, az pedig nagyon szubjektív. Én is állandóan megkapom itt a tévés témákban, hogy "természetellenes" (túlszaturált) beállítások mellett használom a tévémet, de nem érdekel, hogy más mit preferál, mert ez az én tévém; és nekem kell, hogy tesszen.
A te tévéd esetében pedig az a lényeg, hogy olyat válasz, amelyet a legnagyobb megelégedéssel fogsz használni.
"Aquila non captat muscas."
-
blakey
titán
válasz Piftuka #40603 üzenetére
Egyet tudok írni, "féljetek az OLED beégésétől", mert legalább több marad nekünk akik ennyire nem félnek. Bizonyos értelemben ez túl van gondolva, annyira nem gáz a szitu és a 2018-tól kezdődően már nagyon jó védelemmel dolgoznak a készülékek viszont az is tény, hogy SDR-nél 30%-os OLED fényig normális használat mellett nagyon minimális a beégés veszélye, a 30-as OLED fény már elég magas, én pl. 25-ön használom 85-ös kontraszt mellett és néha így is soknak érzem. Philips, Sony egyedi paneleket vesz az LG Display-től, talán a Panasonic is. bármikor leülsz egy OLEdD elé azt mondod, hogy "besz@rás", ilyet nem kapsz semelyik LCD-n. Persze az LCD-k között a Samsung Q82R, de inkább a Q85R már egész jó, de mindaddig amíg nem nézed meg az OLED-et. Tényleg csak akkor fogod érezni, hogy mennyire más világ ha használod. Vásárlás előtt, meg folyton "parázol", hogy "jaj beég", stb. Ne gondold, hogy engem ez nem foglalkoztatott, nagyon is, de győzőtt a képminőség. Egyáltalán nem bántam meg, de való igaz, hogy jelenleg nem LG OLED-em van így a mostani LG-kről csak olvasok. Természetesen a legjobb ha mindenki saját szempontjait figyelembe véve, otthoni körülmények között megnézi, hogy melyik a szimpatikus. Ha már úgyis eldöntött, hogy Samsung LCD legyen akkor az legyen, de akkor kár kérdezni. Q82R meg általánosan "ferde" talppal érkezik, sajnos, nagyon sok ilyen eset történt viszont cserélik, van akinek 3-ikra sikerült normális talpat adni. Q85R jobb készülék, ha az van 400e-ért akkor már inkább azt érdemes választani a Q82R-el szemben.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz blakey #40602 üzenetére
A 85 miben más a 82-tol?
Árplafon igazából nincs, viszont nem 1 milliós tv-t szeretnék.
A méret viszont nem lehet nagyobb 65”-nal mivel nem fér el 146 cm-tol szélesebb készülék.LCD-LED téren van egyébként más márka, ami a 400e-es ársávban jobb választás lehet az említett modellnél?
Oled témában leírtam a véleményemet, jo az, de annak meg más hibái vannak, mint a Qled-nek.
Magyarul kompromisszumot kell kötni minden téren, igazából most úgy állok, hogy lehet inkább a beváltat kellene választanom, hátha elégedettebb lennek.Mi lenne ez a kontraszt csökkenés a qled-nél?
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
blakey
titán
válasz HUTCHDB #40605 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Samsung (Q85R) topikot, ott olvasni a különbségekről, véleményekről.
Ebben a hsz-ben meg le van írva a Q82r és Q85R közti különbség.
A kontraszt csökkenése a szélesebb látószög következménye, csak így tudták elérni, hogy jobb legyen a betekintési szög.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
HUTCHDB
nagyúr
-
akos1218
friss újonc
Sziasztok. Kb. 30.000 forintért meg tudnék vásárolni egy Samsung ue46es6300 Smart Led TV-t. A kipróbálás első 20 percét gond nélkül bírta, viszont utána a kép elsötétült, lámpával világítva nem úgy tűnik, hogy a háttérvilágítás szállt volna el. A piros fény kigyúl, távirányítóra reagál, a képernyőn halvány, alig látható sötét zűrzavar jelenik meg bekapcsolás után. Szerintetek érdemes szervizeltetni egy hasonló korú készüléket? Esetleg milyen hibalehetőségek léphetnek fel? Köszönöm az esetleges választ! üdv, Ákos
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Képernyő villogás minek a jele? Olyan 15 másodpercenként villan egyet a kép, annyira nem észrevehető inkább fehér árnyalatnál, de azért látszik hogy villan egyet, ez mitől lehet?
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #40604 üzenetére
Én nem "félek" a beégéstől, viszont hosszú távon még mindig reális problémának tartom.
Ha én is 1, maximum 2 évente új televíziót vásárolnék, mint Te, akkor nyilván engem sem érdekelnek különösebben ez a probléma.
Tudod, hogy volt OLED tévém, teszteltem többet is, és én is kedvelem a pazar fekete szintet, kontrasztot, a vibráló színeket, amelyet produkálni képes.
Ám számomra a 3D képesség eltávolításával elveszítette az igazi előnyét.
Amelyiket pedig anélkül is szívesen megvenném (Panasonic GZ2000), az számomra megfizethetetlen.
Szerencsére ezeket a dolgokat manapság már könnyen el tudom engedni!
Úgyis egy igazán nagy képernyős tévét szeretnék a mostani SONY utódjául, arra pedig valamelyik kínai gyártó nagy képernyős QLED tévéje lesz a megfelelő megoldás.
-
Piftuka
veterán
válasz HUTCHDB #40607 üzenetére
Mondjuk abban az ársávban, amelyben most a Samsung 65Q85R elérhető, jelenleg nagyon jó áron van a Panasonic 65GZ950 és 65GZ1500 az Euronics jelenlegi akciójában. (Nem tudom, meddig tart.)
Olcsóbb ársávban, a Samu Q82/85 alternatívájaként még érdemes elgondolkodni a Hisense 65U8QF, vagy a TCL C815 készüléken is.
-
Piftuka
veterán
válasz akos1218 #40609 üzenetére
Használt készüléket csak úgy szabad megvásárolni (és maximum ebben az ársávban), ha az kifogástalan állapotban van.
Kifizetni ennyit, aztán rákölteni még pár 10.000 forintot... szvsz nem éri meg.
Mindenesetre kérdezd meg Axlrose32 fórumtársat. Több fórumtag tévéjét javította már meg. Hátha így "látatlanban" is van ötlete a probléma okára és megoldására.
-
Piftuka
veterán
válasz castiels #40610 üzenetére
Milyen típusú készülékről van szó?
Egyébként itt érdemes megkérdezned: LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #40612 üzenetére
És íme még egy lehetőség: Sony Bravia KD-65XF9005
-
stefi81
tag
Sziasztok
Van egy ilyen kd-55xf7596 tv-m.
A lényeg hogy nagyon darabos a kép gyorsabb mozgásnál gondolom a 50hz miatt.
Tudnátok ajánlani egy olcsóbb kategóriás tv-t ami 100-120hz? -
Piftuka
veterán
válasz stefi81 #40616 üzenetére
Mit értesz "olcsóbb kategóriás" tévén?
Csak mert ez például most "Best buy" ennyiért: Hisense H65U8B (VA panelt kapott, annak minden jellemzőjével.)
Ennél olcsóbban ez van 120 Hz-es panellal: Sony 55XG8505 (Ennek ugyanúgy IPS panelja van, mint a jelenlegi tévédnek. Viszont már 120 Hz-es, és Trilimunos, szóval az általános képminősége is jobb.)
A 120 Hz-es panel egy ideje a felső-közép, és prémium kategória privilégiuma. Ennél olcsóbban nem tudsz venni ilyen panellel szerelt tévét.
-
Doma88
tag
Kíváncsiságból érdeklődnék, hogy egy Sony 55X850C-nek most mennyi a reális ára? (Eladásról lenne szó)
-
HUTCHDB
nagyúr
-
blakey
titán
válasz HUTCHDB #40620 üzenetére
Az általad ajánlott 2 pana oled közül melyik a jobb? - Ha nincsenek egymás mellett akkor a két OLED gyakorlatilag ua., minimálisan jobb a GZ1500-on a HDR csúcsfény de ha jól van beállítva akkor az sem tűnik fel. Samsung 85R szerintem jobb, mint a Sony XF9005, a Sony-król nem árt tudni, hogy nem teljes értékű a Dolby Vision, azaz Low Latency módban működik. Panasonic, LG és Philips esetében teljes. A C9 OLED és bárki bármit mond, jobb, mint az LCD-k, nincs ezen mit gondolkodni. Jelenleg az OLED minden gyártónál a felső kategóriába tartozik.
Egyébként mi történt, hogy érdeklődni kezdtél az OLED-ek iránt?[ Szerkesztve ]
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz blakey #40621 üzenetére
Hogy miért érdekel az oled?
Nem vagyok én vak...
Latom a színeket, a feketét, hogy jobb, de mi van a többi dologgal?
Olvasok minden féle dolgot arról, hogy pl a C9 nem jó mozgásban,(de ugye erről írtam már én is), közben meg vegyem az új sorozatot a CX-et, vagyis meg jobb ha Sony-t vagy Panasonic-ot veszek, vagyis nem, másnak más a véleménye.
Gáz ez.
Kár volt belekezdenem a nézegetésbe, mert már tényleg a 1 milliós tv-knél tartok..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
blakey
titán
válasz HUTCHDB #40622 üzenetére
Azért a hsz-ek bizonyos részeit érdemes figyelmen kívül hagyni, sok a "user error" is. Ha tudnád, hogy hányan állítják be rosszul a TV-iket akkor eléggé meglepődnél.
Szerintem a C9 mozgásával nincs különösebb gond, persze oda kell figyelni, hogy milyen beállításokat alkalmazunk és még a szoftver is beleszólhat, de ez minden készülékre érvényes. Szerintem az LG, Panasonic, Sony, Philips OLED-ekkel nem nagyon nyúlsz mellé, de ha nem ismered a rendszerüket vagy épp nem volt dolgod az adott márkával akkor bizony adódhatnak gondok a beállítás során. A korábban említett Panasonic GZ950-es pl. egy jó TV.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz blakey #40623 üzenetére
Kaptam a MM-ban egy igen jól hangzó ajánlatot.
65q95T 500e Qled
pana 65 2000 590e Oled (+3 év garral)
No most legyek okos...[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz HUTCHDB #40624 üzenetére
Ha az 590e-ben benne van a +3 év garancia akkor nem kérdés, azt kéne választani. A Q95T egy egész jó LCD, de továbbra is LCD. Előnyöket, hátrányokat tudod, szóval ennek fényében is azt írom, hogy Pana, minden HDR formátumot ismer, jó TV.
-
Piftuka
veterán
válasz HUTCHDB #40622 üzenetére
"Olvasok minden féle dolgot arról, hogy pl a C9 nem jó mozgásban,(de ugye erről írtam már én is), közben meg vegyem az új sorozatot a CX-et, vagyis meg jobb ha Sony-t vagy Panasonic-ot veszek, vagyis nem, másnak más a véleménye.
Gáz ez."Nem "gáz". Természetes dolog. Ugyanis egy televízió készülék esetében olyan termékről beszélünk, amelyet bizonyos szakmai, mérhető kritériumok objektív kiértékelése mellett, minden egyes felhasználó teljesen szubjektív kritériumokat is figyelembe véve "osztályoz".
Éppen ezért:
- Amikor televíziót vásárolsz, azzal kell kezdened, hogy eldöntöd, mennyit vagy képes, és hajlandó fizetni érte. Ugyanis hiába ajánlgat Neked bárki 1 milliós tévét, ha eldöntötted, hogy "csak" 300.000 forintot költesz.Itt kezdődik minden. Ám ez már eleve egyszerűsíti a dolgot, hiszen szűkíti a lehetőségeket.
- Ezt követően azt kell megnézned, hogy az adott árkategóriában melyek a tesztek, és felhasználói beszámolók alapján legjobbnak mondott tévék; majd elolvasni azok fő jellemzőit.
- Mindezek után pedig magadban azt kell meghatároznod, hogy számodra mely tulajdonságai fontosak egy tévének, és melyek azok a jellemzők, amelyeket az adott típustól, és adott technológiától elfogadhatatlannak tartasz.
Ez ismét szűkíti a listát.
És sajnos/szerencsére nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy 10-20, szinte teljesen megegyező alternatíva közül kelljen választanod.
Inkább jellemzően 1-2 OLED, és 1-2 LCD jöhet szóba. (A többször emlegetett fél milliós árkategóriánál maradva a példa kedvéért. Ha ennél szignifikánsabban kevesebbet költ a felhasználó, akkor az OLED-ek kiesnek a lehetőségek közül.)
Ha hátradőlsz és a fentiek alapján átgondolsz mindent, máris meglesz, hogy melyik tévét lesz érdemes választanod.
A legfontosabb, hogy a Te tévéd lesz, Te fogod használni, ezért is fontos a fentieken végigmenni; és nem mások véleményére hallgatni, és azt venni, amit "mások mondanak".
Hanem mások véleménye és tapasztalata alapján kiválasztani, ami Neked a legmegfelelőb. Ugye érzed a különbséget a kettő között?
(Az pedig a személyes véleményem, hogy egy Pana és egy LG OLED összehasonlításában csak két esetben lehet alternatíva az utóbbi: ha a legjobb/legkorrektebb hazai szervizhátteret keresed, és/vagy ragaszkodsz a -egyébként kiváló - WebOS-hez.)
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
A TCL 65C715-öt hová tudnátok bepozicionálni mondjuk Sony és Samsung kategóriákban?
Nem a tesztekre vagyok kíváncsi, azokat már olvastam.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Piftuka
veterán
Fogas kérdés.
SONY vonalon talán a jobban sikerült, VA paneles 85xx széria van vele "pariban", de a TCL csak 60 Hz-es panelt használ.
Samsung vonalon a "Q70R"-rel való összehasonlítás adná magát, de megint csak elmarad a 120 Hz-es panel, és nem FALD a háttérvilágítás.
Ám nem ennyire egyértelmű a helyzet, mert általános képminőségben szvsz mégis azokhoz van közelebb, mint a 7xxx SONY és Q6 Samu szériákhoz.
Számomra eddig egyébként a legmeggyőzőbb az volt, amit Tothjani81 fórumtársunk fotóin láttam, és vonatkozó hozzászólásaiban olvastam.
És neki volt Samsung Q7-ese is...
-
doddy
tag
Kedves Piftuka!
Segítséged szeretném kérni TV választásban, napok óta böngészem a fórumot, illetve egyéb teszteket, de nem tudok kiigazodni a rengeteg tévén.
65"-os Samsung Q82-őt vagy esetleg a Q85-öt nézem, de nem tudom, hogy pl. mennyivel rosszabb képminőségben, illetve felszereltségben egy Q70-es.
LG-től mely készülékek a vetélytársak?
Köszönöm szépen előre is a segítséged.Üdv,
Dwww.greencoating.eu - Festék és csiszolástechnika Egyedi bevonatrendszer kidolgozás, gyártás akár 5-10-15-20 év garanciával.
-
blakey
titán
válasz Piftuka #40628 üzenetére
Főleg, hogy utólag kiderült, kell neki az HBO GO illetve már megvan a Panasonic OLED-je.
-
doddy
tag
válasz Piftuka #40632 üzenetére
A tavalyi széria megteszi, gondolom nem tud annyival többet az idei felhozatal, hogy megérje kifizetni az extra ~25%-ot érte. A 82QR és a 80QT között is talán 100e Ft a különbség. Megéri a felárat egyébként?
LG esetében tök jó buli lehet az ThinkQ AI, de nem hiszem, hogy hosszú távon használnám. Ezen felül a Google Assistant / Alexa csatlakozási lehetőség előnyt jelent, viszont mindenképp szükségem lenne a BT-re.Összességében Netflix, HBO GO, Youtube és az egyéb eszközökről (PC, laptop, telo) osztott tartalom nézésére használnánk.
Elsődlegesen preferálom a jó ár érték arányt, nem bánom, ha csak 300-400e között kell költenem, de kivételesen jó vétel esetén az 500e Ft-os limit még beleférhet.
Köszönettel,
Dwww.greencoating.eu - Festék és csiszolástechnika Egyedi bevonatrendszer kidolgozás, gyártás akár 5-10-15-20 év garanciával.
-
Piftuka
veterán
"A tavalyi széria megteszi, gondolom nem tud annyival többet az idei felhozatal, hogy megérje kifizetni az extra ~25%-ot érte."
Sőt...! Éppen ezért kérdeztem, mert az "R" széria összességében jobb. Az RTings "side by side" összehasonlítása meglehetősen látványos.
"T" széria esetében már nem valódi 10 bit-es panelt vásárolt a Samsung. HDR szempontból ez fontos.
Fényerőben sokkal jobb, és natív kontrasztban (FALD nélkül, és FALD használatával is) is egyértelműen többre képes az "R" széria. Már pusztán utóbbi miatt is jobb választás, de a magas fényerő kombinálva a jobb kontraszttal főleg HDR tartalom esetén szignifikánsan látványosabb végeredményt, képi élményt ad.
"Elsődlegesen preferálom a jó ár érték arányt, nem bánom, ha csak 300-400e között kell költenem, de kivételesen jó vétel esetén az 500e Ft-os limit még beleférhet."
Ebben az esetben kicsit könnyebb dolgod van, és én ajánlom, hogy a lehető legjobb megoldást válaszd a pénzkeretedből.
A Q70R-ről emiatt lebeszéllek. "Felszereltségben" (ahogyan Te említetted) nincsen különbség, a technológiát kiszolgáló panel és elektronika viszont gyengébb.
Pusztán itt a fórumon is van több olyan fórumtársunk, aki már otthon, egymás mellett is tesztelte a Q7-es és Q8-as modelleket, és mindenki egyöntetűen sokkal jobbnak tartja (amúgy nem meglepő módon) az utóbbit.
Én azt mondom, hogy LCD vonalon, ár/érték arányban az egyik legjobb lehetőség most a Q82R. Amíg még lehet kapni. Külön jó dolog, hogy a Media Markt-ban még megvásárolható. Én csakis onnan vásárolnám meg.
Pár hozzászólással fentebb láthatod, hogy éppen nagyon hasonló igények és költési hajlandóság mellett ajánlottunk tévét Blakey-vel közösen.
Ez a hozzászólás, és ez a hozzászólás mindenképpen érdekes lehet számodra is.
Ami a Q85R-t illeti, az még jobb, mint a Q82, viszont én úgy gondolom, hogy azt a közel 150.000 forint pluszt, amennyibe kerül, nem éri meg. Vagy legalábbis képi élményben (tudom, ez relatív és szubjektív is) a felhasználónak nem nyújt annyival többet, hogy az legyen a jobb választás.
Egyébként is... ahogyan Blakey is említette, a fél millió forintos kategóriában jobb választás egy "Pana 65GZ950" OLED tévé. (Amennyiben meg tudsz barátkozni a technológia hátrányaival hosszú távon, amelyet én továbbra is fontos kritériumnak tartok a vásárlási döntés során.)
Bár most nézem, hogy az Euronics 529.000 forintról, visszaemelte az árát 599.000 forintra... Így is a legolcsóbb a piacon ennyiért, de az már bőven felette van a keretednek.
Ami a másik fentebbi hozzászólásomat illeti... technológiai szempontból tényleg érdemes meggondolni az említett Hisense és TCL modelleket.
Plusz érdekességként belinkelem ezt is: TCL 75X915
Új tévé az ALZA palettáján; sok info a neten sincsen róla, és egyelőre ellentmondásos, hogy 60, vagy 120 Hz-es panelt használ...
Aki tesztelte (filmre és játékra), az nagyon elégedett vele.
Ennyi pénzért a hazai piacon ez az egyik legjobb vétel lehet. (Én is gondolkodom rajta, hogy erre lépek tovább a SONY tévémről.)
És ha már a SONY szóba került... a kifutó modellek közül továbbra is nagyon ajánlott a 65XF9005.
Ezt a típust az itteni SONY topic közösségéből is már tucatnyi felhasználó választotta és használja megelégedéssel.
A technikai paramétereit illetően, ár/érték arányban a 65 colos LCD-k között ez bizony egy nagyon jó tévé, ha meg tudsz barátkozni az Android operációs rendszerrel. (A Hisense és a TCL tévék is azt használnak.)
[ Szerkesztve ]
-
doddy
tag
válasz Piftuka #40636 üzenetére
Szia!
Megtisztelsz a kimerítő válasszal, sokat segítettél. Mivel az LG-t nem említetted, ezért inkább erről lemondok . Össze vettem az ajánlott tévéket és majd megírom, hogy melyikre esett a választásom.
Üdv,
-
Piftuka
veterán
Tényleg, elfelejtettem az LG-t.... Mea Culpa!
Az ő tévéiket mindig szívesen ajánlom mindazoknak, akik IPS paneles készüléket keresnek. Ebben nagy általánosságban, és minden vitán felül ők a legjobbak még mindig. (Mondjuk a SONY XE8xxx IPS paneles tévék is kiválóak voltak.)
A WebOS a legjobb operációs rendszer, és a hazai szervizhálózatuk is a legjobb.
Az említett árkategóriában az újabb "NANO(CELL)" tévéi (9-es széria) egészen kiválóak, és a technológia sajátossága miatt a kontrasztjuk eléri egy átlagos VA paneles monitor szintjét. Fényárban úszó szobába ezek kiváló választások, és akkor is, ha valakinek számít a széles betekintési szög is.
Viszont az általad ismertetett felhasználási területre az említett Samsung Q82R annyira jó fényvisszaverő réteget kapott (jelenleg a piacon ez a legjobb), és ennek alkalmazásával olyan hatékonyan tudtak javítani a betekintési szögeken is, hogy szerintem a legtöbb jellemző felhasználás során arra sem lesz panasz.
És emiatt természetesen megfelelő megoldás lehet nappali, és lámpákkal megvilágított környezetben is.
Márpedig ha megfelelő, akkor már inkább érdemes a magasabb kontrasztra, jobb fekete szintekre fókuszálni, és amellett dönteni.Azt pedig hálásan megköszönöm, ha majd megvan az új tévéd, és használtad, gyűjtöttél tapasztalatokat róla, megosztod itt velünk!
[ Szerkesztve ]
-
Terapeuta
őstag
válasz Piftuka #40574 üzenetére
Végül az 55-ös változatát rendeltük meg egy hivatalos viszonteladótól, mert pár ezres volt a különbség. A TV működik, de véleményt majd a mamalátogatás után tudok mondani (ma érkezett meg).
Bár semmilyen gondom nem volt az alzával, gond nélkül visszafizették a pénzt, a saját példámból kiindulva nem ajánlom, hogy a visszaküldött készülék helyett valaki másikat kérjen. Inkább kérjétek vissza a pénzt. Ezzel elment vagy három hetem.
[ Szerkesztve ]
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
Piftuka
veterán
válasz Terapeuta #40641 üzenetére
Örülök, hogy sikerült választanotok! A még nagyobb méret jobb; majd meglátjátok a gyakorlatban.
Várjuk szeretettel a részletes beszámolót is a tévédről!
Ami a termékcserét illeti... Fejtsd ki légy szíves részletesebben azt is! Nem egészen értem, hogy mi történt a gyakorlatban, és melyik eljárás az, amit javasolsz ahelyett.
-
Piftuka
veterán
válasz undercover #40642 üzenetére
Doddy 65 colos készüléket keres, ezért a Samsung Q82R 65 colos változatáról volt szó!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Piftuka #40635 üzenetére
No most jelentkezem, most zártam le a vásárlást.
Nem akarok vitát, és azt sem, hogy megkövezzenek a hozzászólásomért, ez a saját szubjektív véleményem lesz.
Szóval vettem egy pana2000-es Oled -et, de számomra használhatatlan volt.
Ha nem 4K anyagot kapott minősíthetetlenül gyenge volt a képminőség.
Ami baromira zavart, hogy a színek is nagyon elcseszettek voltak rajta, nem bírtam beállítani, minden pirosba hajló volt, főleg az arcok.
A kontúroknál, éleknél még 4K-n is láttam egy szivárványos valamit, és a kép összességében is számomra nagyon furcsa, szó szerint élvezhetetlen volt, és a mozgások sem tetszettek egyáltalán.
A beharangozott hangminőség jóval elmaradt a hírnevétől, én inkább közepesnek, mint sem prémiumnak tituláltam.
Eladtam, és egy Q90R-t vettem 5 hónaposan, mivel sehol sem találtam újonnan.
Néztem az új 95T-t, de az már butított 90R...és ha ugyanabban az árban lett volna, akkor is az R-t vettem volna, mert láthatóan jobb a képe.
En ezzel a Samsung Q65Q90R-el nagyon elégedett vagyok.
Még állítgatom, főleg a színeket próbálom még finomítgatni.
A távirányítóval annyira nem vagyok kibékülve, nem tudom a hangerőt állítani, és a csatornákat váltani.
Ez másnál hogyan működik?" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
blakey
titán
válasz HUTCHDB #40645 üzenetére
Használd egészséggel viszont én sem szeretnék vitát generálni de az ilyen indok nem indok, azaz: "a színek is nagyon elcseszettek voltak rajta, nem bírtam beállítani, minden pirosba hajló volt, főleg az arcok." Ez gyakorlatilag egyetlen TV-re sem igaz így az említett Panára sem, az egy kiváló TV, hogy te mi miért látod azt amit, lenne elméletem de mint írtam, nem szeretnék semmilyen vitát, inkább használd és élvezd az új TV-det.
-
ezso
tag
válasz HUTCHDB #40645 üzenetére
"A távirányítóval annyira nem vagyok kibékülve, nem tudom a hangerőt állítani, és a csatornákat váltani.
Ez másnál hogyan működik?"
Ez komoly?
Azt a két hosszúkás gombot nem csak benyomni lehet, hanem le és felfelé is kapcsol.
Ilyekor az egyik a hangerő + - , a másik a csatorna le - fel...Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
doddy
tag
válasz Piftuka #40644 üzenetére
Szia Piftuka!
Tegnap végül megrendeltem a QE65Q82RAT készüléket 390e forintért, jövő héten kiszállítják. Bementünk egy MM-be, hogy megnézzük, de már csak az idei széria van kiállítva. Összesen még van 45 darab ilyen TV raktáron. Az eladó nagyon rá akart beszélni a QE65Q80TAT modellre, de nem hagytam magam. Már csak azért sem, mert 440e forintba kerül.
Köszi mégegyszer a segítséget.Üdv,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.