-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz magmakocka #62400 üzenetére
Jó, hát a manual-ja szerint ezen pont nincsen SPDIF tüske. De, ha akarod így is lehet, pl. egy ilyennel USB-n keresztül. (De az Alin lehet olcsóbban is találsz, jelszó: XMOS).
-
magmakocka
aktív tag
válasz SunMount3r #62401 üzenetére
Alin nem igazán szeretnék ilyet beszerezni. Nem szeretek olyan helyről rendelni, ahol kiszámíthatatlan időn belül jön meg a csomag. Itthon, mik közül választhatok? Még, régebben vettem ilyen PremiumCord KJTOSRED04-t ezt. Ez elegendő lenne? Vagy mást kellene néznem? Van különbség más között?
Nagyon köszönök mindent! Már készül a hely a hangfalnak! Ma este, lehet rendelném.
Szerk.: Rájöttem, butaságot linkeltem! Sorry!!!
[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
válasz magmakocka #62402 üzenetére
Ne, amit linkelsz az nem jó. Kösd rá simán jackkel a géped, az is jó lesz.
Make Asia Great Again!
-
magmakocka
aktív tag
válasz lezso6 #62403 üzenetére
Szívesen veszek olyat, amit kell. De mindjárt megnézem tüzetesebben, hátha találok itt, az egyik üzletben.
Mennyit veszítek azzal, hogy jack-n használom? Pedig annó, ezt az alaplapot részben a audio dolog miatt is vettem. Ismerősöm nincsen oda az S/PDIF-s dolgokért. Nem tudom megérteni, hogy miért más a véleménye. Bocsánat, ha mindig az ismerősömet hozom fel. Csak szeretnék jobban érteni ezen dolgokhoz!
Még egyszer, köszönök mindent!
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
válasz magmakocka #62404 üzenetére
Lehet észre se vennéd a különbséget az analóg jack és digitális optika között hangban, szóval nem olyan fontos ez.
Ismerősöd nagyon fura dolgokat mond, az eddigi véleményei alapján lövése sincs a témához, csak mondja a magáét.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz magmakocka #62402 üzenetére
Igen, ez nem jó. Olyan átalakító kell mai USB bemenettel és SPDIF (avagy Toslink / optikai / coax) kimenettel rendelkezik. Én ezzel a hangfallal nem tudom mennyi lenne különbség hangminőségben, meg nyilván az átalakítótól is függ valamennyire, de ahogy írják, előszőr kötsd nyugodtan a Jack kimentre. Aztán majd ha később kísérletezni próbálsz, akkor vehetsz egy ilyen jobb átalakítót is hozzá.
-
magmakocka
aktív tag
Akkor, egy utolsó kérdésem lenne. Végül ezt a hangfalat is betudnám tenni a polcba (Edifier S2000MK III 2.0 Aktív hangfal). Annyi, hogy akkor jobb oldalt középső kivéve, ekkor kapok: 43cm magasságot és 36,5cm szélességet. Bal oldalt ez bőven sokkal több lessz!
A kérdésem már csak annyi lenne, van-e különbség a Edifier S360DB és eközött? Hátrány-e a 2.0?
Köszönöm a segítségetekt! @SunMount3r és lezso6
[ Szerkesztve ]
-
válasz magmakocka #62407 üzenetére
Az Edifier S2000 nem fog olyan mélyet tudni. Az S3000 Pro viszont ugyanazt mélységű mélyet tudja, minden más szempontból meg sokkal jobb, mint az S360DB.
Make Asia Great Again!
-
magmakocka
aktív tag
válasz lezso6 #62408 üzenetére
Igazából, ha jobb is lesz mint a mostani hangfalam, nekem már megérte. Sokat gondolkodtam a másik ajánlotton is, csak félek csalódni fogok?
Nem azt mondom, hogy ne legyen basszus, egészen pici szobám van. Még ez a Genius is berezegteti a szobámat.
Akkor, véglegesítsünk! És tényleg bocsánat és sajnálom a rengeteg kérdést! Csak hosszútávra tervezem!
Ha választanotok kellene Edifier S2000MK III 2.0 vs Edifier S360DB között, melyiket, s miért?Tudom, ott van a google, segít nekem. De én a TI személyes véleményetekre vagyok kíváncsi!
Köszönöm a hatalmas segítségeteket! Ma, akkor megrendelem a kiválasztott hangfalat!
-
válasz magmakocka #62409 üzenetére
Neked szerintem S360DB, mert mélyebbre megy, populárisabb a karakter. Ha hallgatsz elektronikus zenét meg nézel csimbumm filmeket, akkor elég álleejtős lesz. Míg az S2000MKIII akár még csalódás is lehet, mert habár objektíve jobban szól, de nem megy 45 Hz alá. Az elektronikus zenéknek meg filmeknek sokat ad a teljes élményhez, ha lemegy a hangfal 38-40 Hz-ig. Ezt tudja az S350DB / S351DB, S360DB illetve az S3000 Pro is.
Make Asia Great Again!
-
Degeczi
nagyúr
válasz magmakocka #62409 üzenetére
Ráadásul egy 2.1 szatelitdobozait sokkal egyszerűbb ilyen polcokra tenni, túl a kisebb méretükön azért is, mert nem sugároznak le mélyenergiákat, míg 2.0 dobozok persze igen, ezért ott jóval fontosabb a korrekt alátámasztás, akár egy direkt erre szánt állvány is.
-
magmakocka
aktív tag
Amúgy, ha szabad kérdeznem. Ha netalántán még is szükségem lenne arra, hogy S/PDIF szerint legyen rákötve a gépemre a hangfal, akkor milyet ajánlanátok? Természetesen olyat, amit itthon is megtudok venni!
Amúgy, van Type-C is a gépemen. Az nem számít?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz magmakocka #62413 üzenetére
Amúgy, van Type-C is a gépemen. Az nem számít?-> Teljesen mind1, az a lényeg, hogy USB-s legyen, akár USB 2.0-ás porton is jók. Hazai boltot nem tudok erre, más talán igen.
-
PuMbA
titán
Akusztika percek
Már mindenem megvan az akusztikai panelekhez, csak meg kell csinálni Még az akusztikai anyagon gondolkodtam mostanában, hiszen a legtöbb esetben nem elérhető adat a sűrűségét, hiába kérdeztem utána. Nem tudják. Szóval vettem Obi-s heterogén szivacsot és Muziker-es Jiliana Antinoise-t is, mindkettő 100x50x3cm-es darab.
A Jiliana-ból 3 darab is még kicsit könnyebb, mint 1 darab heterogén szivacs. Porous Absorber Calculator-ban a Jiliana elnyelési grafikonja alapján úgy állítottam az értékeket, hogy megfeleljenek a közöltekkel és így jött ki, hogy a mostani 70mm-es Mega Acoustic szivacsom ugyanazt tudja, mint amit a 3 darab 3cm-es Jiliana Antinoise fog tudni, ugyanis a Mega Acoustic-ról találtam adatot, hogy 20 000 a Flow resistivity-je az Antinoise-ra kapott 7 000-resével szemben, ami illik a valóságba, hiszen tényleg nehezebb és sűrűbb a Mega Acoustic szivacsom. Ha az Obis heterogén szivacsot használnám, azzal eléggé megnőne a súly és a tömörsége miatt 100 és 300 Hz között körülbelül 0,1-gyel nőne az elnyelés a kalkulátor szerint, de ezt nem igazán tartom olyan különbségnek, ami kompenzálná a sokkal nagyobb súlyt. Maradok a Jiliana-nál.
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
válasz SunMount3r #62401 üzenetére
AliExpress-n mennyi az esélye annak, hogy átverés?
Valamint, ezt írja: Warm Tips
Please note that U2 only supports 2.0 channel stereo audio.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz magmakocka #62418 üzenetére
Ha olyan eladótól veszel, akinek 95%+ az értékelése, akkor gyakorlatilag semennyi. Ezeket keresd.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz magmakocka #62418 üzenetére
Azért jó lenne, ha ilyenkor linkelnél is. Amúgy az azt jelenti, amit, tehát 2.0-ás PCM jelet fog kiküldeni, ami egy ilyen hangfal esetén pontosan elég. A "sokcsatornás" hangokra (pl. filmek), meg amúgy is a lejátszó szoftverekben kell beállítani, hogy 2.0-ára konvertálja.
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
válasz SunMount3r #62420 üzenetére
Maga a gyártó oldalán van ez leírva.
De, hát 2.1-s rendszerem van. Filmeknél nem szoktam konfigurálni semmit. Általába véve default 2.0-n vagy 2.1-n szoktam hagyni
-
SunMount3r
nagyúr
válasz magmakocka #62421 üzenetére
Ez a hangfal is 2.0-ás bemenetileg, csak a mélyhangokat a mélyládára küldi, így a 2.0 pontosan megfelelő. PCM-be (amit a hangfal dekódolni tud) nem is lehetne 2.0-ánál több csatornás hangot kiküldeni SPDIF összeköttetéssel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
S350DB van valahol kiállítva, ahol meg lehet hallgatni?
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
magmakocka
aktív tag
válasz SunMount3r #62422 üzenetére
Ha jól látom, van az, amit linkeltél és még van ez. Ezen modulból van olyan verzió, amin más oszcillátor van? És oszt minek? Hamarabb tönkremegy a basic? Kezdek egy kicsit elveszni.
Egyenlőre, szerintem megbarátkozok a Jack-el. Ha nem veszítek vele sokat, akkor nem váltok majd.
Sajnos más fajtát nem találtam. Egyedül az húz fel, hogy csak az én gépemen van jack, ami miatt csak ez a kettő, értelmes van?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz magmakocka #62424 üzenetére
Ne töprengj olyasmin, amihez nem értesz. Nem fog hamarabb tönkremenni az olcsóbb sem, és látatlanban is biztos, h elégedett leszel a jack kimenet hangjával.
-
válasz Attila0 #62426 üzenetére
Nincs lényegi különbség, de ha lehet választani, hogy jack vagy optika, akkor inkább az utóbbi. De ő meg nem tud választani, hisz nincs a gépén optikai kimenet. Nekem ez elképesztő, hogy apróságokat így fel tudnak az emberek fújni. Csak emiatt USB-s optikai kimenetet venni pénzkidobás.
Make Asia Great Again!
-
magmakocka
aktív tag
válasz lezso6 #62428 üzenetére
Bocsánat, ha "felfújtam" a problémát. Csak érdeklődtem a dolgok iránt. Szeretném jobban megérteni a dolgokat, igazából csak ennyi.
Én is pénzkidobásnak érzem ezt az egészet, s nem értem, hogy a mai modern alaplapok esetében, miért nincsen SPDIF csatlakozó rajtuk. Még, a régi 775-s alaplapomon is volt.
Ha ennyire ajánlott az SPDIF használata, miért hagyják el a gyártók az alaplapról?
Tényleg nem felfújni szeretném a dolgokat. Csak szeretném jobban megérteni a dolgokat. Persze ha nem gond.
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Legyen szép napotok!Attila0
Igen, nem értek hozzá. Mondhatni ez az első, hogy ilyen dolgokat fogok használni. Nem kifejezetten mondtam, hogy optikán szeretném használni. Csak szeretném megérteni a dolgokat. Persze, ha nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
Attila0
őstag
válasz magmakocka #62430 üzenetére
Értem. Szóval legyen elég annyi hogy csak akkor ajánlott optikát használni, ha minden feltétel adott. De nálad ugye ez nem áll fenn. Tehát nyugodtan használhatod a jack csatlakozót.
[ Szerkesztve ]
-
válasz magmakocka #62430 üzenetére
Nincs semmi baj, csak tényleg nem kell erőltetni. Az én S360DB-m az öcsémnél van, az ő alaplapján sincs sajnos optika és jacken használja, simán jó így is.
Az optika akkor fontos, hogy ha TV-vel használnád, de akkor is a hangfalon kell lennie, a TV-ken mindig van optika.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
silver10
aktív tag
válasz lezso6 #62432 üzenetére
Na pont így vagyok én is. Mindkét TV-nken csak optikai kimenet van. Ezért így van csatlakoztatva mindkét helyiségben az aktív hangfalakra, ill. az erősítőre. Korábbi 3D TVnken meg mindenféle típusu kimenet volt. Ma már divat lespórolni az RCA-t, Jacket egyaránt.
[ Szerkesztve ]
-
-
silver10
aktív tag
válasz Attila0 #62436 üzenetére
Na az erősítő, az pontosan az a nappaliban. De már jó ideje. És mivel a tér lehetőségei behatároltak, megfelel az 5.1. Ahhoz az optikai és a digit coax pont elég.
Lezso6:
Amúgy nem vetteünk drága TV-t, meg divatos OLedet, hanem pont valódi árleszállítása volt. A többi helyen +35E volt.[ Szerkesztve ]
-
Ben.93
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy Soundbar-t, ami a lehető legolcsóbb opció, de még a vállalható kategória? PC-hez lenne játék, illetve filmnézésre, mivel a monitorban nincs hangszóró, kellene valami, ami még elfogadható hangot ad ki?
Trust GXT 620 Axon RGB Illuminated Soundbar-t néztem ki, de nem tudom, hogy érdemes-e megvenni, vagy ezen árkategóriában van valami jobb alternatíva?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Ben.93 #62438 üzenetére
Rendes hangfalaknak nincs hely az asztalon? Az Edifier R980T most jó áron van az E-MAG-nál, ennyit megér. Inkább mint egy gagyi soundbar.
-
Ben.93
tag
válasz SunMount3r #62439 üzenetére
Köszönöm az ajánlást.
Ez minőséginek tűnik, de a hátoldali elrendezés nem tetszik, és ahogy látom fejhallgató kimenet sincs rajta, így kihagynám a jó ár ellenére is
Hát elsősorban egy soundbar-nak lenne tökéletes helyem a monitor felett pont van egy mini keskeny polc. De fogalmam sincs, mennyibe kerül egy vállalható, "nem doboz-hangú".
Bár ha nem ajánlott, akár dupla hangfal is szóba jöhet végső soron.
Basic felhasználásról lenne szó, játék, film, zene nem.
-
válasz Ben.93 #62440 üzenetére
Fejhallgatókimenetet nem fogsz találni normális hangfalon, ha mégis akkor nagyon gagyi. Használd a számítógéped előlapi kimenetét, az sokkal jobb lesz.
Soundbar hangminőségre biztosan rosszabb lesz, mint egy rendes sztereó. De ha utóbbinak nincs hely vagy mindenképp soundbart szeretnél, akkor annak van saját topikja.
Make Asia Great Again!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Ben.93 #62440 üzenetére
A fejhallgató kimenet minek, nem tudod a gépre kötni közvetlenül a fejest?
Én nem tudok más (olcsóbb) ajánlott hangfalról, amin lenne. A Genius SP-HF1250B volt még, amin volt az is és elég jó belépő hangfal volt, de már jó ideje nem lehet kapni (esteleg használtan?).
Ilyen 10-20K környékén meg csak gagyi soundbar-okat fogsz kapni az tuti, aminél egy ilyen jobbfajta hangfal 100x jobb hangminőségben.
-
Attila0
őstag
válasz SunMount3r #62442 üzenetére
"A Genius SP-HF1250B volt még, amin volt az is és elég jó belépő hangfal volt,"
Az nem fej/fülhallgatókimenet, hanem hangbemenet. Pl. telefonhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzant
addikt
válasz SunMount3r #62442 üzenetére
1250x-en volt bement ÉS fejhallgató kimenet az előlapon.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zozzant #62444 üzenetére
Nem utolsósorban elképesztően gagyi módon alakították ki azon is, ami miatt gyakoriak is voltak itt a panaszok, h a bedugott fejhallgató ellenére szólnak a hangdobozok is (lévén nem választja le a végfokot, pusztán csak a fejhallgató alacsony impedanciájával terheli az előfok kimenetét)
Tényleg nem érdemes erőltetni, sokkal jobb vagy a gép fejhallgatókimenetére kötve is, vagy ha vacak az alaplapi hang, akkor olyan DAC-ot választva, amin van ilyen.
-
magmakocka
aktív tag
Nemrégiben jött meg az Edifier S360DB szett, öröm volt becipelni, azt a 20kg-t. Vasárnap, jöhet is a beavatás. Addig a dobozban pihen!
Szemrevételeztem a dolgokat, nagyon ötletes a dupla dobozba való csomagolás. Egészen minőséginek néz ki! Már az egyik hangfalat megemelve, éreztem, hogy nem 1kg.
-
iszoke
senior tag
válasz magmakocka #62447 üzenetére
Én amint rátettem a kezem a dobozra azonnal beüzemeltem. Máig nem tudok betelni vele.
-
Attila0
őstag
válasz magmakocka #62447 üzenetére
Én sem tudnék vasárnapig várni, hacsak valami rajtam kívüli ok miatt nem tudnám azonnal beüzemelni.
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
válasz Attila0 #62449 üzenetére
Én is már várom a beüzemelést, azonban ismerőssel találkoztam, a hangfal miatt nem akartam lemondani. Alig várom majd az első élményeket! Remélem nem fogok csalódni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest