Nyolcmagos notebook? Ugyanmár, 16 mag alá nem szabad adni!

Az XMG APEX 15 egy valóságos magcunami, ha ez nem elég gyors gép, akkor semmi sem az.

Bár sokan a nagy notebookgyártókra koncentrálnak, ha valamit vásárolni akarnak, de az igazán egyedi megoldások sokszor a kisebbektől érkeznek. Így van ez most is, ugyanis a német Schenker leányvállalatának számító XMG készül egy APEX 15 jelölésű masinával, amely nem egy szokványos notebookokba szánt processzort használ, hanem az asztali piacra szánt AMD Ryzen 9 3950X-et veti be. Ez a termék konkrétan a leggyorsabb, mainstream piacra szánt megoldás, köszönhetően a 16 magjának és a rendkívül nagy gyorsítótárának.

Hirdetés

Ha valamire nem fogadtunk volna, akkor az az, hogy egy notebookban fogjuk viszontlátni, de az AMD ennek is megteremtette az alapot egy novemberi bejelentésével, mivel lehetőséget adtak a gyártóknak, hogy a 105 wattos TDP fogyasztását 65 wattra csökkentsék. Ezzel persze a teljesítménye is mérséklődik, viszont a 16 processzormag így sem adhat majd okot a panaszra, hiszen az alapórajele 2,6 GHz maradt, a turbó pedig 4,2 GHz-ig emelkedhet.


(forrás: Planet3DNow) [+]

Maga 2,6 kg-os notebook 15,6 hüvelykes, 144 Hz-es IPS kijelzőt használ, és az asztali platform révén azért nem mondható vékonynak, de egyelőre az ilyen teljesítmény áldozatokkal jár. A DDR4-es rendszermemória kapacitása 64 GB lehet maximum (két SO-DIMM foglalatban), míg a grafikus vezérlő szempontjából az NVIDIA GeForce RTX 2070 is rendelkezésre áll. Az adattárolókat két M.2 és egy SATA interfész várja, utóbbi esetben 2,5 hüvelykes meghajtók foghatók be. Természetesen a szokásos portok rendelkezésre állnak, például van Type-C-s és Type-A-s USB 3.2 Gen2, mini DisplayPort 1.4, illetve HDMI 2.0 is.

Az XMG APEX 15 a fentebb említett processzorral és grafikus modullal nem lesz olcsó, a 32 GB-os memóriát tartalmazó, 1 TB-os NVMe SSD-vel dolgozó verzióért 2600 eurónál is többet kell fizetni. Maga a termék két hónap múlva lesz elérhető.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés