Hirdetés

Nyolcmagos notebook? Ugyanmár, 16 mag alá nem szabad adni!

Az XMG APEX 15 egy valóságos magcunami, ha ez nem elég gyors gép, akkor semmi sem az.

Bár sokan a nagy notebookgyártókra koncentrálnak, ha valamit vásárolni akarnak, de az igazán egyedi megoldások sokszor a kisebbektől érkeznek. Így van ez most is, ugyanis a német Schenker leányvállalatának számító XMG készül egy APEX 15 jelölésű masinával, amely nem egy szokványos notebookokba szánt processzort használ, hanem az asztali piacra szánt AMD Ryzen 9 3950X-et veti be. Ez a termék konkrétan a leggyorsabb, mainstream piacra szánt megoldás, köszönhetően a 16 magjának és a rendkívül nagy gyorsítótárának.

Ha valamire nem fogadtunk volna, akkor az az, hogy egy notebookban fogjuk viszontlátni, de az AMD ennek is megteremtette az alapot egy novemberi bejelentésével, mivel lehetőséget adtak a gyártóknak, hogy a 105 wattos TDP fogyasztását 65 wattra csökkentsék. Ezzel persze a teljesítménye is mérséklődik, viszont a 16 processzormag így sem adhat majd okot a panaszra, hiszen az alapórajele 2,6 GHz maradt, a turbó pedig 4,2 GHz-ig emelkedhet.


(forrás: Planet3DNow) [+]

Maga 2,6 kg-os notebook 15,6 hüvelykes, 144 Hz-es IPS kijelzőt használ, és az asztali platform révén azért nem mondható vékonynak, de egyelőre az ilyen teljesítmény áldozatokkal jár. A DDR4-es rendszermemória kapacitása 64 GB lehet maximum (két SO-DIMM foglalatban), míg a grafikus vezérlő szempontjából az NVIDIA GeForce RTX 2070 is rendelkezésre áll. Az adattárolókat két M.2 és egy SATA interfész várja, utóbbi esetben 2,5 hüvelykes meghajtók foghatók be. Természetesen a szokásos portok rendelkezésre állnak, például van Type-C-s és Type-A-s USB 3.2 Gen2, mini DisplayPort 1.4, illetve HDMI 2.0 is.

Az XMG APEX 15 a fentebb említett processzorral és grafikus modullal nem lesz olcsó, a 32 GB-os memóriát tartalmazó, 1 TB-os NVMe SSD-vel dolgozó verzióért 2600 eurónál is többet kell fizetni. Maga a termék két hónap múlva lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés