Hirdetés

Az AMD kicsit kigyúrja a nagy Ryzenek hűtését

Az amúgy is egészen adekvát Wraith Prism RGB kap egy kis "szteroidot".

Frissítés: közben az AMD kiadott egy közleményt, melyben jelezte, hogy a hírben szereplő hűtő hamisítvány, így mindenkit eltanácsolnának a megvásárlásától, ha esetleg felbukkanna valahol.

A Ryzen 7-esekhez és 9-esekhez (R7 2700X, R7 3700X, R7 3800X, R9 3900X) csomagolt AMD Wraith Prism RGB hűtő alapvetően jól használható gyári megoldás, de az ázsiai gyökerű XFastest fórumokon valaki kiszúrta, hogy egy feljavított verzió érkezik majd belőle, ami négy helyett már hat darab, rézből készült hővezető csővel operál, s ebből kifolyólag némileg jobb hűtési teljesítményre számíthatunk tőle.


(forrás: XFastest) [+]

Mivel a gyártó hivatalosan nem listázza, hogy a cooler milyen maximális TDP-t bír el, a Ryzen 9 3900X 105 wattos értékéből kiindulva joggal mondhatjuk, hogy eddig a határig biztosan nem kell különösebben tartanunk semmitől. Ha ehhez hozzávesszük az extra "csövezést", a Wraith Prism talán még néhány pénztárcabarátabb, 3rd party opcióval is érdemben versenyezhet, ami mindenképpen üdvözlendő.


(forrás: XFastest) [+]

Érdekes, hogy a friss revíziónak ugyanaz a modellszáma, mint elődének (712-000075 Rev: C), szóval úgy tűnik, hogy a vörös óriás egyszerűen csak lecseréli a régi változatot az újra, de ez lehet akár csomagolási gikszer is (elfelejtették a matricát), így aztán az is megeshet, hogy az AMD külön fogja értékesíteni a ráncfelvarrott szériát – mi inkább az előbbit tartjuk valószínűnek, de értek már bennünket meglepetések.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés