Windows blog: jól fogy a Windows 8

A Microsoft elégedett az új operációs rendszer, a Windows 8 terjedésével, mivel a piacra lépés óta eltelt egy hónap alatt 40 millió licencet sikerült értékesíteni, és ez azt jelenti, hogy a rendszer valószínűleg jobban indult, mint annak idején elődje, a Windows 7. Az üzletág pénzügyi vezetője, Tami Reller a Credit Suisse éves technológiai konferenciáján tett nyilatkozatában, majd a hivatalos blogon is megemlítette, hogy a Windows 7 tíz hét alatt érte el a 60 milliós számot.

Reller arról nem adott pontos tájékoztatást, hogy az eladások milyen típusúak voltak, de utalásaiból az vehető ki, hogy a legtöbben a kedvezményesen megszerezhető frissítést választották. Ehhez azt is meg kell még jegyezni, hogy a 40 millió licenc nem jelent 40 millió felhasználót, mivel a licencek jó részét PC-gyártók vették meg, akik majd az új gépekkel adják ezeket.

A StatCounter friss becslése szerint a világon található körülbelül 1,5 milliárd PC közül egyelőre ezek egy százalékán fut még csak Windows 8. A rankings.hu adatai alapján az új operációs rendszer hasonló mértékben van jelen a magyar piacon is, ahol részesedése még nem éri el az egy százalékot (0,72 százalék).

Azóta történt

Előzmények