Tapitoll készült a Windows 8-as notebookokhoz

Hirdetés

A Windows 8 megjelenésével egyre több felhasználó dönt a váltás mellett, ám az új operációs rendszer igazán jó élményt csak érintésre érzékeny kijelzővel nyújt. A régebbi hardverek többsége azonban erre nincs felkészítve, így tulajdonképpen marad a jól bevált egér használata, de az új start képernyőn ez nem ideális. Az MVPen Technologies egy olyan terméket fejlesztett ki, mely azokon a notebookokon is lehetővé teszi az érintésalapú vezérlést, amelyek nem rendelkeznek érintőképernyővel.

A Touch8 jelzésű stylus működése nagyon egyszerű. A maximum 17 colos kijelző oldalára rögzíteni kell az USB interfészhez csatlakoztatható vevőegységet, ami infravörös jelek és ultrahangos hullámok segítségével képes behatárolni, hogy a tapitoll a kijelzővel hol érintkezett, így a rendszer képes vezérelni a masinát. A stylus két darab SR41-es gombelemmel dolgozik, és a dizájn szempontjából olyan, mint egy normál toll, vagyis lényegében kényelmesen használható. A Touch8 egyszerre mindössze egyetlen érintést képes feldolgozni, emellett használat előtt kalibrálás is szükséges, ám ez a mellékelt dokumentációval könnyen elvégezhető.

Az MVPen Technologies újdonsága már elérhető a japán üzletekben. Az Egyesült Államok valutájára átszámított vételára 95 dollár.

Előzmények

Hirdetés