A Western Digital is hozza a QLC-s V-NAND flashmemóriáját

A Toshiba alig előzte meg őket ebben, de ez nem meglepő, mivel a két fejlesztés lényegében ugyanaz.

Hirdetés

A Toshiba egy hónapja jelentette be a világ első, QLC NAND flash fejlesztését, amilyennel most a SanDisket felvásárló Western Digital is előállt. A gyors reakció nem véletlen, ugyanis a két cég továbbra is szorosan együttműködik tervezésben, hiszen a Western Digital nem változtatta meg érdemben a SanDisk és a Toshiba vegyesvállalatának működését.

A fentiek miatt a most bejelentett fejlesztés 64 rétegű, harmadik generációs BiCS struktúrájú, QLC V-NAND flash megoldása, vagyis cellánként a korábbi három helyett négy bitet tárol. Ezáltal az aktuális legjobb TLC-s, 512 gigabites lapkájához képest a kapacitása 786 gigabitre kúszik fel, ami 96 GB-nyi adat tárolását teszi lehetővé. A specifikációk tehát lényegében megegyeznek a Toshiba korábbi bejelentésében szereplő lapkával, a különbség csak annyi, hogy ezt a Western Digital hagyja jóvá, és a technológiát BiCS3 X4-ként jellemzi.

A vállalat az augusztusi Flash Memory Summit rendezvényen a gyakorlatban is megmutatja az újdonságot, illetve már arról is tudni, hogy készül a következő nagy fejlesztés, amely negyedik generációs BiCS struktúrát használ majd, és ezáltal 96 cellaréteggel lehet majd kalkulálni, miközben megmarad a cellánkénti négy bit tárolásának képessége.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés