Tempós UFS memóriákkal újít a Toshiba

A különböző kapacitással érkező újdonságok a BiCS struktúrájú V-NAND előnyeit kamatoztatják.

A Toshiba új, UFS szabványú memóriákkal állt elő, amelyek a vállalat 64 rétegű, BiCS háromdimenziós struktúrájú V-NAND memóriáira építenek. Ezek tipikusan az ultramobil eszközökbe készülnek, ahol kifejezetten előnyös a mindössze 11,5 x 13 mm-es, azaz szabványosnak tekintethő tokozás, aminek nem csak maguk a flashmemóriák, hanem vezérlő is a korszerű része.

Hirdetés

A 32, 64, 128 és 256 GB-os kapacitást kínáló csomagok az UFS 2.1-es szabvánnyal kompatibilisek, beleértve a HS-Gear3 specifikációt, ami lehetővé teszi a csatornánkénti 5,8 Gbps-os információátviteli sebességet. Persze az említett memóriákon két csatorna van, vagyis az elméleti maximális tempó 11,4 Gbps lesz.

A Toshiba újdonságainak adatátviteli teljesítmény szekvenciális olvasás és írás mellett elérheti a 900 és 180 MB/s-ot is. A vállalat szerint ez a 64 GB-os modellre igaz, így a nagyobb és kisebb verziók tempója ettől kismértékben eltérhet. Lényeges még megemlíteni, hogy az előző generációs fejlesztésekhez képest a véletlenszerű tempó az olvasási és írási műveleteknél 200, illetve 185 százalékkal lehet nagyobb.

A Toshiba az érdeklődők számára már szállítja a termékmintákat, a tömeggyártás megkezdésére azonban még egy kicsit várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés