A Valve bejelentette mikor jutnak Steam Deckhez a foglalást leadók

Mindenki a foglalás sorrendjében kap értesítést, és három napig gondolkodhat rajta, hogy megköti-e az üzletet.

A Valve az előző év nyarán mutatta be a Steam Deck nevű kézikonzolját, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk, most pedig a start menetét leplezték le.

Magát a kézikonzolt nem lehetett előrendelni, de foglalást felvett rá a cég, és ilyen formában lehetett biztosítani a rendszerhez való korai hozzáférést. A vállalat bejelentése szerint február 25-én küldik ki az első elektronikus leveleket a foglalóknak, és három napon belül kell ezekre reagálni. Amennyiben a felhasználó elfogadja a vásárlást, akkor az eredetileg kiválasztott modellre megköthető az üzlet, majd megkezdődik a termék kiszállítása. A visszaigazolt rendeléseket február 28-án adja fel a cég.

Amennyiben egy felhasználó nem kéri a lefoglalt eszközt, vagy nem reagál időben a hivatalos levélre, úgy a fenntartott hardverre a sorban következő foglaló pályázhat. A Valve hetente küld majd ki új leveleket a foglalóknak, így a szállítmányok is nagyjából heti szinten lesznek feladva.

Nagyon lényeges, hogy az eredetileg kiválasztott Steam Deck modell nem módosítható, ha valakinek mégsem felel meg a lefoglalt konfiguráció, akkor csak úgy tud a vásárlástól elállni, ha nem fogadja el a Valve ajánlatát. Így viszont új igényt kell benyújtania, amivel a sor végére kerül.

A foglalási előleget a Valve természetesen levonja majd a vételárból, és a felhasználóknak küldött levélben közölt összeg már tartalmazni fogja a szállítási költséget is.

A Steam Deckből a vállalat a médiának is biztosít, és február 25-án olvashatók lesznek a kézikonzolról készült tesztek. Ez arra is lehetőséget ad, hogy a potenciális vásárlók egyfajta képet kapjanak a rendszerről, ezzel megkönnyítve a döntésüket a vásárlással kapcsolatban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés