Az új mobil vezérlő és az FSR támogatását hozta el a Radeon Software frissítése

A 21.6.1-es verziószámú Radeon Software Adrenalin az új funkciók támogatása mellett több hibát is orvosol.

Az AMD ma leplezte le az NVIDIA DLSS funkciója ellen harcba küldött FidelityFX Super Resolution opciót (melynek előnyeit és működését előző cikkünkben mutattuk be részletesebben), és a mostantól elérhető Radeon Software 21.6.1-es verziójában már meg is érkezett rá az optimalizálás, de a csomagban nem ez az egyetlen újdonság.


[+]

Az új szoftver telepítése elengedhetetlen a gyártó által a Computexen bemutatott Radeon RX 6800M grafikus vezérlő használatához, ugyanis ennek támogatása csak most került be a programba. A frissítés másik fontosabb újdonsága a Dungeons & Dragons: Dark Alliance játékhoz tartozó optimalizáció, de természetesen az új verzió több, korábban már ismert hibára is megoldást jelent – a javított bugokat az alábbi listában soroljuk fel:

  • A Radeon FreeSync beragadhatott az asztalon, miután egy játék bezárását követően több monitor között váltottunk, ez pedig akadozást és a teljesítmény visszaesését okozhatta.
  • Az Anno 1800 kifagyhatott, ha DirectX 12 módban próbáltuk indítani.
  • A korábbi driververziókból maradt felesleges fájlok eltüntetésekor előfordulhatott, hogy a rendszer chipsethez vagy RAID vezérlőjéhez tartozó registry bejegyzések is törlődtek.
  • A Radeon Software Adrenalin előző verzióját használva bizonyos Radeon grafikus vezérlők esetében visszaeshetett a teljesítmény a korábbi állapothoz képest.
  • Az AMD User Experience Program Master szolgáltatás a vártnál nagyobb processzorterhelést eredményezhetett.
  • A Ring of Elysiumot DirectX 12 módban futtatva a sugárkövetés engedélyezésekor a játék leállhatott.

A 21.6.1-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen és Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.6.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés