Hirdetés

Misztikus szigeten érzi jól magát az új Radeon Software

A 21.8.2-es szoftvercsomag a szokásos hibajavításokat sem veti meg.

Hirdetés

Az AMD elérhetővé tette a 21.8.2-es verziószámú Radeon Software kiadást, amely a Myst és az Aliens: Fireteam Elite című játékokhoz kínál megfelelő profilt. Az utóbbi alkotás esetében ez alapvetően jobb teljesítményt biztosít, aminek a hatását az AMD a Radeon RX 6800 XT VGA erejéig le is tesztelte. Ezzel hardverrel akár 6%-os gyorsulás várható közepes részletességen, aktív sugárkövetés mellett, de más grafikus vezérlőkel is elképzelhető hasonló előrelépés, viszont ezt a vállalat konkrétan nem mérte ki.

A fentiek túl a csomag pár hibát is javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • A Radeon software mostantól mindenképpen reagál a felhasználó parancsaira a megnyitása után
  • Megszűnnek az egyik játékos kijelzőtartományában keletkező képi hibák az F1 2021 osztott képernyős módjában
  • A Control DirectX 12-es módja többet nem fog hibás fénymegjelenítést produkálni bizonyos grafikus vezérlőkön
  • Mostantól a várt módon leállítható az HEVC felvétel az Open Broadcaster Software programon belül a Radeon RX 6800 XT VGA-kon
  • A Radeon meghajtó telepítése többet nem teszi működésképtelenné a Ryzen Master automatikus frissítőjét

A 21.8.2-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen és Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.8.2-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés