Hirdetés

Új HP Omen gamer notebookok mellett érkezik az Omen PC és monitor is

2014 késő őszét írtunk, amikor először felbukkant az első HP Omen notebook, amelyet olyan hétköznapi gamer laptopként aposztrofáltunk, amivel a konkurens vékony masinák megszorongatására készített a gyártó. Majd fél évre rá pedig elkészült az Omen Pro, ami az alapokat meghagyva, de némi dizájn és belső átalakítást követően vékony mobil munkaállomásként dobtak a piacra. Azóta nem lehetett különösebben hallani az Omen sorozatról, de a HP most újból előrángatta a nevet, és nem csak notebookokra, hanem asztali PC-kre, illetve monitorra is ráhúzza, és persze megmarad a rá jellemző fekete-vörös színezés.

A hordozható Omen PC-kből, azaz laptopokból elérhető lesz 15,6 és 17,3 hüvelykes kijelzőméret, ami alapból meghatározza a méretet, és persze a tömeget is. Most azonban nem kifejezetten a vékony kialakítás volt a cél, hiszen előbbi 24,5, utóbbi 29,9 milliméter vastag, míg tömegük rendre 2,1 és 2,8 kg lesz. Ezt leszámítva teljesen egyforma hardveres opciókat kínálnak: hatodik generációs Intel Core i processzorok (legfeljebb i7-6700HQ), maximum 16 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 950M, 960M vagy 965M GPU-k, Full HD vagy 4K IPS kijelzők, szimpla vagy dupla adattároló, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, Gigabit Ethernet, HD webkamera, opcionális RealSense kamera, SD kártyolvasó, akár 10 órás üzemidőre képes akkumulátor. A 15,6"-es Omen kezdőára 900 dollár, a nagyobbik testvéréé pedig 980 dollár lesz a július 10-i induláskor.


[+]

Az asztali vonalon a HP a microATX méretben gondolkodott, tehát ilyen méretű alaplapot pakolt az amúgy álló házba. Ebbe legfeljebb (opcionálisan) kompakt vízhűtéssel ellátott Intel Core i7-6700K processzor, maximum 32 GB RAM, illetve különféle AMD és NVIDIA kártyák lesznek kérhetőek. Utóbbit egészen komolyan gondolták, hiszen maximalisták számára a Radeon R9 Fury X és a GeForce GTX 1080 is rendelhető. Az adatok tárolására akár 512 GB-os SSD és 3 TB-os HDD páros gondoskodhat. Emellett persze nem feledkeztek meg az olyan fontos dolgokról, mint a beépített 7 az 1-ben kártyaolvasó, az USB 2.0-s és 3.0-s portok, egyes modelleken pedig elérhető lesz a Type-C aljzat is. Sajnos a további részletesek az Omen Desktop PC kapcsán nem publikusak egyelőre, a rajt ugyanis csak augusztusban esedékes, így a kezdőár is akkor kerül nyilvánosságra.


[+]

Még kevesebb az információ a szintén augusztusban debütáló Omen monitorral kapcsolatosan, ami 32 hüvelykes képátlójú, WQHD felbontású, széles betekintési szögű panellel kerül majd forgalomba. A 100% sRGB színtérlefedettséget kínáló modell 5 ezredmásodperces válaszidővel és AMD FreeSync kompatibilitással rendelkezik. Utóbbi a játékosok szempontjából lesz fontos, de a GeForce VGA-val szerelt Omen PC-hez nem lesz érdemes megvásárolni a G-Sync kompatibilitás híján.


[+]

Egyébiránt nagy a gyanúnk, hogy a nemrég bejelentett Pavilion 32 monitor felcicomázott, enyhén módosított változatával lesz dolgunk. Az Omen monitor ára viszont nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés