Hirdetés

HP Omen Pro: gamer notebookból lett vékony mobil munkaállomás

A HP még a tavalyi év vége felé dobta piacra az Omen nevet viselő játékos notebookját, amivel főként az olyan hordozható, "vékony" gamer masinákat szerették volna megszorongatni, mint amilyenek az Alienware vagy éppen a Razer kínálatában is megtalálhatóak. Nos a HP-nál tovább gondolták a koncepciót, és megvizsgálták, hogy az Omen elfogadott lenne-e mobil munkaállomás feladatkörben is. A cégnél a megvalósítás mellett döntöttek, hiszen érkezik az Omen Pro, ami ugyanarra a 15,6"-es (ez esetben érintős, széles betekintési szöggel bíró, Full HD felbontású) kijelzőt rejtő, 15,5-19,8 milliméter vastag unibody alumínium házra épül, mint a játékosoknak szánt kiadás, így ennek megfelelően a Pro tömege is 2,1 kilogramm körül alakul.


[+]

A különbség, hogy a "bling-bling" faktort ezúttal hanyagolták, így a piros világítást és a zsanérok kék színezését elhagyták. Újítás, hogy a Pro megnövelt órajelű negyedik generációs Core i7 processzort kap az i7-4720HQ és i7-4870HQ CPU-k személyében, a rendszermemória kapacitását pedig opcionálisan 16 GB-ra növelik, míg az NVIDIA GeForce GTX 860M dedikált GPU-t 2 GB-os fedélzeti tárral ellátott Quadro K1100M-re cserélik. Nem hagyják érintetlenül a tárolót sem, ugyanis a masinába egy PCI Express interfészre kötött HP Z Turbo Drive SSD kapott helyet 256 vagy 512 GB-os tárkapacitással, ami a hagyományos 6 Gbps-os SATA SSD-nél kétszer nagyobb teljesítményre képes a gyártó szerint.


[+]

Természetesen a gépről nem hiányoznak az olyan csatlakozók, mint az USB 3.0, a mini DisplayPort 1.2 és a HDMI, illetve van TPM, háttérvilágítással rendelkező billentyűzet, IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0 is. Operációs rendszer is jár a géphez, ami ez esetben a Windows 7 64 bites változata.

Mindezt a HP 2200 dolláros kezdőáron kínálja, de persze a nagyobb kapacitású SSD, a több memória, az erősebb processzor további felárat jelent majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés