Hétköznapi gamer notebook a HP műhelyéből

A HP-t notebook fronton nem a játékos masinák tették vagy épen teszi naggyá, mint például az Alienware-t vagy a Razert a Blade sorozat, de a jelek szerint a vállalat nem szeretne ebből a piacból sem kimaradni. Éppen ezért piacra dobták az Omen nevű gamer notebookot, ami a fent említett márkákkal is konkurálni kíván, miközben a teljesítmény és a megfizethetőség között (természetesen a kategórián belül értve) egyensúlyozik.


[+]

Az 1500 dolláros kezdőárú, fekete alumínium házba bújtatott Omen a 15,6"-es kategóriában kel versenyre, méghozzá Intel Core i7-4710HQ processzorral, 8 GB memóriával és 2 GB-os NVIDIA GeForce 860M VGA, ami egy Full HD érintőkijelzőt hajt meg. Az adattároló alapesetben egy 128 GB-os SSD feladata, de 100 dollár pluszért ez duplázható, illetve akár 512 GB-ig növelhető. Ugyanígy extra pénzmagért cserébe több rendszermemóriát és plusz 2 GB VRAM-ot is kaphatunk az említett VGA-hoz.


[+]

Természetesen nem maradhat ki az összeállításból a háttérvilágítással ellátott billentyűzet, ami vörösben pompázik, de a fontosabb gombokat, mint például a WASD kombinációt fehérrel emelhetjük ki a tömegből. A masinához illően az oldalsó perforált részbe rejtett extra hangrendszert szereltek, amit a Beats Audio neve fémjelez (szintén vöröses világítással), és nem hagyták le az olyan kiegészítőket sem, mint a 2x2-es AC Wi-Fi, négy USB 3.0-s port, mini DisplayPort és HDMI kimenetek. Az összeállítás része természetesen az SD-kártyaolvasó valamint a webkamera is, illetve a vezetékes Ethernet, mely utóbbit egy USB-s adapterrel oldottak meg.


[+]

A 15,5-19,8 milliméter vastag és 2120 grammos HP Omen várhatóan a hetekben rajtol.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés